Halálos ​gyönyör (Francesca Cahill 2.) 47 csillagozás

Brenda Joyce: Halálos gyönyör

Francesca ​Cahill és Rick Bragg rendőrfőkapitány ismét együtt nyomoz! A fiatal, csinos, jól szituált New York-i család emancipált lánya egy bűntény sikeres megoldása után – amit a Halálos szerelem című kötetben ismerhettünk meg – elhatározza, magánnyomozónak áll. Takaros névjegyet készíttet magának, amit alkalmanként itt-ott elhelyez. Ezért nem meglepő, hogy nemsokára jelentkezik is az első ügyfele, egy rejtélyes hölgy, aki egy cédulát juttat el hozzá: SEGÍTSEN! JÖJJÖN AZONNAL! MA ESTE! Francesca eleget is tesz a titokzatos idegen kérésének, és éjnek idején felkeresi a megadott címen. Mivel bűnügy történt, hamarosan a jóképű rendőrfőkapitány is megjelenik a színen, aki ezúttal sem örül a cserfes ifjú hölgy jelenlétének, vagy talán csak remekül leplezi valós érzelmeit? Brenda Joyce újabb könyvében ismét a századelő New York-i elitjének mozgalmas világába kalauzolja olvasóit, ahol nem csak a bűnügyek, hanem az érzelmi kötelékek is roppant szövevényesek. A szerző kiadónknál megjelenő… (tovább)

Eredeti mű: Brenda Joyce: Deadly Pleasure

Eredeti megjelenés éve: 2002

>!
General Press, Budapest, 2008
352 oldal · ISBN: 9789636430368 · Fordította: Dobrás Zsófia

Kedvencelte 9

Most olvassa 1

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

>!
Agatha
Brenda Joyce: Halálos gyönyör

Nem lennék őszinte, ha nem vallanám be a nyilvánvalót: mivel az 1. rész után rögtön a kezembe vettem ezt is, lényegében tetszik a sorozat. Imádom az általam csak „kosztümös könyveknek” nevezett történeteket, és krimi szállal vegyítve főleg a kedvemre vannak.
Határozottan érdekesebbre sikerült a mostani nyomozás, azonban az én kíváncsiságom spoiler, és sokkal erősebbnek, kidolgozottabbnak érzem ezt a női-férfi románcok-szálat spoiler, vagyis inkább a romantikus műfaj híveit veszi le a lábáról. Mondjuk, a hajamat tudtam volna tépni a borostyánszínű szemek milliónyi említésétől, a sok-sok illetlenség miatti pirulástól – mivel azért nagyon is tisztában voltak a mi hölgyeink bizonyos khm reakciók mikéntjével és hogyanjával… :)))

>!
koviki
Brenda Joyce: Halálos gyönyör

A könyv első negyede miatt vonom le a fél csillagot, mert Francesca ott még hozta a rettenetes formáját, de utána meglepően jó irányt vett az egész könyv. A nyomozós szál is rendben volt, és Hart felbukkanása is nagyon jót tett a történetnek. Voltak tök jó kis titkok, lehetett izgulni, hogy ki az elkövető, jó a romantika szál is, és ebben a részben volt némi erotika is, ami szintén rendben volt.
Nem mondom, hogy nem volt benne semmi gagyi, de összességében nekem ez most tetszett.
De a cím, te jó ég…

>!
ieszti
Brenda Joyce: Halálos gyönyör

Az első rész jobban tetszett, de azért ez is olvastatta magát. Kicsit csalòdtam Braggben, de remélem a következő részben megváltozik majd a véleményem. Francesca továbbra is egy kotnyeles szerethető lány. Jöhet a következő rész.

>!
kkata76 P
Brenda Joyce: Halálos gyönyör

Megint egy olyan sorozatba kezdtem, ami olvastatja magát, és nem igazán lehet leállni vele, olyan ez, mint valami függőség. Vagy pontosan az. Mindegy, legalább Francesca már nem volt annyira idegesítő; vagy fejlődött valamit, vagy kezdem megszokni. Lehet, hogy a sorozat végére egészen megkedvelem a főszereplőt.

>!
kaata15
Brenda Joyce: Halálos gyönyör

Már az első kötet is tetszett, az egész Cahil családot, a főbb szereplőket megszerettem. Ebben a kötetben sokkal több volt az izgalom, és az igazán mély érzelem. Nagyon jól átjött a szereplők helyzete, múltja, a rájuk nehezedő teher. Minden szereplő hordoz valamilyen keresztet, melytől nem tud szabadulni, hiába vágyik másra, többre, elfogadásra. Nagyon várom már a következő kötetet, iszonyatosan kíváncsi vagyok, hogy hogy alakul hőseink élete.

>!
CharlesBrandon 
Brenda Joyce: Halálos gyönyör

Nagyon szeretem az írónő stílusát/könyveit, így kíváncsi voltam, hogy milyen tőle egy krimi, továbbá rengeteget hallottam erről a sorozatáról.
Igaz, hogy ez a sorozat második része, de én mégis ezzel kezdtem (mert ez volt meg nekem:-)), és be kell vallanom egyáltalán nem volt zavaró, hogy nem olvastam az első részét. Egy kicsit „féltem” tőle, hogy nem fogom érteni, mivel arra gondoltam, hogy összefügnek a kötetek egymással, de szerencsére nem volt ilyen gondom. Az igaz, hogy volt utalás az elöző részből, de ettől még érthető volt.
Nagyon izgalmas volt az elejétől kezdve a cselekmény és ez egészen a végéig kitartot. Még nem olvastam „történelmi romantikus krimit”, de ezek után egy már biztos, hogy a sorozat többi részét is el kell/fogom olvasni. :-)

>!
tavida
Brenda Joyce: Halálos gyönyör

Kicsit untam,ha őszinte akarok lenni,de az is lehet,hogy bennem van a hiba,mert annyira nem volt időm olvasni,hogy nem haladtam vele.Folytatom a sorozatot,de most valami más következik:)

>!
szilvamag
Brenda Joyce: Halálos gyönyör

Nekem ugyan úgy tetszett mint az első rész, bár vannak apróbb dolgok amik zavarnak de azok tényleg annyira aprók……
http://szilvamagolvas.blogspot.com/2011/01/brenda-joyce…

>!
Veress_Éva
Brenda Joyce: Halálos gyönyör

Az első rész elbűvölt, a második rész magával ragadott. Azt hiszem kitartó olvasója leszek a sorozatnak, rendkívüli módon tetszik Francesca talpraesett, bátor de merész karaktere, mégis bosszant a szerelemmel kapcsolatos habos-babos rózsaszín felhős elképzelése. Ezen a téren, sőt talán több téren is kissé naiv még a kis nyomozó. Rick még mindig nem ragadott magával. Egyszerűen nem tudom elképzelni egymás mellet a két karaktert, túlságosan is hasonlítanak. Nekem jobban tetszik az ellentétek vonzzák egymást elv, de azért emiatt nem fog elmenni a kedvem a sorozat további köteteitől! :)


Népszerű idézetek

>!
Ekesgyb

A fiú bólintott. Aztán azt kérdezte: – Belenézett az úr tálcájába?
Francesca összerezzent. – Nem lopjuk el egy halott tárcáját!
– Mér ne? Halott. Már nem tudja használni a gubáját!

44. oldal


A sorozat következő kötete

Francesca Cahill sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Amanda Quick: A tökéletes méreg
Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok
Karen Rose: Sikíts értem
Nalini Singh: Vonzódás
A. S. Byatt: Mindenem
Nalini Singh: Angyalcsók
Carlos Ruiz Zafón: A szél árnyéka
J. D. Robb: Halálos rejtekhely
Szabó Tünde: A hacker
Joss Stirling: Storm és Stone