Elek, ​merre keresselek? 32 csillagozás

Bosnyák Viktória: Elek, merre keresselek? Bosnyák Viktória: Elek, merre keresselek? Bosnyák Viktória: Elek, merre keresselek? Bosnyák Viktória: Elek, merre keresselek?

Bagoly barátunk nősülni szeretne, de hamar megbánja, s felhúzza a nyúlcipőt. Vagy talán nem is megszökött, hanem elrabolták? Akkor pedig ki kell szabadítani! Nevenincs-erdő minden lakója útnak indul keresésére szerte az országban. Segíts Te is megkeresni Mihály király legjobb barátját, s mire előkerül, hibátlanul le tudod majd írni az összes nehéz földrajzi nevet, s jutalmad egy nagy ötös lehet a legközelebbi tollbamondásnál.

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Nyelvkincstár Móra

>!
Tintató, Budapest, 2022
192 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786150138954 · Illusztrálta: Dudás Győző
>!
Móra, Budapest, 2017
124 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634156581 · Illusztrálta: Szűcs Édua
>!
Móra, Budapest, 2016
122 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634154051 · Illusztrálta: Szűcs Édua

3 további kiadás


Kedvencelte 1

Várólistára tette 8

Kívánságlistára tette 1


Kiemelt értékelések

anesz P>!
Bosnyák Viktória: Elek, merre keresselek?

borító: 5
tartalom: 4
szereplők: 5
stílus: 5
élmény: 4
mondanivaló: 4

Újabb tanító nyelvtankönyv a sorozatból. Itt a földrajzi neveken volt a hangsúly. Olvastam, hogy sokak szerint ez fárasztó, de szerintem aranyos mesefolyam ez. Végre Bölcs Elek is párra talál, és milyen tüneményesre! A bagolylányok érdekes voltak, csak kissé erőszakosak.
A kedvenc részem, amikor a pár a menyasszonytánc alatt nem pénzt, hanem egy- egy könyvet kapott. Ezt meghonosíthatnánk molyos körökben! :-)) Mihály király pedig igencsak kedvesen tesze-tosza udvarló- kezdemény. A képek ismét remekül kiegészítették a történeteket.

lenne P>!
Bosnyák Viktória: Elek, merre keresselek?

Bevallom, sose voltam tul jó helyesirásból. Még a j és ly elég lyól mennek, de a földrajzi nevek írása… Nyem ment. De most már kezdem kapisgálni, csak talán job lett vólna előb.

Paulina_Sándorné P>!
Bosnyák Viktória: Elek, merre keresselek?

Aranyos mese volt, játszva tanítja, ismerteti meg a helyesírás szabályait az olvasóval. Vagy éppen felfrissíti az ismereteit. :-) A sirályt nagyon csípem, mosolyogtam rajta egy párszor. Jó volt, hogy körbevittek Budapesten.

Gáborr_Nagy>!
Bosnyák Viktória: Elek, merre keresselek?

Hiába írják a címlapra, hogy a Tanítók Egyesülete ajánlásával, engem nem győzött meg. A hölgy olyan könyveket ad ki mostanában, amik a nyelvtan tananyag elsajátítását segítenék. Ez a kötet a földrajzi nevek helyesírását próbálja. De szerintem ez így nem működik. Van egy elég unalmas, szerteágazó, sok fölösleges szereplőt mozgató kis történet, ami önmagában is uncsi, és ezt telezsúfolja a szerző földrajzi nevekkel, úgy csűri-csavarja, hogy mondatonként néha 4-5 is belekerül. Borzalmasan erőltetett és fárasztó, sokat bosszankodtam rajta. Csodálkoznék, hogyha bárkinek ettől javulna a helyesírása. És végig rosszul ír egy földrajzi nevet: Kossuth rét (nem tér!), a réteket kötőjelesen kapcsoljuk az előtaghoz, mint minden természetes képződményt!!! Kossuth-rét. Bocsi!
A háromból egy csillag a vicces képek miatt van.

Lady_Hope I>!
Bosnyák Viktória: Elek, merre keresselek?

Hóbortos, habókos.
Ha valaki tizenéves és hadilábon áll a nyelvtannal olvassa el. Egy misét megér.


Népszerű idézetek

ZsuZsanna5>!

Éjfélkor szokás szerint menyasszonytánc is volt.
– Eladó a menyasszony! – verte a násznagy, a zebra fakanállal egy rozsdás lábos fenekét.
A férfi vendégek meg is forgatták Gyöngyit. Persze a táncért nem pénzzel, hanem könyvekkel fizettek.
– Ezt nézd, Gyöngyöm! – mutatta a bagoly ifjú nejének az egyre növekvő könyvkupacot. – Ez már egy komoly könyvtárra való. – Ropjad csak kivilágos-kivirradtig.

103. oldal, Levelek Eleknek

ZsuZsanna5>!

Egy szép kora nyári reggelen Első Mihály sirály király újságot olvasott. Az Erdei hírmondót. Nincs ebben semmi csodálatos. Reggelente a legtöbb férfi kávézik, és elolvassa a friss híreket. Bár az is igaz, hogy a legtöbb férfi ezt nem egy bagoly odújában teszi. No persze, a legtöbb férfi tagadhatatlanul nem is sirály.

7. oldal, Aprócska hirdetés - nagy meglepetés


Hasonló könyvek címkék alapján

Rigó Béla: Vuk
Lázár Ervin: A Négyszögletű Kerek Erdő
Weöres Sándor: Kutyatár
Romhányi József: Doktor Bubó
May Szilvia: A Fásli Utcai Állatkórház
Fésűs Éva: Kukkantó manó és a Kerekerdő titkai
Fésűs Éva: A csodálatos nyúlcipő
Böde Péter: Barátom egy farkas
Palásthy Ágnes: Elrabolták a siklót
Szabó Magda: Bárány Boldizsár