3… ​2… 1… (Rémálom 3.) 191 csillagozás

Böszörményi Gyula: 3… 2… 1…

A ​9… 8… 7…-tel valami elkezdődött, valami felébredt, s aki mert, az szembenézett vele.
A 6… 5… 4…-el Lilith sorsa – amit az olvasók szavazatai határoztak meg – a teljes magány lett. Miután elveszítette a szüleit és a legjobb barátait, démonvadásszá vált, s az ő kezébe került a Város jövője.
Most pedig elérkezett a végső visszaszámlálás utolsó néhány pillanata. Ebben a kötetben Lilith története ismét csak úgy folytatódik, ahogy azt az olvasók akarták. A Város teljhatalmú ura a Fenevad, aki démonlégiói élén uralkodik, rabszolgasorba taszítva az embereket. Csupán néhány kisebb grufti osztag tart még ki, őrizve és csendben terjesztve a Tudást arról, hogy van még remény.
Legalábbis, míg áruló nem férkőzik közéjük!
S mikor eljön az igazság pillanata, kiderül, hogy a gruftik, darkok és gótok, kiknek éjfekete szeme valóban látja a köztünk élő démonokat, képesek lesznek-e kitartani, vagy maguk is a Sötétség hatalmába kerülnek. Óra kattan, mutatója rezzen: az éj… (tovább)

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2009
268 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789632451749

Enciklopédia 7

Szereplők népszerűség szerint

Lucifer · Lilith · Silver Ivy · Dorisia · Fenevad (Lucifer) · Rob · Susy Omega


Kedvencelte 47

Most olvassa 9

Várólistára tette 108

Kívánságlistára tette 102

Kölcsönkérné 4


Kiemelt értékelések

>!
diamondfox P
Böszörményi Gyula: 3… 2… 1…

Elérkezett ennek a trilógiának is a vége. Nem is tudom, hogy hol kellene kezdenem az egész véleményezősdit.
Egyrészt: végletekig tisztelem Gyula bá' munkáját, mert már itt is megcsillogtatta a lábjegyzetek lelkiismeretes használatát, akárcsak az Ambrózy-báró sorozatban :D
Másrészt: imádtam mindig is a mitológiai, vallástörténeti sztorikat és megint kaptam egy olyan furcsán nyakatekert történetet ami mellett nem tudok csak úgy szó nélkül elmenni. Lilith története az egyik legjobb szerintem és a végén a magyarázat akkora pofonnal ért fel, hogy majdnem továbbutaztam a buszon, mert pont ott tartottam, amikor spoiler

Szóval mindenképp büszke vagyok arra, hogy végre el tudtam olvasni és a fél csillag levonás a borító miatt jár. Annyira nem tetszik a koncepció, bár mivel nem mai kiadás nem csodálkozom, hogy „ennyivel lett” elintézve. Szívesen olvasnék és beszereznék egy leporolt, újraszöszölt és újborítós kiadást :)

>!
buzavirág P
Böszörményi Gyula: 3… 2… 1…

Nem egy ma íródott történet, mégis veri a hasonló témájú könyveket, és ez nem elfogultság az író magyar léte felé. Külön köszönet az új szereplőért Robért és hogy némi humort, csöppnyi iróniát is csepegtetett ebbe a fantasy elemekkel tarkított történetbe a szerző. A befejezésre eléggé megkavarodtak a szálak, sokáig nem tudtam eldönteni, hogy ki kivel van, hogy ki a valódi gonosz egyáltalán. Lillith régmúltra visszanyúló története kimondottan tetszett, és a Biblia átérmezése, a jó és gonosz harca is egyedi megoldás volt. Szintén köszönet spoiler vele volt teljes a befejezés.

>!
RVivi
Böszörményi Gyula: 3… 2… 1…

A három rész közül ez volt a legjobb. Szürke lett a kedvencem, de Lilithet is nagyon bírtam. A végéről volt egy sejtésem, de annak a csavarnak csak a felét találtam ki, a másik pedig annyira lesokkolt, hogy több oldalon át is csak tátogtam, mint egy hal, hogy ez mégis hogyan. Úgy érzem, ez nem egy egyszerolvasós trilógia lett. *.*

>!
kte
Böszörményi Gyula: 3… 2… 1…

Ezt a trilógiát is befejeztem. Nem bánom, hogy elolvastam, de biztosan nem fogom újraolvasni.
A történet összességében nem volt rossz: sötét hangulatú, néhol átláthatatlan kavarásokkal, hogy kinek mi a célja és melyik oldalon áll. Ez utóbbi kicsit paródiába hajló volt. Jók voltak a bibliai szereplők áthallásai, az indigó gyerekek feltűnése, a határozott női figurák. A humora, vicces szövegei sokat dobtak rajta.
Van benne egy hiba azzal kapcsolatban, hogy spoiler, az elég zavaró volt.
A borító kevésbé ocsmány, mint az előző részeké, de így is borzalmas.

>!
Sylveris
Böszörményi Gyula: 3… 2… 1…

A sorozatot a 2. kötettel kezdtem, a 6..5…4-gyel, nem igazán értettem, hogy miről van szó, így hagytam pihenni, de miután megkaptam az egész trilógiát, számomra teljes lett a történet.
Alig vártam,hogy vége legyen, nem azért mert untam és/vagy nem tetszett, hanem mert tudni akartam a végét. Hát ez valami fenomenálisra sikeredett! Imádtam, főleg amikor spoiler
Megkedveltem Xilkát, talán ő is volt az egyik kedvencem
spoiler
Kár, hogy vége lett, olvastam volna még tovább, érdekel hogy mi lesz velük.

>!
julcseee P
Böszörményi Gyula: 3… 2… 1…

Valahogy az utolsó résszel is úgy vagyok, mint a sorozat többi részével, hogy szerettem, szerettem, de azért nem vagyok vele teljesen kibékülve. Lilith a főszereplő nekem sok volt. Ezek a beszólásai, mint például: Haver, skacok (sajnos az igazából zavaróakat nem tudom szó szerint idézni) de az első részben ismert visszafogott, wc-ben rejtőzködő lányból lett hirtelen extra vagány lány nekem nem jött át. Értem én hogy a végkifejlet miatt kellett ez, vagyis sejtem hogy emiatt lett ő hirtelen ilyen, de engem zavart ez. Xilka továbbra is az abszolút kedvencem. És Rob is végre egy szimpatikus figura :)
spoiler csavarra nem számítottam, ez most meglepett, viszont nem feltétlen a jó értelemben. Igaz, hogy rájuk nem számítottam ebben a formában, de valahogy továbbra se vagyok ezzel kibékülve spoiler. Szóval nem vagyok vele teljesen kibékülve, mégsem bánom hogy elolvastam. De Ambrózy Báró marad számomra az írótól az igazi kedvenc :)

>!
Panni777
Böszörményi Gyula: 3… 2… 1…

Lilith ebben a részben jóval önállóbb, mint az előzőekben, végre kicsit Slomóéktól is függetlenedett, kénytelen volt a saját útját járni és szerintem meglehetősen jól csinálta. Nem igazán tudtam megjósolni, hogy mi lesz a történet vége, eléggé összekeveredtek a szálak, de végül fény derült mindenre és minden történet le lett zárva. Ami tetszett ebben a részben, hogy dinamikus volt, egy percre sem ültünk le, mindig résen kellett lenni. Az epilógusra valahogy nekem nem volt szükségem, kicsit erőltetettnek éreztem. A poénok miatt sokszor forgattam a szemem, de igazából nem az én korosztályom, szóval ez nem róható fel hibának. A borító elég ronda, de 10 évvel ezelőtt valószínűleg nem így gondolták az emó csajok. :D Amondó vagyok, hogy érdemes egyszer elolvasni!

>!
Laueszti
Böszörményi Gyula: 3… 2… 1…

Imádtam..
Egyszerűen tökéletes ez a könyv. A karakterek, a belecsempészett horror, ami nincs eltúlozva, de pont elég ahhoz, hogy ne legyen nyugodt az álmod. Tökéletes. :3
Ezek után muszáj leszek elkezdeni a Gergő sorozatot is. Asszem Böszörményi megpályázta a Kedvenc magyar szerzőm díjat ^^.

>!
Erzsébet_Szászi
Böszörményi Gyula: 3… 2… 1…

Továbbra is lenyűgöz az író által megteremtett démonikus környezet. Bevallom, volt egy pillanat, amikor kerestem egy Budapest térképet. :)
A már megismert szereplőket most is szimpatikusnak találtam, illetve az új spoiler karaktereket is megkedveltem.
A történet viszont túl sok volt számomra. Sokszor éreztem úgy, hogy elveszek a különböző szálak között, és azt sem tudom, ki kicsoda, és merre tart. Persze a végére minden tisztázódott, de ez a zavarodottság rányomta bélyegét az olvasmányélményre.

>!
Marée_Noire
Böszörményi Gyula: 3… 2… 1…

Zseniális, úgy ahogy van, de tényleg. Már a 2. könyvnél is erőst gyanút fogtam, hogy ez bizony sokkal több lesz, mint elsőre – vagy akár másodjára – látszik, ám még a képzeletemen is túltett, bizony. ;) Sosem olvastam ilyen „bizarr”, mégis lebilincselő továbbvezetését, vagy akár kissé (pozitív értelemben vett) kifacsarását a spoiler. Az EzoPara komolytalansága után üdítő volt egy ilyen megdöbbentő, mégis lenyűgöző és aprólékosan részletes felvetést olvasni! :O Ülök itt, nézek ki a fejemből, és próbálom megfogalmazni, micsoda élmény volt, de azt érzem, az én szavaim mintha kevesek lennének ehhez. ;) Érthetőbb szintre hozott számomra egy olyan témát, ami pogányként és ateistaként igen távol áll tőlem, ráadásul elérte, hogy érdeklődve utánaolvassak olyan részleteknek, amik eddig cseppet sem foglaltak le. Ráadásként olyan mérvű társadalomkritika is egyben, amitől végképp leesett az állam. Valahogy Janikovszky Éva jut eszembe, róla is épp ezt gondolom, mint most Gyula bátyóról: az írásai alapján kristálytisztán látta, milyenek az emberek, a gyengeségeiket, a jócska gyarlóságukat; és a legnagyobb dolog, hogy ennek ellenére (vagy még inkább ezzel együtt!) is szerette őket. Őszintén, csak épp nem vakon.
Több szereplőt is kedveltem, ám egyikük kiemelkedő volt: Xilka for president! :D
Felesleges is tovább ragoznom, hajszálra úgy volt jó, ahogy; szerettem. :D


Népszerű idézetek

>!
khanivore 

…úgy szorítottam Rob kezét, mint lusta írót a nyomdai határidő.

194. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lilith · Rob
1 hozzászólás
>!
Hiory

Minden ember jó – csupán a benne élő démon gonosz.

>!
Cheril

A fény mellé kell az árnyék, különben az általános ragyogás mindenkit megvakít. A jó mellett szükség van a rosszra, mert nélküle a „jóság” megszűnik létezni, hisz nincs semmi, amihez képest „jók” tudnánk lenni.

226. oldal, Egy

Kapcsolódó szócikkek: Fenevad (Lucifer)
>!
bzsolti10

-Sajnálom, de a Város TV, mely mindig is a legostobább, azaz a legkönnyebben becsapható kis emberek csatornája volt, jelenleg csak hallottaknak sugároz. Amennyiben mégis nálunk szeretne fellépni, avagy minket akar nézni, lesz szíves mihamarabb elhalálozni. Megértését szívből köszönjük!

143. oldal

>!
bzsolti10

-Én is szeretek itt kinn.
Rob hangjától, bár az halk, már-már simogató volt, mégis majdnem felsikoltottam.
-Ezt ne…!-kapkodtam levegő után.- Ezt még egyszer ne csináld!
-Bocsesz- mondta, és leült mellém a lépcsőre.-Legközelebb mielőtt megszólítanálak, majd csapok valami zajt. A sztepptánc jó lesz? Vagy inkább jódlizzak?

57. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lilith
>!
ponicorn

-Mindig tudtam, hogy a pasikkal komoly baj van. Azt hiszem, jobban örülnék neki, ha ezentúl nem mutatnád ki, amit irántam érzel… Sem öleléssel, sem öldökléssel, oké?!

>!
Rozmaring

Háttal nekünk a három arkangyal állt, akik a váratlan zajt hallva, nyomban felénk fordultak.
– Csocsi, skacok! – mondtam vigyorogva. – Jöhet egy kis tollfosztás?

203. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Lilith
>!
Rozmaring

Az ember hiába igyekszik rátalálni a pillanatra, amikor a katasztrófák sora kezdetét vette, rá kell döbbennie: mindennek van valami előzménye.

19. oldal

>!
Hiory

Minden, ami meglepő, szokatlan, zavaros és váratlan, vagyis közelebb sodor a káoszhoz, az nekem bizony örömöt okoz. Gyűlölöm a rendet, brrr!

216. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Fenevad (Lucifer) · Lucifer
>!
Hiory

Van, aki méreggel irtja a gyomot, és azt hiszi ez elegendő ahhoz, hogy a kert tökéletessé váljék. Ő nem gondol a vegyszer által elpusztított virágokra. (…) Más viszont kapával végzi ugyanezt a munkát, lassan és kínkeservesen, ám végül mégis többre megy, mert neki sikerül megóvnia az értékes növények gyökerét, s csupán a gazzal végez.

83. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Rick Riordan: Az utolsó olimposzi
Franziska Gehm: Egy zabálnivaló barátnő
J. R. Ward: Megváltott szerető
Gaura Ágnes: Vámpírok múzsája
Kevin Hearne: Hounded – Üldöztetve
On Sai: Apa, randizhatok egy lovaggal?
Karen Chance: Holdvadász
Virág Emília: Sárkánycsalogató
Hernád Péter: Hollóember