32. legjobb krimi könyv a molyok értékelése alapján
57. legjobb ifjúsági könyv a molyok értékelése alapján
75. legjobb romantikus könyv a molyok értékelése alapján

A ​Barnum-rejtély (Ambrózy báró esetei 6.) 1335 csillagozás

Böszörményi Gyula: A Barnum-rejtély Böszörményi Gyula: A Barnum-rejtély

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

1901. ​április 3-án hatalmas tömeg gyülekezik a Monarchia ékköveként emlegetett magyar székesfővárosban, Budapesten, a külső Kerepesi úton. A többezres csődületben inasoktól az arisztokratákig mindenféle rendű és rangú ember képviselteti magát. Reggel 6 óra 20 perckor aztán az izgalom a tetőfokára hág. A tömeg felmorajlik, a rendőrök sorfalat állva próbálják az izgága embereket hátrébb szorítani. A cinkotai vasútállomás különvágányára ekkor pöfög be az első hatalmas teherszerelvény, mely Budapestre hozza az amerikai „humbugkirály”, Barnum és Bailey kerekeken gördülő „városát”, a The Greatest Show on Eartht, vagyis A Föld legnagyobb cirkuszi látványosságát.

A tömegben ott van egy fiatal hölgy is, a Marosvásárhelyről származó Hangay Mili, a hírneves magánzó detektív, Ambrózy báró hitvese. És ahol ennyi ember verődik össze, ott bűnözők is akadnak szép számmal. A bűntettre pedig, mely sokkal hajmeresztőbb, mint a cirkusz bármely csodája, nem is kell sokáig… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2020

Tagok ajánlása: 14 éves kortól

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Vörös pöttyös könyvek Könyvmolyképző

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
334 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634578505
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
336 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789635614912
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
336 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635614929

3 további kiadás

Kapcsolódó zóna

!

Ambrózy báró esetei

1024 tag · 738 karc · Utolsó karc: 2023. november 13., 13:40 · Bővebben


Enciklopédia 47

Szereplők népszerűség szerint

Báró Ambrózy Richárd · Hangay Emília (Mili) · Mück Mári · Monyorókeréki és Monoszlói Erdődy Agáta Mária Gobertina · Hangay Emma · Erdős Renée · Tarján Vilmos · Suha István (Isti) · Hangay Árpád · Vén Bódis Gáspár · Rudnay Béla · Madame Orlócy · Boskó János · Giuseppe Baroccaldi · Harry Forster · Kódiskirály (Herbst László, 'Laca') · Törőcsik Mihály · Tóti Erzsébet 'Böske'

Helyszínek népszerűség szerint

Osztrák-Magyar Monarchia


Kedvencelte 172

Most olvassa 53

Várólistára tette 285

Kívánságlistára tette 319

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Böszörményi Gyula: A Barnum-rejtély

Ismét tökéletes volt, mint mindig!
Ezúttal egy cirkuszban játszódik a cselekmény, ahol újabb nyomozás vár Miliékre. Felbukkan egy régi szereplőnk, Madame Orlócy, aki rejtélyes és furcsa üzenetet küldött Emmának. A környezet leírása újból rendkívüli, úgy éreztem, mintha én is ott lennék a cirkuszban. Ebben persze segítségemre volt a szerző is, hiszen rengeteg kutatómunkát végez, amit aztán lábjegyzetek formájában elénk is tár. Annyira szeretem ezt az alaposságot a könyveiben, rengeteget hozzáad számomra a történethez.
A nyomozás zseniális volt, a mufurc báróból volt kicsit kevés.
Feltehetőleg a következő rész olvasását húzom amíg tudom, mert elszomorít, hogy az az utolsó. :(

Nikolett0907 P>!
Böszörményi Gyula: A Barnum-rejtély

„– Ez a kisasszony csak azért mond rám ilyen csúfakat, mert egyszer-kétszer megbiberéztem a szoknyája szegélyét.”

Tartozom egy hatalmas vallomással. Hogy is fogalmazzak?
Na jó, maradok az egyszerűségnél! Életemben nem volt még ilyen viharos kapcsolatom senkivel sem, de ez a sorozat kihozott párszor a sodromból.

A kezdeti ellenségességemnek és a barátaim noszogatásának egyvelegeként végül beadtam a derekam és lépésről – lépésre kezdtem megfigyelni azon elemeket, amikért az általam szeretett személyek rajonganak. Nem mondom továbbra sem, hogy felhőtlen a véleményem, de most már értem és átérzem ennek a „őrületnek” bizonyos elemeit.
Számomra az az író hiteles, aki képes több zsánerben is alkotni. Könyvei által megmutatja sokszínűségét és képes elvarázsolni a legnehezebb olvasói lelkeket is. Egyre több magyar tehetséges alkotóval ismerkedhetem meg, de csak igen kevés akad, aki nem csak elgondolkodtat, de a lelkem mélyéig megfog írásaival. A mostani kötet egy „befejezése” a kételkedés időszakának, mert végre több okból is azt kaptam, amit várok egy regénytől. És igen elismerem, hogy finnyás vagyok sok esetben, de nagyon boldog is egyben, mert új kedvenc hazai alkotóra leltem.

Ez a része a sorozatnak fergeteges volt. Végig sírtam a nevetéstől, de emellett csodálatos szófordulatokkal, régies, úgymond ízes mondatokkal találkoztam.
A karakterek a megszokott formájukat hozták, de azért akadtak új szereplők is, akikkel szívesen ismerkedtem. A két lány szemszögéből felüdülés volt olvasni az eseményeket és nagyon tudtam értékelni azokat a rejtett manírokat, sőt talán ezektől vált számomra „tökéletessé” ez az alkotás.
Az események pörögtek és a cirkuszi jelenetek is elbűvöltek.

Most először érzem úgy, hogy KELL ez a sorozat és egyszer el fogom olvasni az első kötettől az utolsóig.

Tehát, mostantól tőlem az időjárásról is írhat kedves író úr, én elsők között fogom kézbe venni a könyveit. Köszönöm, hogy hitelesen és rendkívüli mesélésével meggyőzött egy ilyen nehéz esetet is, mint jómagam is vagyok.
Minden elismerésem.

Kedvenc!♥

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
334 oldal · ISBN: 9789635614936
Pati28 P>!
Böszörményi Gyula: A Barnum-rejtély

Közel két hónapja lettem még csak Ambrózy őrült rajongó, de már tűkön ülve vártam, hogy a kezembe vehessem ezt a részt is.

Izgalmas és fordulatos volt az első oldaltól az utolsóig, alig bírtam letenni. Kíváncsian vártam, hogy mi fog történni, és egészen az utolsó oldalakig kiszámíthatatlan volt a cselekmény kimenetele.
Imádtam a cirkuszban játszódó jeleneteket, és tetszett az is, hogy a Hangay lányok szemszögéből követhetjük végig az eseményeket.
Márika továbbra is a kedvenc szereplőm, spoiler jókat derültem rajta. Egyszerűen imádom. :D
Természetesen Milike a csavaros eszével sikeresen felgöngyölíti az ügyet, és minden a helyére kerül.
Kicsit hiányoltam Mili és Richárd párosát, de az epilógus mindenért kárpótolt.
A befejezésen sírtam és nevettem egyszerre. Végre megkaptam a várva várt sorokat, amit persze többször is el kellett olvasnom, mert nem hittem a szememnek, és bevallom, szívesen olvastam volna még tovább a könyvet, de sajnos elfogytak azok a fránya lapok, én pedig teljesen kész lettem, mint a lekváros palacsinta. :DD

Szóval nagyon köszönöm ezt az újabb vérpezsdítő élményt az író úrnak.
Hatalmas kedvenc lett ez a rész is. ❣
Szívből ajánlom mindenkinek. :)
spoiler

K_Kata99 P>!
Böszörményi Gyula: A Barnum-rejtély

„– Elismerem – bólintott a magánzó detektív újfent elégedetten. – Kegyed elméje ma igazán remek formában van!”

Hat éve már, hogy olvastam az első részt.
Hat éve tart az őrületes rajongásom a sorozat iránt.
Ezalatt a hat év alatt füzeteket írtam tele a kedvenc idézeteimmel, teóriákat gyártottam a leleplezésekről, a folytatásokról és 2016 óta minden évben az elsők között állunk sorban @alice_kingsley-vel a Könyvhéten, hogy dedikáltathassuk a regényeket.

A Barnum-rejtély pedig már a hatodik könyv a sorozatban, amely ezúttal a rejtélyekkel és ámulattal teli Barnum&Bailey cirkusz világába kalauzol.
Izgalmas nyomozás veszi kezdetét, amikor a társulat Budapestre érkezik, melyben Madame Orlócy, Emma barátnéja is érintett lesz. Számos titok lát napvilágot, miközben néhány csínytalanság és megvesztegetés árán Miliéknek sikerül kibogoznia a cirkusz falain belül rejtőző tekervényes szálakat.
Ahogy már megszokhattuk, parádés történetvezetés jellemzi a regényt, rengeteg kutatómunkával és a korra jellemző sajátságokkal fűszerezve. Nagyon szeretem, amikor a Budapesti Hírlap egy-egy cikke megjelenik a könyvben, valamint a lábjegyzetekben megbúvó kiegészítő információkat.
Akárhányszor felbukkant egy már-már jól ismert szereplő, felcsillant a szemem. A jellemük, sajátos szóhasználatuk, vonásaik szépen sorban megelevenedtek előttem. Ennek pedig az a súlyos következménye lett, hogy egyetlen részt sem tudok már elképzelni nélkülük.

Teljesen elvarázsolt ez a rész is és már annyira, de annyira várom a folytatást! ♥
A mi drága, morc bárónkból (aki talán már nem is olyan morc) szeretnék többet kapni, úgy hiszem már neki is hiányzik, hogy belevethesse magát egy újabb vérpezsdítő, szövevényes nyomozásba.

28 hozzászólás
pveronika>!
Böszörményi Gyula: A Barnum-rejtély

Böszörményi Gyula Ambrózy báró sorozata hatalmas kedvencem, így amikor lehetőségem nyílt hónapokkal a megjelenés előtt elolvasni a könyvet, egy napot sem bírtam várni, azonnal belevetettem magam a történetbe. Mondanom sem kell, hogy ez a kötet is a kedvencek polcán végezte, és imádtam minden egyes sorát.

A történet színtere ez alkalommal a híres Barnum és Bailey cirkusz, amely 1901-ben Magyarországra is ellátogatott. A truppal utazik Hangay Emma egykori barátnéja Madame Orlócy is, azonban mielőtt még Emma meglátogathatná őt, egy rejtélyes levél érkezik tőle, amelyben megtiltja, hogy a lány felkeresse őt. Természetesen Mili és Emma nem hagyhat felfedetlenül egyetlen titkot sem, és miután egyre több gyanús dolgot vélnek felfedezni a cirkusz körül, arra vállalkoznak, hogy utánajárnak, hogy mi is folyik pontosan a „Greatest show on earth” sátortáborának falai mögött.

Bár nem mindenki szereti a cirkuszokat, engem mindig is lenyűgözött ez a világ, és varázslatosnak találom. A könyvben szereplő Barnum cirkusz a legtöbb ember számára talán A legnagyobb Showman című filmből lehet ismerős, amely valóban ellátogatott Budapestre 1901-ben. Hihetetlen elképzelni, hogy mekkora hatalmas cirkusz lehetett, ami képes volt befogadni 12000 embert és 20 elefántja is volt. Ismét látszott a szerző hatalmas kutatómunkája. Nagyon jók voltak a leírások, szinte magam előtt láttam a hatalmas sátrakat, a rengeteg artistát, a különleges szerzeteket és a számos különböző állatot.

Az előző kötet, a Szer’usz világ végén, amely a kis kelekótya komorna, Márika könyve volt, nem voltam biztos benne, hogy vajon a sorozatnak érkezik-e több része a jövőben, mégis maradt bennem egy kis hiányérzet. Az akkori értékelésemben le is írtam, hogy úgy gondolom, hogy Emma története nem kapott igazi lezárást, és emiatt fájt egy picit a szívem. Így el sem tudom mondani, hogy mennyire örültem, hogy Emma ismét középpontba került, annak pedig még jobban, hogy Milivel (és persze Márikával) közösen kezdtek bele a nyomozásba. Egyszerűen imádtam őket együtt, tökéletesen bizonyították (ismét), hogy képesek helytállni a férfiak világában még a báró távollétében is. Segítette őket az éles eszük, a bájuk, a talpraesettségük és persze a bátorságuk, ami valahogy sohasem akart elfogyni. Testvérekként is jól működtek, nemcsak az észjárásuk volt hasonló, de egymás érzelmeiben is tökéletesen olvastak. Most végre tanúi lehettünk annak, hogy milyenek is lehettek a Hangay lányok még azelőtt, hogy Emma eltűnt, mielőtt minden elkezdődött volna. Bármennyire is szeretem, amikor Mili és a báró együtt nyomoznak, kifejezetten tetszett, hogy ezúttal a Hangay testvérek vették kezükbe a Barnum és Bailey cirkusz talányát.

Hihetetlenül izgalmas és fordulatos volt ez a könyv. Nagyon jól át volt gondolva minden részlet, és én magam sem jöttem rá a bűnesetek megoldására, amiből végül több is jutott. Nekem ez volt az egyik eddigi kedvencem a sorozatból, még annak ellenére is, hogy szeretett bárónk ismét elég kevéske szerephez jutott. Nem tudom, hogy lesz-e még több regény a sorozatban, hiszen most már tényleg úgy érzem, hogy immár minden szál lezárult és így tökéletes, ahogy van, de ha Böszörményi Gyula mégis meglepne minket egy újabb Ambrózy kötettel, egészen biztosan nem hezitálnék, hogy ismét útjára kísérjem-e Ambózy bárót és a Hangay lányokat egy izgalmas nyomozásra.

http://veronikasreaderfeeder.com/boszormenyi-gyula-a-ba…
Könyves fotó: https://moly.hu/karcok/1543695

15 hozzászólás
Linszyy P>!
Böszörményi Gyula: A Barnum-rejtély

Előre jelezném, hogy rettentő elfogult vagyok ezzel a sorozattal, szóval rossz szót tőlem ne nagyon várjatok. :D
Egyszerűen izgalommal tölt el, amint meglátom a lábjegyzeteket, a fejlécet és kedvenc szereplőim nevét a lapokon. Most, mikor éppen beleszerettem a Barnum Cirkuszról készült filmbe, megjelenik az egyik kedvenc könyvsorozatomban is, méghozzá valós alapokra helyezve. Amiért nagyon becsülöm Böszörményi Gyulát, az az, hogy veszi a fáradtságot, és utánajár, mégis milyen volt a valóságban ez az egész híres társulat, akik bejárták a világot. Míg a film elég sok cukormázat tesz a történetre, ebben a könyvben megismerhetjük, hogy hogyan is működött abban az időben a cirkuszos élet. És ez nem éppen habos torta. Persze nem minden valós ebben a kötetben sem, de a kor hangulata itt is nagyon erős volt, amit imádtam.
Nekem ez a rejtély most annyira nem volt érdekes, mivel nem igazán ismertem és fogadtam a szívembe a cirkusz társulatát, de volt itt más érdekesség is. Bár én sosem szerettem annyira Emmát, mint Milit, mégis érdekelt, hogy hogyan végződik az ő sztorija, és kicsit meg is tudtam lepődni a végkifejleten.
Nagyon szerettem volna még több Richárdot a történetbe, na de hátha majd egy következő részben. :D Tetszett, hogy ott vettük fel a fonalat, ahol az előző részben abbahagytuk, és amiért érdemes volt elolvasnom ezt a részt is, az a házaséletük betetőzése Milivel. Nagyon szépen és emberien oldották meg. Azért egy szereplőért elmorzsoltam egy könnycseppet, úgyhogy mégsem hagyott hidegen a gyilkolászás és a nyomozás.
Én a legkevésbé kedvelt Márikás kötetet is egyszerűen imádtam, szóval úgy látszik, hogy nálam ez a sorozat nem tud mellélőni. :)
https://youtu.be/-gEQD_LC_io

5 hozzászólás
Amaryll87>!
Böszörményi Gyula: A Barnum-rejtély

Imádtam az egész sorozatot.
Ezen a részen többször is visítva nevettem fel.
Fordulatos, izgalmas, szövevényes. Igaz, el tudtam volna viselni több bárót a történetben
A cirkusz világa is érdekes volt, bár én kifejezetten nem szeretem a cirkuszt.

Evelena P>!
Böszörményi Gyula: A Barnum-rejtély

Kezdeném az első gondolatommal, amikor a könyv értékelésén elmélkedtem:

Remélem, hogy egyszer majd ez a könyvsorozat is kötelező olvasmány lesz és sokakkal szeretteti meg az olvasást.

Ismét csak a legjobbakat lehet elmondani erről a kötetről is. Azzal együtt, hogy már az alapötlet is megfogott, no meg az összes előző rész (és félrész is) meggyőzött már, hogy olvasnom kell.
Tudjátok mit szeretek ebben a sorozatban, úgy igazán? Valahogy olyan otthonosan érzem magam a főszereplők körében, annyira jó érzés tölt el, mikor róluk olvashatok, egyszerűen megszűnik minden a külső világból, és visszarepülök egy kalandos, szerethető karakterekkel felépített világba, ahol ott a logika, az illem és sokszor ennek a józan ésszel vívott csatája. Szeretem, ahogy a szívem mellett megmozgatja az elmémet és elgondolkoztat, foglalkoztat és heves szívdobogást okoz, de valahogy mégis ellazít és valahogy körülölel ez a világ.

Ambrózy báró újra kissé visszafogottabban, a háttérből, de ott van. Mili, Márika és Emma pedig meghódítják a cirkuszi világot. :) Ebben frappáns volt az új nyomozó, Harry feltűnése, aki azért mindig egy kicsit rejtélyes is. Emmának már ismerős a közeg, ő könnyebben felveszi a ritmust. Viszont Mili meg mindent olyan ügyes szemmel átlát. Márika pedig ugyebár hozza azt a személyiséget, amivel már a kezdetektől megérintette az olvasót.

Örültem, hogy a villába is visszamentünk, az a kedvenc helyszínem.

A cirkuszosok közül mindenki igazán karakteres személyiség. Valahányszor felmerült a kinézés, a mutogatás, összeszorult a szívem. Különösen megmaradt bennem, hogy a cirkuszon belül mindenki ámulva bámészkodott, sőt lenyűgözve, azon kívül pedig lesújtó pillantások sorával kísérték a cirkuszi embereket spoiler.

A krimi szál is érdekes volt, a megoldás is. Azon szoktam filozofálgatni kicsit, hogy vajon a szereplők egyikeként mennyivel lenne könnyebb kiszűrni azokat az apró jeleket, amik a megoldáshoz hozzásegítenek, mint így olvasóként. De valahogy így is mindig megszólal bennem valami egy-egy szónál, bekezdésnél, meghallott félmondatnál, hogy na most figyelj!

Sok könyvsorozatot szerettem nagyon olvasni és soknál éreztem, hogy olvasnám még pár könyv erejéig. De..

Ennél úgy érzem, hogy a végtelenségig tudnám olvasni, ahogy a főszereplő páros és Márika is persze újabb és újabb rejtélyek nyomában járnak. Egyszerűen szeretnék még visszatérni hozzájuk sokszor, remélem így is lesz. :)

BeliczaiMKata>!
Böszörményi Gyula: A Barnum-rejtély

Valamiért mindig is vonzott a cirkusz világa, holott a valóságban cseppet sem olyan romantikus ez a világ, mint hinnénk. Szerettem olvasni a történetet, ahogy apránként kibontakozott, kiderült a rejtély. Érdekes volt olvasni, hogy ki mit követett el spoiler. Örültem, hogy végül spoiler megtalálta a boldogságot, és nem lepődtem meg, hogy merre vitte tovább az útja. Ambrózy báró kicsivel többet is szerepelhetett volna, de ami késik, nem múlik. Bízom benne, hogy a következő kötetben ismét együtt nyomoznak majd Milivel. Remélem lesz még folytatás.
Kis kiegészítés:
Örülök, hogy még mielőtt elkezdtem a regényt, elolvastam az író könyvhöz kapcsolódó karcait, így sok szereplőt szinte már ismerősként „köszönthettem”.


Népszerű idézetek

pveronika>!

Agáta mama épp arról kezdett beszélni, hogy a személyzet tagjai maguk kell eldöntsék, ki marad a villában és ki tart vele Tanára, mikor bennem az a bizonyos cérna, melyen a jó modor keserves súlya szokott himbálózni, elszakadt, s én a hökkent társaságot magára hagyva egyenest az emeletre robogtam, hogy ott párnái közé fojtsam az én drága férjuramat.

9 hozzászólás
Könyveslány P>!

– Elismerem – bólintott a magánzó detektív újfent elégedetten. – Kegyed elméje ma igazán remek formában van!
– Azért olykor az alakomat vagy a toalettemet is megdicsérhetné, maga hólyag – jegyezte meg kissé epésen Mili.

120. oldal

pveronika>!

– Magyar lányok! – nevetett fel Forster a fejét csóválva. – Micsoda gyönyörű, ravasz boszorkányok maguk!
– Vigyázzon, barátom, mert az ily szavak nálunk már flörtnek számítanak – mondta Emma –, és ha ezt meghallja a húgom férje, nyomban párbaj lesz a dologból!
– Akkor hát tekintsük úgy, hogy gyönyörűnek csupán kegyedet neveztem – kacsintott Emmára kölkös pimaszsággal a Pinkerton ügynök –, Mrs. Ambrózynak pedig kizárólag a „ravasz boszorkány” titulus jár!

205. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hangay Emília (Mili) · Hangay Emma
Atara>!

Richárd, maga nekem ne legyen ennyire… Ennyire báró! – néztem egyenest a szemébe. – Maga legyen csak nekem egyszerűen a férjem és passz!

64. oldal, 3. fejezet - Vircsaft és hajcihő (Könyvmolyképző Kiadó, 2020)

_Katie_ P>!

[…]
– Látod ezt? – mondtam boldogan. – Ő itt életem párja, aki immár tényleg sokkal jobban van!
– Ezt talán abból következtetted ki, hogy felettébb ingerült, pimasz mód türelmetlen és hölgytársaságban kifejezetten udvariatlanul viselkedik? – kérdezte Emma két órával később, mikor az ebédtől felállva a parkba mentünk, hogy a lugasban álló asztalka mellett fogyasszuk el a feketénket.
– Richárd ilyen, ha önmaga – bólintottam. – Nyers, lényegre törő, az úri finomkodást messze kerülő, procc alak, de én így…
– Szereted – koppantott a nővérem tökéletes pontot a mondatom végére. […]

40. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hangay Emília (Mili) · Hangay Emma · lugas
pveronika>!

Ott cirógassa a pökhendi arisztokratáját a merevgörcs, ahol én kívánom neki: van nekem az ő ridegségén kívül is elég bajom!

7 hozzászólás
pveronika>!

Hát amíg én dögrováson vótam, mán mindenkit elért az a szép mézes szerelem, csak éppeg engemet kerülget ki folyvást?!

243. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mück Mári
1 hozzászólás
pveronika>!

– Üljék már le kicsinyt, mielőtt még összeesik itt nekem, mint az Ív utcai Swajda Kázmér, aki az első tanálkozáskor értesült csak róla, hogy a menyasszonyának, akit hosszas távlevelezés útján hódított meg, ádámcsutkája van.

101. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Mück Mári
1 hozzászólás
_Katie_ P>!

– Na, ennek sincs ki mind a négy kereke, az hót ziher! – súgta Márika.
– De legalább magyar – mondta Mili.
– Tán éppeg azért! – bólintott lefittyedő ajakkal a kis komorna.

115. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Hangay Emília (Mili) · Mück Mári
Bori19>!

– Hepciáskodott, mondván, hogy a családot érintő fontos dolgokban mindig a családfőnek, vagyis a férfinak kell döntést hoznia.
– Mire te?
– Történelmi példákat soroltam, melyek mind azt bizonyították, hogy a fontos családokat valójában mindig a háttérben tevékenykedő asszonyok irányították. Ezen jó darabig elvitatkoztunk, miközben valahogy összetört egy váza és széjjelrepült néhány tucat papiros, de végül sikerült megállapodnunk.
– Miszerint?
– Ha még egyszer a megkérdezésem nélkül dönt olyan ügyben, ami mindkettőnket érint, kitekerem a nyakát.
– És ebbe a te báród belenyugodott?
– Azt nem tudom, mert miután ezt közöltem vele, rácsaptam az ajtót, hadd gondolkodjék magányos békességben.

53. oldal, 2. fejezet - Fekete úr fekete hintón (Könyvmolyképző Kiadó, 2020)


A sorozat következő kötete

Ambrózy báró esetei sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Csóti Lili: Hetedvérig
Szabó Tünde: A hacker
Marni Bates: Zűrzavar a vonal végén
Jenny Carroll: Tudom, hol vagy!
R. Kelényi Angelika: Bűnös örömök városa
Jennifer Lynn Barnes: Örökösök viadala
Karen M. McManus: Lehull a lepel
Cassy Blacksmith: Te leszel a következő
Astrid Scholte: Négy halott királynő
Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna