Klott ​Gatya, ne fárassz! (Tündérboszorkány 2.) 64 csillagozás

Bosnyák Viktória: Klott Gatya, ne fárassz! Bosnyák Viktória: Klott Gatya, ne fárassz! Bosnyák Viktória: Klott Gatya, ne fárassz!

Tudod mi az klottgatya? Múlt századi tornanadrág. Hát azt, hogy kicsoda Klott Gatya? Nagydarab, szőrösszívű, múlt századi tesitanár, a Békés Utcai Általános Iskolában. Örülhetsz, ha személyesen nem volt még hozzá szerencséd, vagyis inkább szerencsétlenséged. (Hacsak nem olvastál rémtetteiről a Tündérboszorkány című könyvben.) Bezzeg szegény ötödik dések! Nekik szeptembertől éppen Klott tanár úr az osztályfőnökük. A könyv végére kiderül, sikerül-e kiutálniuk Klott Gatyát a Békésből, vagy békét kötnek az ország legrémesebb pedagógusával.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

>!
Kolibri, Budapest, 2017
342 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634370321 · Illusztrálta: Maros Krisztina
>!
Kolibri, Budapest, 2014
342 oldal · ISBN: 9786155450198 · Illusztrálta: Maros Krisztina
>!
Kolibri, Budapest, 2014
342 oldal · ISBN: 9786155450426

2 további kiadás


Enciklopédia 2


Kedvencelte 11

Most olvassa 6

Várólistára tette 19

Kívánságlistára tette 22

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
nagara
Bosnyák Viktória: Klott Gatya, ne fárassz!

Ez a regény a Tündérboszorkány folytatása, így a szereplők jórészt ismerősként köszöntek vissza, már akikre emlékeztem… A hosszúság is kétszeresére dagadt, ami nem biztos, hogy jót tett a történetnek… Az események továbbra is a Békés Utcai Általános Iskolában játszódnak, a gyerekek már az ötödiket kezdik, és új osztályfőnököt kapnak, aki nem más, mint Klott Gatya. Elkezdődnek a furcsaságok is: morzejelek, beavatás, halláskárosodás, előevés, kobold, stb. A rengeteg magyarázat most sem maradt el, ami számomra kissé idegesítő volt… Nem igazán jött be, de azért elolvasom a harmadik részt is.

>!
AniTiger MP
Bosnyák Viktória: Klott Gatya, ne fárassz!

Új kedvenc könyvet találtam, kérem szépen! :))

Ide nekem Klott Gatyát! A könyv elolvasása után arra jutottam, hogy ha újrakezdhetném, szeretnék a Békés utcai általános iskolába járni, még akkor is, ha megkapom Klott Kálmánt OFŐnek… (…pláne akkor!) Jó döntés Klott Kálmán történetét elregélni, mert ő volt számomra az egyik legérdekesebb mellékszereplője az első résznek!

A könyvről: Az első rész 152 oldalas, a második kötet már 344 oldal! Hamar rádöbbentem, hogy azért nagyobb lélegzetvételű, mint az első rész, mert dupla annyi varázslat került bele! Egyszerűen imádtam olvasni. A borító és az illusztrációk imádnivalóak és ötletesek!

Kiknek ajánlom?
Igazából bárkinek, aki úgy érzi, hogy ráfér egy kis varázslat. Vagy kedve szottyan olvasás közben Morse kódot fejteni. Meg akarja tudni, hogy mi fán terem a tortapoéta. Mit dolgozik, aki előevő? Mitől lehet horror egy tornaóra (bár ezt szerintem tudni vélik az emberek, de tévednek)? Kicsoda Buci, Jegenye, Matekmumus, WWW?

Abszolút kedvenc: a WC lehúzási technikával foglalkozó összes rész! Illetve a hozzátartozó pörgetős játék az oldalak szélén, amit elsőre nem is értettem – aztán IMÁDTAM!)

http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2014/09/bosnyak-vik…

3 hozzászólás
>!
Oláh_Zita P
Bosnyák Viktória: Klott Gatya, ne fárassz!

Kedves volt, aranyos volt, ez most nagyon jól esett. Még a sok-sok didaktikus mondanivaló sem zavart, a történet lendületes volt. Szülőknek is ajánlom, hogyan kell a gyerekeket bátorítani, és gyerekeknek is, hogy mindig van remény a jobbra. Már aki akar és mer hinni benne…

>!
Lady_Hope I
Bosnyák Viktória: Klott Gatya, ne fárassz!

De jól esett gyerekként hogy másnak is van olyan állat tesitanára mint az enyém. :D

10 hozzászólás
>!
Paulina_Sándorné
Bosnyák Viktória: Klott Gatya, ne fárassz!

Sokat mosolyogtam olvasás közben. Aranyosak a gyerekek. Az elején sajnáltam őket, de végül mégis szerencséjük lett. Jópofák voltak az „öreg urak”, hogy segítettek nekik mikor tesi órán a székeket kellett volna cipelniük. Ignác papáját megsajnáltam. :-)

>!
Pennmenelien P
Bosnyák Viktória: Klott Gatya, ne fárassz!

Ragyogó folytatás! Klott Kálmán figurája nagyon szerethető, az elejétől fogva azt éreztem, hogyspoiler, ahhoz meg nem kellett sok, hogy felnőtt fejjel rájöjjek, mi a baja a gyerekeknek. Az első kötetben megszeretett Aranka itt jóval kisebb szerepet kapott, de abszolút nem ment a könyv rovására. Amitől szerintem ez a sorozat fantasztikus, hogy a mindennapi életből merít, nagyon jó humorral ír és a szereplők egytől-egyig szerethetőek (a beszélő neveik pedig zseniálisak) és akár a mi szomszédunk, tanárunk, osztálytársunk vagy nagyink is lehet.
Aranka kötelező olvasmány helyetti kötelező olvasás ötletét pedig a magyar oktatást szervező nagyokosok is elleshetnék! Mert mindegy mit olvas a gyerek, csak olvasson! :)

>!
Clio404
Bosnyák Viktória: Klott Gatya, ne fárassz!

Aranyos ifjúsági könyv, bár valahogy az első rész jobban tetszett.
A történet szórakoztató, az írónő stílusát szerettem, a humora kissé számomra fárasztó, de ha 9-10 éves lennék egészen biztosan jókat derülnék a poénokon.
a szereplők viszont nagyon szerethetőek, ebben a részben a matek tanár volt az egyik kedvencem.
Akkor jöjjön a következő kötet.

>!
Trudiz
Bosnyák Viktória: Klott Gatya, ne fárassz!

Ismerősként köszönthettük a szereplők többségét a Tündérboszira emlékezve. Morzejelek, titkos beavatás, kiáltvány, szerencsepatkó hatása tette érdekessé, kalandossá e történetet, humorral fűszerezve. -I.I-I…I--..I.I-I-I :)

>!
FurcsaLány
Bosnyák Viktória: Klott Gatya, ne fárassz!

Kicsit vontatottabb volt az elsőnél, de kellemesen csalódtam. Ha már elkezdtem biztos elolvasom az utolsó részt is :)

>!
tees06
Bosnyák Viktória: Klott Gatya, ne fárassz!

Teljesen átlagos és kissé közepes volt számomra ez a kötet. Én túlzásnak éreztem a közel 350 oldalas terjedelmet, mert kb. 150-200 oldalba is belefért volna ez a cselekmény. Úgy éreztem, hogy minőségben visszaesett az előzőhöz képest, és semmilyen varázslat nem volt benne. Ez egy tipikus könyv arról, hogy egy osztály utálja az osztályfőnöküket és pont. Semmi lényeges nem történt benne, és éppen ezért eléggé vontatottnak éreztem. Remélem, hogy a trilógia befejező kötete jobb lesz, és visszatér a varázslat is.


Népszerű idézetek

>!
AniTiger MP

– Laci! Gyere már!
– Hová menjek, Tutajos? Még egy darab halat sem fogtam – mordult fel a fiú, fel sem nézve a könyvből. A hórihorgas Sanya erre finoman hátba vágta, amitől Lacinak kiesett a Tüskevár a kezéből.
– Térj szépen vissza a Békés utcába! – mondta a padtársa.
– Miért, mi van?
– Technikaóra, és már becsengettek. És még meg is kell találnunk a termet.

4. fejezet – melyben megismerkedhetünk a Matekmumussal (Megjegyzem, ez a cím alliteráció, vagyis minden szava ugyanazzal a betűvel kezdődik. Ezt azért mondom, hogy valami hasznosat is találj a könyvemben. Becsületszavamra, az alliterációra irodalomórán még szükséged lesz.)

47. oldal, 4. fejezet (Kolibri, 2014)

>!
AniTiger MP

– Akkor csakis Weiss-Weber Walter tanár úr lehet.
– Az meg ki? – nézett értetlenül a fiú.
– Hogyhogy ki? Nem tudod, hogy WWW a számítástechnika-tanárotok?
– Mi azt hittük, csak egy internetes címet betűz, amikor bemutatkozott.

263. oldal, 18. fejezet - melyben Gyuri és a tündér összedugják a fejüket, majd meglepő eseményeknek leszünk tanúi (Kolibri, 2014)

>!
nagara

– Szólítson csak Kamillának – kérte a pszichológus. – A kamilla ugyanis nyugtató hatású növény.

183. oldal

Kapcsolódó szócikkek: kamilla
>!
AniTiger MP

– Közlöm veletek, hogy nem huszonhat nebáncsvirág vagytok, hanem az én osztályom. Márpedig az én osztályom vidám, jól nevelt, egészséges és eszes. Vége a nyavalygásnak! Megtiltom, hogy rosszkedvűek legyetek! Ha még egyszer panasz lesz rátok, mindenki intőt kap. Világos?

128. oldal, 10. fejezet - melyben az 5. d osztály hervadozni kezd (Kolibri, 2014)

>!
nagara

Ötödik dé mi vagyunk,
Egész nap csak tanulunk,
Az izmunkkal mit tegyünk,
Hogyha nincsen is nekünk?
Ha nincs izmod, plöttyedt vagy,
De lesz, mire jön a fagy!

54. oldal

>!
nagara

– Vitaminhiány! – állította fel a diagnózist Vali néni, Laci nagymamája, s azon nyomban limonádé-, narancs-, és kivikúrára fogta unokáját.

105. oldal

>!
nagara

Luca idegességében a körmét rágta, Téess egyfolytában az ujjait ropogtatta, Bea a hajtincseit pödörgette.

107. oldal

>!
nagara

– Szép jó reggelt, Gyugyukám! Itt a kakaód! – keltegette kisfiát Semtei anyuka.

126. oldal

>!
nagara

– Semmi tragédia – bökte ki végül –, csak a nagyi szilvás gombócot főz, és zokon venné, ha nem lennék ott pontban háromkor.

182. oldal


A sorozat következő kötete

Tündérboszorkány sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Bogáti Péter: Az ágasvári csata
Bálint Ágnes: Szeleburdi család
Munkácsi Gabriella: Rózsaláng
Nyulász Péter: Helka
Böszörményi Gyula: Rúvel hegyi legenda
Ecsédi Orsolya: Cirrus a tűzfalon
Borsa Kata: Történetek a Borostyán teázóból
Bogdán László: Az elveszett árnyékok története
Silvana De Mari: A Medve és a Farkas
Dodie Smith: Száz meg egy kiskutya