Az ​álarcosbál (de Warenne-dinasztia 7.) 116 csillagozás

Brenda Joyce: Az álarcosbál

Írország, 1812. Lizzie titokban olthatatlan szerelmet táplál Tyrell de Warenne iránt. Minden éjjel a férfiról álmodik, akit daliásnak és izgatóan veszélyesnek talál – de sajnos elérhetetlennek is. Mivel még nagyon fiatal és tapasztalatlan, nem tudja, mit tehetne azért, hogy felfigyeljen rá a nők bálványa, akiért mindenki rajong. Egyetlen reménye egy álarcosbál, amelyet a Warenne család fényűző udvarházában rendeznek. Lizzie abban bízik, hogy ott majd sikerül meghódítania Tyrellt. A zene és a tánc bódító forgatagában aztán valóban egészen közel kerülnek egymáshoz, csakhogy a lány valamit kihagyott a számításból. A testvére, Anna mindig is bolondult a Tyrellhez hasonlóan elbűvölő férfiakért, és neki komoly gyakorlata van már a női fortélyok alkalmazásában…

Eredeti megjelenés éve: 2005

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany Széphistória

>!
Harlequin Magyarország, Budapest, 2014
ISBN: 9789635386925 · Fordította: Várnai Péter
>!
430 oldal · ISBN: 9789635384556 · Fordította: Várnai Péter

Enciklopédia 2


Kedvencelte 29

Most olvassa 4

Várólistára tette 22

Kívánságlistára tette 15


Kiemelt értékelések

Sippancs P>!
Brenda Joyce: Az álarcosbál

Hatalmas bajban vagyok, mert volt olyan erős és jó a történet, hogy megérdemelje az 5 csillagot, két dolog engem mégis az őrületbe kergetett – az egyik Anna viselkedése, a másik pedig Lizzie titkolózása.
Anna, Anna, Anna… te szívtelen liba! Nem akarok és nem is tudok mentséget keresni arra, ahogy ez a nő viselkedett. Egyrészt az én szememben már azzal elásta magát, hogy annak ellenére, hogy tisztában volt Lizzie érzéseivel, spoiler, aztán meg mint aki jól végezte dolgát, spoiler, és férjhez ment álmai szerelméhez. Ilyen egy ostoba, érzéketlen, önző nőt a világ nem hordott a hátán!
És Lizzie meg a titkolózása… annyira bíztam benne, hogy nem húzza ki a végéig! Teljesen felesleges volt ez a hatalmas körítés spoiler. Én a helyében már abban a pillanatban beavattam volna Tyrellt a titokba, amint egy fedél alatt laktak, megspórolva ezzel azt a jó pár hónapot, amit külön töltött a kisfiútól és a férfitől.
A Georgie-Rory mellékszál viszont nagyon tetszett, és a karácsonyi bevonulása után egyre inkább kíváncsi lettem Cliffre is. Arról nem is beszélve, hogy ahogy látom, Blanche kisasszony a későbbiek során még feltűnik Rex oldalán…

Violet_Finch_PMónika>!
Brenda Joyce: Az álarcosbál

Régóta érdekelt már ez a történet és pár napja szembe jött velem. Na jó,akkor olvassuk el. :)
A történelmi romantikusok a kedvenceim,ezt szerintem sok figyelőm tudja mindig elmondom,hogy szeretem,ha azt olvasok :D
Az írónőtől ez volt az első könyvem és tetszett,bár a végén már nagyon nem néztem jó szemmel ezt a, Tyrell szavaival élve “húzd meg,ereszd meg” játék. Lizzie számomra túlságosan is önfeláldozó volt és Anna egy erkölcstelen némber,aki azt se érdemli meg a szememben,hogy nőnek spoiler nevezzem. Roryt imádtam. Annyira jó ember és tényleg hittem abban,hogy majd Lizzie és Ő…,de a végén rájöttem,hogy az a sors amit végül az írónő neki szánt,teljesen tökéletes. :)
Georgie nagyszerű testvére Lizzienek. Nem is értem Anna,hogy a fenébe lett ennyire elcseszett,de hát minden családba kell egy fekete bárány. Kicsit sajnálom,hogy nem kapott valami büntetést az élettől. Sok helyzetben csapkodtam a könyvet és sokszor idegesítettek drága szereplőinek,de ha ezektől eltekintve figyelem a történetet,kifejezetten tetszett. Talán a többit is elolvasom valamikor. :)

Evika82 P>!
Brenda Joyce: Az álarcosbál

Az előző két olvasmányom is az írónő műve volt. Az olvasásuk közben kedvet kaptam, hogy elővegyem és újra olvassam a kedvenc könyvemet tőle… ki tudja hanyadik alkalommal. :)
Konkrétan hajnali háromig olvastam, de megérte, mert egyszerűen megint magával ragadott ez a történet.
Nagyon szeretem ezt a könyvet, már megint végig picsogtam rajta, mint egy kisgyerek.
Lizzie csak tizenhat éves, majd tizennyolc amikor a történet játszódik, de mégis egy erős, kitartó, hűséges fiatal lány. Annyi szívfájdalom és szenvedés éri, csak azért mert van egy önző, hiú nővére, aki nagyon is tisztában van az ő érzéseivel, de mégis, mert ő Anna, ő a legszebb testvér a családban, a körülrajongott hölgy… őt nem utasíthatja vissza senki, ő a „gyönyörű lány”. Persze a hibái következményeit sem meri vállalni, mert nehogy már az ő fényes jövője veszélybe kerüljön… Nagyon önző nőszemély, végig haragudtam rá! Lizzie a testvére árulása ellenére is segít neki kikerülni a csávából, feláldozza magát, egy szép jövő esélyét, mert tényleg erős és bátor.
Tyrell egyszerűn tökéletes férfi, bár haragból és hirtelen felindultságból, néha rossz döntéseket hoz.. Kicsit én is belehabarodtam olvasás közben már megint ;).
Szerencsére a könyv végére minden a helyére kerül…

Laura_Bakos P>!
Brenda Joyce: Az álarcosbál

Nekem Tyrell de Warenne karaktere sokkal szimpatikusabb volt az előző kötetben, mint a saját könyvében. A történet megfogott, mert nagyon érdekelt, hogyan oldja meg a dolgokat a szerző. Könnyed kis limonádé.

Zsuzsanna_Makai >!
Brenda Joyce: Az álarcosbál

Maga a történet tetszett, attól függetlenül, h a két főhős totál sótlan, szürke, felejthető karakter volt.
A humort pl nagyon hiányoltam belőle. Legalább egy lehelletnyi elfért volna.
Ami gáz pl Rory, és Morgó, a nagynéni vitték a vállukon a sztorit, mint szerethető családtag.
Nem volt rossz, de azért lehetett volna jobb is.

kuliga>!
Brenda Joyce: Az álarcosbál

Számomra ez a regény kicsit túl bonyolult, kicsit túl limonádé. Kicsit nagyon rózsaszín, Lizzie nem lehet ennyire önfeláldozó. Szórakoztató mese, de nem igazán érdekes. A karakterek nem elég izgalmasak, Lizzie naiv, Tyrell pedig egy idióta.

ArnoDorian>!
Brenda Joyce: Az álarcosbál

Imadom Brenda Joyce könyveit es ezt a sorozatot is. Az igaz, hogy az elsö resze a de Warenne sorozatnak (vagyis a Valtsagdij) jobban tetszett, mint ez a resz, de megigertem magamnak,hogy nem fogom összehasonlitani massal, hanem különallonak fogom tekinteni, es igy ez a resz is nagyon tetszett nekem.
Lizzi egy nagyon szimpatikus karakter, mig szegeny Tyrell-röl ezt nem mondhatom el igazan, viszont a regeny vegere egyre szimpatikusabb lett. Anna egy cseppet sem volt szimpatikus a szamomra, mar az elejetöl kezdve, es ugy vartam mar, hogy eltünjön a szinröl es megkönnyebbültem, amikor ez megtörtent vegre valahara.
A regeny cselekmenye magaval ragadott. Egyik resz sem volt unalmas a szamomra. Mindig izgatottan vartam, hogy mi is lesz ennek a bonyodalomnak a megoldasa, de mire az megoldodott mar jött is a masik. Szamomra ezek a regenyek a jok. :-)
Csak ajanlani tudom mindenkinek. :)

Kuri_Szilvia P>!
Brenda Joyce: Az álarcosbál

Szerethető történet. Lizzie a legfiatalabb, aki kiskora óta szerelemes. megbocsájt a testvérének, fel akar nevelni egy gyermeket, és a későbbiekben a szerelem és a szeretett miatt kerül bajba. Tyrell bár vőlegény, nem tud ellenállni, vagyis nem akar ellenállni Lizzie-nek. Blanche apja csak egy ponton volt unszimpatikus: levélmegsemmisítő művelete nagyon nem tetszett, bár meg lehet érteni, hisz a lányának akart jót, de mégis…
Nagyon bátor döntés volt, hogy Tyrell , szembemegy az akkori szokásokkal, spoiler.Az, hogy az apja majdnem a legvégéig a Blanche-val való házassághoz ragaszkodott a pénz miatt, csak bepillantást engedett abba a korba: nem a szerelem volt a házasság legfontosabb alapja, hanem a pénz.

kiruu>!
Brenda Joyce: Az álarcosbál

Hű. Ez bonyolult de mégis gyönyörű. Amit Lizzie tett… elképesztő. Amit Anna az is, de a nagyon rossz értelemben. Lizzie csodálatos teremtés minden tiszteletem az övé. Tyrell óriási seggfej. Nem, nem tudtam együtt érezni vele, se sajnálni. Szinte végig egy érzéketlen féreg volt. A történet maga tetszett. Sok titok, és talán ebben volt a legtöbb izgalom.

nat>!
Brenda Joyce: Az álarcosbál

Nos ha úgy nézzük a könyvet, hogy ez nem az a Brenda Joyce aki megteremtette minden idők második legjobb férfikarakterét, Hartot (akit érdekel: Barrons az első), akkor jónak nevezhető a könyv. Sajnos én nem tudom úgy nézni. Próbáltam nem nagy elvárásokkal lenni a könyvvel szemben, de Tyrell sajnos az egyik legunalmasabb, legérdektelenebb férfi főszereplő volt, akiről mostanában olvastam. Már az elején éreztem, hogy baj lesz vele, aztán volt egy pillanat, amikor azt hittem majd Rory lesz Lizzie párja, persze pár oldal után kiderült, hogy tévedek. Sajnos ezen kívül az elejét még élveztem a könyvnek, de aztán a végén már csak szenvedtem. Lizzie aranyos, és kedves, de hajamat tudtam volna tépni az önfeláldozásától, Francesca sokkal humorosabb, életrevalóbb nála. Az az igazság, hogy egyáltalán nem mérhető a Deadly sorozathoz, valószínű nem is kellene összehasonlítani őket, mert ez teljesen más hangvételű könyv. Komolyabb próbál lenni, de egy idő után inkább unalmas, hiányzik belőle a pörgés, az életre való karakterek és úgy valami plusz.
Nem akarom senki kedvét elvenni az olvasástól, mert tényleg nem rossz könyv, csak nekem a Deadly sorozat nagy kedvencem, így ezt most nem igazán tudtam élvezni.

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

Sippancs P>!

Idővel felismerte, hogy a düh menedék is lehet, mert könnyebb elviselni, mint a bánatot.

363. oldal

Kapcsolódó szócikkek: düh
Sippancs P>!

– Mi bűvöli el leginkább Londonban? – kérdezte.
Arra számított, hogy azt fogja hallani, amit bármelyik fiatal lány felelne erre a kérdésre. Hogy a lány a bálokat szereti, a vacsoraesteket, hogy sok előkelő családból származó úr és hölgy lakik itt, és nagyon izgalmas, pezsgő az élet. De Georgina meglepte.
– A könyvesboltok – mondta, és két piros folt jelent meg az arcán.
– A könyvesboltok – ismételte meg a férfi szinte már boldogan.

354-355. oldal

Kapcsolódó szócikkek: könyvesbolt
Sippancs P>!

De mint mondják, a remény hal meg utoljára, és ez a lányos anyákra is igaz.

14. oldal

Sippancs P>!

– Én nem tudok szeretni, Tyrell. Még nem vette észre?
– Szeretni mindenki tud.

414. oldal

zia P>!

– Nem hallotta még, hogy a szépség a szemlélő szemében születik?

145. oldal

Sippancs P>!

– Milyen érzés az, Tyrell? Milyen érzés szerelemmel szeretni valakit?
– Csodálatos – válaszolta a férfi lassan, és a megfelelő szavakat kereste. – Valóságos csoda, ha annyi örömöt adhat egymásnak két ember, és ha olyan mély kapcsolat lehet közöttük. Teljes odaadást jelent, és maradéktalan beteljesülést.

414. oldal

Sippancs P>!

– Nem, természetesen nem tehetjük tönkre a nővéredet. Gondolom, bármire kész lennél azért, hogy megvedd őt, Nedet vagy bárki mást, aki drága a szívednek.
Lizzie ezt nem tagadhatta.
– Ezt nevezik szeretetnek.
– Ezt nevezik önfeláldozásnak és hallatlan bátorságnak – […].

422. oldal

Renee_chan>!

– Te is Warenne vagy. Mi pedig jól tudjuk, hogy ha egy Warenne szerelembe esik, akkor az a szerelem sírig tart.

haligali>!

Attól tartok, te valójában elbújsz e mögé a szerelem mögé. Ugyanúgy, mint az imádott regényeid mögé. Létezik azonban egy való világ is, és én azt szeretném, hogy te annak része legyél.

46. - oldal

haligali>!

Úgy érzem magam, mintha aprócska, tehetetlenül sodródó csónak lennék a nyílt tengeren, amelyet ide-oda dobálnak a hullámok. Azt hiszem, egyszerűen csak hagynom kell, hogy sodorjon az ár.

257. oldal


A sorozat következő kötete

de Warenne-dinasztia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Amy Harmon: Csak a szél tudja
Alexandra Ripley: Scarlett
Julia Quinn: Wyndham elveszett hercege
Cassandra Clare: A hercegnő
Heather Graham: A szürkekabátos
Lisa Kleypas: Az ördög télen
Julie Garwood: Váltságdíj
Julie Garwood: A menyasszony
Diana Gabaldon: Csontok visszhangozzák 1-2.