Rúvel ​hegyi legenda (Rúvel hegy 1.) 26 csillagozás

Böszörményi Gyula: Rúvel hegyi legenda

A ​Tetejetlen Fa nem más, mint a MINDEN. A látható világon kívül magán hordja a láthatatlan világok sorát is: a legendák földjét, a sötét Alsó Világot, az Álmok Földjét, a regék ligeteit.
Aki képes révülni a Tetejetlen Fán, vagyis belefeledkezve olvasni egy-egy történetet, az elutazhat a Világfa lombjának levelein, törzsének repedéseiben, tövének gyökérszálain gubbasztó álomvilágokba.
S íme, most új hajtással lett gazdagabb az Álomfogó-történetek levélcsoportja!

Ezüstujjú Balajtár, az álomvarázsló, aki együtt kalandozott Bogi fia, Farkassal, most ellátogat az Ősök Városába, hogy megismerje a Rúvel hegy mélyén élő különös népet. A galetkik egyetlen más álomlényre sem hasonlítanak. Képesek bűvös hatalmukkal összegyűjteni a lélekenergiát, s azzal olyanná fejleszteni a saját testüket, amilyenné csak szeretnék. A galetkik a hegyek mélyén élnek, mert az Ellenség évszázadokkal korábban elfoglalta bolygójuk felszínét. Most a sötét barlangjáratok urai, akik között… (tovább)

Harby Riann: Rúvel hegyi legenda címmel is megjelent.

Tagok ajánlása: 10 éves kortól

>!
Beholder, Budapest, 2005
362 oldal · ISBN: 9638428171

Kedvencelte 8

Most olvassa 2

Várólistára tette 27

Kívánságlistára tette 27


Kiemelt értékelések

>!
Angele P
Böszörményi Gyula: Rúvel hegyi legenda

Még ma is emlékszem, ahogy a fejemben életre kelt a föld alatti világ, pedig ifi gyerekként olvastam. Azóta megnőttem, és barlangaszkodtam évekig. Innen jött lehet.
Szóval nagyon jó kis mese ez. Olvassátok, olvassátok.

>!
Babó_Buca
Böszörményi Gyula: Rúvel hegyi legenda

Nem volt rossz, de határozottan nem ez lesz a kedvencem. Varázslatában is csak részleges élményt nyújtott, a kaland viszont elsőosztályú, márha az ember gyomra bírja a förtelmes kinézetű szörnyeket.
Bővebben: http://egy-lany-blogja.blogspot.com/2016/01/hegymely-le…

>!
WildWorld
Böszörményi Gyula: Rúvel hegyi legenda

Ó, de jó élmény volt olvasni ezt a könyvet, abszolút eszembe juttatta, miért is szeretem én Böszörményit. :) A sztori gyorsan pereg, az elején ugyan kicsit zavaró a sok szál, de aztán szépen összeáll az egész. A három főszereplő nagyon szerethető, élveztem a sziporkázó párbeszédeiket, bár valamivel több jellemfejlődést elviseltem volna. Ahogy pedig az Böszörményinél lenni szokott (és amiért nagyon becsülöm), persze a gonoszokról is kiderül, hogy annyira nem is ördögiek, csupán összetört, szerencsétlen, magányos emberek (izé, varázslények). A világfelépítés pedig egyszerűen lenyűgöző, láttam lelki szemeimmel az összes csodás, bizarr, különleges tájat, ahol megfordultunk a történet során, és igazából semmi szükség a 20 oldalas kislexikonra a könyv végén, a regény enélkül is érthető. Ezen kívül a könyv élvezetéhez nem szükséges a Gergő-sorozat ismerete sem, mivel csak minimális utalások vannak benne a varázsvilág többi részére, így akár ezzel is lehet kezdeni az író munkásságát. Én teljesen lázba jöttem, és mindenáron fel akarom kutatni a Bolhedor lovagjai című könyvet, ami szintén a galetkik világában játszódik, de sajnos nem lesz könnyű dolgom. :(

2 hozzászólás
>!
Leilaa 
Böszörményi Gyula: Rúvel hegyi legenda

Nagyon sokáig, kb 12 évet porosodott a polcon. Amikor megkaptam beleolvastam, valameddig el is jutottam, de valahogy nem fogott meg. Keveselltem belőle a varázsvilágot, legalábbis a révülést, a Tetejetlen fát, Hódfarok nénét. Oké, tudom, hogy ez egy más világ. Ami elragadott, az a részletes leírások voltak, végre megint olyan volt, mintha együtt élnék egy könyvvel. Ez a közös minden Böszörményi könyvben: mindegyikkel olyan képi világgal rendelkezett, hogy a képzeletem magától működött.

>!
Muldgart P
Böszörményi Gyula: Rúvel hegyi legenda

Remek könyv egyszerűen magával ragadt a világa és már kétszer is elolvastam mióta megvan. :)

2 hozzászólás
>!
Rita_Balkó
Böszörményi Gyula: Rúvel hegyi legenda

Amellett, hogy ez is egy „kalandos könyv” (már a megszerzésének is története van!) az életemben, minden szavát szerettem. Remekül szövődik benne össze az Álomfogók és a regény sajátos világa! Ritka kincs, amit csak ajánlani tudok.

>!
Nagy_Nándor
Böszörményi Gyula: Rúvel hegyi legenda

Továbbra is minden elismerésem Böszörményi Mesternek! Megint magával ragadt, és nagyon szívesen kalandoznék fel-alá a Világfán. Egy kicsit érdekes volt ez a révülés a révülésben, de ez az élményen nem változtatott.

>!
Kéri_Dorina_Beáta
Böszörményi Gyula: Rúvel hegyi legenda

A galetki lánykát nagyon szerettem, és Ezüstujjú Balajtár neve is olyan szépen hangzik. Tetszett a különböző táplálkozáskból következő képességek eltérése, és a szerelmi szál, a gondoskodás-ápolás, ugyanakkor a kockázatos akciók… Szeretném majd újraolvasni, mivel nagyrészt önálló történet, nem igényel sok előismeretet a Gergő-kötetekből. Úgy emlékszem, a kedvencem volt Böszörményitől ez a kötet.


Népszerű idézetek

>!
Leilaa 

… ekkora fájdalmat csak varázslatos szépségű boldogság elvesztése okozhat.

243. Oldal

>!
Leilaa 

Valakinek el kell köszönnie a fénytől, hogy másra rásüthessen.

249. Oldal


A sorozat következő kötete

Rúvel hegy sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu
Spirit Bliss: A múlt árnyai
Nyulász Péter: Ciprián
Susanna Lehner: Az aranypárducok ébredése
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
Cassandra Clare: Az angyal
Mark Lawrence: Bolondok hercege
Terry Pratchett: Vészbanyák
Robin Hobb: Az orgyilkos tanítványa
Christopher Paolini: Örökség