Halálos ​csókok (Francesca Cahill 8.) 42 csillagozás

Brenda Joyce: Halálos csókok

Francesca Cahillt késő éjszaka egy kétségbeesettnek tűnő levél szólítja el otthonról. Amikor megérkezik a szépséges, ám rossz hírű Daisy Joneshoz, a fiatal magánnyomozó lányt véres jelenet fogadja. A luxusprostituáltat kegyetlenül meggyilkolták. A tetthelyen pedig Francesca nem mást lep meg, mint Calder Hartot, a saját vőlegényét, akinek Daisy nem is olyan régen még a szeretője volt…

Eredeti megjelenés éve: 2006

>!
Harlequin Magyarország, Budapest, 2013
364 oldal · ASIN: B00DTEPMMU
>!
Harlequin Magyarország, Budapest, 2013
432 oldal · ISBN: 9789635386277 · Fordította: Várnai Péter

Kedvencelte 6

Várólistára tette 17

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Timiii>!
Brenda Joyce: Halálos csókok

Megint egy SZUUUPPPER rész Brenda Joycetól!:D
Volt egy pár megdöbbenés a könyv olvasása során…
Mégis nekem abszolút nem volt meglepetés, hogy mi történt Daisyvel.. A vége fele amikor kiderült, hogy mi volt Daisyvel, hangosan kiáltottam, hogy : TUDTAM!! ÉN MEGMONDTAM!! TUDTAM! x'D
Egyetlen egy kivetnivaló volt az egész könyvben (mivel ebben a részben úgy tűnik, hogy végül mindenki boldog és elégedett :)) az, hogy Hart minden (Elnézést) szarra ott hagyja Francescát…. jó megértem, hogy miért tette, de hogy már a legapróbb kis semmiségért is ott hagyni készül Frant.. nagyon idegesítő volt..
Remélem a 9. !! részben végül MEGLESZ MÁR AZ ESKÜVŐŐŐ, mert ez már kiborító, hogy mindig ha ott hagyja Calder +1 évet kell várni az esküvőre… Remélem valahogy megoldják… :)

15 hozzászólás
pasztornenagyeva>!
Brenda Joyce: Halálos csókok

Már olvastam korábban Brenda Joyce-tól, de történelmi romantikus könyvet. Azok nekem jobban tetszenek. Ezzel a könyvvel sem volt semmi gond. Ebből a sorozatból ezt az egy részt olvastam, beleugrottam a közepébe. Mégis meg kell hagyni hogy a visszautalások egész jók, nem marad semmi homályban, tudni, hogy ki kivel van együtt, és mi volt köztük korábban. Tetszett Francesca és Hart jelleme is.

ancineni P>!
Brenda Joyce: Halálos csókok

Ennek a kötetnek mind a romantikus, mind a bűnügyi szála nagyon érdekfeszítő volt. A gyilkosság kapcsán jól keverte a lapokat, többen is lehettek potenciális elkövetők. Én már csak a vége felé sejtettem meg, hogy ki lehet a gyilkos.
Calder személyisége nagyon összetett, de az írónő segít az olvasónak azzal, hogy bepillantást ad a férfi gondolatvilágába, és ismerteti a gyermekkorát velünk. Calder egy nagyon érzékeny, lobbanékony és nagy-nagy önbizalomhiánnyal rendelkező ember. A természetének a gyökerét mindenképpen a gyermekkorában kell keresni, elsősorban az anya-gyermek kapcsolatban, illetve abban a tényben, hogy a vér szerinti apjának sem kellett. Fél az érzelmektől, az újabb elutasítástól, és inkább magára ölt egy gúnyos, öntelt, tüskés páncélt, amellyel önmagát védi. Francesca ezt felismerve áll ki mellette minden áron, és nem hagyja, hogy Hart eltaszítsa magától.
Felületesen nézve azt gondolhatnánk: Milyen hisztis egy férfi Calder, és milyen idegesítő az egész könyv. Vagy egy kicsit mélyebbre nézünk, és magyarázatot kapunk a történésekre.
Brenda Joyce nagy erőssége számomra a jellemrajza, összetett karaktereket alkotott, és jól alátámasztja tényekkel, gondolatokkal. Így jól érthetjük a szereplőket és azonosulhatunk velük.
Ez a kötet némi finomítás után tökéletes lezárása is lehetne a sorozatnak. Kicsit félek tőle, hogy a befejezés nem lesz olyan színvonalas.

Paulina_Sándorné P>!
Brenda Joyce: Halálos csókok

Ez volt az első könyvem az írónőtől, és persze sikerült belenyúlnom egy sorozat kellős közepébe. Bár ez annyira nem zavart, hogy az előzményeket nem ismertem, viszonylag jók voltak a visszautalások a múlt eseményeire. Engem inkább azok a részek zavartak, ahol Calder kínlódott. Megértem, hogy miért tette, de nagyon idegesítő volt, ahogy eltologatta magától Francesca-t. Egy idő után már az is idegesített, hogy Francesca nem akarta ezt elfogadni. Tudom, hogyha kidobnak az ajtón, mássz be az ablakon, de ezt már túlzásnak éreztem. A nyomozás része tetszett, érdekesen alakultak a dolgok.

nat>!
Brenda Joyce: Halálos csókok

Csalódás volt ez a könyv.
Imádom a sorozatot, de sajnos ezt a részt most sok helyen untam.
Untam, mert állandóan az előző hét kötet eseményei voltak magyarázva. Még a könyv felénél(!) is visszatértünk ide. Egy nyolcadik résznél azért nem ezt várnám. Új olvasók gondolom nem ezzel a résszel fognak kezdeni, akkor meg miért ez a túlmagyarázás?
Untam, mert valahogy a karakterek az helyett, hogy egyre árnyaltabbak lennének, egyre inkább feketék vagy fehérek. Hirtelen minden nő eszméletlen jó, kedves, odaadó lett, és minden férfi egy megtestesült szent, aki csak az imádott nőért él. Hol vannak már azok a részek, amikor érdekesek, emberibbek voltak a szereplők?
Untam, mert minden ezerszer volt ismételve benne. Minden harmadik lapon valaki felhívja Francesca figyelmét arra, hogy Hart nem hozzá való. Ezt általában a rendőrfőnök teszi meg. Az ő részeit még jobban untam, mert már túl sok volt abból az ömlengésből, hogy ők mennyi mindent jelentenek egymásnak hősnőnkkel. A szereplők és a történet is egyre inkább szirupos.
És untam, mert még a gyilkossági szál is nagyon kiszámítható volt.
Természetesen elolvasom az utolsó(?) részt, de örülök, hogy véget ér a sorozat, mert egyszerűen ezt már nincs hova tovább húzni.

5 hozzászólás
SICSI P>!
Brenda Joyce: Halálos csókok

Végig nagyon feszült voltam. Meglepődtem, aztán mérges lettem, aztán szomorú, aztán megint mérges és így tovább. Annyira izgultam, hogy mielőbb kiderüljön az igazság és végre megint minden happy legyen, mint az előző rész végén.

kaata15>!
Brenda Joyce: Halálos csókok

Talán a sorozat legizgalmasabb, legizgulósabb könyvéről van szó, ahol valóban mély érzésekről olvashattunk, meg bugyuta döntésekről, de hát ők is emberek.

JoPiTi>!
Brenda Joyce: Halálos csókok

Bár a sorozatot eddig nagyon szerettem, most ez a rész nagyon nem tetszett. Talán a legnagyobb problémám az volt, hogy Calder egy nyálas, csöpögős fickóvál vált és nem a szokásos, kissé pikirt férfi volt. De most, ebben a részben valahogy minden szereplő kissé nyálasabb volt a szokásosnál. A krimi/nyomozás szál szokás szerint nem volt nagy durranás. Remélem, a sorozat utolsó részére a kedvelt szereplők visszakapják régebbi, szimpatikus jellemüket és nem lesznek még csöpögősebbek.

Veress_Éva>!
Brenda Joyce: Halálos csókok

Tetszett mégis úgy éreztem le kell vonnom egy csillagot mert Hart viselkedése bosszantott, ugyan akkor kevésnek érzetem a könyvben lévő jeleneteit. valahogy hiányzott az a Hart akit úgy megkedveltem az utóbbi kötetek során. Értékeltem, hogy meg akarja védeni Francescát de azt valahogy máshogy kellet volna. A nyomozási szállal nem volt gondom, sőt voltak benne meglepő fordulatok. A számomra kedvenc 6. kötetet azonban nem múlta felül. Talán a következő kötet! :)

Sephrenia>!
Brenda Joyce: Halálos csókok

Eléggé unom már a „Calder a gyanúsított, és egyébként sem elég jó Francesca-hoz” felállást. Minden kötet végén van valamiféle feloldás, amivel közelebb kerülnek egymáshoz, aztán minden új részben kezdődik elölről a macska-egér harc. Pedig korábban az egyik kedvenc könyves párom voltak, a kezdetektől fogva szurkoltam nekik, de kezdem feladni a dolgot.
Szerencsére nagyon kedvelem a mellék-párokat. Rick és Leigh Anne egészen szimpatikusak lettek, bár eredetileg nem kedveltem a csajt, néha pedig Ricket se. A Rourke és Sarah páros szintén nagyon jó lenne, ha nem haladnának ilyen lassan, vagy legalább egy kicsit több szerepet kapnának. De a kedvencem Even! Olyan aranyos és kedves! Ő most már mindenképp jobban érdekelne, mint Fran.
Egyébként pedig nem értem, hogy az első néhány fejezetben miért kell röviden(?) elmondani az összes előző kötet történetét?! Nyilván nem a 8. résszel kezdem a sorozatot, ha pedig valami nem rémlik, majd megnézem az előzőekben, de nagyon utálom, amikor feleslegesen emlékeztetnem.


Népszerű idézetek

Sephrenia>!

Mindig is hinni fogok benned… Jegyesek és szerelmesek vagyunk, de barátok is. A barátok pedig számíthatnak egymásra. Akik kedvelik egymást, nem hagyják el a fedélzetet a vihar első jelére.


A sorozat következő kötete

Francesca Cahill sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Böszörményi Gyula: Nász és téboly
Janet Evanovich: A négy fejvadász
Jeffrey Archer: Apám bűne
Borisz Akunyin: Színház az egész világ
Carlos Ruiz Zafón: Angyali játszma
Charlaine Harris: Holtak klubja
María Dueñas: Öltések közt az idő
Kate Morton: A tóparti ház
Kate Morton: Titkok őrzője
Ruta Sepetys: Kalitkába zárt álmok