A ​sötétség fogságában (Titokfölde 3.) 49 csillagozás

Brandon Mull: A sötétség fogságában

Igen különös dolgok zajlanak Titokföldén. Valaki vagy valami elszabadított egy járványt, amely a fény teremtményeit sötét árnylényekké változtatja. Seth ugyan időben felfedezi a kórt, ám a fertőzés olyan gyorsan terjed, hogy világossá válik: a menedék nem képes sokáig kitartani.

A sürgős segítségre szoruló Sorensonék nem tudják, kihez forduljanak. A rejtélyes Szfinx mindig jó tanácsot adott – de mi van, ha mégis áruló? A Csenddobozba zárt Vanessa talán tud olyasmit, ami révén gyógymódot találhatnak – de megbízhatnak benne?

Eközben Kendra és a Hajnal Lovagjai egy távoli menedékbe utaznak az ott elrejtett mágikus ereklyéért. Vajon az Esthajnalcsillag Társasága ér oda előbb? A járvány bekebelezi egész Titokföldét?

Vesd bele magad a következő kalandba Titokföldén, amely miden eddiginél torokszorítóbb és veszedelmesebb!

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kaméleon könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
404 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633731291 · Fordította: Pék Zoltán

Enciklopédia 34

Szereplők népszerűség szerint

Seth Sorenson · Kendra Sorenson · Doren · Newel · Patton Burgess · Stan Sorenson · Warren Burgess · Coulter Dixon · Dale Burgess · Dougan Fisk · Ephira · Felhőszárny · Gavin Rose · Graulasz · Hal · Lena Burgess · Neil · Ruth Sorenson · Szélespata · Szlaggó · Tanu ( Tanugatoa Dufu ) · Verl

Helyszínek népszerűség szerint

Titokfölde · A Hét Királyság ( nipszik birodalma ) · Festett Fennsík · Grunhold


Kedvencelte 18

Most olvassa 3

Várólistára tette 29

Kívánságlistára tette 27


Kiemelt értékelések

>!
WindStorm
Brandon Mull: A sötétség fogságában

– Amikor az ugrás az egyetlen lehetőség, az ember ugrik.

Azt gondoltam, hogy ez a regény vízválasztó lesz, s hogy nem is fog tetszeni. Ettől nagyobbat nem is tévedhettem volna.
A könyv valami hihetetlenül szuper volt! Telis-tele akcióval, relytéjjel, leleplezéssel, gonoszsággal és még sorolhatnám.
A cselekmény pörgős, ebben a részben is van harc, bőven és ezáltal fény derül jó pár titokra. Emelett sok mindent megtudhatunk Titokföldéről, a démonokról, és a további menedékekről is. Sőt, az egyikbe, el is jutunk a szereplőinkkel karöltve. Érdekes volt kicsit elszakadni a megszokott búvóhelytől, remélem a későbbi részekben is megismerkedhetünk új helyekkel és karakterekkel.
Kendrát továbbra is kedvelem, illetve Warrent is, Seth pedig nagyon-nagyot nőtt a szememben, igazi hős, s remélem, hogy nem jut bajba az új képességei miatt. Igazán leleményes szereplő, szerintem igen komoly szerepe lesz a Végjátékban.

A regény vége nem hozott számomra váratlan fordulatot, eddig is gyanítottam, hogy ki áll a főgonosz igazi személye mögött.

Izgalommal karöltve vetem bele magam a negyedik részbe, s kívánom, hogy együtt ugorjunk fejest A sárkánytemplom kincsei közé.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
404 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633731291 · Fordította: Pék Zoltán
>!
Fairy
Brandon Mull: A sötétség fogságában

Ez a sorozat egyre jobb és jobb!
A világfelépítés fantasztikus,
sok sok új mágiks lény sárkány,driád,nipszi
kentaur stb…
Még több izgalom fordulat és rejtély!
Titokfölde felépítéséről pontos képet kapunk
és a démonok lakhelye is pontos helyet kap,melyből négy lakik a menedékben!
Seth-nek sikerül is beszélnie egyikükkel,új képessége révén.
Az öt titkos mededékből négynek a helyét már tudjuk.
Van pár tippem az ötödikre.
A gyerekek nem várt segítőt kapnak a végső
harchoz.
Végre megtudjuk ki a főgonosz,amin én nem lepődtem meg sejtettem!
Lenát nagyon sajnáltam.
Ide a folytatást de rögtön!

>!
Habók P
Brandon Mull: A sötétség fogságában

Seth változatlanul irritál, de a könyvben ez az egyetlen, ami nem tetszik. Kedvelem az „új” szereplőket, kíváncsi vagyok, mi lesz Vanessa további szerepe.

>!
Lahara ISP
Brandon Mull: A sötétség fogságában

Az nagyon jó volt, hogy nem a következő, hanem még ugyanazon a nyáron folyatódik, csak később. Érdekesen folytatódik a történet, aminek nagyon örültem, az az ameriai indiánok mitológiája fantasyba ötvözve, mint a kojotember vagy a nyúltilop (jackalope). Hasonló, már az előző részekben is eszembe jutott, hogy Mendigo, a fabábu neve engem a kanadai szarvas rémre, a Nova Scotiából eredő Wendigora emlékeztet, mármint a neve. (Pedig igazából hülyét jelent a mexikói spanyolban.)
A gyerekek, oké, már nem annyira, de nekem még azok, főleg, ahogy viselkednek, szóval a gyerekek egészen reálisan viselkednek. Kendra már majdnem tizenöt éves, megkapja a saját küldetését, és lovag is lesz, míg Sethnek ugyancsak megvan a maga útja. Aztán, amikor újra egymás társaságában lesznek, visszavedlenek hisztis testvérpárrá. Ami nekem nagyon zavaró volt, hogy amikor Seth már-már úgy látszik, valamennyire megkomolyodik, még mindig önfejűen viselkedik és szemmel láthatóan féltékeny Kendára, pedig neki is megvan a saját képessége. Igazi kis elkényesztetett amerikai kölyök. (Svéd ősökkel, itt tűnt fel, hogy nagyszülei mindkét oldalon svéd eredtű vezetéknevet viselnek.)
Ja, fordítás. Ha valamit elutasítasz, akkor rázod a fejed, nem pedig bólintasz.
ui: az eredeti borító jobban tetszik, kár, hogy nem maradt meg. (Pedig ez amúgy jellemző a kiadóra.)

>!
LoryGray
Brandon Mull: A sötétség fogságában

Még mindig elképesztő az író fantáziája, a történet is folyamatosan csavarodik. Néha túlírtnak gondoltam a szöveget, és megint túl sok volt a hosszan elnyújtott megbeszélés, néha már átláthatatlan mennyiségű információval és szereplővel. Viszont érdekes volt a történet, a világ pedig beszippantott; bár kevés időm akadt az olvasására, mindennap vártam, hogy elmerülhessek benne.
Kendrát még mindig nem sikerült megkedvelnem, bár voltak pillanatok, amikor kicsit szimpatikusabb volt. A Seth-féle izgalmakat vártam, és remélem, a következő részben nagyobb hangsúlyt kap ő és a spoiler
De a történet továbbra is lenyűgöző, kíváncsi vagyok a következő részre, és nagyon remélem, hogy Seth története is alakul.

>!
Camelia
Brandon Mull: A sötétség fogságában

Nagyon jó sorozat. Minden egyes kötetben egyre több a rejtély, izgalom, és a fordulat is. Ezt a könyvet azért szerettem nagyon, mert ebben végre megtudjuk, hogy hogy is néz ki Titokfölde valójában, milyen eddig nem, ismert lények laknak még ott. :)

>!
Zanachan
Brandon Mull: A sötétség fogságában

A világ magával ragadó, szinte várom, hátha én is belekerülhessek. Méltánytalanul kevesen ismerik, nem alakult ki olyan kultusza, mint a Harry Potternek, pedig az ilyen kiemelkedő fantasykat sokaknak ismernie kellene.
A szereplőgárda életszerű (vagy olyasmi), senki sem csak fehér vagy fekete. Seth és Patton meg hű! ÉS Lena!! Nem szeretnék spoilerezni, szóval maradok ennyinél.
Külön tetszik, hogy minden kötet végén kérdések is vannak, amiken tényleg érdemes elgondolkodni.

>!
madvera
Brandon Mull: A sötétség fogságában

Tökéletes volt, ahogy az előző részek is! Tovább drukkolunk a Kendra – Warren párosnak! :D

Jöhet a következő kötet!

>!
littlebug
Brandon Mull: A sötétség fogságában

Két kötetnyi izgalom sűrűsödött ebben a részben. Jó hatással volt a történetre Kendra és Seth különválása. Érdekesen alakult a megszerzett képességek sorsa, Kendráé a fény és Seth-é a „sötétség” által. A hihetetlen kalandok és győzelmek mellett megsirattam Neil, Szelespata és természetesen Léna elvesztését – legutóbbit igazságtalannak is tartom. Kíváncsian várom Kendra, Seth, Sorensson nagymama és nagypapa, Warren, Dale, Coulter, Tanu következő kalandját! = )

>!
Vikicicca P
Brandon Mull: A sötétség fogságában

Újabb mágikus fantasy lények… Újabb rejtélyek… Újabb izgalmak… és sok-sok új információ! Persze mivel gyerekkönyv, így kicsit kitalálható a fordulatok előre. De ezt leszámítva is letehetetlen a könyv. Izgalmas, fordulatokban gazdag a történet. A szereplők szerethetőek. És itt már megjelent az önfeláldozás is, többen meghalnak ebben a részben. Más menedékbe is ellátogatnak, ami újabb érdekes kalandokat ad a történethez. És végre kiderül, hogy ki a főgonosz! :) Persze eltűnik… úgyhogy nagyon várom a folytatást és persze az 5. rész megjelenését magyarul! Ha hamarosan nem jelenik meg, akkor kénytelen leszek megtanulni angolul! :)


Népszerű idézetek

>!
Habók P

– Kendra, majd én irányítalak! Hason csússzál, és kövesd a lámpám sugarát. Mondom, hogyan mozogj. Én innen látom az egész testedet meg az összes fúlgömböt. Gavinnél is működött.
– De ha kipukkasztok egyet, velem együtt meghalsz!
– Ha kipukkasztasz egyet, és a gáz nem végez vele, a nagyapád biztosan! Indulj!

195. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kendra Sorenson · Stan Sorenson · Warren Burgess
>!
LoryGray

– (…) A csapat egyik tagja odaveszett, egy másik súlyosan megsérült.
– Ideális helyzet egy tizennégy éves lánynak.

Kapcsolódó szócikkek: Dougan Fisk · Warren Burgess
>!
Habók P

– Amikor az ugrás az egyetlen lehetőség, az ember ugrik.

305. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Patton Burgess
>!
Zanachan

– Tanu! – szaladt a nagydarab szamoaihoz Seth. – Mi történt?
– Ja, ez? – biccentett sérült karjára a férfi.
– Az hát.
– Elrontották a manikűrt – mondta, és sötét szeme pajkosan hunyorgott.
– Én is megjöttem – jegyezte meg célzatosan Warren.

33-34

>!
Zanachan

– Alig várjuk, hogy mit tudtatok meg – nógatta őket Seth.
– Kaphatnánk egy kis vizet? – horkantott Warren. – Segítenétek a csomagunkkal? Egy meleg kézfogás? Az ember hajlamos úgy érezni, csak információt akartok tőle.
– Elég a színházból, ülj le! – szólt rá Dale. Warren csúnyán nézett a bátyjára.

34

Kapcsolódó szócikkek: Dale Burgess · Seth Sorenson · Warren Burgess
>!
Zanachan

Érdekes volt Tanuval, Coulterrel és Warrennel állni a csomagoknál. Ő bájitalokat, megbűvölt ereklyéket és természetfeletti lényeket társított hozzájuk. Ez a környezet túlságosan közönséges volt nekik. Tanu fánkot tunkolt egy kis műanyag pohárba, amiben olvadt sajt volt. Warren a könyve végére lapozott. Coulter megfejtést írt be a gépen kapott magazin keresztrejtvényébe.

60

>!
Zanachan

– Sikerült rád ijesztenünk? – mosolygott Coulter.
– Elég ideges vagyok – vallotta be Kendra.
– Lazíts és élvezd! – tanácsolta Warren.
– Persze, miközben mindezt igyekszem betartani, és vigyázni, nehogy elraboljanak.
– Semmi az egész.

62

Kapcsolódó szócikkek: Coulter Dixon · Kendra Sorenson · Warren Burgess
>!
LoryGray

Tartsd szemmel az öcsédet! Ha nem öleti meg magát, egy nap még megmenti a világot.

Kapcsolódó szócikkek: Kendra Sorenson · Seth Sorenson
>!
tealevel99

    Tanu intett neki, hogy nyissa ki a hátsó ajtót. Seth így tett, aztán követte Tanut a házba. – Nagyapa, Tanu hazajött! De totál gáz!

100. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Seth Sorenson · Stan Sorenson
>!
Avatarfan_Oncer

-Stan már tud egy-két dolgot, de mivel te is legalább annyira benne vagy, veled is közölhetem. Vagyis majdnem mindenkivel.-Dorenre és Newelre nézett.
-A finoman hangolt társasági szélkakasom célzást érez-mondta Newel.
-Talán pár percre elvonulhatnánk-bólogatott Doren.-Beszéljünk a saját titkainkról.
-Nagy titkok-hangsúlyozta Newel.-Olyan titkok, amiktől nem tudsz aludni, és a körmöd rágod.
-Amitől begöndörödik a hajad.

Kapcsolódó szócikkek: Doren · Dougan Fisk · Newel

A sorozat következő kötete

Titokfölde sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Soman Chainani: Az én váram
Lois Lowry: Az emlékek őre
Catherynne M. Valente: A lány, aki körülhajózta Tündérföldet
Christopher Paolini: Örökség
Tamora Pierce: Az álruhás lovag
Maggie Stiefvater: A hajsza
Victoria Forester: A lány, aki tud repülni
Kathryn Littlewood: Bliss – A varázslatos pékség titkai
Elizabeth Lenhard: A fénykorona
Morgan Rice: A királyok sorsa