Jelenlét 5 csillagozás

Utazás önmagadba
Brandon Bays: Jelenlét Brandon Bays: Jelenlét

Ez a könyv azért született, hogy a szabadság valós, élő élményével ajándékozzon meg. Nem könnyű, gyors olvasmány, ahonnét összecsipegethetsz még egy kis tudásmorzsát, még néhány anekdotikus csemegét: a végtelen fenséges megtapasztalását kínálja neked. Meghívás arra, hogy elengedd magad, s csendben megnyugodva, mélyen megnyílj a jelenlét előtt, amelynek nincs szüksége szóbeli kifejezésre – itt található, a szavak között. Most felfedezed, miként nyithatsz természetesen és könnyedén e tökéletes jelenlétre; eszközöket kapsz, hogy eltakaríthasd a megtapasztalás útjában álló esetleges akadályokat, s mindezt nagyon is valóságos, gyakorlati és könnyen megvalósítható módon. Kötetem utazás önmagadba – a határtalan szabadságba, hiszen ez az igazi valód. Őszintén kívánom, hogy beleszeress ebbe a jelenlétbe, és a kegyelem csodálatos ölelése csak még mélyebbre csábítson. (Brandon Bays)

>!
Édesvíz, Budapest, 2015
242 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635294473
>!
Édesvíz, Budapest, 2015
242 oldal · ISBN: 9789635293391
>!
Édesvíz, Budapest, 2006
240 oldal · ISBN: 9635289235

Enciklopédia 13


Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

Anna_Sera>!
Brandon Bays: Jelenlét

Brandon Bays: Jelenlét Utazás önmagadba

Nagyon elgondolkoztató ez a könyv.Azért is haladtam vele ilyen lassan,mert többször is félbehagytam,hogy leülepedjenek bennem az olvasottak.Egy része a Belső Utazás tanfolyamról szól,én is végeztem ilyen tanfolyamot,a megbocsátást tanítja,és hogy hogyan engedjük el sérelmeinket,mert ha harag, gyűlölet,és sérelmek tanyáznak bennünk,az megbetegít és nem csak lelkileg,hanem testileg is.Másik témája a könyvnek,hogy legyünk önmagunk,vegyük le az álarcot.Eltöprengtem hosszasan milyen lenne egy álarc nélküli társadalom,amit az írónő javasol,ahol mindenki pőrén megmutatná a lelkét.Milyen lenne ha egy állásinterjún a pályázó nem rizsázna,hogy életemet,és véremet a cégért,hanem megmutatná igazi valóját,vagyis megmondaná,hogy azért kell az állás,mert fizetnie kell a számlákat,ennivalót kell venni,el kell tartani a gyereket,stb.Vajon felvennék-e valahova?És ha a dolgozók nyíltan kimutatnák utálatukat a főnök felé?Ha az eladó nem leplezné el,hogy utálja a vevőket,ki vásárolna ott?A könyv szerint álarc nélkül létezni maga a paradicsom.Ez igaz lehet,de nem hiszem,hogy emberiség megérett rá.Még azt sem tudják elfogadni,hogy más máshogy él,és gondolkodik,mint ők,hátha még mindenki nyíltan megmutatná a másféleségét,azt hiszem ez nagy veszekedéseket és verekedéseket eredményezne.Sajnos divat nálunk az áldozatot a gyengét letaposni.Mi lenne ha az emberek nem rejtenék el gyengeségüket?Nem vezetne sok jóra.A könyv vége a megvilágosodásról szól,ami mindenkinek mást jelent,az írónő egy eredeti megoldással áll elő,amit még sehol nem hallottam.

Molu>!
Brandon Bays: Jelenlét

Brandon Bays: Jelenlét Utazás önmagadba

A könyv negyedénél úgy éreztem nagyon szájbarágós, hosszú elbeszélésekkel és magyarázatokkal tele könyv ez, még a papi prédikáció is eszembe jutott, a hangulata is afelé vitt. Mégis tovább olvastam és a későbbiekben a könyv hangulata valahogy megváltozott számomra. Végül nem megtéríteni akaró, nem meggyőzni vágyó üzenet jött át, hanem valami más. Átsütött a sorok között az őszinteség, meghívás a nyitottságra, segítőkészség. Aztán megjelentek olyan új gondolatok, amelyek, szerintem, sokunk számára teljesen radikálisak és minimum elgondolkodtatóak. Kétszer könnyek is szöktek a szemembe. Könyv utolsó lapját olvasva, úgy éreztem, hogy ha egy könyv képes ennyire megérinteni érzelmileg és új szemszögből megvilágítani valamit, amiről addig azt gondoltam, hogy csak egy irányból nézhető – akkor érdemes volt a szerőnek megosztani gondolatait, tapasztalatait a nagyközönséggel.


Népszerű idézetek

[névtelen]>!

Hajlandónak kell lenünk arra, hogy könnyedén megpihenjünk minden pillanat ártatlanságában, hogy teljesen jelen legyünk az adott pillanatban, abban, amit előre nem ismerhetünk. Friss nyitottsággal kell fogadjuk mindazt, amit az élet számunkra feltár, minden egyes pillanatban.

67. oldal

Brandon Bays: Jelenlét Utazás önmagadba

Kapcsolódó szócikkek: ártatlanság · jelen · könnyedség · nyitottság · pillanat
[névtelen]>!

Ahhoz, hogy teljességgel nyitottak legyünk a mostra, két dolgot nem tehetünk: nem kérhetjük ki elmúlt elképzeléseink tanácsát arra vonatkozóan, hogy mi lehet a jelen helyzet jelentése, illetve nem próbálhatunk belepillantgatni a jövőbe sem, hogy vajon mit hoz majd ez a pillanat. Egyszerűen csak benne kell lenni, benne abban, ami itt és most van. Aztán már jön a következő pillanat, és abban is. És amikor elérkezik a következő, arra is frissen nyíljunk meg. Igy válik az élet a pillanatról pillanatra folyó MOST végtelen áramlatává. Mindig itt, mindig most.

68. oldal

Brandon Bays: Jelenlét Utazás önmagadba

Kapcsolódó szócikkek: élet · most · nyitottság
[névtelen]>!

Hagyj mindent a kegyelemre. Ha szereped lesz benne, akkor erőlködés nélkül, könnyedén teszed majd….
Ha bármikor úgy érzed, hogy küszködsz, erőlködsz, mondd magadnak azonnal: „Állj!” Hagyd a küszködést, engedd el a tested, és hagyd, hogy a kegyelem tehesse, amihez olyan jól ért…

31. oldal

Brandon Bays: Jelenlét Utazás önmagadba

Kapcsolódó szócikkek: erőltetés · kegyelem · könnyedség
[névtelen]>!

Minél inkább küzdesz, harcolsz, igyekszel, nyúlsz érte, csapkodsz, minél jobban erőlteted az elméd, annál messzebbre lököd magadtól a békét, amit valójában keresel. Amint leállsz, ellazítod az elméd, pihenteted a tested, abbahagyod a küszködést, feladod a harcot, azonnal megtalálod a keresett békét az erőlködés nélküli létezés tágas jelenlétében.

16. oldal

Brandon Bays: Jelenlét Utazás önmagadba

Kapcsolódó szócikkek: béke · harc
1 hozzászólás
[névtelen]>!

Ha ugyanis teljes mértékben jelen vagyunk, akár egy forgószél középpontjában, a kegyelem megfelelően, könnyedén elrendezi körülöttünk a megtestesült valóság minden rezzenését – ha hajlandóak vagyunk megadni magunkat annak, hogy csak a pillanat igényeire figyeljünk. Valahányszor az elménk teljesen feleslegesen belebonyolódik a múlt gondolataiba, vagy elidőzik a jövő képeinél, a tudatosságunk már nem a jelenre fordítódik, elfordul attól, ami itt és most van.

72. oldal

Brandon Bays: Jelenlét Utazás önmagadba

Kapcsolódó szócikkek: jelen · jövő · kegyelem · múlt

Hasonló könyvek címkék alapján

Szabó Péter: Állj félre a saját utadból!
Soma Mamagésa: Hogyan ne sárkányosodjunk el?
Barry K. Weinhold – Janae B. Weinhold: Törj ki a társfüggőségből!
Gretchen Rubin: Boldogságterv
Helene Frith Powell: Az erotikus nő
Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz!
Bob Proctor – Michele Blood: Válj pénzmágnessé!
Esther Hicks – Jerry Hicks: Kérd és megadatik! I.
Susan Jeffers: Alakítsd át a félelmet erővé!