6… ​5… 4… (Rémálom 2.) 224 csillagozás

Böszörményi Gyula: 6… 5… 4…

2008. Budapest A 9… 8… 7…-tel valami elkezdődött! Valami felébredt! Még mindig azt hiszed, hogy ez csak játék? Reménykedsz, hogy téged nem érint? Akkor most nézz mélyen a borítón lévő lány szemébe és… Gondolkozz végre el! Nem mondhatom, hogy vedd bátran a kezedbe ezt a könyvet, hisz Lilith majd úgyis vigyáz rád. Úgy tűnik, ebben a városban mindenki csak önmagára számíthat! Annyit mondhatok, ha olvasni kezded, a tüdődben most is legyen annyi levegő, hogy még időben kiálthass: „Exi ab seo!”

Eredeti megjelenés éve: 2008

Kiadói ajánlás: 14 éves kortól · Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2008
344 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632450124

Enciklopédia 8

Szereplők népszerűség szerint

Lilith · Xilka (imp) · Synerella · Salamon (Slomó) · Gabrieru Omega · Tomaso · Fenevad (Lucifer) · Marilyn Manson


Kedvencelte 49

Most olvassa 19

Várólistára tette 105

Kívánságlistára tette 102

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
csillagka P
Böszörményi Gyula: 6… 5… 4…

Azt képzelem Böszörményi Gyula nagyon szereti dédelgetni az alkotásait.
Erre a könyvre még ráfért volna még egy kis szerető kényeztetés.
persze, hogy Fenevad, ez nem is volt kérdés

1 hozzászólás
>!
Karcsika
Böszörményi Gyula: 6… 5… 4…

Egy hónapig olvasni egy könyvet meredek, de bevallom ez nem csak a könyv hibája, nekem sincs mostanában túl sok felesleges energiám, talán még ezt is tavaszi fáradságnak hívják.
Tehát, a könyv maga nem rossz. Sőt hozza a megszokott stílust, a fanyar humort, az őrületes csavarokat és a megdöbbentő fejleményeket, de ez most nekem valahogy kevés volt, nem kötött le úgy, mint az előző. Kicsit olyan érzésem volt, mintha ellaposodott volna a történet egy pöppet, és valahogy nem nyújtana nekem „újjat”. Ettől függetlenül nem fogom lepontozni, mert érzem, hogy jó könyv, csak nem most kellett volna olvasnom, nem ebben az időszakban.
De azért bevallom, a végén nagyon szorítottam, hogy az legyen amit szeretnék, majd elolvastam a következő rész fülszövegét és azt hiszem egy világ tört össze bennem :DD

>!
buzavirág P
Böszörményi Gyula: 6… 5… 4…

Egy fenekestül felfordult Budapest tárul elénk, ami valljuk be nagyobbat szólna, ha jobban ismerném a várost. De ezt a hátrányt valamelyest kárpótolja a szépen, választékosan használt magyar nyelv. Ilyenkor érzem azt, hogy milyen jó magyar íróktól olvasni, főleg attól, aki ki is használja a magyar nyelvben rejlő lehetőségeket. Kicsi impünket, Xilkát, megint csak meg kell említenem, ő a könyv egyik fénypontja, rettenetesen jó szövege van. spoiler Bevallom, sejtelmem sincs a befejezésről, de egy dolog biztos, a világ tényleg nem lenne kerek, ha csak jók élnének benne, nagyon tetszett a Jin és Jang hasonlat.

>!
Navi
Böszörményi Gyula: 6… 5… 4…

Jó volt, izgalmas. Lilith sajnos nem a szívem csücske, de ettől eltekintve nagyon jó könyv. Az árulót nem találtam el :( Bár valószínűleg pont ez volt a lényeg :) Szürke szerintem még fog meglepetéseket okozni. azt sem értem, mi a fityfenét eszik minden srác Lilithen, hogy őt akarja. Nekem csak egy hisztis kiscsaj, jó adag önzőséggel. Nagyon érdekes volt a két világot látni, s ha belegondolunk, igazán nagy különbség nem volt bennük. Silver Ivy és Slomó kapcsolata is megér egy misét. Az a „csók” :) Tomasó megérdemli, Xilka remélem még újra felbukkan. Le a kalappal az apa előtt, Anya meg menjen csak a …
Nemsokára olvasom a befejező kötetet, kíváncsi vagyok Enochra :)

>!
julcseee P
Böszörményi Gyula: 6… 5… 4…

Továbbra is érdekes ez a démonokkal téli Budapest ahol már több főgonosz is található. A főszereplő Lili sajnos nem a kedvencem, de a kis imp Xilkat imádtam . A csavar hogy ki az áruló az számomra sajnos már az elejétől világos volt úgyhogy már alig vártam h végre kiderüljön és tuljussunk ezen az áruló dolgon. A vége megint eldöntendő maradt de végülis szerencsere a többség azt választotta amit én is választottam volna.:)

>!
RVivi
Böszörményi Gyula: 6… 5… 4…

Még az első részénél is jobban tetszett. A legtöbb női főszereplő idegesítő és vannak, akik csak elvannak és nem zavarnak. És még azok, akiket nagyon lehet bírni. Lilith az utóbbiba tartozik. Nem tudom, miért, de engem megfogott és nagyon bírom. :) Tetszik, hogy nem esik hasra magától, és a magyarázat is tetszik, hogy miért neki kell döntenie. Aztán ott vannak a többiek: Tomaso imádom, Szürke őt is :D és Gabrieru de őt csak egy ideig bírtam. Amikor az előző könyvbe feltűnt Gabrieru, gondoltam, hogy még meg fog jelenni. Salamont a végén nem igazán értettem. Miért nem bír várni fél percet, amíg Lilith elmondja neki azt a fontos dolgot, amit tudnia kéne? Synerellát és a Fenevadat is szerettem, de, ha választanom kéne a két zéró fejezet közül, akkor a Fenevadét választanám. Synerelláé nagyon zavaró. Kíváncsi vagyok melyik szálon folytatódik. :)

>!
diamondfox P
Böszörményi Gyula: 6… 5… 4…

Az eleje picit nehézkesen indult be, de a végére meg csak úgy kapkodtam a fejem és még egy romantikus kádas együtt fürdés is megesett ezzel a könyvvel… (don't worry, nem ázott el!)

Na, szóval. Lilith kezdett a végére megkergülni, ami teljesen jogos volt. Volt jó pár fordulat, amit az én egyszeri KMK-s könyveken edződött agyam már kitalált spoiler, de volt olyan is, amin csak úgy pislogtam spoiler. Legjobban a végén lepődtem meg, majd a legeslegutolsó lapon megláttam, hogy ismét az Olvasók kezében volt a döntés és ahogy rápillantottam az utolsó rész fülszövegére örömmel állapítottam meg, hogy az általam is preferált utat választották. Viszont minden elismerésem ezért az ötletért, tök jó, hogy úgymond „mi” irányítottuk a történetet :)

Tehát tök izgi volt ez a rész is, a végén hatalmasat szólt a csatajelenet – szegény Budapest – és kíváncsian várom az utolsó részt, hogy megtudjuk, mi is lesz Lilith-el itt a nagy kavarodásban.
u.i.: Nem tervezik esetleg újra kiadni ezt a trilógiát? Normális borítóval?

>!
Briza
Böszörményi Gyula: 6… 5… 4…

Azt a Böszörményi Gyuláját! Ez a sorozat egyre brutálisabb. És micsoda véletlen, hogy épp azokban a napokban sikerült olvasnom, amikor a történet évfordulója is játszódik, ráadásul a sorsfordító éjszakán fejeztem be.
Időnként zavart, hogy az akár az egész világot fenyegető végzet kizárólag Budapestre koncentrálódik, mintha senki mást nem érdekelne a földön, hogy micsoda hatalmas fenyegetést jelent a Fenevad hatalma. Pedig a média jelenléte világméretűvé is növelhette volna a tájékoztatást. De lapoztam és úgy döntöttem nem fontos, ez most egy egészen más világ.
Mivel az első részt majd egy éve olvastam, jól jöttek a finom utalások az előzményekre, bár a folytatás óriási fordulatot vett.
Xilkát egyre jobban megkedveltem, élveztem az áruló utáni nyomozást (Vagy netán többen is vannak?) és jókat szórakoztam a váratlanul megoldódó veszélyes helyzeteken.
No de a vége! Ugyan már nincs választási lehetőségem hogyan is folytatódjon a sorozat, az íróbácsi utólag is kitalálta a döntésemet… bár a két variációt összehasonlítva és ismerve a könyvet az első út hangosan visította magából, hogy csak ezt ne.

>!
Erzsébet_Szászi
Böszörményi Gyula: 6… 5… 4…

Még mindig nagyon tetszik ez a különleges Budapest. Ha igazán ismerném is a fővárosi utcákat, biztos még többet nyújtana. Lilith és a gruftik kifejezetten szimpatikusak voltak. Csak az zavart kicsit, hogy az áruló kiléte számomra túl hamar világossá vált, és bosszantott, hogy Lilith nem látja ezt. A csataleírás pedig nagyon-nagyon izgalmas és élvezetes volt. Megpróbálok nem beleolvasni a következő részbe, bár nagyon kíváncsi vagyok, hogy melyik szál fog tovább futni.

>!
Habók P
Böszörményi Gyula: 6… 5… 4…

Még sötétebb, mint az előző rész, ennyi nekem már szinte sok is (most azt hiszem, pihenek mielőtt az utolsó kötetbe kezdek). Viszont továbbra is izgalmas, fordulatos, meglepő. Az áruló számomra nem volt kétséges, Lilith továbbra sem kedvenc, azt a helyet Xilka stabilan tartja.


Népszerű idézetek

>!
Tiktak

„Az a szemét apád!"- gondoltam.- „Milyen könnyen , milyen gyakran ordítják ezt az anyák a gyerekeik arcába! Pedig azt a szemét alakot nem a gyerek, hanem épp hogy az anya választotta egykor az apaszerepre"

117. oldal

>!
le_miserable

…a feladat, amit Slomó ránk bízott… Pontosabban, amit kiköveteltem magunknak, az sürgősebb volt, mint vécét találni szilvaérés idején.

193. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lilith
>!
Tome

-Meht ha valóban ughani akahsz, jobb volna sietned – mondta. – Hamahosan felkel a nap, és világosban öngyilkosnak lenni annyiha magamutogató húzás.

226. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Xilka (imp)
>!
bzsolti10

-Szehinted mehhe kehessük?- szólalt meg ismét az imp.
-Az irodája a harmadikon volt-emlékeztem vissza.-Amilyen romantikus pasi…
-Slomó homantikus?!-hördült fel Xilka.- Neked tényleg megzavarodott az elméd kisanyám!

52. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lilith
>!
Namida

Most komolyan! Ti tényleg elhiszitek azt, ami a Könyvek Könyvében le van írva? Hisz zavarosabb és elképzelhetetlenebb, mint…mint a…
Nem találtam megfelelő hasonlatot, de Xilka nyomban kisegített:
– Mint az Ezehegyéjszaka meséiből készült filmfeldolgozás konzolos játékváltozatának phoghamkönyve zulu nyelven?!

147. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lilith · Xilka (imp)
>!
bzsolti10

-Ilyen hidegvéhű fickót utoljáha a hahmadik kehületi csatohnavámpíhok bálján láttam- fintorgott elismerően Xilka.

187. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Xilka (imp)
>!
Hickory

— Gyorshívó egy Slomó, kettő én, három Gitta, négy Ivy, öt és hat ti vagytok, a hetes pedig Szürke. Megértettétek?! Bármilyen gyanús jelre…
— Úgy érted: embergyanús, démongyanús vagy csak egyszerűen… hm, hátezmegmi-gyanús?

>!
Namida

Azt hiszem, jobb volna, ha most nem mennénk belel semmiféle vallásfilozófiai szájtépésbe – szívta meg a fogát Xilka. – A lényeg a lényeg: a Legfelsőbb Hatalom megtehemtette a világmindenséget, hogy az embehek játszadozhassanak benne. Ám a buli ideje egyszeh csak lejáh, és akkor fizetni kell a mászóka, csúszda és a homokozó használatáéht. Vágod, cicabogáh?

149. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Xilka (imp)

A sorozat következő kötete

Rémálom sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Cassandra Clare: Üvegváros
Rachel Vincent: Lélekőrzők
Cassandra Clare: A hercegnő
J. L. Armentrout: Opál
Becca Fitzpatrick: Finale – Végjáték
A. M. Aranth: Acorenu – Kiválasztva