Halálos ​ígéret (Francesca Cahill 6.) 35 csillagozás

Brenda Joyce: Halálos ígéret Brenda Joyce: Halálos ígéret

A ​gyönyörű és éles eszű New York-i magánnyomozó, Francesca Cahill komoly dilemmákkal szembesül a magánéletében. Igent mond a dúsgazdag üzletembernek, az aranyifjú Calder Hartnak, annak ellenére, hogy szívének minden rezdülése Hart féltestvére, a sármos rendőrfőkapitány, Rick Bragg felé húzza. Az érzelmi viharok közepette ráadásul ismét rejtélyes bűnügybe keveredik: a város szegénynegyedéből sorra tűnnek el a csinos kamaszlányok, és sem a rokonok, sem az ismerősök nem tudnak semmit. Vajon rabszolgamunka vagy gyermekprostitúció áll a háttérben? Francesca teljes erővel beleveti magát a nyomozásba, amelyben Calder Hart segítője és támasza lesz, nem csoda, hogy a közös munka során a két fiatal egyre közelebb kerül egymáshoz. Számos megpróbáltatás és váratlan esemény ellenére után Francesca nemcsak a bűnügy szálait göngyölíti fel sikeresen, hanem kétségeivel is leszámol, és megtapasztalja a szerelem önfeledt pillanatait.

Brenda Joyce legújabb regénye egyszerre érzéki és… (tovább)

Eredeti mű: Brenda Joyce: Deadly Promise

Eredeti megjelenés éve: 2003

>!
General Press, Budapest, 2011
358 oldal · ISBN: 9789636433338 · Fordította: Pálfalvi Ilona

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Calder Hart


Kedvencelte 9

Most olvassa 1

Várólistára tette 24

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

>!
Agatha
Brenda Joyce: Halálos ígéret

Pikk-pakk elolvastam, mert egyre jobban érdekel, hogy az írónő még mennyit csavar a Francesca-Bragg-Hart-szálon, melyik úr mellett köt ki hősnőnk, akit bevallom, egyre jobban kedvelek. (Tuti, hogy ikrek a csillagjegye, mert hol nemes úrihölgy, hol meg a kor elvárásaira megszégyenítő nyíltsággal fittyet hányó femme fatale.)

>!
Elhaym
Brenda Joyce: Halálos ígéret

Olvasás közben sokszor összeszorult a szívem, Joyce mesterien tud írni érzelmekről, fájdalmakról, szereplői olyanok mintha valóban élnének. Szereplők egymáshoz való viszonyát kiválóan ábrázolja, olyan szereplőket is szerethetővé tud tenni aki eleinte nagyon ellenszenves. Fantasztikus írónő. Most is sokszor meg tudott lepni, sok a váratlan fordulat, krimi szál is izgalmas. Nem könnyű gyermekprostitúcióról olvasni, szegény gyerekek szörnyű dolgokon mennek keresztül. Bragg – Hart féltékenykedéseit, szócsatáit továbbra is imádom. Erotika is megfelelő mennyiségben fordul elő. Nincs belőle sok, de ami van az nagyon érzéki. Sok erotikus jelenetet olvastam már, de Joycé tetszik a legjobban. Könyv végén több cselekmény szál lezáratlan maradt, nagyon nehéz lesz kibírni mire megjelenik a következő rész.
Bővebben:
http://elhaym.wordpress.com/2012/03/26/brenda-joyce-hal…

11 hozzászólás
>!
nat
Brenda Joyce: Halálos ígéret

Talán a krimiszál jobban ki lehetett volna dolgozva. És kicsit elegem van a Bragg felé irányuló hatalmas „szerelem”-ből, remélem ez egyre inkább leépül.. Egyébként nagyon tetszett, nagyon megszerettem ezt a sorozatot. Mindenkinek ajánlani tudom :)

15 hozzászólás
>!
eltim P
Brenda Joyce: Halálos ígéret

Egyre jobban imádom ezt a sorozatot. Kezdenek a karakterek igazán igaziak, kiforrottak lenni. Azt hiszem alkotok egy „Calder Hart rajongói klubbot” is:)

>!
Sonja
Brenda Joyce: Halálos ígéret

Nagyon tetszett ez is. Nem vagyok nagy romantikus könyv fan, de annyira aranyos a főszereplő.:D

>!
Veress_Éva
Brenda Joyce: Halálos ígéret

Minden sorát imádtam, ez eddig a kedvencem a sorozatban! A nyomozási szál is érdekes volt, de a legjobban Hart és Francesca párosa az ami igazán vitte a könyvet! Már alig várom a festményt, és az esküvőt. :)

>!
Edina_Bégány_Bosnakoff
Brenda Joyce: Halálos ígéret

Nos én valahogy in medias res belekeveredtem ebbe a sorozatba, talán éppen azért mert a kimaradtam valamiből érzés járta át az egész olvasást nem éreztem magamhoz közel a történetet. Francesca a maga helyén és idejében érdekes szereplő, és bár két pasit is levett a lábáról én bizony nem voltam oda érte. Hőseink nyomoztak, Francesca fejjel ment a falnak, és a végén mázlija volt, hogy jól jött ki a helyzetből. Egy kis kikapcsolódásnak megfelelő olvasmány.


Népszerű idézetek

>!
Aquarius 

Tudod ugye, hogy én állom a szavamat? (…) Megígértem, hogy hűséges leszek, és ha ilyen magas tét esetén egy magamfajta férfi nem képes végigjátszani a türelemjátékot, akkor aligha nevezhető férfinak.

51. oldal

>!
Aquarius 

Egész idáig elméletben és gyakorlatban is elleneztem a házasságot. De amióta találkoztam veled, arra az elhatározásra jutottam, hogy vállalom a házasságot, ha a feleségem leszel. (…) Te egyedi, nem is, elképesztő kombinációja vagy az ellentmondásoknak, az észnek és az akaratnak, a szépségedet nem is említve. Nem kell megvédenem az elhatározásomat, miért akarlak feleségül venni.

50. oldal

>!
Aquarius 

Megosztottuk egymással az álmainkat, és rengeteg tervünk volt. (…) Ma már úgy érzem, mintha egy rossz, de múló álom lett volna. Hogyan lehetséges, hogy két ember egymásba szeret, s olyan sok mindent megosztanak egymással, aztán ez az egész szinte egyetlen éjszaka szertefoszlik.

90. oldal


A sorozat következő kötete

Francesca Cahill sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Joël Dicker: A Baltimore fiúk
Jodi Picoult: Tizenkilenc perc
Molnár Anna Lujza: Betli
Stephen King (Richard Bachman): Blaze
Kimberly McCreight: Amelia
Francesca H. Nielk: Elit bőr
Diane Chamberlain: Titkok örvénye
Joseph Finder – Martina Reilly – Patricia Macdonald – Bridget Asher: Eltemetett titkok / Kívánságlista / A bölcsőtől a sírig / Provence-i varázslat
Susanne de Perella: A fekete korall
P. M. Marlon: Labirintus