2. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján
2. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
2. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján
!

Ármány ​és kézfogó (Ambrózy báró esetei 3.) 330 csillagozás

Böszörményi Gyula: Ármány és kézfogó
1 2
Bookline 3.229 Ft-tól
1 2
Régikönyvek.hu 3.229 Ft-tól
Olvasók Boltja 3.835 Ft
1 2
Könyvmolyképző 3.191 Ft-tól
2.200 Ft-tólMolyok eladó könyvei
Könyvtár

A naptár 1900-ról lassanként 1901-re vált, miként a négy esztendővel korábban elrabolt Hangay Emma ügye is hátborzongató fordulatot vesz. Ambrózy báró, az Osztrák-Magyar Monarchia első magándetektívje és hű segítőtársa, Mili kisasszony új nyomra lel, ám az ösvény, melyre ezáltal lépnek, sokkal tüskésebb, nyaktörőbb és veszélyesebb, mint azt bármelyikük is sejtené. Vajon a morc báró miért válik egyre titokzatosabbá, sőt, kegyetlenné és gonosszá azokkal szemben, akik szeretik, s hogyan lesz képes mindezt Mili kisasszony elviselni? Mit rejt a Magyar utcai ház, miért lop lovat Mück Márika, kinek vall szerelmet Tarján Vili, és hány holttest kell még ahhoz, hogy a háttérben működő gonosztevők nehéz vasba veressenek?
A békebeli bűn- és szívügyek, melyek a Leányrablás Budapesten és A Rudnay-gyilkosságok című regényekben még homályban maradtak, most végre tán megoldásra lelnek.

Eredeti megjelenés éve: 2016

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
702 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789633998984
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2016
702 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633734186

Enciklopédia 40

Szereplők népszerűség szerint

Báró Ambrózy Richárd · Hangay Emília (Mili) · Monyorókeréki és Monoszlói Erdődy Agáta Mária Gobertina · Hangay Emma · Mück Mári · Tarján Vilmos · Erdős Renée · Csurár Fecska · Hangay Árpád · Mihály Terka · Rudnay Béla · Suha István (Isti) · Blau Anna · Leisz Béla · Vén Bódis Gáspár · Pilisy Róza · Ajtai Kovách Sándor · Bissingen-Nippenburg Maria Ernst Ferdinand · Detre Juló · Detrich Károly · Hans-Rudolf Motta La Misox · Herrdoktor · Kloiber Karcsi · Kováts Joszó · Kováts Pitykó · Krúdy Gyula · Matolcsy Kamill · Merkelné · Molnár Ferenc · Safranek János · Szapáry József Károly Gyula · Széll Kálmán · Tartli · Trombitás Laczi (Totyó)


Hirdetés

Kedvencelte 102

Most olvassa 58

Várólistára tette 223

Kívánságlistára tette 310

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
Mrs_Curran_Lennart P
Böszörményi Gyula: Ármány és kézfogó

A történet megérdemli a maximális csillagozást, mert egy színvonalasan megírt minőségi munka, pörgős cselekménnyel és igazi, valaha létezett szereplőkkel. Gyula bácsi rengeteg időt és munkát fektethetett bele, hogy minden történelmileg hűséges legyen. Az emberek, akiket említett, tényleg ott laktak abban az időben. Nagyon élveztem Pest, Buda és a Tabán utcáin a bolyongást és a szereplők egy részét a szívembe is zártam. Isti, Mári, Tarján Vili, Erdős Renée, Róza asszony – nem csupán mellékes szereplők voltak. A nyomozás során csavar csavart követett, oldalanként meglepetések és életveszély. A 700 oldalnyi történet alatt Richárd bárót megkedvelni viszont nemigen tudtam. Ahogy Milivel bánt, varázslapátos kezelést érdemelne. És ennyi oldal után, amikor azt hinnénk, hogy jön a boldog lezárás…az író bácsi fejbekólint egy jó kis függővéggel.

15 hozzászólás
>!
Navi
Böszörményi Gyula: Ármány és kézfogó

Gyula bátyó, megkérdezhetem, mégis mi a manó a vége???
Miért? Nagyon-nagyon remélem, hogy záros határidőn belül kezünkbe kerül a folytatás, mert most kapok agyvérzést. spoiler Hát én is ezt kérdezem, s ettől rettegtem végig.
Izgalmas, fordulatos krimi. Nagyon szerettem Emmát és Milit is, Mári pedig tökéletes volt. Róza asszony igazi amazon. Richárd pedig hozta a formáját.
Hiteles korrajz, sokkal érdekesebb lenne ebből tanulni a magyar irodalmat, tökéletes térkép a korabeli Budapestről, mennyi munka lehetett benne …
Jaj, nem tudom szavakba önteni … Az emberrablások végére pont került, kiderült, ki a gonosz és miért. A lányok végre együtt vannak, elhárult a veszély. De a mi kedves bárónk … Nagyon remélem, hogy észnél lesz a következő kötetben, mert ha nem …

69 hozzászólás
>!
Madama_Butterfly P
Böszörményi Gyula: Ármány és kézfogó

Ezt a sorozatot kötelező olvasmánnyá tenném!
Izgalmas, humoros, szórakoztató, de egyben egy hiteles történelmi korrajz is, tele adatokkal, infotmációkkal és tényekkel.
Az olvasása közben egy percig sem lehet unatkozni, a történelem – rajongók éppúgy megtalálják a kötetben a számításaikat, akár a krimi – kedvelők vagy a romantikus irodalom hívei.
Gyula bátyóban nem csalódtam, titkon azért reménykedtem, hogy Mili, Richárd és a többiek kalandjai itt nem érnek véget….
Már csak egy kérdés maradt: spoiler

7 hozzászólás
>!
Orsi_olvas 
Böszörményi Gyula: Ármány és kézfogó

Az év legjobban várt könyve.
Gyönyörű, mint mindig, igényes külső, korhű belső. Kalandok, ármánykodás, neves írók, borongó költők, habzó bor, rossz hírű házak, cserfes lányok, keményszívű bárók – ebben nincs hiba!
Mégse mondhatom, hogy elégedetten csuktam volna be a könyvet. Hát kérem szépen, hogy lehet így befejezni egy könyvet? Két kínzó kérdéssel?

Márikát és Tarján Vilit ha lehet még inkább a szívembe zártam, csak úgy mint Erdős Renéet. A Báró zord karakterét ebben a részben kevéssé ellensúlyozták a Milivel közös jelenetek szikrázó szócsatái – hiányoltam is őket rendesen.
Mili lobbanékony és makacs, mint mindig, de közben – főként Agáta mama bölcs útmutatásai mentén – egy komolyabb, érettebb fiatal hölgy vált belőle. Amit majdnem mindenki észre is vett.
Az egyik szereplő, akinek nehezére esik Milit nem kislányként látni többé az épp szeretett nővére Emma. Bár örültem Emma megkerülésének, mégis jeges hideg kezdte környékezni a szívemet. Az elejtett apró jelek, Csurár Fecska jóslata… miféle út ez és hová vezet?

spoiler?
Báró úr, önnek nincs szíve!

4 hozzászólás
>!
ZsúésKrisz_Olvas P
Böszörményi Gyula: Ármány és kézfogó

"Történetünkben egyre csak bonyolódnak a szálak, miközben gyötrő lassúsággal haladunk annak irányába, hogy kibogozzuk a rejtélyeket, főhőseink újabb és újabb vakmerő kalandba vetik magukat, így a kötet minden oldalán van miért izgulnunk.
Mindezt fokozza a könyv szerkezete, ahogy fejezetről fejezetre váltakozó szemszögből látjuk az eseményeket. Bevallom jómagam minden egyes fejezetnél alig vártam, hogy a következőhöz érjek és folytatódjon a másik szálon is a történet."
Bővebben itt olvashatod az értékelést:
http://zsuolvas.blogspot.hu/2017/02/boszormenyi-gyula-a…

>!
Nymeria96 
Böszörményi Gyula: Ármány és kézfogó

Jó volt kicsit visszatérni Ambrózyék világába, és hosszabb megszakítás nélkül újraolvasni az eddig megjelent részeket.
Hosszú út vezetett el idáig, de végül spoiler
Emma fejezetei most nem kötöttek le annyira, mint a 2. részben; néha érdekesnek találtam a fejezeteit, máskor kevésbé. Márika volt az, aki leginkább feldobta ezeket a részeket, az ő megnyilvánulásain lehetett a legtöbbet mosolyogni. :)
Mili továbbra is a kedvenc főszereplőm, aki ebben a kötetben is hozta a szokásos formáját.
Annak kifejezetten örülök, hogy Mili és Tarján Vili között nem szakadt meg a barátság, nagyon csalódott lettem volna, ha ez történik.
Bevallom, amikor először olvastam a könyvet, voltak kétségeim afelől, hogy melyik lányra vonatkozhat az utolsó kérdés, újraolvasva már nincsenek.
Nagyon a szívemhez nőtt ez a sorozat és benne a legtöbb szereplő is, épp ezért nagyon boldog vagyok, hogy nem ez lett a befejező kötet.❤

>!
pattsims97
Böszörményi Gyula: Ármány és kézfogó

Mi a fészkes fene?! :D

Rövid tíz perce olvastam el az utolsó mondatát a regénynek, és egyetlen kívánságom most csupán az lenne, hogy valaki hibernáljon a folytatás megjelenéséig!

Csodálatos és mesteri ez a sorozat! Az első rész teljesen elvarázsolt, a második hatalmas kalandra vitt, ez a rész pedig feltette a pontot a i-re. Hogy őszinte legyek, negatívumokat nagyon nem tudok felhozni, számomra örök élményt nyújtottak ezek a könyvek. Ha választanom kéne, nekem a Rudnay-gyilkosságok tetszett a legjobban, sajnos ezt az utolsó részt néha lassúnak, és vonatottnak éreztem, de ennek ellenére természetesen ugyan olyan jó mint a többi és szintúgy megérdemli az öt csillagot.

spoiler

2 hozzászólás
>!
sztimi53 P
Böszörményi Gyula: Ármány és kézfogó

Na eddig még nem írtam erről a sorozatról, azt hiszem azért akartam elolvasni, mert én minden húg-nővér kapcsolatról szóló könyvet szeretek elolvasni, és olyan jó szerető lánytestvérekről olvasni, pláne, ha át tudja érezni az ember. Az első kötetet kikapcsolódásnak szántam és annak tökéletes is volt, viszont a második kötet nagyon megtalált, a kitartó nyomozósdi, az egyre bonyolódó szálak után alig vártam, hogy megtudjam hogyan alakul a két nővér és a félkarú Sherlock kalandja. Szóval a főszálat egészen szépen elvarrta a regény, de úgy éreztem sokszor jár mellékúton is, és hogy ennyi oldalba beleférhetett volna a báró titka és végső lezárás. Emiatt kicsit morci vagyok, de azért úgyis elolvasom a befejezést is. Amit kifejezetten szerettem benne az a monarchiabeli világ, a korabeli Budapest csodái, a jassznyelv meg a cigány szavak, és persze a női egyenjogúságra való törekvés. A rajongásom legfőbb tárgya egyértelműen Mück Mári. Ahogy megjelent szimpatizáltam a jelenséggel, de amióta megemlítette a szarkaparó kefét képen somással kapcsolatban, azóta őszinte híve vagyok. Szóval ambivalens, mert szeretem ezt a világot, de csalódás a késleltetett zárás miatt, ennek ellenére szép huszárvágás került a végére, és van egy olyan sejtésem, hogy fájni fog a báró válasza.

2 hozzászólás
>!
DamDam
Böszörményi Gyula: Ármány és kézfogó

Szegény Böszörményi :( Szerintem nemsokára fáklyás, vasvillás tömeg fog megjelenni az ajtaja előtt, várjuk a nevet!

>!
ancsee P
Böszörményi Gyula: Ármány és kézfogó

Imádtam minden egyes sorát – mint mindig! :) Köszönöm a megszokott magas színvonalat és szórakoztató utazást @Gyula_Böszörményi! Bevallom, hogy az alábbi karc után https://moly.hu/karcok/825355 nem bírtam ki és „bespoilereztem” magam az utolsó fél oldalt elolvasva és rögtön megértettem a vasvillákat. :( Belül közben suttog a hang, hogy ezek szerint lesz folytatást (*örömtánc*), de most még hangosabban üvölt az, hogy NEM LEHET ÍGY VÉGE!!!…. de ez idővel megváltozik, csak még nagy a sokk. *-* spoiler Bíztam benne, hogy a múltból még több titokra fény derül, de legalább még egy ok, hogy tűkön üljek a folytatásig. :) A borító ismét csak mesés, a fejezetek képei is gyönyörűek, a korabeli szlengen pedig mindig nevetek. – remélem, hogy ezt a kötetet is tudom dedikáltatni :) Az újrahasznosított lapok kicsit elszomorítottak, mert védjük a környezetet, persze, csak miért kell az előző részektől teljesen elütő kötetet kiadni?! :/ Elsőre a terjedelme picit meghökkentett, de annyira olvastatta magát, hogy sokszor hajnali 3-ig csak faltam a lapokat. Márikát, Fecskát és Istit is sikerült még egy fokkal jobban megkedvelnem. Pest Rózsája remélem, hogy még felbukkan, igazán érdekes hölgynek tűnik! Richárd ebben a részben nagyon furcsa és ingerült, néha szívesen tarkón suhintottam volna. Mili most is elragadó, vicces és mégis kezd felnőni, Emma pedig nagyon erős. A „Bissingen csavar” nagyon tetszett, a sorozat legnagyobb erőssége jelent meg benne: az olvasó sose tudja előre, hogy mit rejt a következő lap, annyira kiszámíthatatlanok és váratlanok az események. :)

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Dia9117

Vannak olyan pillanatok az életben, amikor képtelenség eldönteni, hogy a férfit, aki épp szemben áll velünk, megcsókolni vagy orrba verni volna-e jobb. Ez is ilyen pillanat volt, ami azonban oly gyorsan röppent tova, hogy nekem sem egyikre, sem másikra nem maradt érkezésem.

43. oldal, 2. A detektív nem ember (Könyvmolyképző, 2016)

Kapcsolódó szócikkek: Hangay Emília (Mili)
6 hozzászólás
>!
Nymeria96

– Hányszor kértem már, Mili, hogy ne kóricáljon folyton szanaszét? Mégis mit gondol, meddig bírom erővel, hogy furton fúrt megmentsem magát?
– Amíg figyel rám és megteszi – feleltem csendesen –, nincs félnivalóm, Richárd. Azután pedig… Hát kit érdekel, hogy mi lesz azután?

663. oldal, 31. A leszámolás (Könyvmolyképző, 2016)

4 hozzászólás
>!
CsN

– Nem huszár – helyesbített Karlinka. – Gyalogos katona. Utász.
– Dehogy utállak, csak éppeg nem értem, mér’ vagy hozzá ilyen kegyetlen.

370. oldal, 17. Váratlan találkozás (Könyvmolyképző, 2016)

Kapcsolódó szócikkek: Hangay Emma · Leisz Béla · Mück Mári
2 hozzászólás
>!
lukácslacifan

– Látom, nem érti. Az én anyai nagyapám valódi belső titkos tanácsos volt…
– Ezt valóban nem értem – vágtam közbe. – Hogyan lehet valaki titkos tanácsos, ha mindenki tudja, hogy az? És mit jelent a valódisága? Talán vannak ál titkos tanácsosok is?
– Mili, kérem, ne bosszantson!
– Távol álljon tőlem, valódi és kicsit sem titkos báró úr, de tudja, ez a rangkórság arra késztet, hogy legközelebb így mutatkozzam be – mondtam és pózba vágva magam, orromat kényeskedve feltartva nyújtottam kézcsókra a kezem. – A nevem alsó- és felsőhangai Hangay Emília, kinek atyja alsó- és felsőhangai Hangay Árpád, Marosvásárhely legvalódibb, legbelsőbb és legtitkosabb könyvkereskedője.

453-454. oldal, 22. Lövöldözés a Lendvay utcában (Könyvmolyképző, 2016)

>!
Melibu

– Ígérje meg nekem, báró úr – mondtam fanyar mosollyal –, hogy ha valaha is ilyen feleséggé válok, elveszi tőlem a revolvert, és egyenest a szívem közepébe lő.
– Maga férjhez menne, Mili? – nézett rám őszinte csodálkozással a báró. – Én azt hittem, komolyan gondolja a detektívi hivatást.
– Miért? – torpantam meg hirtelen. – A detektív tán nem ember, mint bárki más?
– Nem, kisasszony – felelte Ambrózy báró rideg tárgyilagossággal. – A jó detektív nem engedheti meg magának, hogy esendő ember legyen.

49. oldal, 2. A detektív nem ember (Könyvmolyképző, 2016)

3 hozzászólás
>!
Rozinante

    – Amennyiben előre sejtem, hogy hajnali hatkor rám fog törni, frakkban töltöttem volna az éjszakát – mondta közönyös hangon a báró, majd hallottam, amint lerúgja magáról a takarót.
    – Várjon! – kiáltottam rá, miközben az ajtóhoz ugrottam. – Az lesz a legjobb, ha inkább odalenn várom meg.
    – Valóban, Mili, szerintem is úgy lesz a legjobb – hallottam még jégkockákként koccanó szavait, majd átléptem a küszöböt.

37. oldal, 2. A detektív nem ember (Könyvmolyképző, 2016)

2 hozzászólás
>!
Nymeria96

– Mondja csak, gróf úr, egész pontosan honnan származnak ezek a kimerítő ismeretek?
– Számos ügynök, hivatalnok és éles szemű informátor dolgozik nekem, a szálakat viszont a titkárom…
– Matolcsy! – kiáltottam. – Az a csupaszcsiga pofázmányú, sunyi nyúlbogyó, hogy tekeredne meleg sál a nyaka köré, de csakis a saját nyelvéből!
Róza asszony, Bissingen gróf és Ambrózy báró mind rám meredtek. Az előbbi kettő hökkenten és némán, míg a harmadik értőn biccentve kérdezte:
– Isti?
– Isti – bólintottam, felfedve cifra külvárosi modorom amúgy sem titkos forrását.

511. oldal, 24. A múlt árnyai (Könyvmolyképző, 2016)

>!
Nymeria96

– Jaj, báró úr, nyugodjék meg, jó kislány leszek.
– Attól tartok, az a maga esetében a természeti törvények áthágását jelentené – morogta.

455. oldal, 22. Lövöldözés a Lendvay utcában (Könyvmolyképző, 2016)

>!
Czoff

– Mili, én nem tagadom, hogy a meggondolatlansága már több ősz hajszálat termett a fejemen, mint ama borzalmak, amiket a nyomozásaim során láttam, de mégis ezt a tulajdonságát kedvelem a leginkább. Üdítően, sőt, vérpezsdítően hat rám a maga széllelbélelt, bájos szeleburdisága. A fejem valahogy mindig kitisztul tőle, a bosszankodás felgyorsítja a pulzusomat és a heves szívdobogás, amit akkor érzek, mikor látom, hogy egyenest fejjel rohan a falnak, jót tesz az agyi keringésemnek.
– Úgy? – hökkentem meg. – Ezek szerint a báró úr ily esetekben heves érzéseket táplál irántam?
– Érzéseket? – vonta fel szemöldökét Richárd, mint aki cseppet sem számított erre a kérdésre, és így hirtelen maga sem tudja a választ. – Nos azt hiszem, ez csupán puszta fiziológia. Akaratlan és ösztönös reflexe az emberi szervezetnek, amit…
– Amit a közemberek nyelvén érzelemnek neveznek – vontam le sietve a végkövetkeztetést, mielőtt Ambrózy báró tudományos okoskodása mindent elront. Ő néhány pillanatig a szemembe nézett, azt fontolgatva, hogy talán mégis érdemes volna befejezni iménti gondolatmenetét, aztán csak sóhajtott, hátát az ülés bőrtámlájának vetette, és a zárt konflis falának címezve szavait így szólt:
– Tudja mit, Mili, legyen vasárnapja.
Ha nem épp a Vigadó előtt hajtunk el, azt hiszem, felpofozom.

555-556. oldal, 26. Az Angol Királynő (Könyvmolyképző, 2016)

>!
Audryna

– Köszönöm, hogy üzent értem – biccentett Róza asszonynak, aki kifelé menet Richárd vállára tette a kezét, és felém pillantva így szólt:
– Kérem, barátom, ne kínozza meg őt túlságosan! Szegény kislány még oly fiatal.
– Ahogy kívánja, Róza – felelt a báró. – Azt hiszem, úgy lesz a legjobb, ha minden faxni nélkül egyszerűen csak lepuffantom és kész.

267. oldal, 12. Nincs több apelláta (Könyvmolyképző, 2016)


Hasonló könyvek címkék alapján

Fekete István: A koppányi aga testamentuma
Philippa Gregory: A Sötétség Rendje
Markus Zusak: A könyvtolvaj
Ruta Sepetys: Árnyalatnyi remény
Kertész Erzsébet: Vilma doktorasszony
Gárdonyi Géza: A láthatatlan ember
Korda István: A mocsarak visszaütnek
Breszt Borisz: Divényi történet
Tatay Sándor: Kinizsi Pál
Hollós Korvin Lajos: A Vöröstorony kincse