A ​sötétség fogságában (Titokfölde 3.) 38 csillagozás

Brandon Mull: A sötétség fogságában

Igen különös dolgok zajlanak Titokföldén. Valaki vagy valami elszabadított egy járványt, amely a fény teremtményeit sötét árnylényekké változtatja. Seth ugyan időben felfedezi a kórt, ám a fertőzés olyan gyorsan terjed, hogy világossá válik: a menedék nem képes sokáig kitartani.

A sürgős segítségre szoruló Sorensonék nem tudják, kihez forduljanak. A rejtélyes Szfinx mindig jó tanácsot adott – de mi van, ha mégis áruló? A Csenddobozba zárt Vanessa talán tud olyasmit, ami révén gyógymódot találhatnak – de megbízhatnak benne?

Eközben Kendra és a Hajnal Lovagjai egy távoli menedékbe utaznak az ott elrejtett mágikus ereklyéért. Vajon az Esthajnalcsillag Társasága ér oda előbb? A járvány bekebelezi egész Titokföldét?

Vesd bele magad a következő kalandba Titokföldén, amely miden eddiginél torokszorítóbb és veszedelmesebb!

Eredeti mű: Brandon Mull: Grip of the Shadow Plague

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Kaméleon könyvek

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
404 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633731291 · Fordította: Pék Zoltán

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Seth Sorenson · Kendra Sorenson · Stan Sorenson


Kedvencelte 18

Most olvassa 5

Várólistára tette 21

Kívánságlistára tette 22


Kiemelt értékelések

>!
Fairy
Brandon Mull: A sötétség fogságában

Ez a sorozat egyre jobb és jobb!
A világfelépítés fantasztikus,
sok sok új mágiks lény sárkány,driád,nipszi
kentaur stb…
Még több izgalom fordulat és rejtély!
Titokfölde felépítéséről pontos képet kapunk
és a démonok lakhelye is pontos helyet kap,melyből négy lakik a menedékben!
Seth-nek sikerül is beszélnie egyikükkel,új képessége révén.
Az öt titkos mededékből négynek a helyét már tudjuk.
Van pár tippem az ötödikre.
A gyerekek nem várt segítőt kapnak a végső
harchoz.
Végre megtudjuk ki a főgonosz,amin én nem lepődtem meg sejtettem!
Lenát nagyon sajnáltam.
Ide a folytatást de rögtön!

>!
Habók P
Brandon Mull: A sötétség fogságában

Seth változatlanul irritál, de a könyvben ez az egyetlen, ami nem tetszik. Kedvelem az „új” szereplőket, kíváncsi vagyok, mi lesz Vanessa további szerepe.

>!
LoryGray
Brandon Mull: A sötétség fogságában

Még mindig elképesztő az író fantáziája, a történet is folyamatosan csavarodik. Néha túlírtnak gondoltam a szöveget, és megint túl sok volt a hosszan elnyújtott megbeszélés, néha már átláthatatlan mennyiségű információval és szereplővel. Viszont érdekes volt a történet, a világ pedig beszippantott; bár kevés időm akadt az olvasására, mindennap vártam, hogy elmerülhessek benne.
Kendrát még mindig nem sikerült megkedvelnem, bár voltak pillanatok, amikor kicsit szimpatikusabb volt. A Seth-féle izgalmakat vártam, és remélem, a következő részben nagyobb hangsúlyt kap ő és a spoiler
De a történet továbbra is lenyűgöző, kíváncsi vagyok a következő részre, és nagyon remélem, hogy Seth története is alakul.

>!
Camelia
Brandon Mull: A sötétség fogságában

Nagyon jó sorozat. Minden egyes kötetben egyre több a rejtély, izgalom, és a fordulat is. Ezt a könyvet azért szerettem nagyon, mert ebben végre megtudjuk, hogy hogy is néz ki Titokfölde valójában, milyen eddig nem, ismert lények laknak még ott. :)

>!
littlebug
Brandon Mull: A sötétség fogságában

Két kötetnyi izgalom sűrűsödött ebben a részben. Jó hatással volt a történetre Kendra és Seth különválása. Érdekesen alakult a megszerzett képességek sorsa, Kendráé a fény és Seth-é a „sötétség” által. A hihetetlen kalandok és győzelmek mellett megsirattam Neil, Szelespata és természetesen Léna elvesztését – legutóbbit igazságtalannak is tartom. Kíváncsian várom Kendra, Seth, Sorensson nagymama és nagypapa, Warren, Dale, Coulter, Tanu következő kalandját! = )

>!
Vikicicca P
Brandon Mull: A sötétség fogságában

Újabb mágikus fantasy lények… Újabb rejtélyek… Újabb izgalmak… és sok-sok új információ! Persze mivel gyerekkönyv, így kicsit kitalálható a fordulatok előre. De ezt leszámítva is letehetetlen a könyv. Izgalmas, fordulatokban gazdag a történet. A szereplők szerethetőek. És itt már megjelent az önfeláldozás is, többen meghalnak ebben a részben. Más menedékbe is ellátogatnak, ami újabb érdekes kalandokat ad a történethez. És végre kiderül, hogy ki a főgonosz! :) Persze eltűnik… úgyhogy nagyon várom a folytatást és persze az 5. rész megjelenését magyarul! Ha hamarosan nem jelenik meg, akkor kénytelen leszek megtanulni angolul! :)

>!
Zanachan
Brandon Mull: A sötétség fogságában

A világ magával ragadó, szinte várom, hátha én is belekerülhessek. Méltánytalanul kevesen ismerik, nem alakult ki olyan kultusza, mint a Harry Potternek, pedig az ilyen kiemelkedő fantasykat sokaknak ismernie kellene.
A szereplőgárda életszerű (vagy olyasmi), senki sem csak fehér vagy fekete. Seth és Patton meg hű! ÉS Lena!! Nem szeretnék spoilerezni, szóval maradok ennyinél.
Külön tetszik, hogy minden kötet végén kérdések is vannak, amiken tényleg érdemes elgondolkodni.

>!
madvera
Brandon Mull: A sötétség fogságában

Tökéletes volt, ahogy az előző részek is! Tovább drukkolunk a Kendra – Warren párosnak! :D

Jöhet a következő kötet!

>!
Chris
Brandon Mull: A sötétség fogságában

Ami a legjobban megfogott benne, az a világ-felépítés. Egyre több teremtményt ismerünk meg Titokföldéről, pontosabb képet kapunk az ott élő négy démonról, melyik milyen és mekkora erővel rendelkezik. Kezd körvonalazódni azt is, mire számíthatunk az utolsó kötetben: nem csak a Hajnal Lovagjai és az Esthajnalcsillag Társaság fognak összecsapni, hanem a szolgálatukba állított mitologikus lények is. Emellett arra is fény derül, hogy milyen más menedékek léteznek Titokfölde mellett, a gondozók felelősségteljes munkájáról is átfogó képet kapunk. Mull más történetekből, legendákból ismert lényeket is behozza a regényébe, ám igyekszik eltérni a róluk kialakított képtől. Így lesznek például a zombik kihalás szélén álló, veszélyeztetett fajok, a sárkányok bűvölők, a kentaurok hiú és sértődős teremtmények.
A történetet két nagy részre lehet osztani: az elsőben Kendra és Seth külön úton jár, a másodikban együtt harcolnak Titokfölde megmentéséért. Kifejezetten tetszett, hogy Mull nem együtt szerepelteti mindkét gyereket a sorozatban. Annak ellenére, hogy közösen fedezték meg a mágikus világot, különböző képességekkel rendelkeznek. Kendrát fiatal kora ellenére választották be a Lovagok közé, ráadásul tündérrokonná vált az előző részben végrehajtott cselekedete miatt, ennek pedig számos következménye lesz. Seth, aki eleinte morgolódik a kialakult helyzet miatt, megpróbálja a saját feje után menve megoldani az otthoni problémát. Időközben azonban róla is kiderül, hogy különleges képességekkel rendelkezik, ezek egy részére már fény derült, de bizonyos adottságai még nem teljesen tiszták. A második etapban a két gyermek szinte egyedül veszi fel a harcot, az idő előre haladtával azonban különös segítőjük akad, akire nem is számítottak volna.
Összességében egy felnőttfejjel is abszolút élvezhető regényt kaptam, ezzel pedig sikerült elérnie Mullnak, hogy a legjobbak között tartsam számon a műfajban. Kíváncsi vagyok, hogyan alakul a Sorenson család sorsa, remélhetőleg hasonló izgalmakra számíthatunk a negyedik részben is.

>!
Cs_Luca
Brandon Mull: A sötétség fogságában

A regény első részét, Kendra kalandját valamiért nem szeretem. Pedig érdekes, izgalmas, de olyan érzésem van, mintha Kendra csak potyautas lenne, akire semmi szükség nincs. Ezzel párhuzamosan Titokföldén is folynak az események, amiket sokkal szívesebben olvastam. Összességében ezt a Titokföldét szeretem legkevésbé az öt közül, de még így is öt csillag, nagyszerű olvasmány :)


Népszerű idézetek

>!
tealevel99

    Tanu intett neki, hogy nyissa ki a hátsó ajtót. Seth így tett, aztán követte Tanut a házba. – Nagyapa, Tanu hazajött! De totál gáz!

100. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Seth Sorenson · Stan Sorenson
>!
Avatarfan_Oncer

-Stan már tud egy-két dolgot, de mivel te is legalább annyira benne vagy, veled is közölhetem. Vagyis majdnem mindenkivel.-Dorenre és Newelre nézett.
-A finoman hangolt társasági szélkakasom célzást érez-mondta Newel.
-Talán pár percre elvonulhatnánk-bólogatott Doren.-Beszéljünk a saját titkainkról.
-Nagy titkok-hangsúlyozta Newel.-Olyan titkok, amiktől nem tudsz aludni, és a körmöd rágod.
-Amitől begöndörödik a hajad.

>!
Habók P

– Kendra, majd én irányítalak! Hason csússzál, és kövesd a lámpám sugarát. Mondom, hogyan mozogj. Én innen látom az egész testedet meg az összes fúlgömböt. Gavinnél is működött.
– De ha kipukkasztok egyet, velem együtt meghalsz!
– Ha kipukkasztasz egyet, és a gáz nem végez vele, a nagyapád biztosan! Indulj!

195. oldal

>!
LoryGray

– Annál, amire a barlangban számíthatunk, egyetlen ijesztőbb dolog vár, méghozzá a büntetésed, ha ezt valahogy túléljük.

Kapcsolódó szócikkek: Seth Sorenson
>!
LoryGray

Tartsd szemmel az öcsédet! Ha nem öleti meg magát, egy nap még megmenti a világot.

Kapcsolódó szócikkek: Kendra Sorenson · Seth Sorenson
>!
LoryGray

– (…) A csapat egyik tagja odaveszett, egy másik súlyosan megsérült.
– Ideális helyzet egy tizennégy éves lánynak.

>!
Habók P

– M-m-mit mutat meg nekünk? – kérdezte Gavin.
– Amit csak akartok – villantott egy aranyfogas mosolyt Hal. – Kiemelt vendégek vagytok. Gondolom azért, mert kiemelt temetést is kaptok majd.

115. oldal

>!
Habók P

– Amikor az ugrás az egyetlen lehetőség, az ember ugrik.

305. oldal

>!
LoryGray

A bátorság és hülyeség közti különbségen morfondírozott, amit Sorenson nagypapa többször is hangsúlyozott már. Seth úgy vélte, fel van vértezve hasznos magyarázatokkal. A hülyeség az, amikor ok nélkül kockáztatsz. A bátorság az, amikor egy fontos dolog eléréséért előre bekalkulált kockázatot vállalt.

Kapcsolódó szócikkek: Seth Sorenson

A sorozat következő kötete

Titokfölde sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: Csata a labirintusban
Rick Riordan: Az elveszett hős
Catherynne M. Valente: A lány, aki körülhajózta Tündérföldet
Christopher Paolini: Örökség
Lois Lowry: Hírvivő
Elizabeth Lenhard: A fénykorona
Morgan Rice: A királyok sorsa
J. K. Rowling: Harry Potter és a Félvér Herceg
John Flanagan: A lángoló híd
Elisabetta Gnone: Ég veled, Fairy Oak!