Az ​Esthajnalcsillag felkel (Titokfölde 2.) 62 csillagozás

Brandon Mull: Az Esthajnalcsillag felkel

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A tanévnek éppen vége, amikor Kendra és Seth egy ármányos alak hálójába kerülnek, és kénytelenek Titokföldére menekülni. Mint kiderül, nemcsak a biztonságukról van szó. Sorenson nagypapa meghívott még három különös embert – egyikük bájitalokat készít, a másik mágikus ereklyéket gyűjt, a harmadik pedig misztikus lényeket ejt csapdába –, hogy segítsenek az Esthajnalcsillag Társasága elleni küzdelemben, amely el akarja lopni a menedék területén réges-rég elrejtett mágikus tárgyat.
Az idő fogy. Az ellenség a falak alatt gyülekezik. Ha a rejtélyes, nagyhatalmú tárgy rossz kezekbe kerül, az Titokfölde és talán a világ végét jelenti. Kendra vajon tudja majd használni a tündérektől kapott erejét? Sethnek sikerül nem bajba keverni magát? Felül tudnak kerekedni a félelmükön?

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kaméleon könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
364 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632456843 · Fordította: Pék Zoltán
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
364 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632456843 · Fordította: Pék Zoltán

Enciklopédia 52

Szereplők népszerűség szerint

Seth Sorenson · Kendra Sorenson · Doren · Newel · Stan Sorenson · Hugo · Warren Burgess · Burlox · Coulter Dixon · Dale Burgess · Errol Fisk · Falánk Olloch · gólem · Hugo · Marla Sorenson · Néró · Ruth Sorenson · Scott Sorenson · Szfinx · Szlaggó · Tanu ( Tanugatoa Dufu ) · Vanessa Santoro · Vuúrs

Helyszínek népszerűség szerint

Titokfölde · Fordított Torony · Rettegés Csarnoka · vaderdő · Zzyzx


Kedvencelte 21

Most olvassa 3

Várólistára tette 31

Kívánságlistára tette 29


Kiemelt értékelések

>!
WindStorm
Brandon Mull: Az Esthajnalcsillag felkel

Nincs annál rémesebb, mint egy kopasz manóval összebújni egy nyálas, csajos filmen.

Brandon Mullnak hihetetlenül színes fantáziája van, hiszen ez a rész sokkal részletesebb, akciódúsabb volt, mint az első. Pedig az is tökéletes volt.
Kendra a tündércsóknak köszönhetően izgalmasabb karakterré fejlődött, és még most sem tudjuk teljesen, hogy milyen előnyei vannak a sötétséggel szemben.
Seth még mindig eleven kalandor, aki fejjel megy a falnak, jó pár vicces pillanatot okozva nekünk, olvasóknak.
Az új szereplők érdekesek, mégis titkozatosak. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy a Szfinx mégis melyik oldalon állhat. Hatalma van minden és mindenki felett, így nem gondolom azt, hogy ez a végére jó is lehet…
A kedvenc szereplőim, az természetesen a két szatír: Newel és Doren, remélem, hogy ők a sorozat végéig benne lesznek, hiszen sokszor kacagok fel egy-egy párbeszédüknél.

Titokföldéről egyre többet tudunk meg, egyre több gonosz bújik elő sötét odujából, s egyre több akadályba ütköznek szereplőink, de bízom abban, hogy a jó felülkerekedik mindenek felett.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
364 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789632456843 · Fordította: Pék Zoltán
>!
TiaManta
Brandon Mull: Az Esthajnalcsillag felkel

Fantáziadús világ, tele érdekes élőlényekkel, amik jobban érdekelnének mint a két idegesítő gyerek. A démonokra, szörnyekre, történetükre, tulajdonságaikra vagyok kíváncsi, és hogy mekkora is a világ a Menedékhez képest.
Sajnos a gyerekkönyvek betegsége, korlátai se engedi kibontakozni a regényt, plusz az hogy az író összecsapta, nem dolgozta ki. Ennek nem szabadna így lennie! Sok itt a lehetőség!
Lehetne nem ennyire egysíkú szereplőket írni, de ez nem megy neki. A könyv közepe egész jó volt, de a többi nagyjából már megint összevissza dobált randomitás.
Kicsiben indul, és nagyobb dolgok felé mutat, csak az a baj hogy egy hú de gonosz társaság képében ami nagyon nem működik. Főleg ha egy 12 éves kis srác és nővérkéje menti meg a világot. A felnőttek szervezetlenek, alkalmatlanok sokszor.
Kicsiknek jó, de felnőtt fejjel már nagyon kevés, aki már több könyvön túl van.

>!
Zsófi_olvas
Brandon Mull: Az Esthajnalcsillag felkel

Nagyon izgalmas , fordulatos . Nem csak gyerekeknek ajánlott.

>!
Camelia
Brandon Mull: Az Esthajnalcsillag felkel

Nagyon jó mint a többi. Az Esthajnalcsillagtársaság meg pukkadjon meg!

>!
Habók P
Brandon Mull: Az Esthajnalcsillag felkel

Még jobban tetszett, mint az első kötet (noha a másodikak gyakran okoznak csalódást). Kendra sokkal izgalmasabb lett tündés képességeivel, még Seth is egy hangyányit elviselhetőbb lett – de azért még van hová fejlődnie. Tetszettek a vendég-segítők is. Örülök, hogy a szatíroknak megint komoly szerepük volt. Kíváncsi leszek, Lena visszatér-e a halandók közé? (Vagy segíti a harcot, mint sellő?) Szóval várom nagyon a harmadik részt is.

>!
almodozom
Brandon Mull: Az Esthajnalcsillag felkel

Végig fogom olvasni az összes részt, mert jó pörgős és szerintem gyerekkoromban ez a könyvtípus kimaradt, (ja és mert gyerekkönyvtáros vagyok), de:
– Néhol bizony össze van csapva. Fél sorban nem lehet elintézni boldog viszontlátást, két sorban teljes mellékszálakat meg érzelmi folyamatokat, „ja és egyébként ő közben legyőzte xy-t” stb.
– Zavartak az első részre visszautaló kis beszúrások. Ha azoknak szólnak, akik a 2. résszel kezdik az olvasást, akkor túl kevés lesz a magyarázat; ha csak emlékeztetők, akkor bénák és szájbarágósak. Jó, tudom, gyerekkönyv:)

>!
Fairy
Brandon Mull: Az Esthajnalcsillag felkel

Hú ez a rész sem semmi.
Még több titokra és rejtélyre derül fény imádom az ilyen könyveket.
Titokfölde továbbra is gyönyörű és varázslatos.
A cselekmény izgalmas és fordulatos.
Szfinx figurája nekem első perctől gyanús volt jól keveri a szálakat,kíváncsi vagyok mit csinál majd a folytatásban.
Az csúcs volt ahogy Seth „átment” a démonon!
Kendra képességei nagyon jók!
Én is én is tündérrokon akarok lenni!!!

>!
CrazyPerson
Brandon Mull: Az Esthajnalcsillag felkel

Mivel nem tudom hol kellene kezdenem, kezdem a végén. A legeslegvégén, a köszönetnyilvánítás után ugyanis található egy “olvasási segédlet”. Itt az író kiemel cselekményelemeket néhány gondolatindító mondat/kérdés kíséretében. Biztosra ment, hogy az olvasói ne csak elolvassák és elfelejtsék a lényeget. :D Pár kedvenc momentumom is említésre kerül itt. :3
Érdekes kérdések vetődnek fel a történet során, amiken érdemes elgondolkodni csöppet úgy a kicsiknek, mint a nagyoknak. Ez az egyik amiért szívesen veszem kézbe ezeket a könyveket.
A másik indokom az író elképesztő színes fantáziája. Nagyon jól kitalálta a természetfeletti lényeket és azt ahogyan az emberek világába helyezi őket. Róluk és Titokfölde működéséről, szabályairól szeretek a legjobban olvasni.
És hát muszáj megemlíteni a szereplőket is, mert hát vannak… Vannak itt gyerekek, akik sokkal kevesebbszer szemforgatósan bosszantóak, mint megmosolyogtatóak, bátrak és értelmesek, illetve vannak itt felnőttek, akik kvázi nem boldogulnának a két gyerek nélkül. Nem csoda, hogy a tanév alatt nem jutottak többre, mint pár ember mozgósítása, egy törött láb és régi naplók előtúrása. :’D Viszont! A nagyszülőknek nagy-nagy pirospont, amiért az elejétől fogva beavatták a gyerekeket mindenbe és tanítgatni kezdték őket. Így tényleg a rejtélyen volt a hangsúly meg az oda vezető kalandokon.

>!
egy_könyvmoooly
Brandon Mull: Az Esthajnalcsillag felkel

Így a második részre jobban össze állt a kép erről a világról, és azt kell hogy mondjam, jobban tetszett mint az első rész.Izgalmas volt, cselekménydús, és fordulatokkal teli.Annyira kattogtam a dolgokon, hogy a végén már mindenkit mindenért gyanúsnak találtam és mindenkit vádoltam, teljesen össze zavarodtam, de összességében jó kis történet volt.A szereplők továbbra sem nőttek a szívemhez, néhol kifejezetten irritálnak, de mindezt leszámítva azt hiszem kiérdemli a 4.5 csillagot.:))

>!
Vikicicca P
Brandon Mull: Az Esthajnalcsillag felkel

Titokfölde második részében egy év elteltével térünk vissza a hőseinkhez. Újabb szereplők jönnek a történetbe, 3 mágikus képességekkel felszerelt segítőtárs, akik tanítják a gyerekeket: Vanessa, Coulter, Tanú, illetve más új szereplő is képbe kerül: Falánk Olloch, a Szfinx. Ebben a kötetben megtudunk többet Titokföldéről, illetve az összes titkos menedékről is. Ez a rész az előzőhöz képest történetileg sokkal összetettebb, mint az előző rész. Ez a történet is végig pörög, nehéz volt megint letennem a könyvet. Természetesen most i s nagyon várom a következő részt, amit nagy valószínűséggel még ma elkezdek! :)


Népszerű idézetek

>!
Chris

– Volt kutya? – kérdezte Errol. – Akkor Archibald nagyon rejtegetheti. Nagy volt?
– Hatalmas. Az a fajta, ami úgy néz ki, mint egy felmosó. Aminek a szemébe lóg a haja.
– Komondor? Mázlid van, az a fajta nagyon ellenséges az igenekkel. Magyarországon tenyésztették ki az állatok őrzésére.

48. oldal

>!
Quiconque

– A veszély felé futni ostobaság. […] De szemet hunyni fölötte is az. Számos veszély jobban kezelhető, ha megismered a potenciális lehetőségeket.

115. oldal

>!
Quiconque

– Még nem vettük át, mit csináljak, ha összetalálkozok a zombikkal – emlékeztette Seth.
– Fuss!

39. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Seth Sorenson
>!
Avatarfan_Oncer

-Ez az!-kiáltott fel a férfi.
-Mi az?
-Süti.-Egyet a szájába tömött.

Kapcsolódó szócikkek: Kendra Sorenson · Warren Burgess
>!
Quiconque

– Na, mit szólsz? – kérdezte Newel.
– Nyolc vacak elem egy hihetetlen békáért – foglalta össze Doren. – Szerintem fogadd el!
Seth karba fonta a kezét. – Ez klassz, de nem vagyok ötéves. Ha arany és böfögő béka közül kell választanom, az aranyat választom.

170. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Doren · Newel · Seth Sorenson
>!
Quiconque

– […] Ugorjunk a medencébe! Tutira te tudsz a legjobb bombát ugrani.
Hugo keresztbe tette a ezét, majd szét, jelezve, hogy nem tetszik neki az ötlet.
– Földből van – emlékeztette az öccsét Kendra. – Használd a fejed!
– És kőből meg agyagból… azt hittem, csak sáros lesz.
– És eldugítja a szűrőt. Azt kellett volna mondanod, hogy téged dobjon be.
A gólem Seth felé fordult, aki vállat vont. – Az is elmegy.
Hugo bólintott, felkapta a fiút, és nemes egyszerűséggel az ég felé hajította. Kendra lélegezni is elfelejtett. Még jó tíz méterre voltak a medencétől. Ő úgy gondolta, a gólem közelebb viszi Sethet, és majd onnan dobja bele. Öccse majdnem a ház tetejéig röpült, majd lefelé szállva imponáló csobbanással csapódott a víz mély részének közepébe.

138. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hugo · Kendra Sorenson · Seth Sorenson
1 hozzászólás
>!
LoryGray

Nincs annál rémesebb, mint egy kopasz manóval összebújni egy nyálas, csajos filmen.

>!
LoryGray

Elvarázsolt báb? Te sem vagy egy átlagos tinédzser.

Kapcsolódó szócikkek: Kendra Sorenson · Warren Burgess
>!
Avatarfan_Oncer

Warren ismét öntudatlannak látszott… kivéve, hogy könnyek gyűltek a szemébe.

Kapcsolódó szócikkek: Warren Burgess
>!
Zanachan

A húszas éveiben járt, minimum tíz évvel volt fiatalabb Dale-nél, és még sápadt bőrével is meglepően jóképű volt. Nem olyan magas, mint a bátyja, de a válla szélesebb, az álla erősebb. Vonásai finomak. Bátyját ismerve Kendra nem képzelte volna, hogy Warren ennyire jóképű. Őt látva nem értette, hogy lehet ennyire átlagos testvére. Együtt nézve őket azonban a családi vonásokat letagadni sem lehetett.

102

Kapcsolódó szócikkek: Dale Burgess · Kendra Sorenson · Warren Burgess

A sorozat következő kötete

Titokfölde sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Soman Chainani: Az én váram
Lois Lowry: Az emlékek őre
Catherynne M. Valente: A lány, aki körülhajózta Tündérföldet
Christopher Paolini: Örökség
Tamora Pierce: Az álruhás lovag
Maggie Stiefvater: A hajsza
Victoria Forester: A lány, aki tud repülni
Kathryn Littlewood: Bliss – A varázslatos pékség titkai
Elizabeth Lenhard: A fénykorona
Morgan Rice: A királyok sorsa