6… ​5… 4… (Rémálom 2.) 287 csillagozás

Böszörményi Gyula: 6… 5… 4…

2008. Budapest A 9… 8… 7…-tel valami elkezdődött! Valami felébredt! Még mindig azt hiszed, hogy ez csak játék? Reménykedsz, hogy téged nem érint? Akkor most nézz mélyen a borítón lévő lány szemébe és… Gondolkozz végre el! Nem mondhatom, hogy vedd bátran a kezedbe ezt a könyvet, hisz Lilith majd úgyis vigyáz rád. Úgy tűnik, ebben a városban mindenki csak önmagára számíthat! Annyit mondhatok, ha olvasni kezded, a tüdődben most is legyen annyi levegő, hogy még időben kiálthass: „Exi ab seo!”

Eredeti megjelenés éve: 2008

Kiadói ajánlás: 14 éves kortól · Tagok ajánlása: 15 éves kortól

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2021
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635616787
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
344 oldal · ISBN: 9789632457574
>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2020
344 oldal · ISBN: 9789632457581

1 további kiadás


Enciklopédia 11

Szereplők népszerűség szerint

Lilith · Xilka (imp) · Salamon (Slomó) · Synerella · Tomaso · Fenevad (Lucifer) · Gabrieru Omega · Marilyn Manson


Kedvencelte 55

Most olvassa 15

Várólistára tette 121

Kívánságlistára tette 131

Kölcsönkérné 3


Kiemelt értékelések

csillagka P>!
Böszörményi Gyula: 6… 5… 4…

Azt képzelem Böszörményi Gyula nagyon szereti dédelgetni az alkotásait.
Erre a könyvre még ráfért volna még egy kis szerető kényeztetés.
persze, hogy Fenevad, ez nem is volt kérdés

1 hozzászólás
Karcsika>!
Böszörményi Gyula: 6… 5… 4…

Egy hónapig olvasni egy könyvet meredek, de bevallom ez nem csak a könyv hibája, nekem sincs mostanában túl sok felesleges energiám, talán még ezt is tavaszi fáradságnak hívják.
Tehát, a könyv maga nem rossz. Sőt hozza a megszokott stílust, a fanyar humort, az őrületes csavarokat és a megdöbbentő fejleményeket, de ez most nekem valahogy kevés volt, nem kötött le úgy, mint az előző. Kicsit olyan érzésem volt, mintha ellaposodott volna a történet egy pöppet, és valahogy nem nyújtana nekem „újjat”. Ettől függetlenül nem fogom lepontozni, mert érzem, hogy jó könyv, csak nem most kellett volna olvasnom, nem ebben az időszakban.
De azért bevallom, a végén nagyon szorítottam, hogy az legyen amit szeretnék, majd elolvastam a következő rész fülszövegét és azt hiszem egy világ tört össze bennem :DD

Ibanez P>!
Böszörményi Gyula: 6… 5… 4…

Egyértelműen unalmasabb volt az elsőnél, viszont ha azt nézzük, hogy a világ már nem okozott meglepetést és tudjuk, hogy előbb-utóbb sor kerül az összecsapásra, akkor érthető, hogy trilógia és kellett ez a második rész. Ha csak két részes lett volna és a mostani részben csapott volna össze jó és rossz, az értékelők azon dühöngenének, hogy Lili hogy lett az első rész kislányából a Fenevadot legyőző ? (még ugye nem tudom a végét, ezért a kérdőjel) hősnő, még így, a második részben néha kicsit furcsa volt, hogy hirtelen ennyien démonvadászok és pár zacskóval meg elmondott átokkal puff, erős démonokat küldenek vissza pokolba (egyébként másnak is beugranak a Constantine című film jelenetei, a tükörrel, meg a homlokra nyomott jellel (itt kártya, ott ugye a megfelelő vallási jelkép)… meg úgy maga a világ is, csak itt hiányoznak az angyali befolyásolók… spoiler. Szóval innen nézve teljesen indokolt ez a köztes kötet, amely felkészít a végső nagy összecsapásra, igaz, Lili néha igazán idegesítő volt (hát az az elalvásos jelenet, az talán nem kellett volna, annyira gyerekes volt, hogy…), az anyja még inkább, nyírtam volna ki mielőbb, pár haláleset meg igazán kellett, én nem sajnáltam… az áruló személye nyílt titok volt, szerintem nem volt meglepetés senkinek. Úgyhogy összességében úgy érzem, hogy kellett, annyira nem nyúlt hosszúra se, nagy ötlet a végén ismét a két lehetőség és hogy az olvasók dönthették el (jól döntöttek :-D), úgyhogy nemsokára harmadik rész :-D

Garbai_Ildikó P>!
Böszörményi Gyula: 6… 5… 4…

Mozgalmas volt tele fordulatokkal. A csatát nagyon élveztem izgalmasra sikerült. Mégis valahogy motoszkál bennem valami nem volt az igazi.. Lilithet néha idegesítőnek találtam és miért kell ő mindenkinek ennyire? Azon meglepődtem,hogy az anyja milyen lett.Az áruló személyére hamar rájöttem.Nyomasztó egy világot sikerült teremtenie az írónak még jó,hogy csak könyvben.Kíváncsi vagyok mit lehet ebből kihozni és mi lesz a befejezése a történetnek.

buzavirág>!
Böszörményi Gyula: 6… 5… 4…

Egy fenekestül felfordult Budapest tárul elénk, ami valljuk be nagyobbat szólna, ha jobban ismerném a várost. De ezt a hátrányt valamelyest kárpótolja a szépen, választékosan használt magyar nyelv. Ilyenkor érzem azt, hogy milyen jó magyar íróktól olvasni, főleg attól, aki ki is használja a magyar nyelvben rejlő lehetőségeket. Kicsi impünket, Xilkát, megint csak meg kell említenem, ő a könyv egyik fénypontja, rettenetesen jó szövege van. spoiler Bevallom, sejtelmem sincs a befejezésről, de egy dolog biztos, a világ tényleg nem lenne kerek, ha csak jók élnének benne, nagyon tetszett a Jin és Jang hasonlat.

Navi P>!
Böszörményi Gyula: 6… 5… 4…

Jó volt, izgalmas. Lilith sajnos nem a szívem csücske, de ettől eltekintve nagyon jó könyv. Az árulót nem találtam el :( Bár valószínűleg pont ez volt a lényeg :) Szürke szerintem még fog meglepetéseket okozni. azt sem értem, mi a fityfenét eszik minden srác Lilithen, hogy őt akarja. Nekem csak egy hisztis kiscsaj, jó adag önzőséggel. Nagyon érdekes volt a két világot látni, s ha belegondolunk, igazán nagy különbség nem volt bennük. Silver Ivy és Slomó kapcsolata is megér egy misét. Az a „csók” :) Tomasó megérdemli, Xilka remélem még újra felbukkan. Le a kalappal az apa előtt, Anya meg menjen csak a …
Nemsokára olvasom a befejező kötetet, kíváncsi vagyok Enochra :)

diamondfox P>!
Böszörményi Gyula: 6… 5… 4…

Az eleje picit nehézkesen indult be, de a végére meg csak úgy kapkodtam a fejem és még egy romantikus kádas együtt fürdés is megesett ezzel a könyvvel… (don't worry, nem ázott el!)

Na, szóval. Lilith kezdett a végére megkergülni, ami teljesen jogos volt. Volt jó pár fordulat, amit az én egyszeri KMK-s könyveken edződött agyam már kitalált spoiler, de volt olyan is, amin csak úgy pislogtam spoiler. Legjobban a végén lepődtem meg, majd a legeslegutolsó lapon megláttam, hogy ismét az Olvasók kezében volt a döntés és ahogy rápillantottam az utolsó rész fülszövegére örömmel állapítottam meg, hogy az általam is preferált utat választották. Viszont minden elismerésem ezért az ötletért, tök jó, hogy úgymond „mi” irányítottuk a történetet :)

Tehát tök izgi volt ez a rész is, a végén hatalmasat szólt a csatajelenet – szegény Budapest – és kíváncsian várom az utolsó részt, hogy megtudjuk, mi is lesz Lilith-el itt a nagy kavarodásban.
u.i.: Nem tervezik esetleg újra kiadni ezt a trilógiát? Normális borítóval?

julcseee>!
Böszörményi Gyula: 6… 5… 4…

Továbbra is érdekes ez a démonokkal téli Budapest ahol már több főgonosz is található. A főszereplő Lili sajnos nem a kedvencem, de a kis imp Xilkat imádtam . A csavar hogy ki az áruló az számomra sajnos már az elejétől világos volt úgyhogy már alig vártam h végre kiderüljön és tuljussunk ezen az áruló dolgon. A vége megint eldöntendő maradt de végülis szerencsere a többség azt választotta amit én is választottam volna.:)

aram76 >!
Böszörményi Gyula: 6… 5… 4…

Na ha már elkezdtem, folytassuk alapon jöjjön a többi is. Hát ez kevésbé tetszett mint az első, olyan kissé töltelék hangulata van. Igaz, hogy tele van fordulatokkal, illetve törekszik a meglepetés hangulatára, ami néhol sikerült is. Alapvetően azonban egy-egy helyzetben kitalálható mi fog történni. A hangulata viszont ott van. Jöhet a befejező rész.

PKatica>!
Böszörményi Gyula: 6… 5… 4…

Nagyon tetszett ez a könyv is. Az első könyv olvasása után úgy döntöttem, nekem ezt el kell olvasnom, így nem is késlekedtem vele.


Népszerű idézetek

Tiktak>!

„Az a szemét apád!"- gondoltam.- „Milyen könnyen , milyen gyakran ordítják ezt az anyák a gyerekeik arcába! Pedig azt a szemét alakot nem a gyerek, hanem épp hogy az anya választotta egykor az apaszerepre"

117. oldal

kat_fromthemoon>!

…a feladat, amit Slomó ránk bízott… Pontosabban, amit kiköveteltem magunknak, az sürgősebb volt, mint vécét találni szilvaérés idején.

193. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lilith
Tome>!

-Meht ha valóban ughani akahsz, jobb volna sietned – mondta. – Hamahosan felkel a nap, és világosban öngyilkosnak lenni annyiha magamutogató húzás.

226. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Xilka (imp)
Namida>!

Azt hiszem, jobb volna, ha most nem mennénk belel semmiféle vallásfilozófiai szájtépésbe – szívta meg a fogát Xilka. – A lényeg a lényeg: a Legfelsőbb Hatalom megtehemtette a világmindenséget, hogy az embehek játszadozhassanak benne. Ám a buli ideje egyszeh csak lejáh, és akkor fizetni kell a mászóka, csúszda és a homokozó használatáéht. Vágod, cicabogáh?

149. oldal

Kapcsolódó szócikkek: csúszda · homokozó · mászóka · Xilka (imp)
bzsolti10>!

-Szehinted mehhe kehessük?- szólalt meg ismét az imp.
-Az irodája a harmadikon volt-emlékeztem vissza.-Amilyen romantikus pasi…
-Slomó homantikus?!-hördült fel Xilka.- Neked tényleg megzavarodott az elméd kisanyám!

52. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lilith
bzsolti10>!

-Ilyen hidegvéhű fickót utoljáha a hahmadik kehületi csatohnavámpíhok bálján láttam- fintorgott elismerően Xilka.

187. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Xilka (imp)
Hickory>!

Gyorsan megfogtam hát a vállamról lelógó kezét, nehogy abbafejezze az ölelgetésemet, és felmosolyogtam rá.

Namida>!

Most komolyan! Ti tényleg elhiszitek azt, ami a Könyvek Könyvében le van írva? Hisz zavarosabb és elképzelhetetlenebb, mint…mint a…
Nem találtam megfelelő hasonlatot, de Xilka nyomban kisegített:
– Mint az Ezehegyéjszaka meséiből készült filmfeldolgozás konzolos játékváltozatának phoghamkönyve zulu nyelven?!

147. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lilith · Xilka (imp)

A sorozat következő kötete

Rémálom sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Susan Ee: Angelfall – Angyalok bukása
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Dan Wells: Nem akarlak megölni
Lana Millan: Egy angyal az élet küszöbén
Joss Stirling: Misty
A. M. Aranth: Acorenu – Kiválasztva
Lilian H. AgiVega: Az elveszett tündérfalu
Könyves Karolina: A sors homokórái
Rick Riordan: Az utolsó olimposzi