Analfa ​visszatér (Tündérboszorkány 3.) 94 csillagozás

Bosnyák Viktória: Analfa visszatér Bosnyák Viktória: Analfa visszatér Bosnyák Viktória: Analfa visszatér

Analfa csapata akcióba lendült. Úgy tűnik, a Muci nénik is megjelentek a színen, de nem mutatkoznak. Mindenesetre valami „bűzlik” a konyha körül. Író Dalma pedig folyton gyanúsan kavar az írók feje felett. Itt valami készül…

Tagok ajánlása: 9 éves kortól

>!
Kolibri, Budapest, 2022
220 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634377702
>!
Kolibri, Budapest, 2020
210 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634377702 · Illusztrálta: Maros Krisztina
>!
Kolibri, Budapest, 2017
210 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634371410 · Illusztrálta: Maros Krisztina

4 további kiadás


Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Jóhegyi László


Kedvencelte 15

Most olvassa 8

Várólistára tette 24

Kívánságlistára tette 32

Kölcsönkérné 2


Kiemelt értékelések

Angele>!
Bosnyák Viktória: Analfa visszatér

Az első két részét feolvastam a fiamnak, a harmadiknak már maga állt neki. Nagyon tetszett neki.

2 hozzászólás
nagara>!
Bosnyák Viktória: Analfa visszatér

Jobb, mint az előző két rész. Itt is van minden, Mucik, könyvek, írók, osztály, Balaton, ármánykodás, titkok, varázslatok, s ettől lesz igazán izgalmas ez a befejező kötet.

Kicsibogár>!
Bosnyák Viktória: Analfa visszatér

Szívemcsücske ez a rész! A legjobb példa, hogy lehet fokozni a hangulatot. spoiler. A legvégső konfliktus, hogy semmi sem fekete vagy fehér, is szimpatikus és életszerű momentum. Ebből szívesen olvasnék még folytatást!

latinta P>!
Bosnyák Viktória: Analfa visszatér

Ez az írjuk bele magunkat és néhány kortárs írótársunkat-helyzet jó ötlet volt.
(És most végre nem volt annyi nyakatekert nyelvi túlmagyarázkodás sem.)

Paulina_Sándorné P>!
Bosnyák Viktória: Analfa visszatér

Nagyon meglepő fordulat volt számomra, mikor rájöttem, hogy ki is az egyik főszereplő a történetben. Persze a régi ismerősök is itt voltak: Laci, Dóri, Sári és a többiek. Meglepődtem a történet alakulásán, de tetszett, hogy miből is indult ki az egész vetélkedés Analfa és Libra között. Voltak érdekes, mulatságos helyzetek.

KönyvmolyDomi P>!
Bosnyák Viktória: Analfa visszatér

Kedvenc! Izgalmas, vicces és fordulatos. Ajánlom mindenkinek.

AniTiger P>!
Bosnyák Viktória: Analfa visszatér

Rendhagyó módon nem Budapesten, hanem Szigligeten fejeződik be a Békés utcai 5.d története, illetve kivételesen nem övék a főcsapása a könyvnek! Nagyon meglepődtem, amikor rádöbbentem, hogy ki utazik a kék Trabantban és kikkel együtt fog együtt lakni.

Picit aggódtam is, hogy nem fog felbukkanni Jóhegyi Laci, Lengyel Sári és Dóri, Ignác, Spenót, Ágica és – jaj nekem! – mihez kezdek Klott Gatya Kálmán és Aranka nélkül?!
Nem árulok el nagy titkot, hogy előkerülnek és belebonyolódnak a Szigligeten történő furcsa eseményekbe, de felbukkannak nagy örömömre a Mucik is és VÉGRE Analfát is megismerhettem! Azzal sem árulok el nagy titkot, ha elmondom, hogy régen voltam ilyen szomorú egy utolsó kötetnél… egészen a szívéhez nő az Olvasónak!

Igazán élveztem a Balatont és a kínrímeket, tetszett a szérum ötlete, a Mucivá változás, a szerelmespár egymásra találása, Klott színjátéka. Nagyon sajnáltam a könyvtárat és a könyveket az elején, de összességében imádtam a befejezést. Rejtélyes, humoros, csavaros és választékos történet – ez utóbbiról Jóhegyi Laci gondoskodik, a többiről pedig Bosnyák Viktória!

Bővebben – http://hagyjatokolvasok.blogspot.hu/2014/12/bosnyak-vik…

Anó P>!
Bosnyák Viktória: Analfa visszatér

Kedves, jópofa, könnyen olvasható, haladós. Humoros is, s vannak benne az embereken kívül tündérek és boszorkányok is, s persze a könyvek is fontos szereppel bírnak! Mi kell még egy könyvmolynak? Azt mondjátok, legyenek benne kortárs ifjúsági szerzők is? Voila! Egyet intek a varázspálcámmal, s máris ott termünk Szigligeten! Az írók az Alkotóházban „senyvedve” próbálnak ihletett állapotba kerülni, s egész véletlenül a közelben táboroznak az előző kötetekből megismert csemeték osztályfőnököstül….! A többi már megy magától! Vagy mégsem? Kell még hozzá más is? Elolvasva minden kiderül. Mindenesetre amit megtanultam az, hogy nem minden macska kedves, de egy légy egészen értelmes és helyes kis rovar lehet…! Nekem ő volt a kedvencem. Tetszettek a beszélő nevek is, bár az „Író Dalma” név értelme csak a vége felé lett számomra világos.

ieszti>!
Bosnyák Viktória: Analfa visszatér

A három rész közül ez tetszett a legkevésbé. Valahogy a légy írta dolgok nekem már egy kicsit sok volt… Amúgy előolvastam, de nem tudom, hogy fiamnak – aki amúgy nem különösebben szeret olvasni, inkább csak kötelező jelleggel olvastatom – odaadjam-e… de inkább a nem mellett szavazok. Talán csajoknak jobb lenne…

6 hozzászólás
girardella>!
Bosnyák Viktória: Analfa visszatér

Már a Tündérboszorkány is nagyon tetszett, de ez még talán annál is jobban. Negyvenes létemre jókat nevetgéltem rajta:-) Nagyszerű ötlet az írók, költő szerepeltetése. Viszont a BSZK-s gombot egyszerűen nem értem, nem lehet, hogy kimaradt pár oldal a könyvből? Visszalapoztam, de így is hiányérzetem van…


Népszerű idézetek

AniTiger P>!

– Hogyhogy most nem olvasol? Még sosem láttalak könyv nélkül.
– Klott Gatya megígértette szerény személyemmel, hogy a táborban csupán lefekvés előtt olvasok, napközben nem. Egyébként nem hozott volna magával. Azt mondta, különben menjek nyaralni a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárba.

34. oldal, 8. fejezet - Egy esős nap, melyen nem fog történni semmi. Vagy mégis? (Kolibri, 2014)

Amadea>!

Már vagy egy félórája ültem ott, amikor beszállt az ablakon egy légy. Tett egy kört, majd a kezemre röppent. Elhessentettem. Egy kis kör után a „h” betűn ült meg. Persze ezt sem hagyhattam. Ekkor átszállt az „e”-re. Legyintettem megint, mire ő újból vissza a „h”-ra. Onnan át az „e”-re. És így tovább.
„hehehe”
Biztosan szörptől ragacsos éppen ez a két billentyű, magyaráztam meg magamnak a dolgot, de ekkor hirtelen az „i”-t választotta.
„hihihi”
ENGEM KIRÖHÖG EGY LÉGY!

15.-16. oldal

AniTiger P>!

Te is a betű embere voltál. Sosem láttalak olyan elégedettnek, mint akkor. Azóta sem voltál olyan boldog, ismerd be! Tudom, mit érzel. Hiszen majdnem ötszáz éve nem olvasol. Nem ismerheted a Micimackót, az Egri csillagokat, a Május 35-öt, a Harry Pottert… Reggelig sorolhatnám. Hogy tudsz így élni, te szegény?

204-205. oldal, 21. fejezet - Éjféli mozi (Kolibri, 2014)

Amadea>!

– Alszanak a múzsák? – kérdezte hirtelen valaki a hátam mögött. Író Dalma volt az. – Csak nem azt akarják mondani az én drága íróim, hogy nem alkotnak?
– Ööö – feleltem erre „értelmesen”. – Ő majd megmondja – mutattam Editre.
– Ööö – mondta Edit is. – Majd ő – és Danira bökött.
– Ööö – nyögte Dani is, és kérdőn nézett Péterre.
– Én csatlakozom az előttem szólókhoz – tárta szét a karját csapatunk negyedik tagja.

25. oldal

1 hozzászólás
AniTiger P>!

– Kérdezzük meg, hogy „mikortól, miért, hová?” – mondta az egyik.
– Nem. Azt kérdezzétek, hogy „merre, meddig, hány méter?”! Világos?
– Igen – bólogatott a másik. – „Mitől, miért, ki hányt?”
– Hú, de nehézfejűek vagytok! Felírom nektek egy cédulára.
– Ezt kikérem magunknak! – mondta az egyikük, de mindketten sértődötten néztek rám. – Az Füsthy Ella meg a Bella volt, akiknek büntetésből meg kellett tanulniuk olvasni
– Igen! – így a másik. – Mi rendes, becsületes analfabéták vagyunk!

154. oldal, 18. fejezet - Anna? (Kolibri, 2014)

KönyvmolyDomi P>!

– […] Gyere, csoda történt!
– Milyen csoda?
– A betörők visszalopták a könyveket.

Jesper_Olsen>!

A XX. században megszabadítjuk a világot a könyvektől, ahogy megbeszéltük. Gyertek ide körém! Még egyszer, utoljára elmagyarázom. Elterjesztjük a rádiót! Ott majd esti mesét olvasnak a gyerekeknek. Azután jöhet a mozi, a televízió! Akkor már elképzelniük sem kell semmit, mert a mesét már látni is fogják. S végül, utolsó lépésként bevetjük a számítógépet, színes, csillogó-villogó, rabul ejtő játékokkal, amiktől elszakadni sem tudnak majd.

169. oldal

KönyvmolyDomi P>!

-[…] Fülét hegyezni, mert különben én hegyezem ki neki a túlélőkésemmel, azt pedig nem fogja túlélni!

4 hozzászólás
AniTiger P>!

Ott álltunk a sok ezer kötet fölött, melyek egy része siralmas állapotban volt. Az ifjúsági regények kupacai alatt pocsolyák álltak, mintha bepisiltek volna.
– A gyerekkönyveknek még pelenka kell – jegyezte meg Dani, a költő.

41. oldal, 8. fejezet - Egy esős nap, melyen nem fog történni semmi. Vagy mégis? (Kolibri, 2014)

Jesper_Olsen>!

2. BOSZI
Hú, de régi üveggömb! Az enyém 3D-s, színes, aminek dolby sorround hangja is van.

171. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

Bogáti Péter: Az ágasvári csata
Nyulász Péter: Helka
Gail Carson Levine: Elátkozott Ella
Ecsédi Orsolya: Cirrus a tűzfalon
Acsai Roland: Hunyadi László
Roald Dahl: Matilda
Cressida Cowell: Így lopd el egy sárkány kardját
Roald Dahl: Matilda három csodája
Geronimo Stilton: A nagy dinoszauruszverseny
Marcus Sedgwick: Vízözön és vesztegzár