Halálos ​ígéret (Francesca Cahill 6.) 49 csillagozás

Brenda Joyce: Halálos ígéret

A ​gyönyörű és éles eszű New York-i magánnyomozó, Francesca Cahill komoly dilemmákkal szembesül a magánéletében. Igent mond a dúsgazdag üzletembernek, az aranyifjú Calder Hartnak, annak ellenére, hogy szívének minden rezdülése Hart féltestvére, a sármos rendőrfőkapitány, Rick Bragg felé húzza. Az érzelmi viharok közepette ráadásul ismét rejtélyes bűnügybe keveredik: a város szegénynegyedéből sorra tűnnek el a csinos kamaszlányok, és sem a rokonok, sem az ismerősök nem tudnak semmit. Vajon rabszolgamunka vagy gyermekprostitúció áll a háttérben? Francesca teljes erővel beleveti magát a nyomozásba, amelyben Calder Hart segítője és támasza lesz, nem csoda, hogy a közös munka során a két fiatal egyre közelebb kerül egymáshoz. Számos megpróbáltatás és váratlan esemény ellenére után Francesca nemcsak a bűnügy szálait göngyölíti fel sikeresen, hanem kétségeivel is leszámol, és megtapasztalja a szerelem önfeledt pillanatait.

Brenda Joyce legújabb regénye egyszerre érzéki és… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2003

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantikus Regények General Press

>!
General Press, Budapest, 2011
358 oldal · ISBN: 9789636433338 · Fordította: Pálfalvi Ilona

Enciklopédia 1

Szereplők népszerűség szerint

Calder Hart


Kedvencelte 8

Most olvassa 1

Várólistára tette 27

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

Vivien_Bernadett_Sebestyen>!
Brenda Joyce: Halálos ígéret

Nem mondhatnám sem a legjobb kriminek, sem a legjobb romantikus könyvnek sem, viszont nem volt nagyon rossz sem. Sőt úgy érzem, hogy akár a sorozat többi részével is megismerkednék, már csak azért is, hogy lássam mi történik a főszereplőkkel. Ez a szerelmi háromszög téma szerintem jól van kezelve. Nem az a nagyon idegesítő, amikor a főszereplő teljesen döntésképtelen. Nem a kedvenc olvasmányom, de egész jó volt.

Ananiila>!
Brenda Joyce: Halálos ígéret

Ez a rész tetszett ideáig a legjobban. Nagyon jó volt a krimi vonal is és a magánéleti szál is.
Megfelelő volt az egyensúly, a romantika-erotika és nyomozás-szerelem között.
Talán azért is tetszett, mert jó irányba megy a romantikus szál. (nem vagyok Bragg rajongó, annál inkább Hart)
A vége kicsit el lett kapkodva, ezért nem 5 csillag.

ancineni P>!
Brenda Joyce: Halálos ígéret

Nem könnyű téma jelenik meg a könyvben, a gyermekprostitúció. A krimiszál nem volt annyira jól kidolgozva, mint előzőleg. Vagyis ez nem is teljesen pontos megfogalmazás, inkább össze lett csapva a végén egy kicsit.
Valószínű, hogy ennek az az oka: a szereplők magánéletének az alakulása most is nagyobb hangsúlyt kapott. A Francesca-Calder-Rick hármas története még most sem a megoldás felé halad. Ebben a családtagoknak is nagy szerepe van, szeretnek belekavarni mások életébe.
Bár nem mondhatom, hogy részletes korrajzot kapnák az akkori New Yorkról, de sokat megtudhatunk a társadalmi rétegek életéről, egymáshoz való viszonyáról. Elborzasztó, hogy a múlt század elején is mennyire nem ér sokat egy emberi élet, milyen védtelenek a gyerekek.
Egyre több erotika jelenik meg a sorozatban az előző részekhez képest, de így sem nagy mennyiségben. Amit leír, az igényesen, és érzékien tálalja az írónő.
Továbbra is nagyon izgalmas és érdekfeszítő a történet.

Agatha>!
Brenda Joyce: Halálos ígéret

Pikk-pakk elolvastam, mert egyre jobban érdekel, hogy az írónő még mennyit csavar a Francesca-Bragg-Hart-szálon, melyik úr mellett köt ki hősnőnk, akit bevallom, egyre jobban kedvelek. (Tuti, hogy ikrek a csillagjegye, mert hol nemes úrihölgy, hol meg a kor elvárásaira megszégyenítő nyíltsággal fittyet hányó femme fatale.)

Elhaym>!
Brenda Joyce: Halálos ígéret

Olvasás közben sokszor összeszorult a szívem, Joyce mesterien tud írni érzelmekről, fájdalmakról, szereplői olyanok mintha valóban élnének. Szereplők egymáshoz való viszonyát kiválóan ábrázolja, olyan szereplőket is szerethetővé tud tenni aki eleinte nagyon ellenszenves. Fantasztikus írónő. Most is sokszor meg tudott lepni, sok a váratlan fordulat, krimi szál is izgalmas. Nem könnyű gyermekprostitúcióról olvasni, szegény gyerekek szörnyű dolgokon mennek keresztül. Bragg – Hart féltékenykedéseit, szócsatáit továbbra is imádom. Erotika is megfelelő mennyiségben fordul elő. Nincs belőle sok, de ami van az nagyon érzéki. Sok erotikus jelenetet olvastam már, de Joycé tetszik a legjobban. Könyv végén több cselekmény szál lezáratlan maradt, nagyon nehéz lesz kibírni mire megjelenik a következő rész.
Bővebben:
http://elhaym.wordpress.com/2012/03/26/brenda-joyce-hal…

11 hozzászólás
kuliga P>!
Brenda Joyce: Halálos ígéret

Nagyon tetszett ez a könyv. Történelmi romantikus, ami az egyik kedvencem, és krimi, ami szintén kedvencem. Nem olvastam még Brenda Joyce regényt, egy kihívás miatt vettem le a könyvtárban a polcról, mivel nem volt borítója, így fülszöveg sem. Véletlen a sorozat hatodik részét kaptam le a polcról. De tökéletesen érthető volt így is, és biztos elolvasom a sorozat többi részét is. Az arányok jók, egy kis krimi, egy kis romantika, némi szex. Tökéletes olvasmány, ha csak pihenni, szórakozni akarsz.

nat>!
Brenda Joyce: Halálos ígéret

Talán a krimiszál jobban ki lehetett volna dolgozva. És kicsit elegem van a Bragg felé irányuló hatalmas „szerelem”-ből, remélem ez egyre inkább leépül.. Egyébként nagyon tetszett, nagyon megszerettem ezt a sorozatot. Mindenkinek ajánlani tudom :)

15 hozzászólás
eltim>!
Brenda Joyce: Halálos ígéret

Egyre jobban imádom ezt a sorozatot. Kezdenek a karakterek igazán igaziak, kiforrottak lenni. Azt hiszem alkotok egy „Calder Hart rajongói klubbot” is:)

Sonja>!
Brenda Joyce: Halálos ígéret

Nagyon tetszett ez is. Nem vagyok nagy romantikus könyv fan, de annyira aranyos a főszereplő.:D

SICSI P>!
Brenda Joyce: Halálos ígéret

Óóó Calder Hart! Te vagy a legjobb rosszfiú, akiről valaha olvastam.
Ez a rész is nagyon jó volt.
Francescát sokan megpróbálják elbizonytalanítani Harttal kapcsolatban és sajnos sikerül is nekik. De lassan azért kezd tisztában lenni az érzéseivel.
Rick-et nagyon sajnáltam, valamiért nem úgy alakul az élete, ahogy megérdemelné.


Népszerű idézetek

Aquarius P>!

Tudod ugye, hogy én állom a szavamat? (…) Megígértem, hogy hűséges leszek, és ha ilyen magas tét esetén egy magamfajta férfi nem képes végigjátszani a türelemjátékot, akkor aligha nevezhető férfinak.

51. oldal

Aquarius P>!

Egész idáig elméletben és gyakorlatban is elleneztem a házasságot. De amióta találkoztam veled, arra az elhatározásra jutottam, hogy vállalom a házasságot, ha a feleségem leszel. (…) Te egyedi, nem is, elképesztő kombinációja vagy az ellentmondásoknak, az észnek és az akaratnak, a szépségedet nem is említve. Nem kell megvédenem az elhatározásomat, miért akarlak feleségül venni.

50. oldal

Aquarius P>!

Megosztottuk egymással az álmainkat, és rengeteg tervünk volt. (…) Ma már úgy érzem, mintha egy rossz, de múló álom lett volna. Hogyan lehetséges, hogy két ember egymásba szeret, s olyan sok mindent megosztanak egymással, aztán ez az egész szinte egyetlen éjszaka szertefoszlik.

90. oldal


A sorozat következő kötete

Francesca Cahill sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Jodi Picoult: Tizenkilenc perc
Linda Howard: Ölj és ölj!
Jodi Picoult: Egyszerű igazság
Ruta Sepetys: Kalitkába zárt álmok
Dean R. Koontz: A visszatérő
Heather Graham: Házaspárbaj / Förgeteg
Barbara Hambly: A Szép és a Szörnyeteg
Ron Rash: Serena
Böszörményi Gyula: Nász és téboly
Jeffrey Archer: Apám bűne