5. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján
9. legjobb ifjúsági könyv a molyok értékelése alapján
12. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján
19. legjobb kortárs könyv a molyok értékelése alapján

A ​Barnum-rejtély (Ambrózy báró esetei 6.) 405 csillagozás

Böszörményi Gyula: A Barnum-rejtély Böszörményi Gyula: A Barnum-rejtély

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

1901. ​április 3-án hatalmas tömeg gyülekezik a Monarchia ékköveként emlegetett magyar székesfővárosban, Budapesten, a külső Kerepesi úton. A többezres csődületben inasoktól az arisztokratákig mindenféle rendű és rangú ember képviselteti magát. Reggel 6 óra 20 perckor aztán az izgalom a tetőfokára hág. A tömeg felmorajlik, a rendőrök sorfalat állva próbálják az izgága embereket hátrébb szorítani. A cinkotai vasútállomás különvágányára ekkor pöfög be az első hatalmas teherszerelvény, mely Budapestre hozza az amerikai „humbugkirály”, Barnum és Bailey kerekeken gördülő „városát”, a Greatest show on earth-öt, vagyis a Föld legnagyobb cirkuszi látványosságát.

A tömegben ott van egy fiatal hölgy is, a Marosvásárhelyről származó Hangay Mili, a hírneves magánzó detektív, Ambrózy báró hitvese. És ahol ennyi ember verődik össze, ott bűnözők is akadnak szép számmal. A bűntettre pedig, mely sokkal hajmeresztőbb, mint a cirkusz bármely csodája, nem is kell sokáig… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2020

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
336 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635614912
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635614929
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
334 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634578505

2 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Ambrózy báró esetei

805 tag · 601 karc · Utolsó karc: 2021. január 23., 11:00 · Bővebben


Enciklopédia 27

Szereplők népszerűség szerint

Báró Ambrózy Richárd · Hangay Emília (Mili) · Mück Mári · Monyorókeréki és Monoszlói Erdődy Agáta Mária Gobertina · Hangay Emma · Erdős Renée · Tarján Vilmos · Suha István (Isti) · Hangay Árpád · Madame Orlócy · Rudnay Béla · Boskó János · erőművész · Giuseppe Baroccaldi · Tóti Erzsébet 'Böske'


Kedvencelte 84

Most olvassa 82

Várólistára tette 306

Kívánságlistára tette 337

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Patika23 P>!
Böszörményi Gyula: A Barnum-rejtély

Közel két hónapja lettem még csak Ambrózy őrült rajongó, de már tűkön ülve vártam, hogy a kezembe vehessem ezt a részt is.

Izgalmas és fordulatos volt az első oldaltól az utolsóig, alig bírtam letenni. Kíváncsian vártam, hogy mi fog történni, és egészen az utolsó oldalakig kiszámíthatatlan volt a cselekmény kimenetele.
Imádtam a cirkuszban játszódó jeleneteket, és tetszett az is, hogy a Hangay lányok szemszögéből követhetjük végig az eseményeket.
Márika továbbra is a kedvenc szereplőm, spoiler jókat derültem rajta. Egyszerűen imádom. :D
Természetesen Milike a csavaros eszével sikeresen felgöngyölíti az ügyet, és minden a helyére kerül.
Kicsit hiányoltam Mili és Richárd párosát, de az epilógus mindenért kárpótolt.
A befejezésen sírtam és nevettem egyszerre. Végre megkaptam a várva várt sorokat, amit persze többször is el kellett olvasnom, mert nem hittem a szememnek, és bevallom, szívesen olvastam volna még tovább a könyvet, de sajnos elfogytak azok a fránya lapok, én pedig teljesen kész lettem, mint a lekváros palacsinta. :DD

Szóval nagyon köszönöm ezt az újabb vérpezsdítő élményt az író úrnak.
Hatalmas kedvenc lett ez a rész is. ❣
Szívből ajánlom mindenkinek. :)
spoiler

pveronika>!
Böszörményi Gyula: A Barnum-rejtély

Böszörményi Gyula Ambrózy báró sorozata hatalmas kedvencem, így amikor lehetőségem nyílt hónapokkal a megjelenés előtt elolvasni a könyvet, egy napot sem bírtam várni, azonnal belevetettem magam a történetbe. Mondanom sem kell, hogy ez a kötet is a kedvencek polcán végezte, és imádtam minden egyes sorát.

A történet színtere ez alkalommal a híres Barnum és Bailey cirkusz, amely 1901-ben Magyarországra is ellátogatott. A truppal utazik Hangay Emma egykori barátnéja Madame Orlócy is, azonban mielőtt még Emma meglátogathatná őt, egy rejtélyes levél érkezik tőle, amelyben megtiltja, hogy a lány felkeresse őt. Természetesen Mili és Emma nem hagyhat felfedetlenül egyetlen titkot sem, és miután egyre több gyanús dolgot vélnek felfedezni a cirkusz körül, arra vállalkoznak, hogy utánajárnak, hogy mi is folyik pontosan a „Greatest show on earth” sátortáborának falai mögött.

Bár nem mindenki szereti a cirkuszokat, engem mindig is lenyűgözött ez a világ, és varázslatosnak találom. A könyvben szereplő Barnum cirkusz a legtöbb ember számára talán A legnagyobb Showman című filmből lehet ismerős, amely valóban ellátogatott Budapestre 1901-ben. Hihetetlen elképzelni, hogy mekkora hatalmas cirkusz lehetett, ami képes volt befogadni 12000 embert és 20 elefántja is volt. Ismét látszott a szerző hatalmas kutatómunkája. Nagyon jók voltak a leírások, szinte magam előtt láttam a hatalmas sátrakat, a rengeteg artistát, a különleges szerzeteket és a számos különböző állatot.

Az előző kötet, a Szer’usz világ végén, amely a kis kelekótya komorna, Márika könyve volt, nem voltam biztos benne, hogy vajon a sorozatnak érkezik-e több része a jövőben, mégis maradt bennem egy kis hiányérzet. Az akkori értékelésemben le is írtam, hogy úgy gondolom, hogy Emma története nem kapott igazi lezárást, és emiatt fájt egy picit a szívem. Így el sem tudom mondani, hogy mennyire örültem, hogy Emma ismét középpontba került, annak pedig még jobban, hogy Milivel (és persze Márikával) közösen kezdtek bele a nyomozásba. Egyszerűen imádtam őket együtt, tökéletesen bizonyították (ismét), hogy képesek helytállni a férfiak világában még a báró távollétében is. Segítette őket az éles eszük, a bájuk, a talpraesettségük és persze a bátorságuk, ami valahogy sohasem akart elfogyni. Testvérekként is jól működtek, nemcsak az észjárásuk volt hasonló, de egymás érzelmeiben is tökéletesen olvastak. Most végre tanúi lehettünk annak, hogy milyenek is lehettek a Hangay lányok még azelőtt, hogy Emma eltűnt, mielőtt minden elkezdődött volna. Bármennyire is szeretem, amikor Mili és a báró együtt nyomoznak, kifejezetten tetszett, hogy ezúttal a Hangay testvérek vették kezükbe a Barnum és Bailey cirkusz talányát.

Hihetetlenül izgalmas és fordulatos volt ez a könyv. Nagyon jól át volt gondolva minden részlet, és én magam sem jöttem rá a bűnesetek megoldására, amiből végül több is jutott. Nekem ez volt az egyik eddigi kedvencem a sorozatból, még annak ellenére is, hogy szeretett bárónk ismét elég kevéske szerephez jutott. Nem tudom, hogy lesz-e még több regény a sorozatban, hiszen most már tényleg úgy érzem, hogy immár minden szál lezárult és így tökéletes, ahogy van, de ha Böszörményi Gyula mégis meglepne minket egy újabb Ambrózy kötettel, egészen biztosan nem hezitálnék, hogy ismét útjára kísérjem-e Ambózy bárót és a Hangay lányokat egy izgalmas nyomozásra.

http://veronikasreaderfeeder.com/boszormenyi-gyula-a-ba…
Könyves fotó: https://moly.hu/karcok/1543695

15 hozzászólás
Linszyy P>!
Böszörményi Gyula: A Barnum-rejtély

Előre jelezném, hogy rettentő elfogult vagyok ezzel a sorozattal, szóval rossz szót tőlem ne nagyon várjatok. :D
Egyszerűen izgalommal tölt el, amint meglátom a lábjegyzeteket, a fejlécet és kedvenc szereplőim nevét a lapokon. Most, mikor éppen beleszerettem a Barnum Cirkuszról készült filmbe, megjelenik az egyik kedvenc könyvsorozatomban is, méghozzá valós alapokra helyezve. Amiért nagyon becsülöm Böszörményi Gyulát, az az, hogy veszi a fáradtságot, és utánajár, mégis milyen volt a valóságban ez az egész híres társulat, akik bejárták a világot. Míg a film elég sok cukormázat tesz a történetre, ebben a könyvben megismerhetjük, hogy hogyan is működött abban az időben a cirkuszos élet. És ez nem éppen habos torta. Persze nem minden valós ebben a kötetben sem, de a kor hangulata itt is nagyon erős volt, amit imádtam.
Nekem ez a rejtély most annyira nem volt érdekes, mivel nem igazán ismertem és fogadtam a szívembe a cirkusz társulatát, de volt itt más érdekesség is. Bár én sosem szerettem annyira Emmát, mint Milit, mégis érdekelt, hogy hogyan végződik az ő sztorija, és kicsit meg is tudtam lepődni a végkifejleten.
Nagyon szerettem volna még több Richárdot a történetbe, na de hátha majd egy következő részben. :D Tetszett, hogy ott vettük fel a fonalat, ahol az előző részben abbahagytuk, és amiért érdemes volt elolvasnom ezt a részt is, az a házaséletük betetőzése Milivel. Nagyon szépen és emberien oldották meg. Azért egy szereplőért elmorzsoltam egy könnycseppet, úgyhogy mégsem hagyott hidegen a gyilkolászás és a nyomozás.
Én a legkevésbé kedvelt Márikás kötetet is egyszerűen imádtam, szóval úgy látszik, hogy nálam ez a sorozat nem tud mellélőni. :)
https://youtu.be/-gEQD_LC_io

5 hozzászólás
BeliczaiMKata>!
Böszörményi Gyula: A Barnum-rejtély

Valamiért mindig is vonzott a cirkusz világa, holott a valóságban cseppet sem olyan romantikus ez a világ, mint hinnénk. Szerettem olvasni a történetet, ahogy apránként kibontakozott, kiderült a rejtély. Érdekes volt olvasni, hogy ki mit követett el spoiler. Örültem, hogy végül spoiler megtalálta a boldogságot, és nem lepődtem meg, hogy merre vitte tovább az útja. Ambrózy báró kicsivel többet is szerepelhetett volna, de ami késik, nem múlik. Bízom benne, hogy a következő kötetben ismét együtt nyomoznak majd Milivel. Remélem lesz még folytatás.
Kis kiegészítés:
Örülök, hogy még mielőtt elkezdtem a regényt, elolvastam az író könyvhöz kapcsolódó karcait, így sok szereplőt szinte már ismerősként „köszönthettem”.

Evelena>!
Böszörményi Gyula: A Barnum-rejtély

Kezdeném az első gondolatommal, amikor a könyv értékelésén elmélkedtem:

Remélem, hogy egyszer majd ez a könyvsorozat is kötelező olvasmány lesz és sokakkal szeretteti meg az olvasást.

Ismét csak a legjobbakat lehet elmondani erről a kötetről is. Azzal együtt, hogy már az alapötlet is megfogott, no meg az összes előző rész (és félrész is) meggyőzött már, hogy olvasnom kell.
Tudjátok mit szeretek ebben a sorozatban, úgy igazán? Valahogy olyan otthonosan érzem magam a főszereplők körében, annyira jó érzés tölt el, mikor róluk olvashatok, egyszerűen megszűnik minden a külső világból, és visszarepülök egy kalandos, szerethető karakterekkel felépített világba, ahol ott a logika, az illem és sokszor ennek a józan ésszel vívott csatája. Szeretem, ahogy a szívem mellett megmozgatja az elmémet és elgondolkoztat, foglalkoztat és heves szívdobogást okoz, de valahogy mégis ellazít és valahogy körülölel ez a világ.

Ambrózy báró újra kissé visszafogottabban, a háttérből, de ott van. Mili, Márika és Emma pedig meghódítják a cirkuszi világot. :) Ebben frappáns volt az új nyomozó, Harry feltűnése, aki azért mindig egy kicsit rejtélyes is. Emmának már ismerős a közeg, ő könnyebben felveszi a ritmust. Viszont Mili meg mindent olyan ügyes szemmel átlát. Márika pedig ugyebár hozza azt a személyiséget, amivel már a kezdetektől megérintette az olvasót.

Örültem, hogy a villába is visszamentünk, az a kedvenc helyszínem.

A cirkuszosok közül mindenki igazán karakteres személyiség. Valahányszor felmerült a kinézés, a mutogatás, összeszorult a szívem. Különösen megmaradt bennem, hogy a cirkuszon belül mindenki ámulva bámészkodott, sőt lenyűgözve, azon kívül pedig lesújtó pillantások sorával kísérték a cirkuszi embereket spoiler.

A krimi szál is érdekes volt, a megoldás is. Azon szoktam filozofálgatni kicsit, hogy vajon a szereplők egyikeként mennyivel lenne könnyebb kiszűrni azokat az apró jeleket, amik a megoldáshoz hozzásegítenek, mint így olvasóként. De valahogy így is mindig megszólal bennem valami egy-egy szónál, bekezdésnél, meghallott félmondatnál, hogy na most figyelj!

Sok könyvsorozatot szerettem nagyon olvasni és soknál éreztem, hogy olvasnám még pár könyv erejéig. De..

Ennél úgy érzem, hogy a végtelenségig tudnám olvasni, ahogy a főszereplő páros és Márika is persze újabb és újabb rejtélyek nyomában járnak. Egyszerűen szeretnék még visszatérni hozzájuk sokszor, remélem így is lesz. :)

Papírra_vetett_gondolataim>!
Böszörményi Gyula: A Barnum-rejtély

Böszörményi nem tud tévedni számomra. Izgatottan vártam a folytatást, ami számomra ugyanolyan szerethető volt, mint az író előző kötetei. A legnagyobb showman hatás számomra elmaradt , de ettől függetlenül érdekes volt, ahogy bemutatta számunkra a Barnum cirkusz egy másik oldalát.
https://www.youtube.com/watch…

n_anett>!
Böszörményi Gyula: A Barnum-rejtély

„Imádtam a könyv mögött rejtőző rengeteg munkát és azt a hatalmas intelligenciát, ami a sorok között megjelenik. Nagyon ritkán mondható el rólam, de valóban büszkeség tölt el, hogy ezt a művet magyar író írta. Büszke vagyok rá, hogy egy az anyanyelvünk és büszke vagyok, hogy minket gazdagít elsődlegesen a munkásságával. Köszönöm az élményt, amit az egész sorozat adott!”

Továbbiak :
https://konyvelvono.blogspot.com/2021/01/boszormenyi-gy…

gabona P>!
Böszörményi Gyula: A Barnum-rejtély

”Szeretem magukat, a rohadás gyönne a bolond fejemre, esküszöm, szeretem!”

Amit megígérek, azt be is tartom, így tényleg nem feküdtem le aludtam el addig tegnap, amíg be nem fejeztem az új Ambrózy-kötetet. (Muszáj hozzátennem, hogy ez tényleg csak nagyon kivételes esetekben fordul elő, nagyjából szökőévenként, úgyhogy a közeljövőben ne számítson senki hasonlóra!) Történt ez márpedig azért, mert az első apró hírmorzsák, részletek, információk felbukkanása, sőt, a sokáig cím nélkül létező molyos adatlap megjelenése óta lázasan vártam a hőn áhított hatodik teljes értékű részt.

Mindehhez hozzátartozik, hogy durván egy évvel ezelőtt magam sem hittem volna azt, hogy ennyire durván beszippant Gyula úr sorozata és a századfordulós Budapest világa. Habár mindig is szívesen éltem volna akkor és ott – meglehet, valamelyik előző életemben így is történt –, sokáig csupán hírből hallottam a lenyűgöző sorozatról és sikeréről, de mivel bizonyos okok miatt egészséges védőtávolsággal viseltetek a KMK-s (pláne a vörös pöttyös) könyvekkel kapcsolatban, a tavaly őszi alexandrás raktárvásárig nem tört meg a jég. (Pláne, hogy az első résszel rendesen lyukra futottam, de ez mellékszál.) Ekkor vettem meg ugyanis az akkori barátnőmnek a kettő és fél, illetve harmadik részt, mivel tudtam, hogy imádja a szériát, azt az alig ezerötszáz forintot pedig teljes mértékben megérte a két könyv, nekem pedig újfent harangoztak, hogy ideje lenne valami újat kipróbálni.

Na, és ez az egész tulajdonképpen az előzménye annak, amiről most beszélnem kell. Nagyjából két hét alatt nyomtam le hat könyvet (kettőtől ötig, ugyebár, ha a félrészeket is beleszámoljuk), ami nem kis teljesítmény, és valami olyat kaptam, amire nem elég a köszönöm. Ambrózy báró, Mili, Emma és a többiek kalandjai (kedvenceim mindig is Márika, illetve Agáta mama voltak és maradtak mostanra is) annyit és olyat adtak, amihez kevés akár csak hasonló példát említhetnék, anti-Harry Potteresként pedig meg sem próbálok, főleg, hogy nekem a Szent Johanna Gimi is vakvágány, de ezt is hagyjuk. A félig-meddig spin off, Márikát középpontba helyező könyv után nem igazán tudtam, hogy mit várhatok – addigra kicsit el is fáradtam, ez tény –, de A Barnum-rejtély rögtön felzárkózott eddigi két legnagyobb kedvencem, A Rudnay-gyilkosságok, valamint az Ármány és kézfogó mellé. Rengeteg mosoly, számtalan nevetéssel teli pillanat, heves szívdobogások és persze az 1900-as évek Budapestje kellettek (újfent) ahhoz, hogy fél liter kávé és ugyanennyi Monster segítségével is, de az ágyhoz szegezzen az olvasás, mert bizony végig mozgalmas, pergő, pillanatra sem pihenő darabja ez a sorozatnak; olyan durván olvastatja magát, hogy tényleg meglepett volna, ha nem megyek végig rajta egyetlen nap leforgása alatt.

Azon pedig meg sem lepődöm, hogy ez is öt csillagos lett, igazán súlyos hibákat kellett volna vétenie kedvenc szerzőnknek ahhoz, hogy akár csak egy feles is levonódjon a végére. Ami külön öröm, hogy szerkesztési hibát sem véltem felfedezni (látjátok, ilyenekre is odafigyelek!), ami kifejezetten ritka eset manapság, a szokás szerint részletes lábjegyzetek miatt pedig le a kalappal, egyszerűen nem fér a fejembe, hogy lehet valami ennyire pontos és tökéletes, miközben megbabonázva ülök, lapozok, elvarázsolódom és csak annyit tudok mondani: miért lett vége ilyen hamar?

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
336 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635614912
2 hozzászólás
tinuviel89>!
Böszörményi Gyula: A Barnum-rejtély

Hát ezt nagyon gyorsan befejeztem. Olvastam volna még…Remélem lesz még folytatás. Nagyon jó volt olvasni. Bizonyos sorsok elrendeződtek, megoldódtam problémák. Bűnügyek meg lettek oldva. A morc báró nem „negédeskedik.” Igazából ennek a résznek Ambrózy báróné alcím lehetett volna a címe. Az biztos, hogy engem nem vonzott be a cirkuszi élet. A könyv csodálatos, mint mindig.

Navi P>!
Böszörményi Gyula: A Barnum-rejtély

Örülök, hogy végre a kezembe vehettem és elolvashattam, mert már nagyon hiányzott a lelkemnek egy ilyen gyöngyszem.
Mili megállta a helyét, egyre ügyesebb, Márikát nagyon sajnáltam, de szerencsére megúszta. Emma végre otthonra lelt, Harry nagyon szimpatikus volt.
A legvégére azért minden is kiderült.
Csak Richárd, csak ő hiányzott … A szócsatáik, a finom évődéseik … Az utolsó fejezet azért kárpótolt valamennyire.
Remélem, azért olvashatunk még ilyen csodákat :)


Népszerű idézetek

pveronika>!

Agáta mama épp arról kezdett beszélni, hogy a személyzet tagjai maguk kell eldöntsék, ki marad a villában és ki tart vele Tanára, mikor bennem az a bizonyos cérna, melyen a jó modor keserves súlya szokott himbálózni, elszakadt, s én a hökkent társaságot magára hagyva egyenest az emeletre robogtam, hogy ott párnái közé fojtsam az én drága férjuramat.

Kapcsolódó szócikkek: Hangay Emília (Mili)
9 hozzászólás
pveronika>!

– Magyar lányok! – nevetett fel Forster a fejét csóválva. – Micsoda gyönyörű, ravasz boszorkányok maguk!
– Vigyázzon, barátom, mert az ily szavak nálunk már flörtnek számítanak – mondta Emma –, és ha ezt meghallja a húgom férje, nyomban párbaj lesz a dologból!
– Akkor hát tekintsük úgy, hogy gyönyörűnek csupán kegyedet neveztem – kacsintott Emmára kölkös pimaszsággal a Pinkerton ügynök –, Mrs. Ambrózynak pedig kizárólag a „ravasz boszorkány” titulus jár!

205. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hangay Emília (Mili) · Hangay Emma
Könyveslány P>!

– Elismerem – bólintott a magánzó detektív újfent elégedetten. – Kegyed elméje ma igazán remek formában van!
– Azért olykor az alakomat vagy a toalettemet is megdicsérhetné, maga hólyag – jegyezte meg kissé epésen Mili.

120. oldal

pveronika>!

Hát amíg én dögrováson vótam, mán mindenkit elért az a szép mézes szerelem, csak éppeg engemet kerülget ki folyvást?!

243. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mück Mári
1 hozzászólás
LunaNessuno P>!

(…)
– Látod ezt? – mondtam boldogan. – Ő itt életem párja, aki immár tényleg sokkal jobban van!
– Ezt talán abból következtetted ki, hogy felettébb ingerült, pimasz mód türelmetlen és hölgytársaságban kifejezetten udvariatlanul viselkedik? – kérdezte Emma két órával később, mikor az ebédtől felállva a parkba mentünk, hogy a lugasban álló asztalka mellett fogyasszuk el a feketénket.
– Richárd ilyen, ha önmaga – bólintottam. – Nyers, lényegre törő, az úri finomkodást messze kerülő, procc alak, de én így…
– Szereted – koppantott a nővérem tökéletes pontot a mondatom végére. (…)

40. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hangay Emília (Mili) · Hangay Emma · lugas
pveronika>!

Ott cirógassa a pökhendi arisztokratáját a merevgörcs, ahol én kívánom neki: van nekem az ő ridegségén kívül is elég bajom!

7 hozzászólás
Könyvmolyképző KU>!

– Csupán egy kérdés még – mondta, s közben csizmája hegyes orrát nézte, ami engem igencsak meglepett. – Mondja, Mili, udvarol a maga nővérének valaki?

pveronika>!

– Üljék már le kicsinyt, mielőtt még összeesik itt nekem, mint az Ív utcai Swajda Kázmér, aki az első tanálkozáskor értesült csak róla, hogy a menyasszonyának, akit hosszas távlevelezés útján hódított meg, ádámcsutkája van.

101. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mück Mári
Atara>!

Richárd, maga nekem ne legyen ennyire… Ennyire báró! – néztem egyenest a szemébe. – Maga legyen csak nekem egyszerűen a férjem és passz!

64. oldal, 3. fejezet - Vircsaft és hajcihő (Könyvmolyképző Kiadó, 2020)

LunaNessuno P>!

– Na, ennek sincs ki mind a négy kereke, az hót ziher! – súgta Márika.
– De legalább magyar – mondta Mili.
– Tán éppeg azért! – bólintott lefittyedő ajakkal a kis komorna.

115. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hangay Emília (Mili) · Mück Mári

Hasonló könyvek címkék alapján

Szabó Tünde: A hacker
Marni Bates: Gyilkos a vonal végén
Meg Cabot: Átlagméret nem akadály
Csóti Lili: Hetedvérig
Jenny Carroll: Tudom, hol vagy!
Sara Shepard: Pretty Little Liars
Karen M. McManus: Lehull a lepel
Joss Stirling: Storm és Stone
Carlos Ruiz Zafón: A szél árnyéka / Tűzrózsa
Estelle Brightmore: 13. napon