Halálos ​gyönyör (Francesca Cahill 2.) 54 csillagozás

Brenda Joyce: Halálos gyönyör

Francesca ​Cahill és Rick Bragg rendőrfőkapitány ismét együtt nyomoz! A fiatal, csinos, jól szituált New York-i család emancipált lánya egy bűntény sikeres megoldása után – amit a Halálos szerelem című kötetben ismerhettünk meg – elhatározza, magánnyomozónak áll. Takaros névjegyet készíttet magának, amit alkalmanként itt-ott elhelyez. Ezért nem meglepő, hogy nemsokára jelentkezik is az első ügyfele, egy rejtélyes hölgy, aki egy cédulát juttat el hozzá: SEGÍTSEN! JÖJJÖN AZONNAL! MA ESTE! Francesca eleget is tesz a titokzatos idegen kérésének, és éjnek idején felkeresi a megadott címen. Mivel bűnügy történt, hamarosan a jóképű rendőrfőkapitány is megjelenik a színen, aki ezúttal sem örül a cserfes ifjú hölgy jelenlétének, vagy talán csak remekül leplezi valós érzelmeit? Brenda Joyce újabb könyvében ismét a századelő New York-i elitjének mozgalmas világába kalauzolja olvasóit, ahol nem csak a bűnügyek, hanem az érzelmi kötelékek is roppant szövevényesek. A szerző kiadónknál megjelenő… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2002

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Romantikus Regények

>!
General Press, Budapest, 2008
352 oldal · ISBN: 9789636430368 · Fordította: Dobrás Zsófia

Kedvencelte 8

Most olvassa 1

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 8


Kiemelt értékelések

>!
Agatha
Brenda Joyce: Halálos gyönyör

Nem lennék őszinte, ha nem vallanám be a nyilvánvalót: mivel az 1. rész után rögtön a kezembe vettem ezt is, lényegében tetszik a sorozat. Imádom az általam csak „kosztümös könyveknek” nevezett történeteket, és krimi szállal vegyítve főleg a kedvemre vannak.
Határozottan érdekesebbre sikerült a mostani nyomozás, azonban az én kíváncsiságom spoiler, és sokkal erősebbnek, kidolgozottabbnak érzem ezt a női-férfi románcok-szálat spoiler, vagyis inkább a romantikus műfaj híveit veszi le a lábáról. Mondjuk, a hajamat tudtam volna tépni a borostyánszínű szemek milliónyi említésétől, a sok-sok illetlenség miatti pirulástól – mivel azért nagyon is tisztában voltak a mi hölgyeink bizonyos khm reakciók mikéntjével és hogyanjával… :)))

>!
koviki
Brenda Joyce: Halálos gyönyör

A könyv első negyede miatt vonom le a fél csillagot, mert Francesca ott még hozta a rettenetes formáját, de utána meglepően jó irányt vett az egész könyv. A nyomozós szál is rendben volt, és Hart felbukkanása is nagyon jót tett a történetnek. Voltak tök jó kis titkok, lehetett izgulni, hogy ki az elkövető, jó a romantika szál is, és ebben a részben volt némi erotika is, ami szintén rendben volt.
Nem mondom, hogy nem volt benne semmi gagyi, de összességében nekem ez most tetszett.
De a cím, te jó ég…

>!
Ananiila
Brenda Joyce: Halálos gyönyör

Szinte átmásolhatnám egy az egyben az első részhez írt értékelésem.
Erre is nehezen hangolódtam rá, de szerencsére megjelent Calder, akinek elég érdekes a karaktere ahhoz, hogy továbbvigyen engem.
Még mindig csak közepes a történet és továbbra sem értem a Bragg iránti nagy rajongást, pedig ha erre nem fogok ráérezni a következő részben, akkor félek megint lesz egy befejezetlen sorozatom.

>!
Szédültnapraforgó
Brenda Joyce: Halálos gyönyör

Jaj, de szerettem ezt a sorozatot…pontosabban ez volt a második rész, és az így az írónőtől a második olvasásom :)
Francesca egy vagány, nagyon okos, vadóc lány, aki mindenáron nyomozó akar lenni. Persze a rendőrfőkapitány nagyon büszke rá, de nem igazán mutatja ki, sőt el akarja távolítani az ügyek közeléből. Ebben a részben egy gyilkosságot fedez fel Fran, egy piros lámpás házban megölnek egy férfit. Folyik a nyomozás, közben hol vidám, vicces, hol szomorú jelenetek, míg végül Franc jön rá ismét, hogy ki is a valódi gyilkos.
A piros lámpás házban volt egy nagyon vicces sztori, amit muszáj megosztanom veletek :D
(lásd idézeteknél)

3 hozzászólás
>!
ieszti
Brenda Joyce: Halálos gyönyör

Az első rész jobban tetszett, de azért ez is olvastatta magát. Kicsit csalòdtam Braggben, de remélem a következő részben megváltozik majd a véleményem. Francesca továbbra is egy kotnyeles szerethető lány. Jöhet a következő rész.

>!
kkata76 P
Brenda Joyce: Halálos gyönyör

Megint egy olyan sorozatba kezdtem, ami olvastatja magát, és nem igazán lehet leállni vele, olyan ez, mint valami függőség. Vagy pontosan az. Mindegy, legalább Francesca már nem volt annyira idegesítő; vagy fejlődött valamit, vagy kezdem megszokni. Lehet, hogy a sorozat végére egészen megkedvelem a főszereplőt.

>!
kaata15
Brenda Joyce: Halálos gyönyör

Már az első kötet is tetszett, az egész Cahil családot, a főbb szereplőket megszerettem. Ebben a kötetben sokkal több volt az izgalom, és az igazán mély érzelem. Nagyon jól átjött a szereplők helyzete, múltja, a rájuk nehezedő teher. Minden szereplő hordoz valamilyen keresztet, melytől nem tud szabadulni, hiába vágyik másra, többre, elfogadásra. Nagyon várom már a következő kötetet, iszonyatosan kíváncsi vagyok, hogy hogy alakul hőseink élete.

>!
ArnoDorian
Brenda Joyce: Halálos gyönyör

Nagyon szeretem az írónő stílusát/könyveit, így kíváncsi voltam, hogy milyen tőle egy krimi, továbbá rengeteget hallottam erről a sorozatáról.
Igaz, hogy ez a sorozat második része, de én mégis ezzel kezdtem (mert ez volt meg nekem:-)), és be kell vallanom egyáltalán nem volt zavaró, hogy nem olvastam az első részét. Egy kicsit „féltem” tőle, hogy nem fogom érteni, mivel arra gondoltam, hogy összefügnek a kötetek egymással, de szerencsére nem volt ilyen gondom. Az igaz, hogy volt utalás az elöző részből, de ettől még érthető volt.
Nagyon izgalmas volt az elejétől kezdve a cselekmény és ez egészen a végéig kitartot. Még nem olvastam „történelmi romantikus krimit”, de ezek után egy már biztos, hogy a sorozat többi részét is el kell/fogom olvasni. :-)

>!
szilvamag_
Brenda Joyce: Halálos gyönyör

Nekem ugyan úgy tetszett mint az első rész, bár vannak apróbb dolgok amik zavarnak de azok tényleg annyira aprók……
http://szilvamagolvas.blogspot.com/2011/01/brenda-joyce…

>!
Veress_Éva
Brenda Joyce: Halálos gyönyör

Az első rész elbűvölt, a második rész magával ragadott. Azt hiszem kitartó olvasója leszek a sorozatnak, rendkívüli módon tetszik Francesca talpraesett, bátor de merész karaktere, mégis bosszant a szerelemmel kapcsolatos habos-babos rózsaszín felhős elképzelése. Ezen a téren, sőt talán több téren is kissé naiv még a kis nyomozó. Rick még mindig nem ragadott magával. Egyszerűen nem tudom elképzelni egymás mellet a két karaktert, túlságosan is hasonlítanak. Nekem jobban tetszik az ellentétek vonzzák egymást elv, de azért emiatt nem fog elmenni a kedvem a sorozat további köteteitől! :)


Népszerű idézetek

>!
Ekesgyb

A fiú bólintott. Aztán azt kérdezte: – Belenézett az úr tálcájába?
Francesca összerezzent. – Nem lopjuk el egy halott tárcáját!
– Mér ne? Halott. Már nem tudja használni a gubáját!

44. oldal

>!
Szédültnapraforgó

– A fürdőkádban voltam, Miss Cahill. Pezsgővel és más dolgokkal.Francesca megdermedt.
– Ó!!! – dolgokkal? Vajon meg merje kérdezni, mifélékkel? Furdalta az oldalát a kíváncsiság, aztán emlékeztette magát arra, hogy immár hivatásos nyomozóként mindent meg kell tudnia.
– Miféle dolgokkal?Georgette pislogott. – Játékszerekkel. Eszközökkel. Hát tudja.Francesca úgy érezte, mintha lelassult volna a szívverése.
– Játékszerekkel? Úgy érti, mondjuk, gumikacsával? Georgette gondterhelten sóhajtott fel, és immár állva a fejét csóválta.
– Maguk úri hölgyek mind egyformák! Nem csoda, ha az olyan férfiak, mint Paul, az olyan nőkhöz jönnek, mint én! Nem gumikacsával, kedvesem. Játékszerekkel. Erotikus játékszerekkel. Hát tudja! Olyan tárgyakkal, melyek fokozzák a gyönyört. Ha szeretné, megmutathatom magának. – Kissé félénken pillantott Francescára.Ő igyekezett nem felhördülni, miközben fülig pirult. Meg volt döbbenve. Nem tudta, hogy ilyen eszközök léteznek, el sem tudta képzelni, milyenek lehetnek, és hogyan használhatják ezeket. Meg kellett kapaszkodnia valamiben.– Értem – az arca továbbra is lángolt. Vajon Connie tud-e valamit az erotikus játékszerekről? Francesca nem tartotta valószínűnek, de a nővére volt az egyetlen, akitől meg merné kérdezni. – Tehát a fürdőkádban volt. Aztán mi történt? – Francesca igyekezett határozottnak és hozzáértőnek mutatkozni.– Sokáig időztem ott, a játékszerekkel – rámosolygott Francescára, mintha célozgatna valamire. Ő nem igazán értette, mire gondol Georgette.


A sorozat következő kötete

Francesca Cahill sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Amanda Quick: A tökéletes méreg
Amanda Quick: Titkok Könyve
Heather Graham: Az álarcos
Karen Rose: Közelebb, mint hinnéd
Julie Garwood: Szép szavak
Linda Howard: Ölj és ölj!
Charlaine Harris: Holtak klubja
Nicholas Pileggi: Nagymenők
Paul Auster: New York trilógia
Douglas Preston – Lincoln Child: Kénköves pokol