The ​Dark Divine – Fekete bárány (The Dark Divine Trilógia 1.) 467 csillagozás

Bree DeSpain: The Dark Divine – Fekete bárány

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Tékozló fiú
Veszélyes szerelem
Halálos titok
Grace Divine – a helyi lelkész lánya – mindig is tudta, hogy valami rettenetes történt azon az éjszakán, mikor Daniel Kalbi eltűnt, bátyja, Jude pedig vérbe fagyva tért haza.
Most, hogy Daniel visszajött, Grace-nek választania kell iránta érzett növekvő vonzalma és bátyjához való hűsége között.
Ahogy Grace közelebb kerül Danielhez, megtudja az igazságot arról a rejtélyes éjszakáról és arról, hogyan mentse meg szeretteit, ám ezért talán legféltettebb kincsével kell fizetnie: a lelki üdvével.

Eredeti megjelenés éve: 2009

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
328 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632453132 · Fordította: Farkas Orsolya
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
328 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632453149 · Fordította: Farkas Orsolya

Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Daniel Kalbi · Grace Divine


Kedvencelte 64

Most olvassa 31

Várólistára tette 218

Kívánságlistára tette 135

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Bree DeSpain: The Dark Divine – Fekete bárány

Grace Divine a név, amit egyszerre utálok és szeretek.
Nem volt egyszerű azonosulni a hölggyel, de esküszöm nagyon igyekeztem..

A könyvet még jó pár évvel ezelőtt kinéztem magamnak, az évek alatt begyűjtöttem,- jó szokásomhoz hívem – az összes részét, de nem került a kezeim közé.

Most, hogy túl vagyok az első részen, már igen csak bánom, hogy eddig nem foglalkoztam vele.
Első kötethez képest nagyon szépen kidolgozott, izgalmas cselekmény szálal ellátott történetet kaptam.
A főhősnő, igen néha az agyamra ment, de a végére nagyon összeszedte magát.
A család többi tagja érdekes volt, de szerethető és számomra egy igen erős függővéget hagyott.
Most viszont örülök, hogy megvan a folytatás. Nekem tetszett. :)

MVivien>!
Bree DeSpain: The Dark Divine – Fekete bárány

Egy ideje nézegettem már ezt a könyvet a könyvtárban. Mikor kihoztam nagyon, vegyes értékeléseket olvastam róla. Nekem tetszett.
Ami először megtetszett a könyvben az a borító, szerintem nagyon szép. Nagyon tetszett az írónő stílusa is. A szereplők is kedvelhetőek voltak.
Daniel nekem nagyon nagy kedvenc lett. Grace-t is megkedveltem. Dont-t is nagyon szerettem.
Alig várom, hogy folytatni tudjam a trilógiát. Remélem a többi részben sem kell csalódnom.

Belle_Maundrell>!
Bree DeSpain: The Dark Divine – Fekete bárány

Ennek a könyvnek az egyetlen pozitívuma a borító. Az nagyon tetszik, sőt, az benne a legeslegjobb. Mivel más nincs is.
– Grace teljesen sötét, az agyamra ment, tök logikátlanul viselkedik, mindenen nyafog, azt hiszi, körülötte forog a világ. Ráadásul a végére már tényleg szinte istennői szintre emeli az írónő, csak tudnám miért olyan különleges. mert az írónéni aszonta
– Gyakorlatilag mindenkinek erőltetett, nagyon sejtelmes neve van, amiből persze nem lehet ám következtetni sötét titkaikra vagy a kis küldetésükre, ááá dehogy.
– A nagy szerelem már megint gyerkőcök között lobbant lángra, és persze nem hunyt ki csodás fénye még akkor sem, ha évekig nem látták egymást.
– A szerelmetesek amúgy is nagyon bénák, nyálasak és unalmasak. Fúj.
– Daniel, a csodás főpasi nem is csodás, engem idegesített. Garantált a sanyarú gyermekkor, de engem aztán nem hatott meg.
– A nagy rejtélyre nem elég, hogy már a fülszöveg és Daniel neve is utal, nem, még furfangosan elrejtett lakóháznyi kis nyomok is felbukkannak minden második oldalon a könyv elejétől kezdve. De Grace nem jön rá, mert ő sötét.
– Hogy további tanúbizonyságot tegyen éles eszéről, Grace-től szó szerint egy karnyújtásnyira van mindennek a megoldása, ott van egy nyüves könyvben leírva minden, de ő csak hisztizik hetekig és néha-néha elolvas egy bekezdést. Mert nem lett volna egyszerűbb, ha leülsz és elolvasod egyben, te kis hülye!
– Az egyetlen izgalmasnak nevezhető szálat is rém bénán lerendezi Despain néni.
– Isteniek azok a helymeghatározó címek, mint pl. Az ágyban, a harmaik lépcsőfokon állva, öt másodperccel és két pislogással később… Ennek most mi értelme volt? O.o
– Nem szeretem az ilyen furán vallásos embereket. Ne vegyetek mobilt és olyan ruhát, aminek az ujja nem ér legalább a könyökötökig, mert azok a Sátán teremtményei. Csak kérdem én, miben járatta anyuci a kölköket nyáron? Kardigánban?
– A mitológia kész röhej, gyakorlatilag kínomban vihogtam az urbatokon.
– A vége olyan nyálas, hogy nagyon. Csillámcsodálatos.
Szóval ez egy rossz könyv. Mondjuk nem számítottam semmi egetrengetőre, de azért ilyen rosszra sem.

52 hozzászólás
Lovas_Lajosné_Maráz_Margit P>!
Bree DeSpain: The Dark Divine – Fekete bárány

The Dark Divine Trilógia 1

Ez megint egy méltatlanul alul értékelt ifjúsági fantasy sorozat, pedig kifejezetten remek volt, nekem nagyon tetszett.
Remek, szerethető karakterekkel, mélyenszántó mondanivalóval a családi szeretetről, összetartozásról, a kirekesztettségről, családon belüli erőszakról, keresztény értékekről.
Mindezt egy kedves gyülekezet életének bemutatásával, élén egy tiszteletes családjával. Nagyon valósághűen ábrázolta a szerző a napi konfliktushelyzeteket, a jótékonysági munkát, hangsúlyozva a megbocsájtás fontosságát.
Nekem sokkal többet mondott ez a könyv, mint egyszerű, könnyed szórakozást és mégis nagyon izgalmas és szórakoztató volt, le sem tudtam tenni.

bartok_brigitta P>!
Bree DeSpain: The Dark Divine – Fekete bárány

Életem egyik legnagyobb csalódása ez a könyv, amit nem értek. Már nagyon régen szerettem volna elolvasni ezt a sorozatot; az első VP-s könyvek között figyeltem fel rá, de nagyon sokáig nem tudtam beszerezni – utólag már értem, hogy így akar megkímélni ettől a történettől. A legnagyobb hatóerő számomra az olvasáshoz az volt, hogy a könyvben vérfarkasok vannak. Akik már egy ideje figyelnek, talán már többször is olvasták tőlem, hogy oda-vissza vagyok a vérfarkasokért. Felnőtt nő létemre. Mint kisgyermek a cukorkáért.
Már az alapkoncepció is elég klisés, de már volt olyan, hogy innen jutottunk nagyon messzire. Reménykedtem, aztán rádöbbentem, hogy főszereplő lány, Grace is, a tökéletes Mary Sue-k táborát erősíti és innentől kezdve valahogy elvesztettem az érdeklődésemet iránta. A családi háttere nem megszokott, de még ez sem tudta kihúzni egészen a csávából. Tetszett, hogy az apa lelkész, és így – bár nem vagyok vallásos – maga a hit és a kereszténység is kellemes fűszerként kap szerepet a történetben.
A kötet stílusa egyszerű, néha túlságosan is, de bizonyos szimbólumok mégis remekül illeszkedtek bele. Oda-vissza-keresztbe vagyok az Angyalok kertjéért, és a kisvárosi környezetért.
Sajnos rengeteg volt a gyermeteg húzás az író részéről, ami a végére hiteltelenné tette a történet azon elemeit is, amik egyébként működtek volna. Számtalan logikai döccenőt is kaptunk, amit nehéz megemészteni.
A trilógia másik két kötete a polcomon vár. Egyelőre nem tudom, hogy valaha is elolvasom-e őket.

Sylveris>!
Bree DeSpain: The Dark Divine – Fekete bárány

Nem is értem, hogy régen miért voltam ezért a könyvért oda. Idősebb fejjel teljesen bugyuta történetet kaptam. Idegesítő szereplőkkel, és egy felettébb egoista libával.

fuszi P>!
Bree DeSpain: The Dark Divine – Fekete bárány

Mint már régóta tudjuk egy idegesítő főhős képes az egész történetet elrontani. Sanjos itt is ez történt és az sem segített sokat, hogy az olvasó már szinte a legelején rájön a „nagy titokra”. Kifejezetten rossz volt az egész vallásos szál és az ahogy az írónő a helymegjelöléseket alkalmazta. Az egész könyv nagyjából a végén indult be, de addig unalom a köbön és bosszúsága a kiaknázatlan lehetőségek miatt.

Talpacska>!
Bree DeSpain: The Dark Divine – Fekete bárány

No kezdjük azzal, hogy nem vártam tőle sokat. Jól is tettem.
Egyszer ha nagyon nagyon kiváncsi vagy rá olvasd el.
Készülj fel a következőkre:
– Ádámtól és Évától indított ok-okozati esemény szál.
– az első 50 oldalon kikövetkeztethető a porhintésből a titkok titka, aztán várhatod, hogy naaa drága főhősnő neked mikor esik le?
– túlzott, féltés, óvás, babusgatás, sértődés és nyafogás
– megtanulhatod, hogy Grace nagyszerű, mert csak és kész (ne kérdezz, az, mert azt mondták)
– a befejezés meg jajj, nagyon kényelmes közben irtózatosan epik! hiszen egy lelkész lányától a lelki üdvét kérik – na mindjárt lezsibbadok a gyönyörtől! – Ja! Nem…

gwyneira>!
Bree DeSpain: The Dark Divine – Fekete bárány

az elején igyekeztem közömbösen hozzáállni, hogy ne koppanjak túl nagyot, ha mégse tetszene, de erre nem volt szükség, mert az első pár fejezet után megnyert magának. :) nagyon olvasmányos, fél nap elég volt ahhoz, hogy végezzek vele, szinte el sem tudtam szakadni tőle. az egész történet valamiért a Vampire Knight című animére emlékeztetett, de lehet hogy csak én vagyok túl fanatikus. a lelkész lánya lehetne Yuuki, a mindenkit elbűvölő testvér Kaname, a különc fiú pedig Zero. lényeg a lényeg, én imádtam a történetet, és szívesen ajánlom másoknak is, ha valami szórakoztató és lebilincselő olvasmányra vágynak.

Rileey>!
Bree DeSpain: The Dark Divine – Fekete bárány

Még egy ilyen idegesítően buta főhősnőt nem hordott hátán a föld. Minek neki annyira mobil?? Szerintem ahhoz is hülye lenne, hogy használja… Nem tud semmit, jajannyiraszeretlek, nem érdekel mi vagy, jajannyiraszeretlek, de inkább húzzál el, jajannyiraszeretlek meggondoltam magam, közben azért vinnyog még párszor a mobilért. Ha azt mondják, hogy maradj otthon, akkor menj el csakazértis a bálba mással. A sztori bődületesen unalmas, a szereplők egytől egyik ellenszenvesek, a vallásos téma sem segített (ne hordjatok spagettipántos ruhát, mert Isten megbüntet!). Gracet ki kellett volna nyírni, akkor ért volna valamit az egész….
Ja, és sikerül minderre rátenni még egy lapáttal a jelzésekkel: „Másodpercekkel később""5 perc múlva a kertben” "0,1233 másodperccel később a WC-n dolgavégzés közben". Áááá, nem, kicsit sem idegesítőek, tényleg. Nagy zsenialitás kellett hozzá.


Népszerű idézetek

finding_dori>!

Nem azért bocsátunk meg másoknak, mert megérdemlik. Azért bocsátunk meg nekik, mert szükségük van rá; mert nekünk van rá szükségünk.

21. fejezet

gwyneira>!

Az ígéretekkel az a baj, hogy ha egyszer tettél egyet, biztos hogy meg is szeged. Olyan ez, mint egy ki nem mondott kozmikus szabály.

22. oldal, 2. fejezet

Ryia>!

A szemed… abban van a lelked, de a többi részed még nagyon határozatlan. Ez a gyermekkor szépsége. A szemek megmutatnak mindent, amit láttál, de a többi részed még mindig nyitott a lehetőségekre, akármivé is válhatsz.

Chris_A>!

Az ígéretekkel az a baj, hogyha egyszer tettél egyet, biztos hogy meg is szeged.

22. oldal

nortacska13>!

A félelem haraghoz vezet. A harag a gyűlölethez. A gyűlölet a sötét oldalra.

324. oldal, Huszonnyolcadik fejezet

Kapcsolódó szócikkek: Daniel Kalbi
kellyolvas P>!

Felnéztem Gabriel, az angyal magas szobrára, ahogy letekintett ránk. Faragott szemének pillantása mintha Daniel fején nyugodott volna. A kíváncsiság végül odavont mellé a padra.
– Hiszel az angyalokban? Az igaziakban?
Vállat vont.
– Nem hiszem, hogy tollas szárnyuk van, vagy ilyesmi. Úgy hiszem, ők is emberek, akik jó dolgokat tesznek annak ellenére, hogy cserébe nem kapnak érte semmit. Az olyanok, mint az apád… és te.

104. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Daniel Kalbi
khverd>!

– Mondtam,hogy addig maradok,amíg csak kellek neked. – Elmosolyodott,arca csupa gödröcske és körmönfontság. – Vagy a szíven szúrás annak a jele,hogy szakítani akarsz?

Kapcsolódó szócikkek: Daniel Kalbi

A sorozat következő kötete

The Dark Divine Trilógia sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna
Andrea Cremer: Bloodrose – A döntés
Joss Stirling: Summer
Holly Black: The Queen of Nothing – A semmi királynője
Anna Banks: Poszeidón
Michelle Hodkin: The Retribution of Mara Dyer – Mara Dyer végzete
Erin Morgenstern: Éjszakai cirkusz
Holly Black – Cassandra Clare: Az aranytorony
Csóti Lili: Hetedvérig
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye