Humans ​of New York 14 csillagozás

Brandon Stanton: Humans of New York

Based on the blog with more than a million loyal fans, a beautiful, heartfelt, funny, and inspiring collection of photographs and stories capturing the spirit of a city

Now an instant #1 New York Times bestseller, Humans of New York had humble beginnings in the summer of 2010, when photographer Brandon Stanton set out to create a photographic census of New York City. Armed with his camera, he began crisscrossing the city, covering thousands of miles on foot, all in an attempt to capture New Yorkers and their stories. The result of these efforts was a vibrant blog he called „Humans of New York,” in which his photos were featured alongside quotes and anecdotes

>!
St. Martin's, London, 2013
304 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781250038821 · ASIN: 1250038820

Kedvencelte 4

Most olvassa 1

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 23

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

>!
Algernon +SP
Brandon Stanton: Humans of New York

Szeretnék egy ilyet csinálni… emberek Budapest utcáiról.
A hétköznapi hősök, csodák, mindenki mögött ott egy történet.
Szeretném megcsinálni ezt én is. Mert annyira jó lenne, ha lenne egy, ami a miénk.

4 hozzászólás
>!
tataijucc P
Brandon Stanton: Humans of New York

Hűűűűű és ha…!

Mindig elképesztenek azok a kezdeményezések, amelyek tényleg az emberről szólnak, és azt akarják feltérképezni. És olyan jó rácsodálkozni mások történeteire.

>!
Izolda P
Brandon Stanton: Humans of New York

Brandon Stanton képes akárhányszor meglepni, jók a képek, jók a szövegek, szívmelengető, szívfacsaró, mindenkiről valami olyat mutat meg, amit érdemes nézni. Könyvben is érdemes nézni, a napi FB-posztok pedig minden napra adnak valamit, amitől kicsit élőbbnek érzed magad.

>!
dorcika
Brandon Stanton: Humans of New York

Kutyafelvigyázásban voltam a héten, és a gazdi lakásában találtam ezt a könyvet. Hurrá!! Ezer éve el akartam olvasni, de hát az amazonos vételi és szállítási díj nem volt valami kecsegtető. Úgyhogy most megragadtam a lehetőséget, és gyorsan végig is lapoztam. És nem csalódtam:) Csak azért 4,5 csillag, mert engem a HONY-s történetek jobban érdekelnek, mint a szép fotók, itt meg az utóbbiból volt több, viszont azok tényleg nagyon jók voltak. Valamit tud ez a Brandon gyerek. Remélem, egyszer elolvashatom majd a második kötetet is!

>!
Tünde_Fekete P
Brandon Stanton: Humans of New York

olyan mint egy foglalkoztatós könyv, át kell lapozni, tanulmányozni kell a figurákat, az arcokat, a ruhákat, a hátteret, az idöjárást, minden apró részletet…újra és újra meg újra…kiváncsian várom a második részt!

>!
pytta 
Brandon Stanton: Humans of New York

El tudom képzelni, hogy ez egy blogban működik (tudom, szegénységi bizonyítvány, de ezelőtt nem ismertem ezt az oldalt), viszont így önmagában kicsit úgy érzem, mintha csak egy újabb bőrt le akartak volna lehúzni egy amúgy tök érdekes témáról és kezdeményezésről.
Nem volt rossz, de nem éreztem benne azt az óriási pluszt, vagy azt a hihetetlenül egyedi látásmódot. Ha csak ezt a könyvet nézem, akkor New York tele van fura, abszurd, exhibicionista/alter figurával, és emellett elvétve találni pár teljesen hétköznapi embert. De nem jött át az a különleges emberség.
Aztán lehet, hogy csak túl gyorsan olvastam magam végig rajta, és több időt kellett volna hagyni rá :) Mindenesetre jó volt, és még egyszer: ez egy tök jó projekt, csak valahogy így könyvben nekem csalódás.


Népszerű idézetek

>!
apple_pie 

When my husband was dying, I said: 'Moe, how am I supposed to live without you?' He told me: 'Take the love you have for me and spread it around.'

>!
tataijucc P

I never had any family growing up. But I still went to school everyday. One day, when I was in eleventh grade, my English teacher came up to me and said: „If you graduate, I'll adopt you. I'll show you the life. You'll do things you never dreamed of.” And he kept his promise. He made it legal and everything. On the day I graduated, he was the only family I had there. My father's taken me everywhere since then. I've done all kinds of things.

>!
tataijucc P

– He does absolutely everything for me, I’m completely spoiled. [Woman]
– I used to be a butcher. [leans forward and whispers] She used to come into my store. Every week I would set apart the best piece of meat for her. And look how it turned out—I ended up with the best piece of meat of them all. [Man]


Hasonló könyvek címkék alapján

William Bernard McCarthy (szerk.): Cinderella in America
Dominic Strinati: An Introduction to Theories of Popular Culture
Robert Crayola: The Gravity's Rainbow Handbook
Joan Didion: South and West
Richard Wright: Black Boy
Richard Zoglin: Comedy at the Edge
Lewis Mumford: Sticks and Stones
Ed Brisson: Sons of Anarchy 3.
Eric Schaefer: Bold! Daring! Shocking! True!
Christopher Golden: Sons of Anarchy: Bratva