Identity ​Crisis 4 csillagozás

Brad Meltzer: Identity Crisis Brad Meltzer: Identity Crisis Brad Meltzer: Identity Crisis Brad Meltzer: Identity Crisis

The most talked-about and successful miniseries of 2004, IDENTITY CRISIS is a graphic novel written by Meltzer with art by Rags Morales and Michael Bair. The book delivers murder, betrayal, intrigue and an inventive look at the world of superheroes, fantastic powers and secret identities.When the spouse of a JLA member is brutally murdered, the entire superhero community searches for the killer, fearing their own loved ones may be the next targets. Before the mystery is solved, a number of long-buried secrets will threaten to divide the heroes before they can bring the mysterious killer to justice. IDENTITY CRISIS is an all-too-human look into the lives of superheroes, and the terrible price they pay for doing good.

A következő kiadói sorozatban jelent meg: DC Comics Graphic Novel Collection - Special Editions

>!
Eaglemoss, London, 2016
304 oldal · keménytáblás · Illusztrálta: Rags Morales, Michael Bair
>!
DC Comics, 2014
288 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781401252786 · ASIN: 1401252788 · Illusztrálta: Michael Bair, Rags Morales
>!
DC Comics, New York, 2006
264 oldal · puhatáblás · ISBN: 9781401204587 · Illusztrálta: Rags Morales, Michael Bair

1 további kiadás


Kedvencelte 1

Várólistára tette 3


Kiemelt értékelések

>!
LoneWolf
Brad Meltzer: Identity Crisis

A Kingdom Come után ismét egy darab a 25-ös listáról, ami talán még jobban is tetszett. Kissé untam már, hogy mindig Batman kapja a sötét, sokkoló és véres történeteket, de ezzel szépen megtört a jég, hisz az 'Identity Crisis' (Identitás Válság) egy vérbeli krimi, melynek középpontjában egy minden ligatagot érintő gyilkosság áll. Miután Elongated Man feleségét holtan találják, hőseinknek szembesülnie kell a ténnyel: Szeretteik nincsenek biztonságban. Egy olyan szituációban találjuk tehát a karaktereket, ahol végre mindenki sebezhető, nem csak az erőtlenek, mint Zöld Íjász, de még az olyan istenszerű teremtmények is, mint Superman. Elkeseredetten keresik a gyilkost, aki módszeresen eltűntette a nyomait és ez az ügy még a csapat legnagyobb elméin is kifog. Miközben olvastam, végig találgattam, hogy ki lehet a tettes, de szépen megvezettek és az íróknak sikerült váratlan csapást mérni a végén. Valószínűleg ezért is találtam zseniálisnak. Nem elég, hogy bemutatja nekünk ezen karakterek legemberibb oldalát, de olyan fordulatokkal dobálózik, amire senki sincs felkészülve. Természetesen akció is akad benne, de az olyannyira minimális, hogy nem megy a hangulat rovására… sőt. Volt egy jelenet, amit már kissé soknak is találtam egy JLA képregénybe, így jól is esett kissé fellélegezni egy igencsak pörgős és okosan felépített harcjelenettel, melynek egyik nagy kedvencem, Deathstroke lett a sztárja. (Ezzel persze nem lőttem le semmit.) Ezek mellett a másik ok, amiért imádtam ezt a kötetet, hogy olvastam az ezt követő 'Crisis of Conscience' nevezetű, pár füzetes folytatást, amely ezen történet egyik legérdekesebb elemét szőtte tovább, ráadásul közvetlenül összekötötte az DC egyik legnagyobb crossover-ével, az 'Infinite Crisis'-szel (Magyarul is megjelent Végtelen Krízis címen) is. Pozitívuma még, hogy nem csupán a legismertebb tagokra összpontosít, így nagy szerepet kap benne Zatanna, Zöld Íjász, Hawkman és Atom (Ray Palmer) is, de pár képkocka erejéig kb. minden valamit számító DC karakter feltűnik benne. spoiler
Az általam beszerzett 10. évfordulós kiadás amúgy minőségi kiadvány, védőborítóval, vázlatokkal, teljes scriptekkel, az írók elmeséléseivel, illetve egyéb ínyencségekkel kiegészítve, de ez már mind csak hab a tortán egy ilyen sztori mellett, ami nem csupán cselekményében és csavaraiban, de rajzolását tekintve is egy igazán kiemelkedő darab. Mindenképp ajánlom beszerzésre, vagy legalább olvasásra!

>!
DC Comics, 2014
288 oldal · keménytáblás · ISBN: 9781401252786 · ASIN: 1401252788 · Illusztrálta: Michael Bair, Rags Morales
>!
Th3DarkKn1ght P
Brad Meltzer: Identity Crisis

A Megnyúlt Ember feleségét meggyilkolják, míg férje épp a városban járőrözik. A teljes Igazság Ligája kutat a gyilkos után, de semmilyen nyomot nem találnak. Néhány Liga tag a saját külön nyomozásukba kezd. Sok mindenre fény derül, köztük néhány olyan dologra is, amire nem kellett volna…

A gyilkos kilétének a rejtélye és úgy az egész „krimi” vonal jól megírt és érdekes. Amikor először olvastam, eszembe se jutott, hogy pont az a karakter a gyilkos. Tetszett, hogy az Igazság Ligája szinte családként funkciónál. Amúgy is a család a központi témája a képregénynek. Viszont az a rész, amiről a kötet a címét is kapta, az nagyon felhúzott! Az Igazság Ligája, mint szervezet megbukott! Ha már egymásban sem tudnak megbízni, akkor mi értelme van az egésznek? Azt értem, hogy nagyon emberi tulajdonság az önzés, de van egy határ, amit nekik nem szabadna átlépniük. Azon meg csodálkoznak, hogy Batman-nek minden Liga tag ellen van valami terve, ha hatástalanítani kéne őket. A legjobb karakter természetesen Batman, benne nem kell csalódnia az olvasónak. Wally (az aktuális Flash) szintén nagyon jó. Zöld Íjász eléggé ellentmondásos személyiség, de a legjobban megírt mondatok az ő szájából hangzanak el. Aki nekem nagy meglepetés volt, az Bumeráng kapitány, mint „apa”. Itt tényleg volt igazi személyisége. A legnagyobb csalódás meg Zatanna, aki eddig a képregényig az egyik nagy kedvencem volt!

A rajzok rendben vannak. Bár amikor először megláttam a borítóját reménykedtem, hogy belül is Michael Turner rajzai lesznek, de nem.

Amikor először olvastam, akkor is nagyon dühített, de most másodjára legalább néhány jó dolgot fel tudtam fedezni benne. Ez egy Event Comic volt és olyat akart mutatni, amit addig még nem nagyon láthatunk. Ez sikerült is neki, de ez nem jelenti azt, hogy jó is lenne! Számomra egy igazán felemás alkotás. A nyomozós szál jó, míg a válság pocsék. Az ehhez hasonló képregényekkel sikerült szétbarmolniuk a DC Univerzumot, de szerencsére a New52, még ha nem is tökéletesen, de helyre rakta a dolgokat.

>!
FélszipókásŐsmoly 
Brad Meltzer: Identity Crisis

Az egész Válság őrület ennél a résznél még a valóság talaján mozgott többé-kevésbé, emberi problémákkal, nyomozással, komoly párbeszédekkel – kár, hogy aztán elszállt.


Hasonló könyvek címkék alapján

Brian Augustyn – Mike Mignola: Batman – Gotham by Gaslight
Scott Snyder: Batman – The Black Mirror
Ed Brubacker – Greg Rucka: Gotham Central 1.
Ed Brubaker: Gotham Central
Matt Wagner – Diana Schutz: Grendel Omnibus 2 – The Legacy
Brian Michael Bendis: Daredevil – End of Days
Steven T. Seagle: Grendel Tales – Devil in Our Midst
Matt Wagner: Grendel – Devil's Reign
Greg Rucka: Whiteout
Alan Moore: Watchmen (angol)