Nino ​repülni akar 24 csillagozás

Bosnyák Viktória: Nino repülni akar

Létezik egy város, ahol az utcákon autók helyett csónakok járnak. E meseszerű városban él Nino, az egérke. Gondoláján ringatózik a házak között, s irigykedve nézi Fiorellát, a citromsárga szárnyú pillangót. Nino bizony repülni akar. Ám az egerek nem tudnak repülni, ahogyan a lepkék sem tudnak úszni. Vagy mégis? Ebben a varázslatos mesében szó esik árulásról, barátságról és az álmokról is. Azokról, amelyek látszólag lehetetlenek, és amelyeket mégis valóra válthatunk.

Rippl Renáta illusztrátor és Bosnyák Viktória író ebben a különleges hangulatú mesekönyvükben azokhoz a gyerekekhez szólnak, akik álmokat dédelgetnek magukban.

Tagok ajánlása: 4 éves kortól

>!
Naphegy, Budapest, 2015
32 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789639869608 · Illusztrálta: Rippl Renáta

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

meseanyu P>!
Bosnyák Viktória: Nino repülni akar

Tényleg egy kissé logikátlan, meg egy pöttyet túltolja a didaktikát, de egyébként egy nagyon kellemes kis mesekönyv, képileg számomra tökéletes, én nagyon bírom Ripple Renáta stílusát. Bosnyák Viktória meg olyan, amilyen, sose lesz egy Lázár Ervin, de ettől függetlenül néha jólesnek az ő könyvei is.

Trudiz >!
Bosnyák Viktória: Nino repülni akar

Mindig olyanra vágyunk, ami szinte lehetetlen. Ezt tette Nino a kisegér és Fiorella, a pillangólány is, ám a találékonyságnak és a levehető szárnynak köszönhetően teljesült a vágyuk. … hogy mi az, majd megtudod, ha elolvasod.
Szívemhez közelebb álló kis mese lett volna, ha magyarországi csodás helyszínen játszódik a történet. Na, jó, néha tekintsünk ki a nagyvilágba is! :)

Jeffi P>!
Bosnyák Viktória: Nino repülni akar

Aranyos a történet és aranyosak a rajzok. Csak nekem a „semmi miatt nem sír az ember” mondat kicsit furán hat egy történetbe, ahol egy egér és egy pillangó beszélget. Ettől független érdekes a történet maga is ezzel a repülni akar kinek nincs szárnya, és úszni aki nem úszhat, de mégis megoldhatóvá válik az egész.

ViraMors P>!
Bosnyák Viktória: Nino repülni akar

Alapvetően aranyos mese, és a mondanivaló is a helyén volt, bár kicsit erősebben tolta a tanulságot, mint ahogy nekem jó lett volna. A víz vs pillangó témakörnél viszont éreztem némi következetlenséget.
Grafikailag teljesen levett a lábamról. Szépek a képek és szép a színezés is. Nagy sikert aratott – nálam és a kölköknél is – a teás csésze típusú gondola.
Történet: 3/5
Grafika: 5/5

Sicc>!
Bosnyák Viktória: Nino repülni akar

Nagyon szépséges ez a könyv! (csak az előzéklaptól káprázik a szemem:D) Rippl Renáta jól ráérzett a történetre, és olyan szépségesek a pasztelles színek! A történet is aranyos, Bosnyák Viktória, szokásához híven belecsempész sok okos dolgot a mesébe. Ez egészen addig nem zavaró, amíg nem túl didaktikus. De sajnos a végére már annyira konkrétan vonja le a tanulságot, hogy az már nekem sok.

Uzsonna >!
Bosnyák Viktória: Nino repülni akar

Kedves mese a vágyakról, álmokról, tanulsággal megspékelve.
Jöjjön Velencébe, ott minden vágya teljesül! :-)

dianna76 P>!
Bosnyák Viktória: Nino repülni akar

Egy újabb könyvesbolti olvasás, már a sokadik! Amikor jó mesét olvasok, sajnálom, hogy mindez a boltban történik, mert jó lenne elidőzni kicsit, s újra és újra belelapozni, beleolvasgatni a könyvbe.
Kedves és szerethető történet az irigységről, csúfolódásról, lopásról, barátságról, segítségnyújtásról, önzetlenségről.
Ebben a mesében valóra válik két állat álma is. De a végére kiderül, hogy vágyhatunk másmilyennek (másnak) lenni, a legjobb, ha olyanok (azok) maradunk, amilyennek (akinek) születtünk. Ahhoz, hogy teljesüljön a vágyunk, nem feltétlenül kell másmilyenné válnunk.
A mesén túl az illusztrációk és a figurák is tetszettek. Az a csésze, mint csónak, nagyon aranyos volt. A színek is szépek, kellemesek.
Egyre vagyok kíváncsi. Magyar szerző tollából írt mese, hogy lett olaszos? Miért pont Velencében játszódik? Víz máshol is van!

Boglárka_Madar>!
Bosnyák Viktória: Nino repülni akar

Nagyon aranyos mese, szépen illusztrálva, álmodozó gyerkőcöknek. Nagyon ötletes a velencei helyszín.

Honey_Fly P>!
Bosnyák Viktória: Nino repülni akar

Aranyos könyv. Kicsit tanmese jellegű. Van bevezetés, konfliktus, a végén pedig szépen tanulság is, ahogy kell. Engem mégsem tudott igazán megszólítani, de nem is én vagyok a célközönség :)

Bencuska>!
Bosnyák Viktória: Nino repülni akar

Kedves kétszereplős történet.Barátságról és álmaik eléréséről.Szerettük!


Népszerű idézetek

Trudiz >!

Az igazság az, hogy Nino irigykedett Fiorellára. Pedig kisegérke korában megtanulta bölcs egérnagypapájától, hogy az irigység csúnya dolog.

Ninácska P>!

– A semmi miatt nem sír az ember – csóválta a fejét Nino.


Hasonló könyvek címkék alapján

Gimesi Dóra: Csomótündér
Kántor Kata: A szagtalan betörő
Gimesi Dóra: A macskaherceg kilencedik élete
Dániel András: Matild és Margaréta, avagy boszorkányok a Bármi utcából
Nagy Natália: A Nap születésnapja
Fésűs Éva: Széllelbélelt mesekönyv
Novák Vica: Minka és a felhőfoltozók
Kolozsi László: Apufa
Lázár Ervin: Lovak, kutyák, madarak
Vázsonyi Endre: Fortélyos mester királysága