Az ​Esthajnalcsillag felkel (Titokfölde 2.) 78 csillagozás

Brandon Mull: Az Esthajnalcsillag felkel

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A tanévnek éppen vége, amikor Kendra és Seth egy ármányos alak hálójába kerülnek, és kénytelenek Titokföldére menekülni. Mint kiderül, nemcsak a biztonságukról van szó. Sorenson nagypapa meghívott még három különös embert – egyikük bájitalokat készít, a másik mágikus ereklyéket gyűjt, a harmadik pedig misztikus lényeket ejt csapdába –, hogy segítsenek az Esthajnalcsillag Társasága elleni küzdelemben, amely el akarja lopni a menedék területén réges-rég elrejtett mágikus tárgyat.
Az idő fogy. Az ellenség a falak alatt gyülekezik. Ha a rejtélyes, nagyhatalmú tárgy rossz kezekbe kerül, az Titokfölde és talán a világ végét jelenti. Kendra vajon tudja majd használni a tündérektől kapott erejét? Sethnek sikerül nem bajba keverni magát? Felül tudnak kerekedni a félelmükön?

Eredeti megjelenés éve: 2007

Tagok ajánlása: 12 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kaméleon könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
364 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632456843 · Fordította: Pék Zoltán
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
364 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632456843 · Fordította: Pék Zoltán

Enciklopédia 53

Szereplők népszerűség szerint

Seth Sorenson · Kendra Sorenson · Doren · Stan Sorenson · Newel · Hugo · Hugo · Warren Burgess · Burlox · Coulter Dixon · Dale Burgess · Errol Fisk · Falánk Olloch · gólem · Marla Sorenson · Néró · Ruth Sorenson · Scott Sorenson · Szfinx · Szlaggó · Tanu ( Tanugatoa Dufu ) · Vanessa Santoro · Vuúrs

Helyszínek népszerűség szerint

Titokfölde · Fordított Torony · Rettegés Csarnoka · vaderdő · Zzyzx


Kedvencelte 20

Most olvassa 4

Várólistára tette 35

Kívánságlistára tette 33


Kiemelt értékelések

WindStorm>!
Brandon Mull: Az Esthajnalcsillag felkel

Nincs annál rémesebb, mint egy kopasz manóval összebújni egy nyálas, csajos filmen.

Brandon Mullnak hihetetlenül színes fantáziája van, hiszen ez a rész sokkal részletesebb, akciódúsabb volt, mint az első. Pedig az is tökéletes volt.
Kendra a tündércsóknak köszönhetően izgalmasabb karakterré fejlődött, és még most sem tudjuk teljesen, hogy milyen előnyei vannak a sötétséggel szemben.
Seth még mindig eleven kalandor, aki fejjel megy a falnak, jó pár vicces pillanatot okozva nekünk, olvasóknak.
Az új szereplők érdekesek, mégis titkozatosak. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a Szfinx mégis melyik oldalon állhat. Hatalma van minden és mindenki felett, így nem gondolom azt, hogy ez a végére jó is lehet…
A kedvenc szereplőim, az természetesen a két szatír: Newel és Doren, remélem, hogy ők a sorozat végéig benne lesznek, hiszen sokszor kacagok fel egy-egy párbeszédüknél.

Titokföldéről egyre többet tudunk meg, egyre több gonosz bújik elő sötét odujából, s egyre több akadályba ütköznek szereplőink, de bízom abban, hogy a jó felülkerekedik mindenek felett.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
364 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632456843 · Fordította: Pék Zoltán
TiaManta>!
Brandon Mull: Az Esthajnalcsillag felkel

Fantáziadús világ, tele érdekes élőlényekkel, amik jobban érdekelnének mint a két idegesítő gyerek. A démonokra, szörnyekre, történetükre, tulajdonságaikra vagyok kíváncsi, és hogy mekkora is a világ a Menedékhez képest.
Sajnos a gyerekkönyvek betegsége, korlátai se engedi kibontakozni a regényt, plusz az hogy az író összecsapta, nem dolgozta ki. Ennek nem szabadna így lennie! Sok itt a lehetőség!
Lehetne nem ennyire egysíkú szereplőket írni, de ez nem megy neki. A könyv közepe egész jó volt, de a többi nagyjából már megint összevissza dobált randomitás.
Kicsiben indul, és nagyobb dolgok felé mutat, csak az a baj hogy egy hú de gonosz társaság képében ami nagyon nem működik. Főleg ha egy 12 éves kis srác és nővérkéje menti meg a világot. A felnőttek szervezetlenek, alkalmatlanok sokszor.
Kicsiknek jó, de felnőtt fejjel már nagyon kevés, aki már több könyvön túl van.

Lilla>!
Brandon Mull: Az Esthajnalcsillag felkel

Ez a rész már egy fokkal keményebb volt, mint az előző. Nagyon sok szempontból.
Előtérbe kerültek bizonyos lények, és nem csak a tündéreket, a manókat, és a koboldokat, hanem sokkal ijesztőbb, durvább lényeket is megismerhettünk. Ebből a részből nem tudtam olyan nagyon tanulságot levonni elsőre, mint az előzőből, mert itt az izgalmon és a sok-sok egybefűződő rejtély miatt csak a cselekményre figyeltem és nem tűnt föl a szereplők fejlődése sem.
Kendra és Seth is olyan szereplők, hogy valami mindkettőjükben idegesít, mert mind a kettőjüknek vannak hibáik, de ez így jó, mert már az első könyvben is az volt a lényeg, hogy mennyire különböznek egymástól. és, hogy ez mennyire van hatással az életükre.
Jó volt, azonban sajnálom, hogy a felétől már nem volt számomra olyan érdekes, hogy egyhuzamban végig olvassam: leraktam. Furcsa volt 2 részletben elolvasni és érzem is, hogy elvett egy kicsit az élményből, de szerencsére a végére összeállt a kép és az Olvasási segédlet is segített. :)

A könyv végén található olvasási segédlet az egyik legjobb dolog, amivel eddig találkoztam. Ott van és olyan kérdéseket tesz fel, amik arra késztetnek, hogy elgondolkozz és hogy átgondold, amit olvastál, esetleg rávezet azokra a dolgokra, amikre nem figyeltél vagy nem jól figyeltél. Szerintem minden ifjúsági regénybe lennie kéne egy ilyennek!

ui.: Az első kicsit jobban tetszett, de a vége olyan nagyon jó volt, hogy most már még biztosabb, hogy folytatom a sorozatot. Nagyon-nagyon nem értem az Esthajnalcsillag társaság céljait és egyetértek Cameliával, aki szintén értékelte a könyvet: „Az Esthajnalcsillag társaság meg pukkadjon meg!” :)))

laura1016>!
Brandon Mull: Az Esthajnalcsillag felkel

Ezt a részt is nagyon szerettem, akárcsak az elsőt. Izgalmas volt, olvastatta magát. Kendra a tündércsók miatt sokkal izgalmasabb és érdekesebb karakter lett. A szereplőket továbbra is nagyon szeretem és sokat nevetek rajtuk. Az új szereplőknek nagyon örültem, főleg Warren-t sikerült megkedvelnem. Szegény Kendrát a végén nagyon sajnáltam, hiszen megint összebarátkozott valakivel spoiler Nekem nagyon tetszik a sorozat, tuti végig fogom olvasni! :)

NyZita >!
Brandon Mull: Az Esthajnalcsillag felkel

Pont amilyennek egy gyerek-kalandregénynek lennie kell: varázslatos helyszín, mágikus lények és gyakorlatilag hasznavehetetlen felnőttek.

A sorozat második része is ugyanolyan izgalmas és fantáziadús, mint az első. A két testvér örök veszélyben van, a Mágikus Menedékben sincs soha egy nyugodt perc, és persze a nyamvadt Esthajnalcsillag Társaság is napi huszonnégy órában szövi a világuralmi terveit.

Ezúttal egy elrejtett ereklye megszerzése a végső cél, de addig még koboldok bukkannak fel az iskolában, emberevő varangy-démonok szabadulnak el, és lesz egy szál zsebkendőben végrehajtott mentőakció is.

Különösen a végkifejlet tetszett, gyegéim az rejtélyes helyeken leküzdendő sorozatos próbatételek, legyen szó ennek a könyvnek a lefelé fordított tornyáról, a Bölcsek Kövéhez vezető folyosóról Roxfortban, vagy a Grál templomáról az Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag-ban.

… és nagyon aljas lezárás! Nem lehet nem folytatni!

Zsófi_olvas>!
Brandon Mull: Az Esthajnalcsillag felkel

Nagyon izgalmas , fordulatos . Nem csak gyerekeknek ajánlott.

Camelia>!
Brandon Mull: Az Esthajnalcsillag felkel

Nagyon jó mint a többi. Az Esthajnalcsillagtársaság meg pukkadjon meg!

Habók P>!
Brandon Mull: Az Esthajnalcsillag felkel

Még jobban tetszett, mint az első kötet (noha a másodikak gyakran okoznak csalódást). Kendra sokkal izgalmasabb lett tündés képességeivel, még Seth is egy hangyányit elviselhetőbb lett – de azért még van hová fejlődnie. Tetszettek a vendég-segítők is. Örülök, hogy a szatíroknak megint komoly szerepük volt. Kíváncsi leszek, Lena visszatér-e a halandók közé? (Vagy segíti a harcot, mint sellő?) Szóval várom nagyon a harmadik részt is.

almodozom P>!
Brandon Mull: Az Esthajnalcsillag felkel

Végig fogom olvasni az összes részt, mert jó pörgős és szerintem gyerekkoromban ez a könyvtípus kimaradt, (ja és mert gyerekkönyvtáros vagyok), de:
– Néhol bizony össze van csapva. Fél sorban nem lehet elintézni boldog viszontlátást, két sorban teljes mellékszálakat meg érzelmi folyamatokat, „ja és egyébként ő közben legyőzte xy-t” stb.
– Zavartak az első részre visszautaló kis beszúrások. Ha azoknak szólnak, akik a 2. résszel kezdik az olvasást, akkor túl kevés lesz a magyarázat; ha csak emlékeztetők, akkor bénák és szájbarágósak. Jó, tudom, gyerekkönyv:)

Fairy>!
Brandon Mull: Az Esthajnalcsillag felkel

Hú ez a rész sem semmi.
Még több titokra és rejtélyre derül fény imádom az ilyen könyveket.
Titokfölde továbbra is gyönyörű és varázslatos.
A cselekmény izgalmas és fordulatos.
Szfinx figurája nekem első perctől gyanús volt jól keveri a szálakat,kíváncsi vagyok mit csinál majd a folytatásban.
Az csúcs volt ahogy Seth „átment” a démonon!
Kendra képességei nagyon jók!
Én is én is tündérrokon akarok lenni!!!


Népszerű idézetek

Chris>!

– Volt kutya? – kérdezte Errol. – Akkor Archibald nagyon rejtegetheti. Nagy volt?
– Hatalmas. Az a fajta, ami úgy néz ki, mint egy felmosó. Aminek a szemébe lóg a haja.
– Komondor? Mázlid van, az a fajta nagyon ellenséges az igenekkel. Magyarországon tenyésztették ki az állatok őrzésére.

48. oldal

Quiconque>!

– A veszély felé futni ostobaság. […] De szemet hunyni fölötte is az. Számos veszély jobban kezelhető, ha megismered a potenciális lehetőségeket.

115. oldal

Quiconque>!

– Még nem vettük át, mit csináljak, ha összetalálkozok a zombikkal – emlékeztette Seth.
– Fuss!

39. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Seth Sorenson
Avatarfan_Oncer>!

-Ez az!-kiáltott fel a férfi.
-Mi az?
-Süti.-Egyet a szájába tömött.

Kapcsolódó szócikkek: Kendra Sorenson · Warren Burgess
Quiconque>!

– Na, mit szólsz? – kérdezte Newel.
– Nyolc vacak elem egy hihetetlen békáért – foglalta össze Doren. – Szerintem fogadd el!
Seth karba fonta a kezét. – Ez klassz, de nem vagyok ötéves. Ha arany és böfögő béka közül kell választanom, az aranyat választom.

170. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Doren · Newel · Seth Sorenson
Quiconque>!

– […] Ugorjunk a medencébe! Tutira te tudsz a legjobb bombát ugrani.
Hugo keresztbe tette a ezét, majd szét, jelezve, hogy nem tetszik neki az ötlet.
– Földből van – emlékeztette az öccsét Kendra. – Használd a fejed!
– És kőből meg agyagból… azt hittem, csak sáros lesz.
– És eldugítja a szűrőt. Azt kellett volna mondanod, hogy téged dobjon be.
A gólem Seth felé fordult, aki vállat vont. – Az is elmegy.
Hugo bólintott, felkapta a fiút, és nemes egyszerűséggel az ég felé hajította. Kendra lélegezni is elfelejtett. Még jó tíz méterre voltak a medencétől. Ő úgy gondolta, a gólem közelebb viszi Sethet, és majd onnan dobja bele. Öccse majdnem a ház tetejéig röpült, majd lefelé szállva imponáló csobbanással csapódott a víz mély részének közepébe.

138. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hugo · Kendra Sorenson · Seth Sorenson
1 hozzászólás
DarvasPetra I>!

Nincs annál rémesebb, mint egy kopasz manóval összebújni egy nyálas, csajos filmen.

DarvasPetra I>!

Elvarázsolt báb? Te sem vagy egy átlagos tinédzser.

Kapcsolódó szócikkek: Kendra Sorenson · Warren Burgess
Avatarfan_Oncer>!

Warren ismét öntudatlannak látszott… kivéve, hogy könnyek gyűltek a szemébe.

Kapcsolódó szócikkek: Warren Burgess
Zana>!

A húszas éveiben járt, minimum tíz évvel volt fiatalabb Dale-nél, és még sápadt bőrével is meglepően jóképű volt. Nem olyan magas, mint a bátyja, de a válla szélesebb, az álla erősebb. Vonásai finomak. Bátyját ismerve Kendra nem képzelte volna, hogy Warren ennyire jóképű. Őt látva nem értette, hogy lehet ennyire átlagos testvére. Együtt nézve őket azonban a családi vonásokat letagadni sem lehetett.

102

Kapcsolódó szócikkek: Dale Burgess · Kendra Sorenson · Warren Burgess

A sorozat következő kötete

Titokfölde sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Nyulász Péter: Helka
Astrid Lindgren: Oroszlánszívű testvérek
John Flanagan: A Tölgylevelesek
Mészöly Ágnes: A királyné violája
Erin Hunter: Titkok erdeje
Pierdomenico Baccalario: A Képzeletbeli Utazók Klubja
Angie Sage: Küldetés
Tonke Dragt: Levél a királynak
Irene Adler: Utolsó felvonás az Operában