És ​most hogy festek? 70 csillagozás

Az egyszínű kaméleon
Bosnyák Viktória: És most hogy festek?

Ti is szerettek bújócskázni? Bosnyák Viktória legújabb könyvének főhőse, Kamill, a kis kaméleon is boldogan bújócskázna Licsivel, a makival és a többi kaméleonnal, de van egy kis bökkenő: Kamill nem tud színt váltani! A leleményes Licsi mindenféle trükköt bevet, hogy segítsen a barátján. A megoldás azonban nem ilyen egyszerű. Vajon mi a titok nyitja? És mi köze a színváltásnak a mesékhez és az olvasáshoz?
A KönyvTárs-sorozatban megjelenő és Rippl Renáta színpompás rajzaival illusztrált kötetben hasznos tippeket is találsz, ha saját kaméleont készítenél, vagy magad kevernél ki színeket.

Eredeti megjelenés éve: 2018

Kiadói ajánlás: 6 éves kortól · Tagok ajánlása: 4 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Könyvtárs Kolibri

Kolibri, Budapest, 2018
32 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634370994 · Illusztrálta: Rippl Renáta

KönyvParfé>!

Bosnyák Viktória: És most hogy festek? Az egyszínű kaméleon

Hihetetlenül édes történet, szerintem ez egy nagyon aranyos mesére sikeredett. Gyakorlatilag kedvesen megfogja a gyerekek kezét és azt mondja, olvass sokat, mert irtó jó móka, és sokkal több leszel tőle. Emellett Bosnyák Viktória „tanmeséje” arra is rávilágít, hogy minden problémára létezik megoldás. Egy biztos… irigylem Licsi mérhetetlen optimizmusát és segíteni akarását.
A bájos illusztrációkat Rippl Renáta varázsolta a lapokra. Puha pasztell színű világot álmodott meg a történethez, melyek nagyon jól illenek hozzá. A játékosság mellett figyelt a gegekre is, az abszolút kedvenc a Pöttyös Pannit és az Ózt olvasó Kamill képe, aki először piros és fehér pöttyösre változik, majd kék és fehér csillagok jelennek meg a külsején. Ez abszolút kicsapta a cukiságmérőmet!

Bővebben: http://konyvparfe.blog.hu/2018/05/03/bosnyak_viktoria_r…

nicosia P>!

Bosnyák Viktória: És most hogy festek? Az egyszínű kaméleon

Nagyon cuki kis kaméleonos könyv. Az elejént nem nagyon tetszettek a makilány megoldásai, de persze gyerekeknek teljesen viccesek. A vége viszont, a könyvtáros lelkemnek igazi kincs, emiatt aztán nagyon szerettem Kamill történetét.

Bea_Könyvutca P>!

Bosnyák Viktória: És most hogy festek? Az egyszínű kaméleon

Ez a könyv első ránézésre, majd első olvasásra megfogott magának a színeivel, az aranyos állatkáival, és a színt váltani nem tudó kis kaméleon meséjével.

Nagyon aranyos és imádnivaló Kamill, a kis kaméleon története, aki nem tudott más színekben pompázni, mint a társai, mindig csak zöld volt.

Nagyon aranyos, kedves, bájos történet, a könyvek szeretete, az olvasás csodája csak emeli a cukiságfaktort, és az illusztrációk és a könyv pasztell színvilága is nagyon sokat ad az élményhez.

Bővebben: http://konyvutca.blogspot.hu/2018/03/fenysebesseg-egysz…

meseanyu P>!

Bosnyák Viktória: És most hogy festek? Az egyszínű kaméleon

Nagyon jó a mese csattanója, szépségesek a rajzok, roppant szimpatikusak a főszereplők, nekem valami mégis hiányzott a nyelvezetből, a történetszövésből, hogy úgy igazán magával ragadjon. Azért ajánlom, mert egyáltalán nem rossz, csak nem az a hű meg ha, legalábbis számomra, pedig a cuki borító miatt azt vártam, hogy valami ilyesmi érzéseket kelt majd bennem.

Annamarie P>!

Bosnyák Viktória: És most hogy festek? Az egyszínű kaméleon

A kis kaméleon, Kamill lehetne a világ legjobbja bújócskában, de sajnos nem hogy legjobb, de éppen a legrosszabb, mivel nem tudja változtatni a színét, mint rendes társai. Kis barátja, Licsi mindent megtesz, hogy orvosolja ezt az apró hibát. Töretlen küzdelemmel és elszántsággal áll a kis kaméleon mellé. A bűbájos történet az óvodás korosztálynak jelent majd élményt. Pompás és üde rajzaival a gyerekek biztosan örökké nézegetni fogják.

Hintafa>!

Bosnyák Viktória: És most hogy festek? Az egyszínű kaméleon

Nagyon kedves és frappáns ötlet az olvasás esszenciáját ilyen szerethető és egyértelmű módon a gyerekek elé tárni. Azt hiszem ott értem el az olvadáspontomat, amikor Kamill a Pöttyös Pannit olvasva maga is pöttyös lett. Hiszen kimondva, kimondatlanul azért olvasunk, hogy átéljünk valós, vagy netán valótlan helyzeteket. Belebújhassunk régen volt, vagy sosemvolt szereplők bőrébe, a fotelban ülve elutazzunk a múltba-jövőbe, bárhova. Mindezektől belső világunk színesedik, gazdagodik. Akár még az arcunkra is kiül, a tekintetünkön is látszik ha egy történet elvarázsol. (Szerencsés esetben azért nem kockák és pöttyök képében.)

Bővebben: http://hintafa.blog.hu/2018/03/08/bosnyak_viktoria_es_m…

ziara>!

Bosnyák Viktória: És most hogy festek? Az egyszínű kaméleon

Kicsit telitalálatosabbra számítottam, de a kicsikémnek meg nekem is tetszett. Csodálatos színekkel, rajzokkal illusztrált kötet a barátság és az olvasás fontosságáról.

Boglárka_Madar>!

Bosnyák Viktória: És most hogy festek? Az egyszínű kaméleon

Ez egy rettentően aranyos mese, a történet, a színvilág, a mondanivaló is nagyon el van találva. A lányomnak is azonnal megtetszett és fel is kellett olvasnom az ebédhez spoiler, és csak a fáradtság szólt közbe, hogy meghallgassa a mese végét is. Szóval a célcsoport körében is sikert aratott.
Én azért végigolvastam, és szívet melengető volt látni, ahogy a kis kaméleon spoiler végül magára talál. Nagyon ötletes ez a megoldás, és az illusztrátor is remekül kihasználta a benne rejlő lehetőséget, jókat derültem Kamill átváltozásain.

katen>!

Bosnyák Viktória: És most hogy festek? Az egyszínű kaméleon

Nagyon aranyos, egy estés mese volt a kis kaméleonról, aki nagy bánatára nem tudja váltogatni a színét.
Az elején egy kicsit fárasztó volt, ahogy mindent megpróbált megtenni a színesedésért, de aztán a megoldás… Nincs az a moly, akinek ne csalna mosolyt az ajkára!!
Ui.: kötelező hozzátennem, mennyire szép és helyes az illusztrálása, külön öröm!

Chöpp P>!

Bosnyák Viktória: És most hogy festek? Az egyszínű kaméleon

Aranyos volt. Juditkám szerette. Én nem annyira, mint Ő, de természetesen mesekönyvekben Ő a mérvadó. Részemről egyébként 4 *.

Caledonia_Valley P>!

Nekem akkor is a barátom leszel, ha mindig zöld maradsz.

Caledonia_Valley P>!

Szóval mégis zöld maradok? – kérdezte Kamill elszontyolodva.