Lúzer ​Rádió, Budapest! II. (Lúzer Rádió II.) 47 csillagozás

A Cápa-csapda hadművelet
Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! II.

KITT…
Üdv, hűséges nem-hallgatóim, itt ismét Mark dumagép nyomatja a rizsát!
ÚJRA SZÓL A LÚZER RÁDIÓ!
Folytatódnak a rettenthetetlen és lelőhetetlen dumagép kalandjai! Most megtudhatod, milyen TUTI ha az agyhalott nővéred bepasizik… TUTI, ha Olga mami betörőt fog… TUTI, ha működik a klotyólehallgató… TUTI, mikor a Cápa ismét lecsap… TUTI, ha egy nyugger hentes és mészáros leüvölti a fejedről a hajadat… TUTI, ha az éjszakából három rajongód bukkan fel, méghozzá felfegyverkezve… TUTI, mikor a haverod átmegy agresszív nagymamába… és az is TUTI, hogy az emberrablás nehéz meló!
Lúzerek, vételre készülj!, hisz a Lúzer Rádió ismét csak nektek recseg! … KATT
Pudingok kíméljenek!

Eredeti megjelenés éve: 2012

Kiadói ajánlás: 12 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2014
262 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632459837 · Illusztrálta: Szőnyi Gergely
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
262 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632459837 · Illusztrálta: Szőnyi Gergely

Enciklopédia 6

Szereplők népszerűség szerint

Kukec Marcel (Mark) · Kukec Mónika (Monyó) · Kukec Petra (Pet) · Szappanyos Janó (Slambuc) · Csumpi


Kedvencelte 11

Most olvassa 4

Várólistára tette 18

Kívánságlistára tette 15

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
diamondfox P
Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! II.

Sokkal jobban gördült ez a sztori, mint az első! Már megszoktam Mark furcsa vakerálását, így nem volt annyira zavaró ez a sok Nyócker szleng :)
Pet és Tircsi a két kedvencem jelenleg, borzasztóan eszesek, a legszebb az iskolai forradalom volt; valamint Uncsitesó Tomi feltűnése. Imádom a srác választékos beszédét, tiszta felüdülés a sok „haggyámá” után.

Történetileg is izgalmas volt, tetszett Cápa felbukkanása és egymás kergetése, csak nem kaptunk választ arra, hogy miért is utálja ennyire az adást… egyébként legjobban azon döbbentem le, amikor spoiler

Viszont egyszerre tömény nagyon Marcell és a sok vaker, így szerintem csak jövőre folytatom a sorozatot… De folytatom!

>!
Paulina_Sándorné P
Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! II.

Élvezettel olvastam tovább Mark és a többiek kalandjait. Jópofák nagyon a szereplők, tetszik az író stílusa, ahogyan visszaadja a gyerekek szövegét. Monyót és Pet-et imádom, aranyosak, pedig Monyó nagyon fura figura. A szülők is aranyosak, bár néha olyan mintha nem is a földön járnának. Olga mami haláli.

>!
RandomSky
Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! II.

Őszintén szólva olyan retek időszakban álltam neki ennek a könyvnek, amikor pont annyira voltam kíváncsi egy képzeletbeli nyóckeres/vidékrőlgyütt 13 éves kölyök vakerjára, mint eszkimó a téli félévben a fürdőruhaügynök kiselőadására (bocs, most jobb hasonlatra nem futja), de ehhez képest olyan szinten élveztem végül a cuccot, hogy még. Nem szégyellem kimondani, helyenként hangosan röhögtem rajta (kösz, Gyuszi mester, a metrón már mindenki hülyének néz), és általában is rendben volt. Azt hiszem, az első rész a beetetés, izé, alapozás volt, de igazán itt szabadul el írónk mesélőkedve és humora. Egyes pillanatai olyanok, akárha Rejtő Jenő ifjúsági regényt írt volna, más helyeken az Égigérő fű, a Szeleburdi család és a Gyerekrablás a Palánk utcában 21. századi verziójának is beillene, és ez nekem így pont megfelel. Baromi jól szórakoztam, és mondom, rendkívül rossz időszakban volt képes ezt elérni nálam, és ha ez nem valami, akkor nem tudom, mi az.
Bővebben: http://www.ekultura.hu/olvasnivalo/ajanlok/cikk/2013-05…

>!
Schildkröte P
Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! II.

Kétélű irónia a javából: szórakoztató, mégis egyben egy komoly tartalmú kötet.
Az új szereplők megnyerték a tetszésem, a régebbiek pedig még több betekintést adnak az életükbe, Mark szövegelését élvezet hallani… olvasni.
Jómagam ezt a kötetet is kortalan írásnak tekintem, bárkinek bármikor bármilyen célból ajánlani tudom.
Persze, mivel olvastam a harmadik részt, nem rágtam a körmöm a Cápa kilétét illetően, de így is volt elég jelenet, ami meghökkentett. (Szóval, az élvezeti faktor kicsit sem csökkent a botlásom ellenére sem.)
Egy biztos: folytatni fogom a sorozatot. :)

>!
RoseMarry
Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! II.

Imádtam *-* Ez a rész talán még jobban tetszett, mint az első. A duma nagyon ott volt, és voltak részek, amin hangosan nevettem, szóval a vonaton nagy valószínűséggel elkönyveltek félcédulásnak. A cselekménye életszerű, és ettől még jobban élveztem. Nagyon örülök, hogy végül barátaim rábeszéltek erre a sorozatra, és alig várom, hogy olvashassam a kövi részt ;)

2 hozzászólás
>!
MrBones
Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! II.

Aranyos könyv volt ez is, tartotta az első rész színvonalát, stílusát is. Jó volt benne a vaker, szerethetők, és hitelesek a szereplők is. Ugyanakkor most valahogy úgy éreztem, hogy jelenlegi lelkiállapotomban öreg vagyok ehhez. Bevallom idegesített a sok majré, meg a sok kiscsákó. Nagyon jó sorozat, de felnőttként már hangulat kell hozzá. és amilyen hangulatban vagyok, most Monyó tetszett a legjobban, az ő sorsa érdekelt talán, meg Csumpit is bírom, de a srácok kavarásától megfájdult a fejem. Átmentem Olgi nénibe, remélem, a következő rész olvasásakor már a megfelelő hangulatban találkozhatok újra a szereplőkkel .

1 hozzászólás
>!
nagara
Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! II.

Kedves, aranyos ifjúsági regény. Ez a rész picit még jobban is tetszett, mint az előző. A cselekménye életszerű, poénos és izgalmas. Marcelt és kutyáját megfenyegetik, de nem esik kétségbe, barátjával tervez, szervez… Közben új barátokra tesz szert, és a Lúzer Rádió hallgatóival is találkozik.

>!
Zizifalva
Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! II.

Nagyon tetszett, és jókat nevettem rajta. Kíváncsi vagyok, vajon hogy juthatott eszébe Böszörményi Gyulának ilyen őrült történet. :) Nem is tudok többet mondani, erről egyszerűen képtelenség úgy összefüggő mondatokban beszélni, hogy az kiadjon egy normális, hosszabb értékelést. A lényeg: fantasztikus könyv. Ha nem kaparintom meg hamarosan a folytatást, teperszityós leszek. :D

>!
Rita_Balkó
Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! II.

Szinte örvendek, hogy megcsúsztam az olvasásával, mert tűkön ülve várnám a folytatást. Utoljára ennyit – és ilyen harsányan az éjszakában – csak Fable könyveken röhögtem, úgyhogy bátran ajánlom minden zseb-molynak olvasásra! (Meg kevésbé kicsiknek is, mert ez a könyv minden korosztálynak ajánlott!)
Jöhet a harmadik kötet! :)

>!
Bogas P
Böszörményi Gyula: Lúzer Rádió, Budapest! II.

Szerintem ez egyébként egy igen szomorú történet. Miközben a buszon már majdnem hangosan kuncogok rajta. (Vagy csak mostanában mindent túl sötéten látok?)

5 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Zizifalva

– Kislányom, lassan ideje lesz elgondolkodni azon, hogy a gimi után… – kezdte anya. Ám még be sem fejezhette a mondatot, agyselejtes nővérkém máris félbeszakította.
– Gimi UTÁN?! Ki van csukva, hogy valaha is olyan vén leszek!
– Ho… hogyan? – hebegte apa, aki túlságosan komolyan veszi mindazt, ami Monyó szájából kipotyog, pedig már rég megtanulhatta volna, hogy a nővérem szövegének a fele hazugság, a másik fele meg a légzés zaja. – Már miért ne élnéd meg az érettségidet, Mónikám?!
– Először is: Kerubina! – bökte a légytojatos konyhaplafon felé vérvörös műkörmét Monyó. – Másodszor pedig azért, mert igazi darkként totál ciki volna még húszévesen is életben lennem. Feltéve, ha…
– Igen?!
– Feltéve, ha közben rám nem talál az Éj Hercege, hogy harapásával örök életűvé tegyen – sóhajtott Monyó ábrándos (szerintem inkább vizenyős) tekintettel. – És mivel az általa adományozott örök élet valójában inkább örök élőhalál, mely az éjszaka világába száműz, ezért tök fölösleges azon agyalnom, hogy mi legyen a gimi után.

101. oldal, Tizennegyedik adásnap

Kapcsolódó szócikkek: Kukec Mónika (Monyó)
3 hozzászólás
>!
Marée_Noire 

Már az ébresztő se volt normális, mivel az őseink sikítófrászt kaptak a tudattól, miszerint három gizda porontyukat a közoktatás karmai közé kell lökniük. Így aztán apa öltönyben, nyakkendőben, kávésbögrével a kezében a fürdőszoba közlekedőre nyíló ajtaja elé cövekelt, és egyfolytában azt óbégatta, hogy…
– SIESS MÁR! CSIPKEDD MAGAD! MÁS IS SZERETNE ÁM FOGAT MOSNI! NE CSORGASD FÖLÖSLEGESEN A VIZET! HOZZÁD KÉPEST A LAJHÁR KAPKODÓ IDEGBETEG! NYOMÁS, GYERÜNK MÁR!
Az mindegy volt neki, hogy épp ki tartózkodik odabenn (legtöbbször nem is tudta, mivel a család női részlege a Monyóék szobájából nyíló ajtót használta), csak az érdekelte, hogy felgyorsítsa a „reggeli folyamatokat”. Ezt végül a forró kávé tette meg, s ráadásul nem is velünk, hanem épp vele, úgyhogy be kellett kucorodnia a vécére. Ettől kezdve viszont hol Monyó, hol Pet, hol anya, hol pedig én rugdaltuk a vécéajtót, azt visítva, hogy…
– SIESS MÁR, APA! CSIPKEDD MAGAD! MÁS IS SZERETNE ÁM MEGKÖNNYEBBÜLNI! NE HÚZGÁLD FÖLÖSLEGESEN A LÁNCOT! HOZZÁD KÉPEST A STRUCC IS GYORSABBAN RAK TOJÁST! NYOOOOMÁÁÁÁS!

42. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kukec Marcel (Mark) · Kukec Mónika (Monyó)
>!
Marée_Noire 

Eresszé' el, te egyszemélyes marhavész, különben úgy lefejellek, mint vasorrú bába a mágnesasztalt! – hallottam a haverom üvöltését. – Bár lenne a házad panorámaablakos, oszt mégse lássál ki belőle a gyógyszeresdobozoktól!

145. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Szappanyos Janó (Slambuc)
>!
Allanon

KITT… Hát nem elkezdődött ez a Csumpi-rágta, papagájcsócsálta, nyüves suli?
Hát DE!
Nálatok is benézett a lópofájú tanév az ablakon,mi?! … KATT

41. oldal

>!
Allanon

Monyó, te meg gyere már ki az árnyékból! Ez itt napfény, látod, nem bánt! Hoppá, de sok fekete szemfesték! Tudod mit, inkább menj vissza az árnyékba. Sőt, húzd a fejedre azt ott! Igen, a vödörre gondoltam.

38. oldal

>!
Marée_Noire 

Láttatok ti már sós puskával farba lőtt, éhes gepárdot parázson gazella után futni, miközben fél tucat DÜMM-DÜMM zenét bömbölő városi terepjáró üldözi?
Na, hozzám képest még az is csak leszázalékolt éticsiga lett volna, úgy sprinteltem ki a Kiss Jóska 2/A kapuján!

69. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Kukec Marcel (Mark)
>!
Allanon

Előttem azonnal megjelent a kép, amint Pet, fején anya harisnyájával, a kezében pedig egy fegyvernek látszó vízipisztollyal így kiált:
– Csók'lom, ez itten egy bankjabjás! Tessék nekem ideadni az éjtékes cuccokat, különben spjickolok! Ha a nénik és a bácsik jól viselkednek akkoj nagycsopojtos becsszó, hogy mind megússzuk szájazon!

>!
Bogas P

Zaki mama viszont a csutkababájára emlékszik a legszívesebben.
– Kukoricacső volt a teste, csuhé a haja, meg a ruhája. Borinak hívták, mint a mamátokat. Sok-sok évig megvolt, de aztán ellopta őt a szomszéd hamis kutyája, és darabokra rágta szegényt. Arra is emlékszem, hogy a kutyát Korinak hívták. Igen, épp úgy, mint az apátokat. Hm, hogy milyen fura dolgok vannak az életben, hát nem igaz?

Huszonnegyedik adásnap

>!
Marée_Noire 

De azt azér' jegyezzed meg: addig nincsen háború, amíg csak duma van. A duma pedig nem több, csak levegő meg hang. Elszáll, mint csivavapuki a szélbe: kicsit bánccsa az orrodat, oké, de semmi komoly.

23. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Szappanyos Janó (Slambuc)

Hasonló könyvek címkék alapján

Szabó Tibor Benjámin: Az első küldetés
Sinikka Nopola – Tiina Nopola: Risto Rapper és a rettenetes kolbász
Nyulász Péter: A fürdők réme
Molnár T. Eszter: Stand up!
Gimesi Dóra – Jeli Viktória – Tasnádi István: A körző titka
Dávid Ádám: Millennium Expressz – A tudósító
Kéri Katalin: Decemberi csillagok
Bálint Ágnes: Szeleburdi család
Hárs László: Biri és Bori
Halasi Mária: Egyszer csak csöngetnek