!

9… ​8… 7… (Rémálom 1.) 329 csillagozás

Böszörményi Gyula: 9… 8… 7…
Régikönyvek.hu 2.500 Ft
Könyvmolyképző · 2.999 Ft –16% 2.519 Ft
Bookline · 2.999 Ft –15% 2.549 Ft
Könyvtár

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

A ​gruftik köztünk élnek. A gruftik feketére festik a szemhéjukat, jelezve: ők látják a köztünk-bennünk élő démonokat!

Képzelj el egy olyan Budapestet, ahol a 3/b-ben lakó tatát alkesz démonok gyötrik, mióta elveszítette a feleségét. A negyedik emeleten élő, 16 éves lányt egy asmo démon arra kényszeríti, hogy mindennap vegyen valamit a plázák egyikében. A konditermek naponta zsúfolásig telnek kopasz, nagyképű, az értelmes gondolatot izomból megvető srácokkal, akikben sargatanas démonok égetik a kalóriát és az érző lelket. Oldalukon vihogó lánykák, kiknek vállán uncubus démon röhög. A sötét kapualjban egy srácot hernyó démon kábít bugyutává, hogy többé ne fájjon neki a csakis mammon pénzdémonnak élő szülei érzéketlensége…
… Éjjel hőzöngő, ordítozó nők és férfiak áldoznak a sabathanoknak – az értelmetlen gyűlölködés démonainak – utcán, téren, autóban, focimeccsen, kocsmában, vagy a saját otthonaikban…

Képzelj el egy ilyen Budapestet! Vagy talán nem is kell… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2007

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2012
306 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639708778
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2007
306 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632450100
>!
ISBN: 9789632457550

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Lilith · Synerella · Xilka (imp) · Salamon (Slomó) · Tomaso · Ádám · Éva


Hirdetés

Kedvencelte 87

Most olvassa 35

Várólistára tette 191

Kívánságlistára tette 151

Kölcsönkérné 8

Elcserélné vagy eladná

>!
★★★★★ Eladó Elcserélhető
Rebeka_C könyve Böszörményi Gyula: 9… 8… 7…
>!
2.000 Ft ★★★★★ Eladó Elcserélhető
AndreaTM könyve Böszörményi Gyula: 9… 8… 7…

Kiemelt értékelések

+
>!
Ferger_Jolcsi
Böszörményi Gyula: 9… 8… 7…

Igaz, hogy már nagyon régen olvastam, még valamikor a középiskolában, mégis nagyon szép emlékeim maradtak erről a könyvről. Nagyon szerettem olvasni, tetszett az író által felépített új világ. Számomra ez a könyv újat tudott mutatni. spoiler

+
>!
Hiryuu
Böszörményi Gyula: 9… 8… 7…

Egy nagyon érdekes, és egyedi világot teremtett meg az író, jó volt olvasni a különböző démonokról, impekről, gruftikról, és egyéb természetfeletti lényekről – azt hiszem, pont egy ilyen könyv kellett most nekem.
A szereplőket is szerettem, bár Lilith néha kicsit idegesített a logikátlan döntéseivel. spoiler
Azt nem értem, hogy miért kellett két befejezést írni. Az író ennyire döntésképtelen volt, vagy mi van? :D Amúgy nekem az eredeti, a démonos szál jobban tetszik, remélem az lett folytatva.

+
>!
gab001 P
Böszörményi Gyula: 9… 8… 7…

Az elején nehezen tudtam ráhangolódni a világra. Rengeteg információ, s magyarázat alig. Aztán beszippantott. Nem tudom, mikor történt, de egy idő után azon kaptam magam, hogy nem tudom letenni. Hihetetlenül egyedi világ a démonoktól zsúfolt Budapest. Az események pedig megállás nélkül pörögnek. Időnként egyáltalán nem értettem a főszereplőt, de mégis szimpatikus maradt. Aztán a végén egyik pofont a másik után osztotta ki számomra az író. Sok mindenre magyarázatot kaptam, vagy mégsem? Nagyon érdekel a folytatás.

2 hozzászólás
+
>!
boszii I
Böszörményi Gyula: 9… 8… 7…

Úrisssten!
Hát, igaz, ami igaz, ez nem semmi egy könyv!
Szerintem nem én vagyok így vele egyedül, de őszintén megvallva, így a végére érve, nem tudom, hányadán is állunk, és nagyon remélem, hogy végül azt szavazták meg, hogy a démonos része folytatódjon, mert inkább az tartogathat izgalmakat. :-))
Már alig várom, hogy olvashassam a többi részét ^^

+
>!
RVivi
Böszörményi Gyula: 9… 8… 7…

Újabb remek Böszörményi könyv. Az elején picit féltem este olvasni, mert démonok vannak benne. Köszi hülye horrorfilm. De a borítón kívül nem volt ijesztő. :D
Érdekes, hogy rögtön arra gondoltam, hogy az összes démon gonosz ebben a világban. De az impek cukik és nagyon bírtam őket.
A szereplőkről: Tomasoval és Synerellával is úgy voltam, hogy az egyik pillanatban nagyon bírom, a másikban meg belefojtanám egy kanál vízbe vagy lávalöttybe… Lilithet pedig nagyon bírtam, de leginkább csak sodródott az árral.
A befejezés elég fura volt, úgy voltam vele, hogy amiatt levonok fél csillagot. De nem tettem, mert az utolsó két oldal mindent megmagyarázott. De az eléggé zavart, hogy mindkét Zéró fejezetben ugyanaz a párbeszéd volt a két felnőttnél, ugyanúgy reagáltak a mondatokra.

+
>!
Maggie_ღ 
Böszörményi Gyula: 9… 8… 7…

Nem is tudom, hogy mit írhatnék, vegyesek az érzéseim e könyv iránt. Tetszettek a különféle démon kitalációk, érdekes történet, érdekes szereplőkkel.

+
>!
lettielena
Böszörményi Gyula: 9… 8… 7…

Amíg várok Mili és bárója történetére, megismerkedem egy másik Böszörményi remekművel. A borító alapján már gondoltam, hogy nem lesz egy sétagalopp, valami sötét titok lappang a sorok között. Szárnyait bontogató és úgy is maradó goth tini énem valósággal ugrált örömében. Nagyon megtetszett Lili világa, a vége különösképpen! Hiszek benne, hogy mindannyiunknak megvannak a maga démonai, akikkel küzdenie kell vagy épp együtt élnie vele, szóval überkirálynak tartom az elképzelést, ami a könyvben megjelent. Alig várom, hogy folytathassam Lili sötét titkainak a felkutatását, mert úgy érzem, lesznek itt még meglepetések. Még nem annyira tudom, melyik a valóság, és most mi a helyzet, mert halvány a befejezés, de hát ezért trilógia és szuper.
Böszörményi Gyula felkerült Martin bácsi mellé, a zseniális kedvenc írók listámra :D

Minden ember lelkében vannak sötét helyek, amiket zárva kell tartani. Normális esetben az ajtó csukva van, de olykor kinyílik, s akkor a sötétség veszi át az uralmat. Ez az őrület.

+
>!
Baba082 P
Böszörményi Gyula: 9… 8… 7…

Ahhoz képest, hogy mekkora baromságnak tűnt az elején, kifejezetten jó olvasmány lett belőle.
Tapizó és alkesz démonok…annyira hülyén hangzik, hogy nehéz eldönteni hirtelen, hogy ez most egy paródia, vagy tényleges sztori.
Viszont a karakterek kimondottan érdekesek, könnyen megkedvelhetőek, a történet nem unalmas, folyamatosan fenntartja az olvasó figyelmét, és ami extra piros pont, hogy Budapesten játszódik. Ó és, nem a Széll Kálmán téren, hanem a Moszkván.
Kicsit amolyan ungariseherripotter szerű, de csak első blikkre. Másodikra akár társadalom kritikának is felfoghatjuk, ha leszűrjük a démonokat. Sőt, talán le se kell őket szűrni, csak nem kell konkrét szörnyeket elképzelni. A könyvben persze azok szerepelnek, de ha ezt leszámítjuk, a mi világunk is pont olyan, mint a könyvbéli. Ha az embernek nincs egy önpusztító démona, azaz rossz szokása, akkor a többiek kinézik, alapvető elvárás, hogy egyforma agyhalott embertömeget alkossunk.
De ha megmaradunk a fantázia világában, akkor is lebilincselő kötet, eredeti, szórakoztató, izgalmas.

+
>!
DoreenDelevigne
Böszörményi Gyula: 9… 8… 7…

Ez egy remek könyv. Elképesztő, mennyi fantázia van benne. Ha talán előbb találkozom vele, biztos imádnám, de úgy érzem, kinőttem. Várom a Rudnay gyilkosságokat :D

+
>!
Briza
Böszörményi Gyula: 9… 8… 7…

Egészen különleges szűrőn át figyelhettem ezt a budapesti világot, amely egyszerre Böszörményi Gyuláé és Lilithé is. Először nem értettem, ha már nálunk játszódik ugyan miért nem lehet a szereplőknek magyar nevük, de a végén megkaptam a magyarázatot erre a kérdésre. A főszereplő döntéseit időnként egyáltalán nem értettem, s nem is kutattam az okát. Annál nagyobb volt a meglepetésem, amikor erre is fény derült. A két hasonló fejezetet második variációját végiguntam, sőt idegesítő volt ugyanazt újra olvasni. A befejezés viszont hihetetlen fordulatot vett, aminek hatására az ember lánya alig várja hogy folytatódjon a visszaszámlálás.


Népszerű idézetek

+
>!
NoemiSmile

A halottak jó fejek. Csendesek.

86. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lilith
+
>!
island

A szitkozódás ugyanis nem más, mint a lélekben összegyűlt salakanyag. A testünk is elválasztja a tápanyagtól a szennyet, aztán a slozin megszabadulunk tőle. A lélek szintén táplálkozik: szavakkal, érzésekkel, indulatokkal. Magába szívja azokat, elválasztja a hasznosat, és ami mérgező, azt acsarkodó káromkodással löki ki magából.
Aki szitokszavakkal árasztja el a környezetét, akár üvöltve, akár „poénos" kötőszóként használva azokat, olyan, mint a hasmenéses kutya: egyfolytában, mindent, mindenhol bemocskol, amerre jár.

76. oldal

+
>!
mama_gold P

Minden ember lelkében vannak sötét helyek, amiket zárva kell tartani. Normális esetben az ajtó csukva van, de olykor kinyílik, s akkor a sötétség veszi át az uralmat. Ez az őrület.

273. oldal

+
>!
Panda 

– Ha csepp eszem volna, itt hagynálak. Csakhogy nincs, úgyhogy öhülhetsz.

211. oldal, Kettő

Kapcsolódó szócikkek: Lilith
+
>!
island

A fiú szőke, tizenhat éves, kék szemű és aljas.

(első mondat)

Kapcsolódó szócikkek: Tomaso
+
>!
island

Vedd észre, hogy a démonok, ha rejtve is, de ott nyüzsögnek a Városban mindenhol.

305. oldal

+
>!
DoreenDelevigne

Legyőzni önmagunkat: ez az egyetlen és tökéletes győzelem!

99. oldal

+
>!
DoreenDelevigne

– Tudod, hogy megy ez. A kiscsajok manapság nem bírják kivárni, amíg rendesen felnőnek. Muszáj nekik játszani a nőt.

7. oldal

++
>!
Hickory

– Hogy az a kohbáccsal simogatott öheganyám tegye bele kétszeh-háhomszoh! Hol a túhóba van itt a gázlámpa csapja?

72. oldal


A sorozat következő kötete

Rémálom sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Lilian H. AgiVega: A Bermudák királynője
Spirit Bliss: A múlt árnyai
Nyulász Péter: Helka
J. K. Rowling: Harry Potter és az azkabani fogoly
Rick Riordan: Csata a labirintusban
Cassandra Clare: Az angyal
Christopher Paolini: Örökség
J. R. R. Tolkien: A hobbit
Roderick Gordon – Brian Williams: Vissza a felszínre
Tamora Pierce: Az istennő kezében