Szerencsés ​kutya leckék 9 csillagozás

Brandon McMillan: Szerencsés kutya leckék

A ​hírességek kutyatrénere, és a CBS Emmy-díjas Szerencsés kutya műsorának házigazdája megosztja képzési módszerét, amellyel bármilyen kutyából – az elkényeztetett fajtatiszta kölyöktől a menhelyi sokkot kapott kutyáig – csupán hét nap alatt példamutató társat farag.

Brandon McMillan a Szerencsés kutyában minden héten megment egy képzetlen, nem kívánt, „adoptálhatatlan” menhelyi kutyát. Napok leforgása alatt ezek az állatok csodálatos átalakuláson mennek keresztül, közben megtanulnak bízni benne, elsajátítják a hét általános parancsot, és túlteszik magukat a viselkedési problémáikon – végül pedig jól nevelt házi kedvencek és kiegyensúlyozott segítőkutyák válnak belőlük. Szívügyének tartott munkája végeztével minden kutyát elvisz a végleges családjához. Első könyvében Brandon McMillan megosztja azt a tudást, amit több ezer – mindenféle fajtájú és személyiségű – kutyával való munkája során szerzett, hogy az olvasó a saját háziállatából is jól nevelt szerencsés kutya… (tovább)

Eredeti cím: Lucky Dog Lessons

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
GABO, Budapest, 2017
336 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634064619 · Fordította: Czibik Márta

Most olvassa 2

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 9

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

K_A_Hikari>!
Brandon McMillan: Szerencsés kutya leckék

Rájöttem, hogy én nem szeretek kutyát könyvből tanítani. Vagy csak nem találtam még meg a megfelelő írást, tudja a fene.
Érdekes volt Brandon könyve, és tetszett, hogy ennyire a menhelyi kutyák melkett voksol spoiler, és előhozza a képességeiket.
Voltak benne jó tanácsok, a szerencsés kutyák történeteit kifejezetten élveztem, de voltak részek, amiket nem olvastam el.
Mindenesetre megjött a kedvem ahhoz, hogy kimenjek a menhelyre és megtanítsam a kedvenceimnek a 7 alap parancsot. Hátha ezzel is nő az esélyük arra, hogy meglátja őket az álomgazdi ❤

2 hozzászólás
mrsp>!
Brandon McMillan: Szerencsés kutya leckék

Brandon McMillan munkásságát nem ismertem eddig, viszont most épp abban a fejezetében vagyok az életemnek, amikor minden kutyás könyvet elolvasok, hogy növeljem a tudásomat és ezt tudjam használni a menhelyen, így nem is volt kérdés, hogy ezt a könyvet is elolvasom.

Talán ez volt a legjobb kutyás könyv, amit eddig olvastam, ez adta a legtöbb hasznos információt a munkámhoz. Azt hihetnénk, hogy „csak” az alapengedelmességre tanításról szól, de ennél ez a könyv sokkal több.

Nagyon tetszett, hogy alapvetőnek veszi a menhelyi kutya örökbefogadását, bátorítja rá az embereket, de azért figyelmeztet, hogy készüljünk fel a „csomagokra”, amiket a kutya a korábbi életéből magával hoz, és ami problémát okozhat a későbbiekben.

Sok új módszert megismertem a könyvnek hála, és sokat hasznosnak is találtam, amit mindenképpen ki fogok próbálni, például a kutya felugrásának megakadályozása (épp ezzel a problémával küzdök két kutyánál is így örülök hogy erre is találtam megoldást a könyvben) vagy a dupla pórázos technika.

Az alapengedelmesség mellett pedig olvashatunk másféle problémákról, amik szintén nagyon érdekesnek bizonyultak számomra, például a szeparációs stressz vagy az agresszió lehetséges okairól és kezeléséről szóló fejezetek nagyon tetszettek.

Biztos vagyok benne, hogy ha bármilyen megoldandó problémával szembesülök, ezt a könyvet fogom elővenni, mert úgy érzem, hogy nagyon sok hasznos tanácsot tartalmaz.

KoŁibri>!
Brandon McMillan: Szerencsés kutya leckék

Èn problèma megoldásra nyitottam fel, extra hisztis idős kutya esetèben. Bevált. Aki szintèn problèmamentesítèsre akarja használni, vagy az alapvető 7 tènyleg kihagyhatatlanul fontos általános parancs megtanítására, az nyugodtan lapozgasson a számmal jelölt lèpèsekhez. Ehhez társul egy kis kiegèszítő rèszletezès „mi van ha nem megy simán esetre” valamint a mindenhova belehelt (èrzèsre a könyv háromnegyede) kis szívszorító törtènetek menhelyi kutyákról, utalgatva rá hogy mindenkèpp fontoljuk meg, hogy onnan legyen a miènk is. Ez nagyon nemes elgondolás ès nincs ember akinek tènyleg meg ne szorongatná a szívèt, csak szerintem ez egy külön könyvet igènyelne. Kicsit zavaró volt így a számomra lènyegest kiszűrni, mert ezzel már egy 12 èves, anno családtól vásárolt kutya esetèben nem igazán tudok mit kezdeni. Viszont ha menhelyi lenne ő is, akkor meg külön rèszben fellapozva nagyon hasznosnak találnám. Szóval tiszteletre mèltó az èletcèlja ezzel, csak jó lenne a tèmánál maradni ès nem pedig mindent megragadni, hogy „na mèg itt is elmesèlek egy ilyet ès itt is”.

Rafilover>!
Brandon McMillan: Szerencsés kutya leckék

Tetszett, hogy gyakorlati példákon mutatta meg, hogyan kell egy kutyát jobb viselkedésre tanítani. Az is tetszett, hogy rengeteg példával szolgált, ami csak segítette a bennem lévő érzést, miszerint talán mégsem vagyunk egyedül a problémáinkkal Lucy-val. Lényegretörő, gyakorlatias és hasznos könyv, és én pont ebből a célból vásároltam. Bevált :)

VIldi P>!
Brandon McMillan: Szerencsés kutya leckék

2 éves kutyusunkat korábban örökbe fogadtuk, előtte egy kezemen nem tudom megszámolni, hogy mennyi gazdája volt szegénykémnek. Bizonyos területen vannak nagy gondjaink, így a könyvtárban célirányos volt a keresés.
Kijegyzeteltem a fontos dolgokat, és nemsokára a gazdijával @Dorka_9 elkezdjük őket alkalmazni. Kíváncsian várom az eredményt majd.
A könyv nagyon olvastató volt számomra, nem az a sablonos tucatkönyv.


Népszerű idézetek

mrsp>!

Annak a több millió menhelyi kutyának, akik sohasem jutottak ki.

ajánlás

mrsp>!

Tudtad, hogy az állatmenhelyekre kerülő kutyák csaknem fele öt hónapos és hároméves kor között van?

31. oldal

1 hozzászólás
mrsp>!

Az idősebb kutyák tanításához a kulcs nem titok: türelem és ismétlés. Ugyanúgy közelítsük meg a problémát, mint ahogy a nagypapánknak tanítanánk a számítógépezést.

35. oldal

mrsp>!

Tegyél meg mindent, hogy eltöröld a mútbeli problémákat, amelyek a kutyád tapasztalatának tábláját csúfítják, de tudd, hogy az élet néha letörölhetetlen filccel ír, és bármilyen erősen vakarjuk, nem lehet tiszta.

37. oldal

mrsp>!

A menhelyek zsúfolásig vannak olyan kutyákkal, akiknek a gazdái nem vették a fáradtságot, hogy megfelelően tanítsák őket, vagy nem volt meg hozzá a tudásuk. Sokan a kutyákat hibáztatják, még ha csupán napi tizenöt percre lett volna szükség a probléma megoldására – ami kevesebb idő, mint elvezetni a menhelyig.

15. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Vámosi-Nagy Nóra: Klikk!
Jan Fennell: Hallgassunk a kutyánkra!
Cesar Millan – Melissa Jo Peltier: Hogyan neveljünk tökéletes kutyát
Victoria Stilwell: Kutyanevelés szeretettel
Miriam Fields-Babineau: A kutyakiképzés alapjai
Tobiás Loránd: Kutyatartás – nevelés
Bruce Fogle: A kutyatartók kézikönyve
Anna Katherine Nicholas: A mopsz
Andrew Banks: A kiskutyák titkos nyelve
Victoria Stilwell: A póráz két végén