The ​Savage Grace – Farkashalál (The Dark Divine Trilógia 3.) 142 csillagozás

Bree Despain: The Savage Grace – Farkashalál

Egy gyötrődő lélek. Egy lehetetlennek tűnő választás. És egy végső összecsapás. Miközben Grace Divine a benne egyre jobban elhatalmasodó vérfarkasátokkal küzd, végre megtalálja a bátyját – de csaknem minden mást elveszít közben. Szerelme, Daniel nem képes visszaalakulni emberré, Sirhan halála is közeleg, így Grace-nek egyre kevesebb ideje van, hogy megállítsa Caleb Kalbit és démoncsapatát. Ha elbukik, családja és szülővárosa is elvész. Minden rajta áll. – A Dark Divine trilógia utolsó része választ ad arra, hová is vezet Daniel és Grace szerelmi története.

Eredeti megjelenés éve: 2012

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
408 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632456881 · Fordította: Görgey Etelka
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
408 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632456874 · Fordította: Görgey Etelka

Enciklopédia 4

Szereplők népszerűség szerint

Grace Divine · Slade


Kedvencelte 25

Most olvassa 9

Várólistára tette 79

Kívánságlistára tette 75

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 SP>!
Bree Despain: The Savage Grace – Farkashalál

A farkasokról szóló történetek valamiért, mindig különlegesek a számomra.
A záró kötet hozta a megszokott színvonalat. Nagyon tetszett.
Végig izgalmas, fordulatokban gazdag és a végén igen csak meglepődtem.
Grace egy nagyszerű főhős. Minden döntését megtudtam érteni, vele gondolkodtam, lélegeztem, sírtam, dühöngtem, ütöttem ha kell és szerettem.

Úgy gondolom ez a trilógia egy hatalmas nagy kedvenc lett és még sokszor elő fogom venni.
Ajánlom! Kedvenc.

MVivien>!
Bree Despain: The Savage Grace – Farkashalál

Ez a rész is hozta a megszokott szintet.
A történet szerintem ebben a könyvben volt a legizgalmasabb, itt volt a legtöbb akciójelenet. Szinte végig volt benne valami amiért izgulni lehetett. Ebben a részben sok új szereplő van. Az „elveszett fiúkat” nagyon megkedveltem, főleg Slade-t, róla szívesen olvastam volna még. Daniel továbbra is nagy kedvenc, ahogyan Grace is. Jude spoiler nagyon elkeserített. Annak viszont nagyon örülök spoiler. A könyvben akit egyáltalán nem szerettem meg az Talbot volt..A legvégét kicsit lezáratlannak éreztem, kíváncsi lettem volna, néhány szereplő jövőjére.
Nem ez a sorozat lett a kedvencem, de mindenképpen érdemes volt elolvasni. Lehet, hogy valamikor később újra fogom még olvasni. Akik szeretik a vérfarkasos történeteket, azoknak csak ajánlani tudom, mert biztosan tetszeni fog nekik.

Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Bree Despain: The Savage Grace – Farkashalál

The Dark Divine Trilógia 3

Nagyon izgalmas befejező rész volt, alig aludtam pár órát, hogy minél hamarabb a végre érjek, nagyon tetszett.
Igen csavaros történet volt, az utolsó pillanatig megfejthetetlen és kiszámíthatatlan.
Az egész sorozatban szeretetre méltó karakterek voltak, sok kedves tizenéves halandó és természetfeletti és jólelkű felnőttek szerepeltek benne meg sok gonosz, hatalomvágyó ellenség, alakváltók és démonok.
spoiler
Nagyon tetszett még, hogy régi mítoszokra és vallási értékekre alapult a sorozat, ezért sok elgondolkodtató dolgot tartalmazott, a családi szeretetről, összetartozásról, megbocsájtásról, önfeláldozásról, mint jóról és persze kapzsiságból, hatalomvágyból eredő bűnről és gonoszságról.
Szerintem méltatlanul alul értékelt a sorozat, igazán ajánlható minden korosztálynak.

Sylveris>!
Bree Despain: The Savage Grace – Farkashalál

Végre vége.
Összecsapott és bugyuta. Mindenkiről tudod, hogy kicsoda, melyik oldalon áll, egyszerű fejtörést sem kaptunk. A történet a végére ellaposodott, mintha az írónő már nem tudott volna mit kitalálni.
Számomra unalmas volt.

schesztiஐ P>!
Bree Despain: The Savage Grace – Farkashalál

A farkasos könyvekben igenis van valami egészen lenyűgöző! Bree remekül megteremtette ebben a sorozatban a hátteret, a legendát, a farkasátkot, és a végén nagyon szépen feloldotta azt.

Imádtam Daniel átalakulását, ahogyan Grace ráébredt a képességére, a másságukra, hogy hogyan lehet egy átokból áldás. Szerettem a könyvön finoman végigvonuló vallásos részeket, nem éreztem tolakodónak, épp annyira volt jelen, amennyi kellett a családi háttér miatt.

Nagyon megszerettem az „elveszett fiúkat”, ahogyan Grace egy nagy családként gondol a falkájukra, ahogy összetartja őket.
A rengeteg akciójelenetet szinte végig láttam magam előtt. És közben rettegtem a főhőseinkért, és a haláltól, amit már a könyv címéből sejteni lehetett.

Összességében nagyon tetszett ez a sorozat, azt hiszem, máskor is szívesen előveszem majd, ha valami farkasos históriára vágyom. No és persze azonnal felkerül a lányom várólistájára, aki egyenesen imádja a farkasokat. :))

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
408 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632456874 · Fordította: Görgey Etelka
Talpacska>!
Bree Despain: The Savage Grace – Farkashalál

3,5 – nagyon nagy jóindulattal.
De csak azért mert megcsavartad kedves írónő a gonosz karaktereket és tudtál zsonglőrködni a sok szereplővel, akik váratlanul befutottak.
Grace álmainak nagy szerep jut, amivel segítségére siethet Danielnek – nélküle kezdett kicsit lapos lenni a történet.
bár az én ízlésemnek túl van terhelve a történet, természetesen az egész világ ellenük van és ők mégis győzedelmeskednek egy sereg démonhorda és az ellenséges urbatok felett is, úgy hogy van köutük egy tégla is… Megint bebizonyosodott, hogy Grace nagyon nagyon ügyes :D

3 hozzászólás
Fay >!
Bree Despain: The Savage Grace – Farkashalál

Nem okozott csalódást, de továbbra sem lesz kedvencem a sorozat.
Először is kezdjük azzal ami kiborított. Grace anyja ápolónő, de ezek szerint a lányának nem tanította meg hogyan kell csinálni a hűtőfürdőt. Ha az írónő beleír valamit, azt legalább írja helyesen könyörgöm! A hűtőfürdő nem abból áll, hogy a tűzforró emberre ráengeded a jéghideg vizet. Ezzel maximum egy jó kis tüdőgyulladást csinálsz neki. Nem. A hűtőfürdő az, ahol a test melegéhez készítesz azonos hőfokú vizet, és azt hűtöd fokozatosan. Vagy, ha nincs otthon kád akkor meleg vizes lepedőt rácsavarsz a lázas személyre. Köszönjük, Önök a hogyan butítsuk a fiatalokat című előadást hallották.
A vége egészen jól sikerült. Tetszett, hogy nyitva maradt a vége és nem rágott a szánkba semmit az írónő.

Tünde_Vágási>!
Bree Despain: The Savage Grace – Farkashalál

Cseppet sem lepődtem meg a könyv kimenetelén. Főleg ami Talt illeti. Az egész könyv alatt egyfajta várakozást éreztem, amikor róla olvastam. Sajnáltam, hogy igazam lett vele kapcsolatban.Mert amúgy meg nagyon bírtam. Az „elveszett fiúkat” imádtam. Erősek, okosak, és hihetetlenül összetartóak. Örültem, hogy mindenki, pontosabban majdnem mindenki megtalálta a maga útját és megbékéltek egymással. Caleb is megkapta amit érdemel. Hiányoltam a végéről egy epilógust. MI történt Talbot-tal, miután elmenekült? MI történt Daniel-el és Grace-l, miután ők lettek az spoiler?

Ingryd>!
Bree Despain: The Savage Grace – Farkashalál

Jobban tetszett, mint a második rész. Sok apróbb hiba volt a cselekményben, de a sok izgalmas rész feledtette, ezért nem volt zavaró. Tetszettek a harcleírások és a vége, ami persze elég lezáratlan, de igazi boldog befejezés. Összességében nagyon jó kis sorozat.

Echo>!
Bree Despain: The Savage Grace – Farkashalál

Ez a rész lett a legjobb! Végre volt benne izgalom. Grace-el már elég jól megbékéltem. Akiket még nagyon megkedveltem, azok a srácot,akik odacsapódtak a falkába.
A könyv vége elégg izgalmas lett. Jude-ot sajnáltam, de szerintem neki így a legjobb. Nem tudott volna megbirkózni a bűntudatával…


Népszerű idézetek

Fay >!

(…) Csókja olyan volt, mint az étcsokoládé: keserű, mégis fenséges, ami után még többre vágyom.

351. oldal

Kapcsolódó szócikkek: csók · csokoládé · Grace Divine
K_Maria P>!

… talán hülyeségnek hangzik, de azt hiszem, én hiszek abban, hogy bárki képes megváltozni. Ez nem jelenti azt, hogy meg is fog. Senkit nem lehet megváltoztatni, aki nem akarja.

243. oldal

troublemaker>!

– Készen állsz? – kérdezte Daniel.
– Igen – feleltem. – Nem. Talán. Nem tudom.
– Mind egyszerre?

242. oldal

wyka>!

-Az életed sokkal több, mint ez a pillanat. Ne hagyd, hogy azok a próbák, amelyekkel most szembe kell nézned, tönkretegyék az egész életed.

41. oldal

troublemaker>!

Csak egy perc. Csak egy gyors „Szia, szeretlek, el ne feledd”, és egy csók, aztán visszajövök a szobámba aludni…

298. oldal

SeRa00>!

-Sosem néztem úgy magamra, mint egy hősre-szólalt meg Daniel.
-Itt az ideje, hogy elkezd!

200. oldal

Lia_Black>!

-Úgy érzem, mintha a szüleik lennénk, vagy ilyesmi – nevettem el magam. – Persze bizonyos értelemben azok is vagyunk. Tudod, alfák meg minden. Éppen csak a mi fiaink nem iskolába mennek, hanem démonokat gyilkolni.

Anno>!

[…] az, aki nem tud megbocsáltani, maga is szörnyeteggé válik, mert a benne dolgozó harag belülről felemészti.

ronnie96>!

Addig sírtam, amíg a mellkasomban tomboló fájdalmat mély kimerültség váltotta fel.

87. oldal, 8. fejezet

ronnie96>!

Nem álltam készen arra, hogy szembenézzek vele, mert féltem attól, amit esetleg a szemében láthatok.

47. oldal, 4. fejezet


Hasonló könyvek címkék alapján

Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Joss Stirling: Lélektársak – Crystal
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye
Patrick Ness: Háború a békéért
Robin LaFevers: Sötét diadal
Laini Taylor: Vér és csillagfény napjai
Jeaniene Frost: A sírcsapda
Charlie N. Holmberg: Az üvegmágus
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna