Múzsa 85 csillagozás

Braskó Csaba: Múzsa

Braskó ​Csabának szemléletfejlesztőként az a hivatása, hogy a legbonyolultabb problémákra is meghökkentően egyszerű megoldásokat ad, amelyeket cégvezetők és fejlődni vágyó emberek egyaránt igénybe vesznek.
A Múzsa regényes formába ágyazva döbbenti rá olvasóját arra, hogy a hiba egyáltalán nem benne van, és a céljait könnyebben eléri, ha új nézőpontokból szemléli a már megszokott élethelyzeteit.
Éva pultoslány. Élete csőd: párkapcsolata tönkrement, minden barátjának tartozik, anyjával csak veszekszik, főnöke egy szemét alak, és persze a munkáját is utálja. Még mielőtt azonban végleg belefulladna a totális kilátástalanságba, szóba elegyedik a kávézó egyik vendégével.
A beszélgetések napról-napra különösebbé válnak, és Éva egyszer csak ráeszmél lassú "fuldoklásának"megdöbbentő okára…
A furcsa idegen a legkevésbé sem tesz csodát, ám az eszmecserék hatására Éva mégis elkezdi másként látni a világot – benne saját magát –, és olyan képességeket fedez fel magában,… (tovább)

>!
XXI. Század, Budapest, 2015
272 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155373084
>!
XXI. Század, Budapest, 2013
272 oldal · ISBN: 9786155373091
>!
XXI. Század, Budapest, 2013
272 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155373084

Kedvencelte 12

Most olvassa 13

Várólistára tette 59

Kívánságlistára tette 76

Kölcsönkérné 6


Kiemelt értékelések

Bea_Könyvutca P>!
Braskó Csaba: Múzsa

Ez a könyv egy történetbe ágyazott önismereti, önfejlesztő tréning. Éva esetén keresztül elgondolkodhatunk a saját életünkön, szeretjük-e, amit most csinálunk, szeretnénk e mást, többet elérni, vannak-e anyagi gondjaink, elégedettek vagyunk-e az életünkkel, vannak-e meg nem valósított vágyaink, örömmel megyünk-e be a munkahelyünkre, egyáltalán látunk-e valami kedvező jövőképet magunk előtt.
Inspiráló könyv volt és Éván keresztül konkrét ötletekkel, tennivalókkal is bemutatta, hogyan induljunk el, mit tegyünk és mit ne tegyünk. Lehet, hogy ezek az ismeretek, gondolatok ott vannak mindannyiunk fejében, de csak úgy szerteszét úszkálnak, ez a könyv segíthet összefogni, összerendezni őket, és elindíthat a tettek mezején.
Bővebben:http://konyvutca.blogspot.com/2016/05/brasko-csaba-muzsa.html

Kkatja P>!
Braskó Csaba: Múzsa

Jó volt, nagyon! :) Mindenki dicsérte a boltban, aztán az unokatesóm is erre áhítozott, így gondoltam beleolvasok, mi is ez… és beleragadtam. :)
Utat mutat, hogy szinte bármilyen kilátástalannak tűnő helyzetből van kiút, az eleje teljesen A.J.Christian-os feeling volt, amit szerettem, bár a végére kicsit túlzónak találtam, hogy igen minden sikerült Évának, de hinni akartam és kellett is nekik, hogy lehetséges minden, amit elképzelünk és megdolgozunk érte, csak akarni kell, és suttba dobni a kifogásokat. Ennek tökéletes iskolapéldája ez a könyv, mert tényleg legtöbbször igen egyszerű a megoldás, ha végre elkezdjük más szemszögből nézni magunkat és az életünket és ami plusz tetszett azok a gyakorlati tanácsok, amivel Braskó Csaba ellátja olvasóit. :))
Ajánlom mindenkinek, aki változtatni szeretne az életén, de nem tudja, hogyan és merre induljon el! :)

bibrizz>!
Braskó Csaba: Múzsa

Oh, ez egy remek, remek, remek könyv!

Én az esetek 95%-ában összefüggő történetre vágyom.
Szeretek olvasni önfejlesztő, pozitiv gondolkodásra késztető, tanulságos könyveket, csak valahogy a formátummal van néha problémám. Kell nekem az, hogy elvesszek egy (vagy több) sztoriban, hogy legyen jó felvezetése, fordulatok és befejezése. Összefüggő legyen.

Nos, itt ez olyan remekül van ötvözve, hogy ennél jobbat elképzelni se tudok.
Mindig, de mindig (és mindegy, hogy milyen könyvet olvasok) úgy olvasok, hogy aláhuzogatok.
Majdnem tele van húzogatva. Amit nem én húztam alá, azt biztos anyukám (miután megkapta ő is kölcsönbe).

MINDENKINEK EL KELL OLVASNIA EGYSZER!
(és most, hogy igy belegondolok, lehet nem ártana újraolvasnom) :D

És ha:
vannak még hasonló könyvek, szóljatok, mert nem tudok róluk!

dreamborder>!
Braskó Csaba: Múzsa

Mint forró nyári napon a jeges bodzás limonádé, olyan jól esett most nekem ez a könyv. :)

Ps.: a fejezetek elején lévő idézeteket külön imádtam! :)

WolfEinstein>!
Braskó Csaba: Múzsa

A csillagozásnál bajban vagyok, mert több különböző rendszer alapján lehet értékelni a könyvet. Alapvetően nem tetszett. Valószínűleg az is közrejátszhatott ebben, hogy irtózom az ilyen „segíts magadon, Isten is megsegít”-típusú könyvektől. Másrészt viszont akadnak használható gondolatok benne, csak összességében pedig veszélyes, amit sugall. Regényként pedig értékelhetetlen. Na, de akkor lássuk ezeket szépen sorban!

A hasonló típusú tanácsadós könyvekkel az a legnagyobb bajom, hogy tömény marketing az egész, és egy sikeres ember mondja el, hogy ő mitől lett sikeres. De nem lesz attól sikeres mindenki, hogy a sikeres tréner elmondja a saját módszereit. Ötleteket lehet adni, az ötleteket ki lehet próbálni, de roppant veszélyes, ha a reményekkel teljes olvasó ettől várja a megváltást, és úgy gondolja, ilyen egyszerűen garantált a siker. Nem, nem garantált. Neki ez jött be, másnak más fog bejönni, és amiről olvasott, az pedig nem. Ha az összes önmegvalósítós tréning összes hallgatója és könyveik összes olvasója esetében működne, csupa sikeres és fenegazdag ember rohangászna az utcán. De látjuk, hogy ez nem így van. Mindenkinek megvan a saját környezete, a saját lehetőségei, a saját személyisége és mindenféle egyéb körülmény, amelyek miatt nem lehet általános érvényű receptet adni. Márpedig az összes ilyen és ehhez hasonló könyv, módszer és egyéb, Braskó Csaba könyvét is beleértve, ezzel nem számol. Így viszont a kezdeti lelkesedés csalódott és boldogtalan emberek tömegeit fogja maga után hagyni. Persze az első reakció óhatatlanul a lelkesedés, hogy ezt én is kipróbálom, ez nekem is menni fog, és visszajelzem, hogy mennyire baromira megváltoztatta ez a könyv az életemet. Aztán lassan kifullad a dolog, nem sikerül. Csak ezekről már nem érkeznek visszajelzések. Nyilván vannak néhányan, akiknek tényleg megváltoztatja az életét egy ilyen, mert miért ne lenne, de ez a ritkább.

Braskó Csaba könyvének viszont van egy vitathatatlanul pozitív vonulata, ami különösen a legelejére jellemző, és ritkán párosul az önmegsegítős programokhoz ennyire letisztultan (persze mindegyik valamennyire erre épít), az pedig egy valóban követésre méltó szemléletváltás. Csak más jelentősége van, mint amit végül kihoz belőle. A szerző szerint a problémákra való pozitív gondolkodás lényege, hogy hozzásegítsen a sikerhez. A pozitív hozzáállás rendben van, de csak annyiban, hogy segítsen a probléma objektív értékelésében, és ennek megfelelően a megoldáshoz vezető program kialakításában. Attól nem lesz sikeres senki, hogy pozitívan gondolkodik, csak segít benne. A könyvnek ez mégis az igazán megszívlelendő gondolata, csak ne úgy tekintsünk rá, hogy ettől minden jobb lesz!

A többi gondolat viszont már sokkal veszélyesebb. Azt sugallja ugyanis, hogy akkor lesz boldog valaki, ha növeli a bevételeit és csökkenti a kiadásait. Vagyis lemond mindenről, ami örömet okoz neki, cserébe éjt nappallá téve dolgozik. Tény és való, hogy ettől több pénze lesz az embernek, de elfelejt mellette élni. A pénz mindenáron való hajszolása elveszi az időt és a lehetőséget attól, hogy élvezzük a munka gyümölcsét, a saját életünket. Nem a felelőtlen költekezésről beszélek, nyilván alapvető fontosságú az ésszerű takarékoskodás és a felelősségteljes munkavégzés, de mellette élvezzük, hogy élünk. A könyv feltételezi, hogy mindenki megtalálja azt a munkát, amit szeret csinálni, és akkor a munkája lesz a hobbija. Csak a munkaerőpiac nem így működik. Erre persze megoldás, amire kihegyezi a megoldási lehetőséget, hogy legyen vállalkozó az ember, és akkor megcsinálhatja a saját jól menő vállalkozását, akár más vállalkozások ügyfeleinek elcsaklizásával is. (Vagyis gátlástalanul, önző módon gázoljunk át másokon, igen, ez a verseny…) Gyakorlatilag egy nagy reklám az egyéni vállalkozói pálya mellett. Csakhogy ez nem fog mindenkinek bejönni. Nagyon kevesen fognak tudni csupán az itt olvasottak alapján felfuttatni egy vállalkozást. Másrészt pedig mi van azokkal, akik hivatásuknak érzik, hogy az állami szektorban dolgozzanak? Nekik mit tud nyújtani? Erről egyetlen mondatot sem olvashattam, pedig engem ez érdekelt volna érintettként. Szóval sokan meg fogják próbálni, és össze fog omlani a vállalkozásuk, mert egy valamiről megfeledkeztek. Hogy Éva mellett végig ott volt a paradicsomleves fiú, akivel konzultálni tudott. Az egész azt magyarázza, hogy mindenki önerőből képes megvalósítani az álmait, csak akarni kell, és akkor majd jön a nagy ötlet, és akkor jön majd a fenenagy pénz is, csak éppen segítség nélkül ez nagyon nehéz. Úgyhogy én óva intek mindenkit attól, hogy ezt a könyvet vállalkozásalapítási tankönyvként kezelje! Ötleteket lehet belőle venni bátran, de megváltást ne várjunk tőle, mert más élethelyzetben leszel, mint a regény főhőse.

És itt érkezünk a könyv legértékelhetetlenebb részéhez (de én azért értékelem): a regény formához. Regényként nem tudom, hogy lehet beszélni róla. Van egy laza cselekményváz, ami abban merül ki, hogy egy fiatal lányhoz a kávézóba elkezd járni egy fiú, aki tippeket ad neki, hogyan oldja meg az életét, ő kipróbálja, bejön neki, és mindenki boldog. Ennyi. Különböző problémák megoldása szépen sorban. Egy tinisorozat egyetlen epizódjában összetettebb a szüzsé, mint ebben. Egy regényben elvárnám, hogy előttem, olvasó előtt bontakozzon ki a konfliktus, lássam az oda vezető okokat, a krízist és a végkifejletet, ami vagy megnyugtató, vagy tragikus, de legyen egy íve. Itt egyenes vonalú egyenletes mozgással haladunk felfelé egy x=y függvény mentén (x; y≥0), mindenféle izgalom nélkül. Persze a lényeg a sok világmegváltó, inspiráló beszélgetés, de akkor meg nem értem a regény formát. Az ezeken kívüli jelenetek pedig olyan banálisak, hogy roppant kínos volt olvasni. Tulajdonképpen azt a benyomást kelti, mintha két éretlen csitri vihorászna a semmin. Ezt a primitív, életszerűtlen párbeszédekkel, a szellemesnek szánt de arcpirítóan kínosra sikeredett, erőltetett poénszerűségeknek és a szövegbe rendszeresen közbeékelt smiley-knak (IGEN, SMILEY-KNAK… Grrr… Brrr…) köszönheti! De most komolyan! Minek kellett kivétel nélkül, minden (tévesen) viccesnek gondolt mondat után berakni egy smiley-t? Miért? Mivel szolgáltam én erre rá? Ettől lesz fiatalos? Vagy népszerű? Vagy közvetlen? Engem a tömény undor és hányinger kerülgetett tőle, de biztos van, akinek ez bejön. Csak velük nem akarom, hogy egyezzen az értékrendem!

Persze a regény forma kifejezetten előnyös a szerző szempontjából: nincs felelősség. Ha tanácsadó könyvet ír, jogosan lehet számon kérni, ha nem sikerül, pedig mindent úgy csinált a kedves olvasó, ahogy a szakember tanácsolta. De egy regényben? Azon semmit nem lehet számon kérni. Az egy fiktív történet, semmmiféle tanácsot nem adott, nem is vállal érte felelősséget.

(Ahogy írom ezt az értékelést, egyre jobban belehergelem magam, félek, mindjárt jön a kendőzetlen tombolás…)

Érdemes pár szót szólni arról, hogy kikre terjed ki a könyv szerint a boldogság lehetőségének köre. Úgy tűnik, kizárólag a vállalkozókra! Ez az ő privilégiumuk. Tehát tanárok, mentősök, tűzoltók, rendőrök, egyetemi oktatók, tudományos kutatók, muzeológusok, könyvtárosok, levéltárosok, nektek semmi esélyetek rá, mert nem olyan helyen dolgoztok, ahol többet kerestek, ha többet dolgoztok, jobban dolgoztok. Az a pultosoknak sikerülhet, mert ők tudják növelni a bevételüket, ők kapnak borravalót. Most komolyan! Nehogy már emiatt menjen minden olvasó pultosnak, mert abból meg lehet gazdagodni, sikeresnek lehet benne lenni! Elárulom, hogy ez egy olyan hülye, undorító világ, ahol a pénz nem tesz boldogabbá, de ha nincs, az nagyon megkeseríti az életedet! A pénzt viszont nem tudod egyszerűen bevonzani. A munka világában ugyanis a munkáltató fogja a feltételeket megszabni. Persze Braskó Csaba is ezt mondja: legyél vállalkozó, és akkor majd saját magadat fogod munkáltatni! Csak akkor miért dőlnek be az ilyen vállalkozások? Miért van az, hogy a sikeresnek tűnő MLM-rendszerek sorra omlanak össze? Miért van az, hogy a szerencsétlen kozmetikai ügynök kiváltja a vállalkozóit, megveszi a kötelező kezdőcsomagot annak reményében, hogy majd milyen jó lesz, és ott marad egy kezdő csomaggal? Jó, az MLM azért más, mint amiről Braskó Csaba ír, de ugyanúgy vállalkozói létforma, ugyanúgy egy lelkesítő előadás eredményeképpen gondolja utána mindenki, hogy ez a boldogsághoz vezető út.

Azért nem sikerülhet mindenkinek, mert nem mindenki képes rá, bármennyire is ezt hangoztatják ezek a programok. Azért nem sikerülhet mindenkinek, mert mindenkinek más recept kell. Nagyon jó, hogy Braskó Csabának sikerült megtalálnia azt, amiből sikeres lehetett, de Isten őrizzen attól, hogy mindenki életmódtanácsadó, kommunikációs szakember és pultoslány akarjon lenni. És ezért ilyen beláthatatlanul veszélyes minden ehhez hasonló könyv és előadás, mert úgy fogják gondolni sokan, hogy nekik is működni fog ugyanez a minta, és ez így milyen könnyű. Jó eséllyel bele fogsz bukni.

Van pár gondolat, amit érdemes megfogadni, de mindenkinek más. Nekem is van benne, amit érdemes megfogadnom. De nem szabad tuti sikerre vezető receptként kezelni. Ésszel kell hozzáállni. Tudom, ez nem is olyan egyszerű… Olvasmányélménynek pedig egyszerűen kevés rosszabbat tudok elképzelni…

Kiss_Balázs_ I>!
Braskó Csaba: Múzsa

Nos, szépirodalmi értéket nehéz benne találni. Vagyis igazából ez nem is szépirodalom, hanem inkább egy önsegítő, önfejlesztő könyv enyhén regényes formában. Sajnos pont ez a legnagyobb bajom vele. Pl. Ott vannak azok a tök felesleges szmájlik a párbeszédek végén, vagy az, hogy ezek a párbeszédek kábé végeláthatatlanok, és alig van köztük cselekmény. Tulajdonképpen az egész csak arról szól, hogyan veszi rá egy vadidegen srác a főszereplő csajt, hogy álljon a sarkára, dolgozzon, dolgozzon és dolgozzon, és találjon célt, és küzdjön meg érte, és foggal-körömmel ragaszkodjon hozzá. Mert akkor bizony valóra válnak az álmai. Igen, ez szép és jó, egyet is tudok érteni egy csomó mindennel, ami ebben a könyvben van, csak éppenséggel azok a kimondottan személyes dolgok, amik a lánynak szóltak, engem egyáltalán nem érdekelnek. Nekem nem olyan az életem. És nem azonosak a célok. Még az eszközök sem lehetnek azonosak. Szóval ez egy közepesre sikeredett szemléletfejlesztő könyv, ami több akart lenni, de nem jött be neki. Legalábbis szerintem. Ráadásul csak azoknak ajánlott, akinek nincsenek céljaik, és csak úgy tengődnek az élet tekervényein.
(Egyébként valamit nem értek: Hogy a bánatba' tudott ez a lány annyi tréningre eljárni? :D Azok nem olcsók ám!)

1 hozzászólás
estherlamm P>!
Braskó Csaba: Múzsa

Olvastam az interneten egy fickóról, akinek van egy programja, és úgy döntött, hogy ír róla egy párbeszédes formájú, inspirálónak ható reklámot. De írása olyan hosszú lett, hogy a nyomdából a könyvkötészetbe vitték és „könyv” álnéven elkezdték könyvárusító helyeken pénzért árulni ezt a reklámot.

Jó dolgok vannak ebben az izében, tényleg, de ez nem könyv, hanem egy túl hosszú reklám, ami egy felturbózott alapvetően hogyan éld normálisan az életed témájú cikkből lett elnyújtva, mint a rétestészta. A kölcsönöket vissza kell adni (vagy ha megoldható, fel sem kell venni), a munkánkat a tőlünk telhető lehető legjobban kell elvégezni (ha ehhez tanulni kell valamit, hát tanuljuk meg), és rendszeresen át kell gondolni, hogy mit akarunk igazából és azt hogyan valósítsuk meg.

Nem akarom elvitatni az érdemeit, mert elhiszem, hogy valaki ettől kapta össze az életét, de ez nem egy regény. És aki úgy érzi, ettől lett jobb az élete, az higgye el, hogy minden képesség benne volt már korábban is, és a lehetőségeket leggyakrabban a gondolkodásunk szűkíti be, nem a tények.

(Ugyanakkor az ilyen témák bennem mindig felvetik azt a kérdést, hogy mégis milyen lenne az a világ, ahol mindenki a csúcsra akar érni? És milyen lenne az a világ, ahol mindenki vállalkozna és szolgáltatna?)

Gnóthi szeauton – csak így lehet!

(A 13. fejezet elején lévő idézet tudtommal nem Ady, csupán az internet tulajdonítja neki.)

beecebocaღ P>!
Braskó Csaba: Múzsa

Nagy hatással volt rám ez a könyv. Egészen megváltoztatja az ember életszemléletét. Bátran ajánlom.

Lovebooks>!
Braskó Csaba: Múzsa

Nehezen foglalom mondatba, mit is adott nekem ez a könyv.. :) Felemelő èrzès volt olvasni, elmèlyedni Èva törtènetèbe. Igaza van a szerzőnek, valóban ilyen egyszerű a megoldás. De akkor mièrt bonyolítjuk túl? Na ez igazán jó kèrdès..
Braskó Csaba kevesebb, mint 300 oldalban bebizonyította, hogy igenis elèrhetjük az álmainkat, csak tenni, tenni kell èrte ès soha meg nem állni. Csak a jóra gondolni, cselekedni ès bevonzzuk a szerencsènket ès a segítsèget is.
Nagyon köszönöm a szerzőnek, hogy törtènetbe foglalta a tapasztalásait, javaslatait! :)

Georgina77 P>!
Braskó Csaba: Múzsa

Maga az ötlet és mondanivaló kiváló, az ötös. De a stílussal nem tudtam megbarátkozni. Ha már bölcsességosztás és önerősítés-növelés lenne a terv, A keddi beszélgetések életről és halálról című könyv ez irányú interpretálása százszor szerencsésebb. Itt tetszett a rávezetés arra a mélybenézésre: mi az az erősség és érdeklődési terület a lányban/lánynál, amikre rá kell erősíteni, rá lehet feküdni. Pozitív volt az akarás, lelkesedés, lendület, amivel vitte magát előre, kapaszkodott fel, tört magasabbra. Inspiráló történet, sokat lehet meríteni belőle. Nekem a narrátor fiú, mivel megtartotta a történet vele szemben a távolságot, inkább tűnt a lány saját lelkiismeretének, saját belső inspirálójának, mint hús-vér valóságos élőlénynek.


Népszerű idézetek

Anita_Takács>!

Nagyon nem mindegy, hogyan gondolkodunk, de a gondolkodás semmit sem ér cselekvés nélkül.

2 hozzászólás
Kkatja P>!

"A tanítványok a folyóparton üldögéltek. Az egyik megkérdezte:
– Ha beleesnék, megfulladnék?
– Nem – felelte a Mester. – Nem a beleeséstől fulladsz meg, hanem a bent maradástól."

Anthony de Mello

20. oldal

Szinva>!

Tudod, mindenki abban fejlődik, amit csinál. Aki sokat fut, az jó futóvá fejlődik. Aki sokat nyafog, abból profi hisztérika lesz.

74. oldal

Kkatja P>!

A túlélés egész életszakaszát felcseréljük egy illúzióra, ami így inkább emlékeztet egy kád kellemes langyos vízben való ücsörgésre, amiből az ember nem is akar kiszállni, hiszen olyan kényelmes. Kényelmes bejárni egy rossz munkahelyre, kínozni magunkat. Kényelmes benne maradni egy rossz kapcsolatban, kínozni magunkat és a másikat. Kényelmes azt mondani a másiknak, hogy ő az oka mindennek, ahelyett, hogy belenéznénk a tükörbe, és elismernénk: mi ugyanolyan sárosak vagyunk.
Kényelmes mást hülyének nézni, és nagyon kényelmetlen elismerni, hogy mi bizony éppen olyan hülyék vagyunk, mint bárki más.

65-66. oldal

Szinva>!

Addig is jól jegyezd meg: a mosoly az a görbe, ami mindent egyenesbe hoz.

53. oldal

Nóka>!

A Természet azokba, akiket nagyra szán, többnyire egy hiányt, egy elégedetlenséget olt, hogy azzal viaskodva fejlődjenek. Az igazi nagyság nem adottság, hanem egy nyugtalan emberfölötti vágy. Minden érték: szerzett. – Kosztolányi Dezső –

8. oldal

Katan>!

Válj jobbá. Hogyan akarsz több pénzt, ha nem vagy jobb? A jobb hús drágább. A jobb sajt drágább. A jobb autó drágább. Válj jobbá, és többet fogsz érni, több pénzt fogsz szerezni.

71. oldal

Kkatja P>!

…egy fuldokló nem tud megmenteni egy másik fuldoklót. Arra legfeljebb csak olyan valaki képes, aki már kint van a vízből. Tehát a legtöbb, amit Nóráért és a hasonló segítségre szorulókért tehetsz, az az, hogy te magad ne szorulj segítségre. Ezzel egyrészt eggyel kevesebben lesznek a vízben, másrészt példát mutatsz nekik, hogy ki lehet úszni, és nem szükséges egy életen át fuldokolni, harmadrészt lehetőséged nyílhat segíteni rajtuk. A döntés rajtad áll.

161. oldal

Katan>!

A világ iszonyú gyorsan változik. Hatvan-hetven évvel ezelőtt, ha egyszer megtanultál valamit, az a tudás lényegében egész életedre elegendő volt. Manapság ha megtanulsz valamit, négy-öt év múlva újra kell tanulnod.

73-74. oldal

Anita_Takács>!

(…) rendszerint az okos emberek azok, akik meg tudják győzni magukat arról, hogy inkább egy illúzióban éljenek. Az okos emberek jobb kifogásokat találnak arra, hogy miért ne kezdjenek bele valamibe, az okos emberek többet agyalnak, gondolkodnak, és kevesebbet cselekednek. De az élet nem csak gondolkodásból áll. Nagyon nem mindegy, hogyan gondolkodunk, de a gondolkodás semmit sem ér cselekvés nélkül.

1 hozzászólás

Hasonló könyvek címkék alapján

Benkovics Péter: 60 óra küzdelem
Bálint János: Minden nap ajándék
Csernus Imre: Egy életed van
Csernus Imre: A férfi – Srácoknak
Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz!
Raphaëlle Giordano: A második életed akkor kezdődik, amikor megérted, hogy csak egy van
Mike Greenberg: Amit csak akarsz
Paulo Coelho: Az alkimista
Michael Fletcher: Lépj a következő szintre!
Greg McKeown: Lényeglátás