A ​szűz szerető (de Warenne-dinasztia 12.) 54 csillagozás

Brenda Joyce: A szűz szerető

"Soha ne mondd, hogy soha…
Édesanyja halálakor Alexandra lemondott a szerelméről, hogy életét a húgairól való gondoskodásnak szentelje. Most viszont, hogy apja züllött életmódja szégyent hozott a Bolton névre, egyedül egy idősödő földesúrral kötendő házassággal tudná megmenteni a családot, a biztos nyomortól. Csakhogy mihelyt megpillantja Clarewood hírhedt hercegét, addig ismeretlen érzés éled benne. Sir Stephen az egyik leggazdagabb és legbefolyásosabb brit főrend, aki megesküdött, hogy sosem fog megnősülni. Alexandra Bolton azonban lángra gyújtja a szívét, mint eddig még senki, ezért tisztességtelen ajánlatot tesz a lánynak. A játékszabályokat persze a férfi szabja meg, hiszen ő mindig megkapja, amit akar. Vajon Alexandra lesz az első nő, aki visszautasítja közeledését? S ha a szenvedély mégis egymás karjába hajtja őket, nem áll-e közéjük a családi titkok generációkon átívelő szövevénye? "

Eredeti megjelenés éve: 2010

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Arany Széphistória

>!
Harlequin Magyarország, Budapest, 2015
416 oldal · ISBN: 9789635389902 · Fordította: Zinner Judit
>!
Harlequin Magyarország, Budapest, 2015
416 oldal · ISBN: 9789635389919 · Fordította: Zinner Judit

Enciklopédia 5

Szereplők népszerűség szerint

Alexandra Bolton · Alexi de Warenne · Stephen Mowbray


Kedvencelte 5

Most olvassa 5

Várólistára tette 26

Kívánságlistára tette 16


Kiemelt értékelések

>!
Zsuzsanna_Makai
Brenda Joyce: A szűz szerető

Elég sokáig nagyon tetszett, az volt a terv, h kedvencelem is, de aztán jött a hiszti, és a hajtűdobálás, így maradt az 5 csillag. Charlott kegyetlenkedése után, Blanche kedvességét konkrétan megkönnyeztem, az a rész nagyon tetszett, mert olyan drasztikus volt a kontraszt. Megint rá kellett ébrednem, mennyire szeretem ezt a sorozatot. És amit a legemberibbnek találtam benne, h Stephen lehetett akármekkora barom is, Alexandra annyira szerelmes volt belé, hogy meggyőzte magát, hogy nem is volt akkora paraszt. Tegyük hozzá, mindannyian beleestünk már ebbe, hogy kicsit mindig máshogy emlékszünk…

>!
Sippancs P
Brenda Joyce: A szűz szerető

Hihetetlenül mérges vagyok erre a könyvre! Annyira jó kis sztori lehetett volna belőle, ha a két főszereplő kommunikál egymással! De nem, ők hazudoznak, titkolóznak, vádaskodnak, aztán homokba dugják a fejüket, mindezt Alexandra részéről annyi naivitással és önfeláldozással, amit még – utóbbi esetében – Teréz anya is megirigyelt volna, Stephen részéről pedig annyi sznobsággal és ridegséggel, amitől már öklendezni támadt volna kedvem.
Egész eddig csakis 4,5 és 5 csillagot adtam a sorozat részeire, de A szűz szerető örüljön, hogy megkapja a 3-at. (Egyébként Julia és Tyne mellékszála sokkal érdekesebb volt.)

>!
Paulina_Sándorné P
Brenda Joyce: A szűz szerető

Magával ragadott a történet, nehéz volt letenni. Tetszettek a szereplők. Alexandra bátor, erős nő, bár néha egy kicsit ezt túlzásnak éreztem. Szerintem mikor spoiler Alexandra apját nem kedveltem meg. Testvérei aranyosak voltak. Stephen, hát őt néha nyakon vágtam volna, bár megértem, hogy miért olyan amilyen, de remélem fejlődőképes.

>!
byBB
Brenda Joyce: A szűz szerető

Az első Brenda Joyce könyvem és már beszerzés alatt a következő! Kifejezetten tetszett, hogy itt a herceg nem az a megszokott kedves, előzékeny „jaj, mindent megtetszek érted-annyira szeretlek!”-férfi, sőt néhol igazán undok, utálatos alak! Alexandra karakterét viszont túlzóan mártírosodónak éreztem.
Olvastam, mosolyogtam és azon gondolkodtam, miért csak a mesékben léteznek ilyen szerelmi történetek!

>!
dzsiudzsicu
Brenda Joyce: A szűz szerető

Egész jó alaptörténet, jó karakterek. De valahogy mind a két főszereplőt egy-egy döntésüknél, jelenetüknél agyon tudtam volna ütni. Nem ez a sorozat legjobbja, de azért újra kedvet kaptam a többi részéhez :)

>!
Veress_Éva
Brenda Joyce: A szűz szerető

Rendkívül erőteljes, már-már a végtelenségig lojális és kedves főhősnő, kissé becsület mániás mégis néhol nagyon utálatos herceg. Nekem kicsit kevés volt az udvarlásos évődés, és sok huzavona. Érdekes mellékszálként futó második szerelmi történet is, mégis kicsit hosszúnak éreztem a könyvet. Olvastam már az írótól jobbat is, de attól még kellemes kis romantikus könyv.

>!
Inuria
Brenda Joyce: A szűz szerető

Csak egy leheletnyit nyújt többet, mint a Júlia sorozat bármely más, klisés tagja. Vagy az összes együtt véve.
Sok hülyeséget elbírok olvasni, ami direkte a női szemeket hivatott kiszúrni… de ez valami katasztrófa volt.
Alexandra a főhősnőnk, onnantól kezd unszimpatikus lenni, hogy gyötrődik a kérője és szeretője (illetve aki arra kéri) között. Hát onnantól a cselekedetei nem következetesek, se nem logikusak, és értelmük sincs. Egyik pillanatban igazmondó szent, a másikban kiderül, hogy mégis elhallgat fontos dolgokat, de persze igyekszik az írónő alátámasztani, hogy „okkal”. Egyik percben erkölcsös nő a másikban egy szenvedélyes szerető. Az egyik pillanatban pénzért kuncsorog, a másikban összetépi a honoráriumát. Az egyik pillanatban még büszke nő, hogy el tudja tartani magát és nem függ senkitől… a másikban pedig annak örvend, hogy kitartott lett. Mindig amikor egy jellemvonását igyekszik a könyv alátámasztani, a következő jelentben mint kártyavár esik szét. És ez egy felelősség teljes 27 éves nőtől nem ezt várja az ember.
Nem értettem továbbá azt sem, hogy mindenki más miért rajongja körbe ezt a buta fruskát és üdvözült mosollyal pátyolgatta minden főbb szereplő. A nő viselkedésétől, nyakatekert gondolkodásától és tettei következményétől nekem végig csomó volt a hasamban annyira nem bírtam lenyelni.
Alapvetően szeretem a történelmi regényeket, de a gond ott kezdődik, hogy a legetöbb ilyen romantikus regénynél a kor csak puszta díszlet. És ennél a regénynél sem van ez másképp. Az emberek olyan léhasággal kezelik az életüket, hogy az abban az időben, több volt mint vérlázító. Bár ez itt már csak tényleg hab a tortán.

Így aztán elmondhatjuk, hogy teljesen eltávolodtam a regény szereplőitől és kb annyira érdekelt a történet, hogy ez jelenleg a leglassabban és legtöbb helyközzel kiolvasott regényem közel s távol.

Én emberi fogyasztásra alkalmatlannak ítéltem a művet.

>!
Gyöngyöm P
Brenda Joyce: A szűz szerető

Tetszett… Véletlen akadt a kezembe, nem is tudtam, hogy egy sorozat sokadik része. Most kénytelen (de egyáltalán nem kelletlen) vagyok elolvasni a korábbi részeket :)

>!
Jankovics_Dóri
Brenda Joyce: A szűz szerető

kifejezetten jó kis regény volt de hiányzott belőle valami…nem igazán szerettem mega a karaktereket nem volt az hogy úú de beleszerettem a hercegbe élmény …

>!
ÁgiCica
Brenda Joyce: A szűz szerető

A vége kicsit összecsapott, amúgy jó könyv.
Ezt tenném a 13. résznek és Az ígéret címűt 12. résznek.


Népszerű idézetek

>!
Sippancs P

– A pletyka olyan, mint a futótűz – jegyezte meg Olivia. – Ha egyszer fellobban, nem lehet többé kordában tartani.

48. oldal

Kapcsolódó szócikkek: pletyka
>!
Sippancs P

Szerelemért senkinek sem szabadna könyörögni. Azt vagy önként adják, vagy semmit sem ér.

365. oldal

Kapcsolódó szócikkek: szerelem
>!
Sippancs P

– Az embernek célokra, ambícióra van szüksége, és ha az megvan, no meg bátorság is van hozzá, nincs semmi baj.

248. oldal

>!
Sippancs P

Alexi megrázta a fejét.
– Nem, mára befejeztem. Megyek haza az én független, szókimondó, önálló gondolkodású feleségemhez – vigyorgott. – További kellemes iszogatást!
Miután távozott, a többiek összenéztek. Mindannyian agglegények voltak, s egyelőre még Ned is szívesebben tivornyázott.
– Elvesztette a férfiasságát – jegyezte meg Jack.
Stephen hajlott az egyetértésre, de csak majdnem.
– Azért ezt ne mondd előtte hangosan!

87. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alexi de Warenne · Stephen Mowbray
>!
Sippancs P

– Csak arra kérem, legyen óvatos!
Julia hirtelen elmosolyodott, s felcsillant a kék szeme.
– Nehéz óvatosnak lenni, Stephen, ha valaki láttán olyan vadul kezd verni a szíved, hogy gondolkodni sem tudsz.

106. oldal

>!
Sippancs P

(…) a szerelem mindig megmagyarázhatatlan. Nem is az ember választja a szerelmet, hanem a szerelem választja ki az áldozatait.

296. oldal

>!
Sippancs P

– (…) Meglásd, Corey, valami jó fog kisülni ebből. Istennek mindig határozott terve van velünk.

225. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Alexandra Bolton
>!
repe993 P

Stephen nagyon örült, hogy láthatja az unokatestvérét, bár a családon kívül senki sem tudott a rokoni kapcsolatukról. Gyermekkoruktól közel álltak egymáshoz, mintapéldájaként a régi mondásnak, miszerint az ellentétek vonzzák egymást. Kilencéves korában vitte el az anyja először Harrington Hallba azzal az ürüggyel, hogy be akarja mutatni Sir Rexnek, aki a háborúban megmentette Tom Mowbray életét. Annyi gyerekkel találkozott aznap, hogy meg sem tudta jegyezni a nevüket. Persze mindannyian az ő De Warenne és O’Neill unokatestvérei voltak, bár ő ezt akkor még nem tudta. Csak jóval később derült ki számára, hogy Sir Rex de Warenne az igazi apja, de már akkor megdöbbent a szeretetteljes, meleg családi légkör láttán. Fogalma sem volt, hogy egy családban így uralkodhat a szeretet és a nevetés. Nem is tudta hirtelen, mit tegyen, mert nem ismert senkit, és úgy érezte, nem tartozik oda. Csakhogy édesanyja kiment a hölgyekkel, ő pedig ott állt zsebre dugott kézzel a zsúfolt helyiség fala mentén, s nézte, ahogy a sok kisfiú és kislány boldogan beszélget és játszik egymással. Ekkor odafutott hozzá Alexi, s hívta, menjen ki vele meg néhány másik fiúval, és csinálja azt, amit a kisfiúk szoktak: bajba keveredni. Loptak egy lovat, és végiggaloppoztak Greenwich utcáin felborítva az árusok kordéit és megijesztve a járókelőket.
Aznap este mindannyiukat megbüntették. A herceg magánkívül volt a méregtől a viselkedése miatt – elő is került a nadrágszíj –, Stephen azonban pompásan érezte magát.
Aznap kezdődött a barátsága Alexivel.

24-25. oldal

>!
repe993 P

Stephen udvariasan biccentett, nem haragudott a tolakodásért. Az járt a fejében, hogy Alexandra Bolton a felsőbb osztályok hölgyeinek dolgozik, ami igencsak meglepte. Egyetlen nehéz körülmények közé került, nemesi származású hölgyet sem ismert, aki képes lett volna ilyesmire. A maga részéről csodálatra méltónak találta a dolgot. Nem volt képes megérteni a felsőbb osztályok viszolygását a munkától. Ő maga is felgyűrte az inge ujját minden áldott nap akár az íróasztalánál, akár az egyik építkezésén, akár az alapítvány irodáiban.

53. oldal

>!
repe993 P

– Mindig is te voltál az engedelmes lányom, aki mindig csak ad. Teljesen olyan vagy, mint az anyád, te tartod össze a családot. Természetesen hozzámész Denney-hez, és megmented a családot a pusztulástól.

168. oldal


A sorozat következő kötete

de Warenne-dinasztia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa
Budai Lotti: A nyugati szerető
Julie Garwood: Váltságdíj
Julie Garwood: A menyasszony
R. Kelényi Angelika: Szulejmán és a magyar udvarhölgy
Lucinda Riley: Árnyéknővér
Budai Lotti: Shirzan bosszúja
Tomcsik Nóra: Az elveszett ifjúság
Lisa Kleypas: Az ördög télen
Heather Graham: A szürkekabátos