Ütközet ​a Meridim felett (Mysterious Universe) 21 csillagozás

Böszörményi Gyula: Ütközet a Meridim felett

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​Krisztus-esemény után 2842-ben járunk. A galaxis forrong, a legtöbb bolygón, s a köztes terekben kisebb-nagyobb viszályok, villongások, belharcok dúlnak a helyi kiskirályok, demokráciák, szövetségek, mutánsok és emberek között. Ez a kolóniaháborúk kora, amikor az emberiség igyekszik megvetni a lábát a von Anstetten démoncsászárok által „gazdátlanul” hagyott világban. A felderítőhajók ismeretlen vidékeket kutatnak át, és amikor lakható bolygókra lelnek, a túlzsúfolt háttérvilágokból nyomban személyszállító óriások tömege indul, hogy benépesítsék azokat. A fiatal emberi kolóniákon úgy teremnek a hősök, mint a történelemben még soha, hiszen a rendkívüli megpróbáltatásokat csakis rendkívüli emberek képesek túlélni.
A Korgerán unió űrhadereje háborúban áll a mutáns Horong Plantunium retteget flottájával, s az első csatát már el is vesztette. A fanatikus, egyetlen és rendkívül intelligens horongok célja, hogy kisöpörjék saját űrszektorukból az épp csak letelepedett embereket.… (tovább)

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Inomi, Budapest, 2004
384 oldal · ISBN: 9638656867

Kedvencelte 2

Most olvassa 1

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

>!
Leonidas
Böszörményi Gyula: Ütközet a Meridim felett

Hamar rájöttem, melyik II. világháborús csatát szerette volna a szerző űrcsataként megírni. Az ötlet elsőre egész jónak tűnt, a kivitelezés már kevésbé tetszett.
Többnyire dögunalmas, már-már élvezhetetlen volt. Aprólékos részletességgel megírt, űrben lejátszódó ütközet. Néha olyan érzésem volt, mintha egy történelmi könyvet olvasnék. Száraz tényeket egy régen lezajlott csatáról. Rengeteg benne a hősiesség, a halált megvető bátorság meg borzalmas pusztítás, mégsem éreztem egy pillanatra sem izgalmasnak vagy meghatónak. Talán, ha a régész történetszálát helyezte volna a középpontba, a csatát pedig csak amolyan díszletnek használta volna, talán akkor sikerült volna egy izgalmasabb regényt összehozni. Persze én osztom az észt, aki egy öt oldalas novellát sem tud megírni. :)
Nagyon súrolta azt a határt, amit még hajlandó vagyok elviselni. Esetleg azoknak ajánlom, akik szeretik a részletes csataleírásokat.

5 hozzászólás
>!
Khadris
Böszörményi Gyula: Ütközet a Meridim felett

Szerintem jó lett, nekem tetszett, nem éreztem sem utánérzésnek, sem átírásnak, és a sok hajótípussal megkavarva, néhányról azt sem tudom, mi lehetett az eredetije. Ez volt az első olyan könyvem, ami a von Anstettenek kora után játszódik, és nem csalódtam, az emberek nem változtak pár évszázad alatt sem. Jó könyv volt, nem mondom hogy letehetetlen, mivel a sok hajó és a stratégiai variálások miatt még alaposan oda is kell figyelni rá, így fáradtan, elalvás előtt már nehezen követhető :)

>!
Noro MP
Böszörményi Gyula: Ütközet a Meridim felett

Érdekes kísérlet… egy II. világháborús regényt egy az egyben átdolgozni űroperára… de szerintem nem sikerült

>!
vadpingvin
Böszörményi Gyula: Ütközet a Meridim felett

Elég sok MU könyvet olvastam már és nagyon tetszik a világ, az alkotók, az írások. Egyetlen kivétel Böszörményi Gyula, na az ő írásai egyáltalán nem jönnek be. A könyvet már korábban megvettem, „betáraztam”, de akárhogy küszködtem, nem tudtam végigolvasni. Pedig az igazán ritka, hogy ne tudnék befejezni egy regényt. :(


Hasonló könyvek címkék alapján

J. Goldenlane: Napnak fénye
Gimesi Dóra – Jeli Viktória – Tasnádi István – Vészits Andrea: A próbák palotája
Robin O'Wrightly: Város a föld alatt
Kemény Dezső: A legrövidebb út
Láng Attila D. – Láng Krisztina: Sara Royce
Estelle Brightmore: 13. napon
Patrick Ness: Válasz és Kérdés
Scott Westerfeld: Behemót
Pittacus Lore: Hetedik bosszúja
Kathy Reichs: Virals – Kincsvadászok