Lúzer ​Rádió, Budapest! II. (Lúzer Rádió II.) 77 csillagozás

A Cápa-csapda hadművelet
Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! II.

KITT…
Üdv, hűséges nem-hallgatóim, itt ismét Mark dumagép nyomatja a rizsát!
ÚJRA SZÓL A LÚZER RÁDIÓ!
Folytatódnak a rettenthetetlen és lelőhetetlen dumagép kalandjai! Most megtudhatod, milyen TUTI ha az agyhalott nővéred bepasizik… TUTI, ha Olga mami betörőt fog… TUTI, ha működik a klotyólehallgató… TUTI, mikor a Cápa ismét lecsap… TUTI, ha egy nyugger hentes és mészáros leüvölti a fejedről a hajadat… TUTI, ha az éjszakából három rajongód bukkan fel, méghozzá felfegyverkezve… TUTI, mikor a haverod átmegy agresszív nagymamába… és az is TUTI, hogy az emberrablás nehéz meló!
Lúzerek, vételre készülj!, hisz a Lúzer Rádió ismét csak nektek recseg! … KATT
Pudingok kíméljenek!

Eredeti megjelenés éve: 2012

Kiadói ajánlás: 12 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2022
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
264 oldal · ISBN: 9789635616909
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
264 oldal · ISBN: 9789635616916

2 további kiadás


Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Kukec Marcel (Mark) · Kukec Mónika (Monyó) · Kukec Petra (Pet) · Szappanyos Janó (Slambuc) · Csumpi


Kedvencelte 14

Most olvassa 5

Várólistára tette 20

Kívánságlistára tette 15

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Trudiz>!
Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! II.

A humoros beszólásai most is bejöttek. Nagyon!
Volt itt foglazító csata,
talpraesett hugica,
mesevárás, Zömmer „nagyi” védőszolgálata,
hallgatóság segítő szándéka.

Greti26>!
Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! II.

Ez zseniális volt!!! Rég (jó, igazából még soha nem) olvastam ilyen humoros könyvet. Szétröhögtem magam rajta, a csengős résznél kedves családtagjaim már megkérdezték, hogy jól vagyok-e, annyira nevettem. Egyébként az a csengős rész nagyon szuper volt, és baromi vicces. A történet is tetszett, jó volt a Cápa iránti nyomozás spoiler, meg a mesemészáros története is. Szóval nagyon jó volt, engem teljesen megnyert magának, imádtam a Kukec család és barátai mindennapjait olvasni, és még mindig nagyon klassznak találom Mark rádiózását. Szóval nagyon tetszett, Böszörményi Gyula fantasztikus író volt.

diamondfox>!
Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! II.

Sokkal jobban gördült ez a sztori, mint az első! Már megszoktam Mark furcsa vakerálását, így nem volt annyira zavaró ez a sok Nyócker szleng :)
Pet és Tircsi a két kedvencem jelenleg, borzasztóan eszesek, a legszebb az iskolai forradalom volt; valamint Uncsitesó Tomi feltűnése. Imádom a srác választékos beszédét, tiszta felüdülés a sok „haggyámá” után.

Történetileg is izgalmas volt, tetszett Cápa felbukkanása és egymás kergetése, csak nem kaptunk választ arra, hogy miért is utálja ennyire az adást… egyébként legjobban azon döbbentem le, amikor spoiler

Viszont egyszerre tömény nagyon Marcell és a sok vaker, így szerintem csak jövőre folytatom a sorozatot… De folytatom!

Paulina_Sándorné P>!
Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! II.

Élvezettel olvastam tovább Mark és a többiek kalandjait. Jópofák nagyon a szereplők, tetszik az író stílusa, ahogyan visszaadja a gyerekek szövegét. Monyót és Pet-et imádom, aranyosak, pedig Monyó nagyon fura figura. A szülők is aranyosak, bár néha olyan mintha nem is a földön járnának. Olga mami haláli.

Schildkröte P>!
Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! II.

Kétélű irónia a javából: szórakoztató, mégis egyben egy komoly tartalmú kötet.
Az új szereplők megnyerték a tetszésem, a régebbiek pedig még több betekintést adnak az életükbe, Mark szövegelését élvezet hallani… olvasni.
Jómagam ezt a kötetet is kortalan írásnak tekintem, bárkinek bármikor bármilyen célból ajánlani tudom.
Persze, mivel olvastam a harmadik részt, nem rágtam a körmöm a Cápa kilétét illetően, de így is volt elég jelenet, ami meghökkentett. (Szóval, az élvezeti faktor kicsit sem csökkent a botlásom ellenére sem.)
Egy biztos: folytatni fogom a sorozatot. :)

RandomSky >!
Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! II.

Őszintén szólva olyan retek időszakban álltam neki ennek a könyvnek, amikor pont annyira voltam kíváncsi egy képzeletbeli nyóckeres/vidékrőlgyütt 13 éves kölyök vakerjára, mint eszkimó a téli félévben a fürdőruhaügynök kiselőadására (bocs, most jobb hasonlatra nem futja), de ehhez képest olyan szinten élveztem végül a cuccot, hogy még. Nem szégyellem kimondani, helyenként hangosan röhögtem rajta (kösz, Gyuszi mester, a metrón már mindenki hülyének néz), és általában is rendben volt. Azt hiszem, az első rész a beetetés, izé, alapozás volt, de igazán itt szabadul el írónk mesélőkedve és humora. Egyes pillanatai olyanok, akárha Rejtő Jenő ifjúsági regényt írt volna, más helyeken az Égigérő fű, a Szeleburdi család és a Gyerekrablás a Palánk utcában 21. századi verziójának is beillene, és ez nekem így pont megfelel. Baromi jól szórakoztam, és mondom, rendkívül rossz időszakban volt képes ezt elérni nálam, és ha ez nem valami, akkor nem tudom, mi az.
Bővebben: http://www.ekultura.hu/olvasnivalo/ajanlok/cikk/2013-05…

Narissza>!
Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! II.

Ha az első részben a cselekményt hiányoltam, az itt beindult, és nagyon tetszett. A Cápa-ellenes akció és a mesés szál szépen haladt egymás mellett.
A végén sokáig úgy éreztem, hogy az egyik olyan kurta-furcsa lezárást kapott, de Böszörményinek szerencsére volt még egy kártyája, és esze ágában sem volt ott és úgy lezárni a kalandokat.

RoseMarry>!
Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! II.

Imádtam *-* Ez a rész talán még jobban tetszett, mint az első. A duma nagyon ott volt, és voltak részek, amin hangosan nevettem, szóval a vonaton nagy valószínűséggel elkönyveltek félcédulásnak. A cselekménye életszerű, és ettől még jobban élveztem. Nagyon örülök, hogy végül barátaim rábeszéltek erre a sorozatra, és alig várom, hogy olvashassam a kövi részt ;)

2 hozzászólás
MrBones>!
Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! II.

Aranyos könyv volt ez is, tartotta az első rész színvonalát, stílusát is. Jó volt benne a vaker, szerethetők, és hitelesek a szereplők is. Ugyanakkor most valahogy úgy éreztem, hogy jelenlegi lelkiállapotomban öreg vagyok ehhez. Bevallom idegesített a sok majré, meg a sok kiscsákó. Nagyon jó sorozat, de felnőttként már hangulat kell hozzá. és amilyen hangulatban vagyok, most Monyó tetszett a legjobban, az ő sorsa érdekelt talán, meg Csumpit is bírom, de a srácok kavarásától megfájdult a fejem. Átmentem Olgi nénibe, remélem, a következő rész olvasásakor már a megfelelő hangulatban találkozhatok újra a szereplőkkel .

1 hozzászólás
Mert_olvasni_mindig_jó P>!
Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! II.

Szevasztok drága nem-olvasóim itt a ti hőn szeretett, elképesztően szép (mivel ezt nem láthatjátok, igy el kell, hogy hidjétek) és nem utolsó sorban nagyon szerény blogger Petrátok, aki most megmondja nektek a frankót!

Az a nagy büdös harci helyzet van surmókáim, hogy ezt a sorozatot én egyszerűen imádom!!!

Ez az a sorozat, amely visszarepít a gyerekkoromba és onnan sosem akar elengedni, édes, de mégsem sziruposan ragacsos, őrülten dilinyós és persze hajmeresztően merész, elég erős, mégis burkolt társadalom kritikával azért néha-néha kikacsingat saját magából és megmondja a tuti, de mivel leginkább gyermekeknek íródott, azért ez sem olyan nagy számban hangozhatja.

Szerintem egyik legjobb kikapcsolódás, én könnyes röhögtem magam tőle és még az oldalam is megfájdult, majd kimentem az ősökhöz, hogy ők se maradjanak ki a buliból. Egy szóval fergeteges és most lépek, hogy folytatódjanak a kalandok!

Kedvenc idézetem a könyvből:

“– Láttam egy szőrös hörcsögöt! Éppen szörpöt szörcsögött. Ám ha a hörcsög szörpöt szörcsög, rátörnek a hörcsöggörcsök.” (Na jó, bevallom ezeken a sorokon könnyesig röhögtem magam.).


Népszerű idézetek

Zizifalva>!

– Kislányom, lassan ideje lesz elgondolkodni azon, hogy a gimi után… – kezdte anya. Ám még be sem fejezhette a mondatot, agyselejtes nővérkém máris félbeszakította.
– Gimi UTÁN?! Ki van csukva, hogy valaha is olyan vén leszek!
– Ho… hogyan? – hebegte apa, aki túlságosan komolyan veszi mindazt, ami Monyó szájából kipotyog, pedig már rég megtanulhatta volna, hogy a nővérem szövegének a fele hazugság, a másik fele meg a légzés zaja. – Már miért ne élnéd meg az érettségidet, Mónikám?!
– Először is: Kerubina! – bökte a légytojatos konyhaplafon felé vérvörös műkörmét Monyó. – Másodszor pedig azért, mert igazi darkként totál ciki volna még húszévesen is életben lennem. Feltéve, ha…
– Igen?!
– Feltéve, ha közben rám nem talál az Éj Hercege, hogy harapásával örök életűvé tegyen – sóhajtott Monyó ábrándos (szerintem inkább vizenyős) tekintettel. – És mivel az általa adományozott örök élet valójában inkább örök élőhalál, mely az éjszaka világába száműz, ezért tök fölösleges azon agyalnom, hogy mi legyen a gimi után.

101. oldal, Tizennegyedik adásnap

Kapcsolódó szócikkek: Kukec Mónika (Monyó)
3 hozzászólás
Marée_Noire>!

Már az ébresztő se volt normális, mivel az őseink sikítófrászt kaptak a tudattól, miszerint három gizda porontyukat a közoktatás karmai közé kell lökniük. Így aztán apa öltönyben, nyakkendőben, kávésbögrével a kezében a fürdőszoba közlekedőre nyíló ajtaja elé cövekelt, és egyfolytában azt óbégatta, hogy…
– SIESS MÁR! CSIPKEDD MAGAD! MÁS IS SZERETNE ÁM FOGAT MOSNI! NE CSORGASD FÖLÖSLEGESEN A VIZET! HOZZÁD KÉPEST A LAJHÁR KAPKODÓ IDEGBETEG! NYOMÁS, GYERÜNK MÁR!
Az mindegy volt neki, hogy épp ki tartózkodik odabenn (legtöbbször nem is tudta, mivel a család női részlege a Monyóék szobájából nyíló ajtót használta), csak az érdekelte, hogy felgyorsítsa a „reggeli folyamatokat”. Ezt végül a forró kávé tette meg, s ráadásul nem is velünk, hanem épp vele, úgyhogy be kellett kucorodnia a vécére. Ettől kezdve viszont hol Monyó, hol Pet, hol anya, hol pedig én rugdaltuk a vécéajtót, azt visítva, hogy…
– SIESS MÁR, APA! CSIPKEDD MAGAD! MÁS IS SZERETNE ÁM MEGKÖNNYEBBÜLNI! NE HÚZGÁLD FÖLÖSLEGESEN A LÁNCOT! HOZZÁD KÉPEST A STRUCC IS GYORSABBAN RAK TOJÁST! NYOOOOMÁÁÁÁS!

42. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kukec Marcel (Mark) · Kukec Mónika (Monyó)
Marée_Noire>!

Eresszé' el, te egyszemélyes marhavész, különben úgy lefejellek, mint vasorrú bába a mágnesasztalt! – hallottam a haverom üvöltését. – Bár lenne a házad panorámaablakos, oszt mégse lássál ki belőle a gyógyszeresdobozoktól!

145. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Szappanyos Janó (Slambuc)
Allanon>!

Monyó, te meg gyere már ki az árnyékból! Ez itt napfény, látod, nem bánt! Hoppá, de sok fekete szemfesték! Tudod mit, inkább menj vissza az árnyékba. Sőt, húzd a fejedre azt ott! Igen, a vödörre gondoltam.

38. oldal

Trudiz>!

[…] úgy le van lassulva, hogy jártában befonják a pókok.

9. oldal

Allanon>!

KITT… Hát nem elkezdődött ez a Csumpi-rágta, papagájcsócsálta, nyüves suli?
Hát DE!
Nálatok is benézett a lópofájú tanév az ablakon,mi?! … KATT

41. oldal

Trudiz>!

Nálatok is benézett a lópofájú tanév az ablakon, mi?!

41. oldal

Trudiz>!

– Láttam egy szőrös hörcsögöt! Éppen szörpöt szörcsögött. Ám ha a hörcsög szörpöt szörcsög, rátörnek a hörcsöggörcsök.

213. oldal

Trudiz>!

Mázlid van, mint Bambinak, a bandzsa vadásszal…

51. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Leiner Laura: Egyszer
Leiner Laura: A Szent Johanna gimi 5. – Remény
On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?
Leiner Laura: Mindig karácsony
Leiner Laura: Akkor szakítsunk
Kollár Betti: Kosársuli
Szabó Borbála: A János vitéz-kód
Homonnay Gergely: Az elnökasszony
Ecsédi Orsolya: Juli vagyok, könyvmoly
Virág Emília: Boszorkányszelídítő