Edith ​Piaf 4 csillagozás

Bradányi Iván: Edith Piaf

Bradányi ​Iván sokoldalú alkotó művész. Könyveiben sokkoló, polgárpukkasztó, költeményeiben lírai alkat. 1990-ben dalszövegíróként kezdte, alig van olyan hazai énekes, vagy énekelni szerető színész, akivel ne dolgozott volna. Hanghordozón megjelent dalaiból több mint 30 milliót adtak el. Kalandos élete során bejárta a világot. Több országban hosszú éveket töltött. Jól beszél angolul, németül, spanyolul, franciául és olaszul, s ezt a tudását filmek, musicalek és világslágerek fordításával kamatoztatja. Évtizedek óta a Magyar Rádió munkatársa, mint író és különböző talk show-k vendége. 1996 tavaszán egyesítette erőit Szekeres Géza zeneszerzővel, s ez új távlatokat nyitott mindkettőjük számára. Megalakult a Szeki Graf Stúdió és Kiadó. Eddig megjelent korongjaikon Balázs Klári, Berentei Péter és Dolly Roll, Forgács Gábor, Gyurkovics Zsuzsa, Horváth Attila, Kalmár Magda, Korda György, Kovács Kati, Mezei Zsuzsa, Munkácsi Sándor, Nemcsók Károly, Poór Péter, Sasvári Annamária, Straub… (tovább)

>!
Szekipress, Budapest, 2000
448 oldal · ISBN: 9630035081

Kedvencelte 1

Kívánságlistára tette 3


Kiemelt értékelések

pacalpof>!
Bradányi Iván: Edith Piaf

Tökéletes Piaf életrajz! Bár néhány dolog elvan túlozva benne. Túl durvának állítja be Edith-et. Túl „férfifalónak”. Valójában nem ilyen volt. Rengeteg könyvet olvastam róla, úgyhogy tudom. Még a filmben is van néhány olyan jelenet, ami valótlan. Danielle Bonel szerint (Edith bizalmasa, és titkárnője volt, aki több mint 20 évet élt vele), azt állította, hogy a sokak által imádott film (mellesleg nekem is az egyik kedvencem) nem adja át az igazi Piafot. valójában ő nem olyan volt.

BarbarianBarbie>!
Bradányi Iván: Edith Piaf

Talán a legpontosabb életrajz ami Piafról valaha megjelent.


Népszerű idézetek

Bla I>!

Korábban soha, egyetlen könyvet sem nyitottam ki. Abban a hitben éltem, hogy az olvasás nem más, mint polgári trükk. Úgy fetrengtem az ostobaságban, mint egy mocskos állat a sárban. És a csúfságban is. Egyfajta torz örömöt éreztem abban, hogy pusztítsam önmagamat, hogy tönkretegyek mindent, ami szép.


Hasonló könyvek címkék alapján

Daniel Snowman: Placido Domingo
Jim Hutton – Tim Wapshott: Mercury és én
Lévai Balázs: Lovasi
Zöldi Gergely: Koncz Zsuzsa
Ézsiás Erzsébet: Csupa könny a szobám
Ozzy Osbourne: Én, Ozzy
Michael Jackson: Holdséta – Moonwalk
Justin Bieber: Az első lépés az öröklét felé: az én történetem
Mitch Winehouse: Amy a lányom
Albert Goldman: Elvis