Értékelések 911

petrot P>!
Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok

(visszatekintő értékelés)

Miután egymás után olvastam Ambrózy-báró történeteit, nem tudnám megmondani, hogy melyik volt az abszolút favorit. Kétségtelen azonban, hogy a szerteágazó bűntények miatt ez a kötet volt a leginkább összetett, így mindenképpen jár (itt is) az 5 csillag.

mucsucsula>!
Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok

Nagyon régen olvastam az első részt, és valamiért úgy gondoltam, ez nem fog gondot okozni. Hát mit ne mondjak, nagyon nehezen vettem fel a fonalat a megkopott emlékeimmel. Szóval kell az alapos ismeret, hogy minden világos legyen.

Az első fele nekem vontatott volt, bár én nem szeretem a hosszas leírásokat és a történetet előre nem vivő kitekintéseket, szóval úgy gondolom, ez nem hibája a könyvnek, csak ízlés kérdése.

Fantasztikusan izgalmas azonban, hogy a két szál milyen közel fut egymáshoz spoiler. Maga az aktuális krimi, ami nem kapcsolódik az előző kötethez, az izgalmas és furfangos, bár néha kicsit nehezen követtem a rengeteg név és esemény miatt.

Most a polcomon a következő kötet, azzal nem fogok várni :)

Szalai_Dóri>!
Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok

Hű. Nem is tudom mit írjak.
Rögtön az első oldalakon kellemes meglepetést okozott.
A valóság és a fikció keveredése ebben a kötetben is lenyűgöző. Izgalmas és egyben hátborzongató volt ilyen részletességgel belátást nyerni az abban az időszakban elkövetett bűncselekményekbe. Tetszett, hogy az aprólékosan kidolgozott szálak a végén milyen csodásan összeértek, és az egész történet értelmet nyert.
Mili továbbra is nagy kedvencem, mindig is szerettem az erős női karaktereket, és Mili személyisége szépen kidolgozott, nem tűnik erőltetettnek a makacssága, talpraesettsége.
Örülök, hogy Ambrózy bárót is lassan közelebbről megismerjük, külön-külön is kedvelem őket, de együtt zseniálisak.
Igényesen megírt, minőségi szórakoztatás.
Új kedvenc könyvsorozatom van, alig várom, hogy olvassam a folytatást.

2 hozzászólás
giller>!
Böszörményi Gyula: A Rudnay-gyilkosságok

Nagyon élveztem ezt a részt is! Emma kalandos útja tovább folyik, Mili és a báró kapcsolata tovább mélyül. Megismerhetünk új szereplőket is. Végig feszes, izgalmas volt a történet. Sokszor hangosan nevettem, felolvasást tartottam. Okos és furfangos Milink, még nem sejti, amit már mindenki tud köröttük, hogy a szíve elveszett :) Ismét nagy főhajtás a részletes és kifogástalan lábjegyzetek miatt. Olyan sok mindent tanulhat belőlük az ember. Egyre jobban megszeretem azt a korszakot, ami külön örömmel tölt el. Jöhet a következő rész!!