Zsófi ​és az ősboszorkány (Zsófi-regények 3.) 48 csillagozás

Böszörményi Gyula: Zsófi és az ősboszorkány

Botlik ​Zsófi átlagos budapesti lány. Látszólag. Aki azonban ismeri a sámánok, táltosok, vagyis a dob szavával révülő bűbájosok világát, az jól tudja, hogy Botlik Zsófi valójában Farkas Húga, másnéven Büvellő, a Rontásűzők és Szörnyszivatók Árnyjurtájának tanulója. E vaskos kötetben az olvasó mindjárt három történetet talál. Látszólag. Aki azonban elolvassa, az hamar rájön, hogy a fiatal, tapasztalatlan, de nagyon is talpraesett rontásűző lánynak valójában mindhárom kaland során ugyanazzal a rettenetes ellenféllel kell szembenéznie. Ő Lúdvérc, az ősboszorkány, aki még soha nem engedte ki élve a karmai közül azt, akire rontást kívánt szórni. E könyv lapjain pedig Büvellőre veti ki bűvhálóját, hol a csodákkal teli erdélyi Havasokban, hol a rémségekkel zsúfolt Boszorkánypláza sötét folyosóin, hol pedig az ártó és segítő szellemektől nyüzsgő Tetejetlen Fán!
A GERGŐ ÉS AZ ÁLOMFOGÓK c. nagysikerű regénysorozat főhősének húga, Zsófi, akit a Világfán Büvellőként (a lány, aki… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2008
688 oldal · ISBN: 9789632450025

Kedvencelte 9

Most olvassa 3

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 23


Kiemelt értékelések

>!
Paulina_Sándorné P
Böszörményi Gyula: Zsófi és az ősboszorkány

Egy bajom volt csak a könyvvel, a súlya. :-) Emiatt kevesebbet olvastam egyszerre, mivel nem volt mindegy, hogy hol olvasom. Nagyon tetszett a világ, ahogy bemutatta az író. A valóság és vele együtt a varázsvilág. Zsófi néha fura volt számomra, néha egy kicsit idegesítő személyiség volt, de összességében szimpatikus volt. Egy-két új szót, kifejezést újra tanultam az írónak köszönhetően. A három történet tetszett, a plázát szívesen megnézném, Árnyjurtában nem biztos, hogy elmennék.

5 hozzászólás
>!
Erzsébet_Szászi
Böszörményi Gyula: Zsófi és az ősboszorkány

Nem csalódtam Gyula bátyóban, Zsófi történetei is olyan varázslatosak, mint Farkas kalandjai. Bár első látásra kissê megrémített a terjedelem. :) Nagyon szeretem, ahogy valós helyszíneket és embereket sző a mesébe az író. Ráadásul nem csak úgy odavetve, éppen csak megemlítve, hanem gyönyörűségesen leírva, belesimítva, beleolvasztva a történetbe.
Kedvenc lett. :)

>!
Gikkus
Böszörményi Gyula: Zsófi és az ősboszorkány

Amikor megkaptam egyik névnapomra, még nem voltam túl nagy moly, de pont beteg voltam, szóval belekezdtem. És nem bántam meg! A Gergő és az Álomfogót már olvastam és azt kell mondjam, hogy imádom Böszörményi Gyula stílusát. Meg a táltosvilágot. Ha már a roxfortos levelem elkeveredett, hadd legyek már révülő! Imádtam.

>!
Nevotil
Böszörményi Gyula: Zsófi és az ősboszorkány

Jó volt megint révülni egyet :) Persze Farkast meg Toportyánt keveselltem, de hát ez Zsófiról szólt. Mondjuk az utolsó történetben Settenke, mintha a legtöbbször elfelejtődött volna… Meg hát Tündefi Irnekből is kaphattunk volna többet :) Viszont az Árnyjurtában játszódó részeket nagyon szerettem. Miközben olvastam, rájöttem, hogy újra el kéne olvasnom az egész sorozatot, mert hiányzott ez a mese. Nagyon sajnálom, hogy vége van, de az a jó benne, hogy bármikor megpróbálhatom odaálmodni magam a történésekbe :)

>!
Silmantin
Böszörményi Gyula: Zsófi és az ősboszorkány

Nagyon tetszett.
Tizenegy évesen olvastam először és már akkor a szívembe zártam.Azóta elolvastam a teljes Álomfogó-sorozatot.
Zsófi nagyon szimpatikus a történet pedig magával ragadó.
Ez után a regény után mindenki elkezd gondolkodni az álmain!

>!
mdorottya11
Böszörményi Gyula: Zsófi és az ősboszorkány

Böszörményi minden könyvét imádom, ez a legutóbbi, amit olvastam. Állítólag kinőttem őket, viszont nekem személy szerint ez még nem tűnt fel :D Képes lennék újrakezdeni a sorozatot.


Népszerű idézetek

>!
Bori_L P

Úgy durrogtak körülöttem a rontások, hogy azt hittem, kitört az augusztus huszadika.

618. oldal

>!
Bori_L P

– Most árul el nekünk, mik a további terveid? – mondta a borostás szófaragó.
– Megenném még ezt a kacsafarát, aztán benyomok rá néhány mákos rétest – közölte Kapanyányi.

619. oldal

>!
zsofigirl

Az egyetlen helyes ösvényt, melyre lépni érdemes, sokszor övezik vért kívánó tüskebokrok. […] Nem minden gyerek kap olyan szülőt, nagyszülőt, amilyet megérdemel. Az életkor semmit nem számít: pusztán azért tisztelni valakit, mert idősebb, ostobaság. Ha a felnőttek mind bölcsebbek lennének, mint a gyerekek, akkor már rég szép, békés hely lehetne a világok mindegyike. Csakhogy nem az, s ebből látszik, hogy az öregek számtalan hibát, aljasságot, ostobaságot követtek el a múltban, bár ezt soha nem ismernék be a gyerekeiknek.

>!
zsofigirl

Büvellő tisztában volt vele, hogy egykor minden csurunga varázslény volt. Ők járták Ausztráliát, ami az idők kezdetén Semmi volt a Semmi közepén. Akkor az első varázslény lépett, s lába nyomán tenger, abban pedig szárazföld termett. Majd érkezett a többi varázslény, s egyszerűen azzal, hogy éltek, mozogtak, lélegeztek, kergették, szerették, kinevették és szidták egymást, máris teremteni kezdtek.

>!
zsofigirl

Mióta ismerem, a gitárjával rója a város aszfaltját, füstös kocsmák mélyén keresi a napfényt, tündérré bűvöli a legcsúnyább pincérlányokat, és álmot dalol oda, ahol az éber szürkeség az úr.

>!
Bori_L P

– Hát milyen táltosivadék az, amelyik még a falatnyi kását is sajnálja a szegény, üldözött ürdüngtől?
– Rossz? – tippelt óvatosan Büvellő, de látta, hogy Kapanyányi elégedetlen, így hozzátette: – Átkozottul rossz!

500. oldal

>!
zsofigirl

Fekete táncos fekete lépte
Árnytócsába csattan,
Fekete légbe, fekete égbe
Árnyékfarkas vakkan.
Fekete üstben fekete láva
Árnyékod már nincsen,
Fekete sáska fekete nyála
Árnylelkedre fröccsen.

>!
zsofigirl

Hamarosan egészen különleges, titkos jelentéseket fogtok kapni a Valóságban élő egyik bábaasszonytól. Képzeljétek, ő állítólag a saját szemével látott olyan ébereket, akik meg tudnak élni a nyugdíjukból.

>!
zsofigirl

Ez most igazán túl hosszú történet volna – billentette félre sajnálkozva a fejét Zalán. – Nektek azonban nincs időtök, mivel sürgős meghalnivalótok van.


Hasonló könyvek címkék alapján

Christien Boomsma: Boszorkányvér
Nyulász Péter: Helka
J. K. Rowling: Harry Potter
Elisabetta Gnone: Ég veled, Fairy Oak!
Åsa Larsson – Ingela Korsell: A kísértet
Soman Chainani: Jótett helyébe
Brandon Mull: A mesés menedék
Diana Wynne Jones: A másik palota
Thomas Brezina: A nagy hisztibűbáj
C. S. Lewis: Az oroszlán, a boszorkány és a szekrény