Bárka 40 csillagozás

Boyd Morrison: Bárka

VALÓBAN ​LÉTEZETT NOÉ BÁRKÁJA?
SŐT A MARADVÁNYAI A MAI NAPIG FELLELHETŐK?

Dilara Kenner, az ambiciózus régésznő apja szívfájdító titkot hagy a lányára, mielőtt meghal: a legendás történelmi relikvia, Noé bárkájának pontos helyét jelölő térképet.

Minden idők legmesésebb bibliai tárgya már sokakat megigézett az évszázadok folyamán. Amikor Dilara nekikezd a kutatásnak – az egykori hadmérnök, Tyler Locke segítségével –, őt magát is borzongással tölti el a gondolat, hogy ő lehet az, aki a maradványokat feltárja.

Ám baljós erők gyülekeznek a háttérben, halálos céllal és halálos eltökéltséggel: mindenáron ők akarják rátenni a kezüket elsőként a relikviára.

Helikopter-baleset az Atlanti-óceán fölött – az Ararát csendes lejtői: amíg egyik helyszínről a másikra eljutunk, számtalan izgalmas esemény történik ebben az akciódús regényben, amely a pergő kalandokat lenyűgöző, valós történelmi adatokkal fűszerezi. A Da Vinci kód óta nem született ilyen… (tovább)

>!
I.P.C., Budapest, 2011
488 oldal · ISBN: 9789636354046 · Fordította: Szántai Zsolt

Kedvencelte 2

Most olvassa 3

Várólistára tette 23

Kívánságlistára tette 6


Kiemelt értékelések

>!
Chivas
Boyd Morrison: Bárka

„… néhány napot kapott arra, hogy megtalálja Noé bárkáját, azt a régészeti kincset, amelyet a történelem kezdete óta senki sem látott. Ja, és emellett még meg kell mentenie néhány milliárd ember életét…” A könyv sztorija két mondatban. :)) Éééés spoiler. :) Szerintem ebben a műfajban nehéz újat nyújtani, és ilyenkor a hogyanon lesz a hangsúly. Ez a könyv sikeresen vette az akadályt, szórakoztató volt, néha egy kicsit túl magyarázós, de jó. Most is felkerestem a wiki-t, szép helyeken jártunk, és sikerült megismerkednem a prionokkal, akikről szégyellem, de halvány fogalmam sem volt, hogy a világon vannak. A bárka története abszolút hihető volt. Szépen felépített könyv. :)

>!
Ananiila
Boyd Morrison: Bárka

A kalandregények minden erényét és hibáját ötvözi ez a könyv. Az egész egy nagy akció, néha egy-egy tudományos vagy bibliai értekezéssel megszakítva. Szívesen látnék belőle egy 3 részes tv-filmet, még akkor is ha B kategóriás színészekkel zsúfolnák teli.
Érdekes és elgondolkodtató az özönvíz és Noé bárkájának újraértelmezése. Nekem tetszetős az elgondolás. Izgalmas és feszültséggel teli jó és rossz harca elevenedik meg a történetben, amihez kapunk egy mindenhez értő már-már szuper-képességekkel rendelkező egykori katona, mérnök főhőst, az elmaradhatatlan afroamerikai haverral és a lélegzetelállítóan gyönyörű régésznővel. Ó és természetesen van egy gigagazdag, hatalomvágyó főgonosz is, aki mindenen és mindenkin átgázol, hogy a világ ura legyen. Vagyis mondhatnám, hogy készen is áll az alap egy tipikus danbrowni akcióra. Nem számítottam nagy dologra, nem is lesz a kedvencem, de jó volt erre az eső áztatta pünkösdi hétvégére.
Dan Brown vagy Wilbur Smith rajongóinak kötelező!

>!
Virágszépe
Boyd Morrison: Bárka

Az első oldaltól kezdve, folyamatosan történnek az események, kalandos,fordulatos helyzetek és természetesen a főszereplő több szempontból is kiváló mind fizikai, mind szellemi téren. Rövid, pörgős fejezetek. Száguldó teherautóra ugranak fel, nincs számukra lehetetlen, bátrak és sikeresek. Lássuk be, néha szükségünk van szuperhősökre. Szórakoztató.

>!
kzsuzsu
Boyd Morrison: Bárka

Hihetően megírt, szórakoztató történet. Izgalmas, fordulatos és kicsit elgondolkodtató, tetszett az újfajta értelmezés. Azért a főszereplő néhol kicsit túl szuperhős volt.

>!
Maate
Boyd Morrison: Bárka

Na kérem, ezt nevezem igazán szórakoztató irodalomnak. Ahogy a könyv ajánlója is írja, hogy Preston, Rollins és Reilly mellett méltó konkurens, teljesen egyet tudok érteni. És mivel Preston meg Rollins nálam igen előkelő helyen vannak és a két Reilly könyvet is elolvastam, bár azok annyira nem jöttek át, de ez a Morrison könyv nagyon is.
Az elejétől a végéig nincs megállás, jobbnál-jobb üldözési jelenetek, érdekes technikai megoldások, kincskeresés, stb-stb.
Akik kikapcsolódni akar és olyan könyvet keres, amiről azt hiszi, hogy nem fogja tudni letenni (én nem hiszek benne), annak tudom ajánlani, szerintem @Jeffi neked is bejön majd, nem Aranybudhat vagy miffene színvonal mégha egy a kiadó is. Ja és a borító is szép:) Ja és ma 300 oldalt olvastam belőle, ez minimum idén rekord, de lehet 10 éves rekord is:)

1 hozzászólás
>!
József_Sáray
Boyd Morrison: Bárka

Nagyon jó, bár az elején kissé unalmasnak indult, de a végére letehetetlen!

>!
Busmen
Boyd Morrison: Bárka

Jó volt. Tetszett kellemesen szórakoztató volt mint pl egy Clive Cussler regény! Ugyesen volt vegyítve a fikció és a valóság , teljesen hihető a sztori.

>!
idegenborisz
Boyd Morrison: Bárka

Néhol unalmas, de legfőkébb izgalmas és akciódús. Érdekes tényeket ír le benne az író, ami közel áll az én érdeklődés körömhöz. Humora nagyszerű, karakterei egyediek. Ajánlott mindenkinek, akinek tetszett a Da Vinci-kód, vagy egyszerűen jól akar szórakozni. Jó könyv, négy csillag.

>!
Sabien
Boyd Morrison: Bárka

Izgalmas, elejétől a végéig pörgős és fordulatos, bár néhol eléggé kiszámítható a történet. Szívesen látnék belőle filmet!


Népszerű idézetek

>!
Cheril

Aludj, amikor lehet, mert sosem tudhatod, hogy legközelebb mikor lesz rá alkalmad.

114. oldal

>!
Réka_Kósa

A drágakő akkor is drágakő, ha poros.

15. oldal

>!
Cheril

Az ember a legmohóbb, legpusztítóbb élőlény, amely valaha a földön élt. Több fajt pusztítottunk ki, mint a bolygó történelme során bármelyik állat.

253. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Dan Brown: A Da Vinci-kód
Robert Ludlum: Apokalipszis
Frei Tamás: A megmentő
Körmendi Zoltán: Daniela hagyatéka
Géczy János: A bizánci paktum
Adam Palmer: Mózes hagyatéka
Umberto Eco: A prágai temető
Alfred de Vigny: Cinq-Mars összeesküvése
Kristin Cashore: Graceling – A garabonc
Robert Mason: Fegyver