Ki ​van a zsebemben? (Mantyusok 2.) 16 csillagozás

Bosnyák Viktória: Mantyusok – Ki van a zsebemben?

Vajon miért dugdos Fanni rántott húst a dzsekije zsebébe? Ki lehet ott, akiről gondoskodnia kell? Erre kíváncsiak az osztálytársai is. De hiába kukucskálnak be a kislány kabátzsebébe, nem látnak ott semmi különöset. Pedig valóban van ott valaki. A titokzatos zseblakó egy mantyus, aki feltétlenül barátokat akar szerezni a magányos Fanninak. Hogy hogyan, azt csak Manka, a mantyus tudja.

>!
Könyvmolyképző, Szeged, 2011
74 oldal · ISBN: 9789632455082 · Illusztrálta: Gözde Bitir Sindirgi

Kedvencelte 1

Várólistára tette 3

Kívánságlistára tette 4


Kiemelt értékelések

>!
Zsófi_és_Bea P
Bosnyák Viktória: Mantyusok – Ki van a zsebemben?

Hűű, hát ez nagyon aranyos volt!! A mantyusok valami nagyon aranyos kis lények. Ha akarják picik, mint egy hangya, ha akarják, nagyobbak, mint egy falevél, vagy mint egy kutyus. Vagy éppen kutyussá is változnak. Ha azt érzik, hogy egy gyereknek szüksége van vigasztalásra, vagy egy társra, valamiért búslakodik, vagy magányos, akkor egy igazi, képzett mantyus, kutyává változik és úgy segít a problémán.

Igen ám, de ebben a történetben Manka és az osztálya még csak tanulja az átváltozást, mégis úgy esik, hogy egy óvatlan pillanatban, a játszótéri terepgyakorlaton Manka kutyává változik. Először csak egy kicsikévé, majd nagyobbá, és itt kezdődnek a bonyodalmak.

Egy csupaszív mantyuslány ő, aki segíteni akar a játszótéren egyedül szomorkodó Fanninak és ezért keveredik kalamajkába. Nagyon aranyosak a mantyusok, és jól nézzük meg otthon a kutyáinkat, mert ők is mantyusok voltak valamikor, sőt lehet, hogy időnként vissza is változnak.

Úgy láttam, hogy a Mantyusok sorozatnak indult, de csak egy részt találtam belőle, a Bátorság, Tomi! címűt, ami viszont, ha minden igaz, márciusban jelenik meg újra a Kolibri Kiadónál.
Bájos, nagyon szeretni való történet, gyerekek igazi kedvence lehet.
http://konyvutca.blogspot.nl/2017/03/gyerekeknek.html

>!
palastim
Bosnyák Viktória: Mantyusok – Ki van a zsebemben?

Nagyon megörültem, amikor a könyvtárban megleltem a folytatást. Ezt már közösen olvastuk a lányommal, mert az első rész óta, ő is megtanult olvasni. :)

>!
bozs P
Bosnyák Viktória: Mantyusok – Ki van a zsebemben?

Nekünk nagyon tetszett!
Végre az ugri-bugri 6 évesem is lenyugodott és lelkesen hallgatta a mesét.
A könyv mondanivalója aktuális és látom az iskolás lányomon, hogy ez a külsőség sajnos nagyon fontos az osztályukban. Azt hiszem, lesz is egy könyvélményes megbeszélésünk.

2 hozzászólás
>!
Chris
Bosnyák Viktória: Mantyusok – Ki van a zsebemben?

Egyetértek @kerry4ever – rel. Az első rész sokkal jobban tetszett, ez unalmasabb volt, ráadásul a problémát sem tudta megoldani teljes egészében.

>!
MrBones
Bosnyák Viktória: Mantyusok – Ki van a zsebemben?

Az elsőt nagyon szerettem…ezt meg nem :( Sablonos, kicsit idegesítő is volt, és unalmas…számomra nem voltak szerethetők a szereplők..sajnálom, mert vártam, hogy olvashassam…

4 hozzászólás

Népszerű idézetek

>!
Zsófi_és_Bea P

-_Tartsátok nyitva a fületeket és a szemeteket!_ – olvasták a mantyuskák. -_De legjobban a szíveteket tartsátok nyitva! Ha szomorú gyereket láttok, vidítsátok fel! A beteg gyerekeket gyógyítsátok meg! És mindig kutyává változzatok! Az emberek a kutyában bíznak a legjobban. A kutya az ember legjobb barátja. De a gyerekek legjobb barátja a mantyus._

11. oldal

>!
Zsófi_és_Bea P

– Mikor tanulunk meg kutyává változni? – kérdezte Manka a tanító nénitől.

(első mondat)


Hasonló könyvek címkék alapján

Pásztohy Panka: Mentsük meg a kiskutyám!
Janikovszky Éva: Bertalan és Barnabás
Kassovitz László: Pamacs
Gryllus Vilmos: Kutyát kérek, kiskutyát!
Csukás István: Tappancs játszani szeretne
Schiffer Ferenc (szerk.): Percy, a pökhendi
Kassovitz László: Pamacs elszökik
Gáll Viktória Emese: A gazdi zenész
Lengyel Orsolya: Kókusz kutya és a kiscica
Győri Katalin: Bojti