Lúzer ​Rádió, Budapest! III. (Lúzer Rádió III.) 52 csillagozás

A kutyakütyü hadművelet
Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! III.

KITT… ​orbitális halihókamóka minden csipagyáros balféknek az éterben! Fület hegyezz, cuppanj rá a hangszóróra…

ÉÉÉÉS HALLGASD ISMÉT A LÚZER RÁDIÓT!

Igen, jól kagylózod: a rettenthetetlen és lelőlehetetlen dumagép kalandjai immár a harmadik kötettel folytatódnak! Ebből tutira megtudhatod, milyen ZSÍR, ha az izomagyak körbekapnak és jégre tesznek… ZSÍR, ha Olgi nyanyus átmegy turbóharcos terminátorba… ZSÍR, ha titkos naplót találsz, amit egyedül csak te olvashatsz… ZSÍR, ha galambok ülnek a válladra… ZSÍR, mikor a kutyád mozgó kémközponttá változik… ZSÍR, ha megtalálod a teperszityó ellenszerét… ZSÍR, ha Cápa és Cápapa egyszerre rontanak rád… ZSÍR, mikor kicsit sem kamu, hogy rejtett kincsre találsz… és az se kicsit ZSÍR, hogy végre minden titokra, sunnyogásra, cselre és csalásra fény derül!

Hé, te ott a boltban, ezt a könyvet vissza ne tedd a polcra, hisz a Lúzer Rádió e lapokról ismét csak nektek ricsajoz! Akkor hát nyomassuk a dilit ezerrel, ahogy a csövön… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2015
304 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633731932 · Illusztrálta: Szőnyi Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2013
302 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633731932 · Illusztrálta: Szőnyi Gergely

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Kukec Marcel (Mark)


Kedvencelte 11

Most olvassa 2

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 11


Kiemelt értékelések

diamondfox P>!
Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! III.

Körbeért a Cáparádió hatalmas támadásának története. Vagyis a háború elérkezett, majd megoldódott és mindenki boldog. Közben természetesen a Kukec család nem bír simán létezni, mindenkinek és mindenhol valamit alkotnia kell, hogy csak Monyó emosságát említsem – ami zseniális rajzokban köszön vissza, vagy a takonykór megjelenését, ami ugyan pöppet zavaró volt olvasásra (ezért is a fél csillag levonás, értem én, hogy autentikus, de nem jó), de kellett és remekül szórakoztam ismét. Szegény Pet se bírt a fenekén maradni és megváltotta a világot IS.
Köszönöm, remekül szórakoztam ismét, picit kellett egy-két fejezetnyi hatásszünet, hogy ismét visszazökkenjek az egybefolyós mesélésébe Marknak. És természetesen nehogy azt higyjék a kedves Olvasók, hogy ennyi az egész történet, Ó NEM. Mark még egy világháborús naplót is talál, amiben egy kincs rejtekhelyét is leírják – természetesen a csipet-csapat nem bír a fenekén maradni és megindulnak megkeresni. Izgalmas volt, tanító jellegű is és váratlan megoldással szolgált a végén. Tetszett, tetszett! :)

Bogas>!
Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! III.

Kész, ne keressetek többet, megfulladtam a nevetéstől és a teperszityóban.

10 hozzászólás
Zizifalva>!
Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! III.

Ennél jobb 200. olvasást el sem tudnék képzelni. :)
Böszörményi egy zseni. Kész. Minden szál szépen el van varrva, megint végigszenvedtem pár röhögőgörcsöt. :D A komolyabb részek egyáltalán nem unalmasak. A rajzok pedig egyszerűen GYÖ-NYÖ-RŰ-EK. Nem tudok mit mondani. Elképzelhető, hogy sokszor újra lesz olvasva. :)

Paulina_Sándorné P>!
Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! III.

Izgalmasra sikerült a folytatása a történetnek. Mark és a többiek nem semmi kalandba keveredtek, vagyis inkább nyúltak bele valamibe akaratlanul. Sára története igazi történelem. Kecsmegiék nem semmik. Olga mamit csípem nagyon. Guszti bá elmehetne a fenébe. A könyv végének nagyon örültem. Szimpatikusak Mark és Pet iskolájának tanárai és igazgatója.

MrBones>!
Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! III.

Igazi stílusbravúr ez a könyv (Is). Böszörményi Gyula úgy bánik a magyar nyelvvel, amit Békés Pálhoz tudnék hasonlítani. Hatalmas szókészlet, rengeteg, nem ismétlődő hasonlat, és hiteles, minden szereplőhöz illő egyéni stílus, és ahhoz tartozó szóhasználat. Ezért plusz öröm olvasni a könyvet, mindig felbukkan egy-egy kifejezés, ismerős hasonlat, akár édesapám idejéből, akár az én gyerekkoromból, akár a mostani srácok vakerjából. Nekem ezekben a könyvekben mindig hihetetlen mekkora energiája van a gyerekeknek, én olvasás közben is elfáradok attól a sok mindentől, ami a regény lapjain történik. Szeretem nagyon a sorozatot, mert visz, pörög, és természetesen vicces, humoros. Igényesen. Hiánytalan. Az illusztrációkat is nagyon kedvelem.

RoseMarry>!
Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! III.

Ez elképesztően király volt. Nagyon élveztem és csak úgy faltam az oldalakat. Egyes részeknél könnyesre nevettem magam. Nem is beszélve a szuper illusztrációkról. A könyv szinte életre kel a rajzoktól. Meg a duma még mindig nagyon ott van :D A cselekmény nagyon izgalmasra sikeredett. Az tuti, hogy ez a sorozat lett nekem a 2017-es év egyik nagy befutója:D

Allanon>!
Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! III.

Ez egy hiper-orbitálisan frankó könyv! Imádtam minden sorát. Úgy kb a felétől szinte le se tudtam tenni. Éjszakáig fent voltam és hamarabb keltem, hogy munka előtt még el tudjak olvasni pár adásnapot. És azok a rajzok… szinte megelevenedett előttem a történet. És nem utolsó sorban, nyelvtan-könyv is egyben. Be kellene vezetni magyar nyelv órákra mint tananyagot. Már rég élveztem ennyire könyvet. (Gáz, ha egy 12-éveseknek íródott könyv ennyire lenyűgöz egy 33 éves felnőtt embert? Szerintem nem… :)

RandomSky>!
Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! III.

Jó volt. Jó lezárás, de ha mégis folytatódna, az is jó lenne. Böszörményi valójában igen kemény társadalomkritikát meg korképet állít itt (is) fel, de közben nagyon-nagyon szórakoztató a regény, és ez így a jó. Aki az Átkosban nőtt fel, az például épp ezért is tudná/tudja értékelni.
Komolyabb-komorabb az első két résznél, a jelenbeli meg a múltbeli dolgok miatt egyaránt (rasszizmus, világháború, hajléktalanlét, sokminden, ami épp zajlik ebben az országban), de ugyanannyi poén is került bele, mint az előzőekbe, és az sem mellékes, hogy mindenre fény derül. És az mindig nagyon jó érzés, amikor minden szál elvarratik, meg minden ilyen szépen alakul. Az ember ezt szeretné látni a valós életben is.
És az is jó benne, hogy egy kicsit, miközben a sok surmót kinevetjük, magunkon is nevetünk egy kissé, és ez jó, ez kell, enélkül nem lehet túlélni.
És azért, tudjátok, ez a Böszörményi, ez aztán nagy zsivány! Így tekergetni, kavargatni, csűrni meg csavarni a sztorit, hogy még amikor aszittem, már mindent vágok, akkor is meg tudjon lepni! Zsír :)
Bővebben: http://www.ekultura.hu/olvasnivalo/ajanlok/cikk/2013-08…

Schildkröte P>!
Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! III.

Ismét megnevettek Markék és a Lúzer rádió. :)
Ha a mai, oly divatos Hygge életérzésre lenne egy túlélőcsomagom, szerintem a teljes sorozatnak találnék benne helyet, mert kikapcsol, megnevettet miközben azért van benne életszagúság.
Elkövetem azt a hibát, hogy a második részt nem tudtam még olvasni… A sorozatot csakis sorban érdemes olvasni!
spoiler

Gaburi_Norbert>!
Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! III.

Imadom! Mar vagy 3x elolvastam es Megelolvasnam 3x!!!


Népszerű idézetek

Marée_Noire>!

Meleg klumpa – vagy hogy is szokás mondani a "bocs, ez az én hibám-"at latinul?

213. oldal

diamondfox P>!

Szegény édesanyád szülési fájdalmai már elmúltak, de az enyémek azóta is tartanak.

135. oldal

diamondfox P>!

– Az, hogy ebben a régi és lakatlan templomban meghúzhatja magát – folytatta Uncsitesó –, nyáron tökéletes megoldás, kérlek, feltéve, hogy a környező házak lakói nem jelentik fel.
Tudtuk, hogy ez komoly veszély. A kényelmes, meleg lakásaikban ücsörgő „jó állampolgárok”, akik közül sokan nagyobb álszentek, mint a vasudvardi Szarumán, tényleg bármikor felnyomhatják az öreget.

11. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Szarumán
Bibliomanie>!

Asszem, mindenkinek kéne egy ilyen padlás, fotel, asztal, lámpa… És persze egy Volna-K, amin keresztül a világba üvöltheti az összes örömét, bánatát, ahogy csak a torkán kifér. Mert nincs is fontosabb, mint hogy ezerrel szóljon a mi Lúzer Rádiónkn! S ha majd mindenki szabadon nyomathatja az adást, na akkor lúzerkéim, akkor talán egymást is meghalljuk végre! …KATT

302. oldal

nagara>!

A terv szerint a következő mesét kellett beadni Hudákovicséknak: Peten kitört az időszaki madártoll-allergia, ami minden évben meglepi, ám egy hét alatt el is múlik. Ilyenkor a két papagájnak sajna el kell hagynia a lakást, ami vidéken persze nem jelentett gondot, hisz minden szomszéd szívesen vállalta a gondozásukat. Csakhogy itt, a Kiss Jóska 2/A harmadik emeletén egyedül a kedves-bájos-barátságos Hudákovicsék segítségére számíthat szegény anyánk, akinek beteg gyermeke – meghallva a végszót, Pet ekkor kezdett el iszonyú prüsszentéseket hallatni a résnyire nyitott konyhaablak alól, ijesztő horkantásokkal-hörgésekkel kísérve azokat! – végtelen mód szenved az allergiától.
A fiatal házaspár azonnal megtört. Én és Monyó átszuszakoltuk a voilert a küszöbön, ami majdnem teljesen betöltötte Hudákovicsék előszobáját.

169. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: Egyszer
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
Kalapos Éva: Kéz a kézben
On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?
Leiner Laura: Maradj velem
Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye
Morsányi Bernadett: A sehány éves kisfiú és más (unalmas) történetek
Adam Rex: A Smek nap
Szabó Tünde: Rácsok
Hajdú-Antal Zsuzsanna: Utánad