A ​sirály a király? 46 csillagozás

Bosnyák Viktória: A sirály a király? Bosnyák Viktória: A sirály a király? Bosnyák Viktória: A sirály a király?

Szívesen lennél király vagy királynő?
Ebből a könyvből megtudod, hogy mit kell tenned!
A feladat nehéz, hiszen király mégsem lehet akárkiből. Nem szükséges,hogy gyorsan fuss, selymes legyen a bundád, tudj repülni, vagy hogy erős légy. Mire elolvasod a mesét, király leszel, legalábbis helyesírásból.
Jó szórakozást, Felség!

Tagok ajánlása: Hány éves kortól ajánlod?

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Nyelvkincstár

>!
Móra, Budapest, 2018
88 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634158936 · Illusztrálta: Szűcs Édua
>!
Móra, Budapest, 2017
88 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634155966 · Illusztrálta: Szűcs Édua
>!
Móra, Budapest, 2016
88 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634154167 · Illusztrálta: Szűcs Édua

5 további kiadás


Kedvencelte 3

Most olvassa 8

Várólistára tette 10

Kívánságlistára tette 15

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
Gelso P
Bosnyák Viktória: A sirály a király?

Nem egyszerű a J és LY szavak szövevényes hálójában bolyongani, sokszor csak tévelyegnek a csemetéink köztük.
De érdekes (és jövőbeni nyelvtani feladatnak is jó ötlet) gyakran és ritkán használt ly-os és j-s szavakat összegyűjteni, pici történetet kreálni belőlük, és ezzel feleleveníteni és tanulgatni, majd megtanulni a helyesírásukat.
Kötelező olvasmánya volt a másodikos gyerekemnek, és én is kíváncsi voltam arra, hogy mennyire király a sirály, vagy a bagoly, vagy a papagáj, vagy a lajhár, vagy a jegesmedve, bögöly, jaguár, gólya, jávorszavas,vagy mégiscsak a hiányzó oroszlán?
Aranyos, és tanulságos, meg tanulmányos… tetszettek a szóviccek: pl. a sirály királynak képzeli magát, a papagáj azt szajkózza, hogy a szarka a tolvaj, még a házatlan csiga házát is ő, vagy a napfényben megcsillanó pocsolyát is ő lopta el és jó, hogy helyet kapnak a (2-os, 3-os gyerekek számára) ritkább vagy nehezebb j/ly-s szavak, mint pl. a félkaréj, kedélyes, csermely, cserje, rejtélyes, megtébolyodott, felbolydult, zsivaj, tarsoly, kevély, rosszmájú, ganajtúró, lesújtva, támolyog, csevej, ricsaj stb. stb.

>!
Trudiz
Bosnyák Viktória: A sirály a király?

Telitalálat ez a mesekönyv!
Egyszerű és egyben nagyszerű a történet, melyben oly sok tanulható-tanulandó J-Lly-s szó található. Segítő-tanító szándéka dicsérendő! Ötletes, okos lehetőség e sokunkat elbizonytalanító helyesírás gyakorlására, mindamellett, a cselekmény szála is kedves és tanulságos.
Köszönjük Viktória! :)

>!
TitokMondó
Bosnyák Viktória: A sirály a király?

Tök jó volt!
Főleg, hogy csak egy „szimpla” mesét vártam és kaptam helyette egy harmadik osztályos nyelvtan órát! Ajánlom annak, akinek ilyen korú gyereke van, mert a j és az ly nagy Mumus!

>!
anesz P
Bosnyák Viktória: A sirály a király?

borító: 5
tartalom: 5
stílus: 5
szereplők: 5
élmény: 5
mondanivaló:5

Még amikor az Alexandrában dolgoztam, akkor figyeltem fel erre a kötetre. Most a Mese-maraton miatt olvastam el. Nagy élmény volt! Alsósoknak tényleg példaértékű oktatási segédanyag. Ezek a j betűs szavak tényleg nehezek, van olyan, hogy nekem is gondolkodnom kell írás közben, ha ritkán használt kifejezések jönnek elő.
A mese is szuper, a sirály mellett nekem a fő kedvenceim a selyemmajmocska és a bagoly voltak. Sok humorral, rendkívül bájjal íródott a történet, az illusztrációk pedig kellemesek és teljesen alátámasztják a történetet. Ajánlom mindenkinek!

>!
deardurr
Bosnyák Viktória: A sirály a király?

Kiráj kis könyv az ly-s jé és a pontos meglyegyzéséhez. Nekem elég sok plyoblémám volt mindig is ezekkel, de ez tölyténet segít mindenkin. (muszály selypítenem, mert nem lyutnak eszembe jés szavak!)

>!
Caledonia_Valley P
Bosnyák Viktória: A sirály a király?

Ezzel a kötettel mindig ügyfélszolgálati szemmel találkoztam. Mielőtt a Lírába mentem volna dolgozni, soha nem is hallottam róla. Aztán jött az idegbaj, hogy mindenkinek ez a könyv kell, de nincs, majd lesz utánnyomás (folyamatosan van), de addig nincs, a vásárlók elégedetlenek, te vagy a „segíteni nem akaró ügyfeles”, stb. stb.
Most, hogy a kezembe került a kötet kíváncsivá tett, mi is ez, amiért ennyien odavannak, vagy lehet, hogy nincsenek is oda, de kötelező a suliban, ezért elkezdtem az olvasást.
Először is azt kell mondjam, hogy egyáltalán nem bántam meg, hogy elolvastam a könyvet, ugyanis egy meglepően jó, és nagyon humoros mesét kaptam az írónőtől.
Mivel nem én vagyok a célközönség, engem már nagyon idegesített a sok j, ly kiemelés, de nyilván ez azt a célt szolgálja, hogy a gyerekek megtanuljanak helyesen írni.
A sirály egy nagyon aranyos és melegszívű teremtés, és számomra nem várt fordulatot vettek az események.
spoiler
Szóval, be kell állnom azok sorába, akik nagyszerűnek tartják a kötetet, kiváló oktatóanyag, e felett pedig egy nagyon tanulságos mese is. :)
Az illusztrációk pedig végtelenül bájosak! :) *-*

>!
Lilla
Bosnyák Viktória: A sirály a király?

Erre emlékszem! :D Még kisiskolás voltam, amikor a tanítónéni mindig felolvasta a 'csendespihenőn', ami egyenlő volt a meseolvasással. Azóta újra is olvastam már, nagyon jó és hasznos kis könyvecske. =)

>!
kuliga P
Bosnyák Viktória: A sirály a király?

Nagyon ötletes a történet, csak ajánlani tudom minden kisgyermeknek és szüleinek a helyesírás gyakorlására. Sajnos nekem nagyon rossz a helyesírásom, de kicsiként mindig azt mondták a tanáraim, hogy ha sokat olvasok, akkor ez fejlődni fog, azt nem tudom fejlődött-e, bár az igaz, ha ösztönösen írok helyesebb, mint ha gondolkodok rajta. Nyilván az olvasás miatt rögzülnek a szavak és ha nem akarom felülbírálni, jobb lesz. Így ha egy kisiskolás elolvassa, talán sok rögzül neki is. De tudomásom szerint van hozzá egy feladatgyűjtemény is, ami tovább mélyítheti a tudást. A mese is tetszett, élvezhető volt.

>!
ieszti
Bosnyák Viktória: A sirály a király?

Aranyos szòrakoztatò történet, mely még a helyesírásban is segít együtt olvassuk a fiammal (csak én éppenséggel beelőztem)

>!
Lang_Tünde IP
Bosnyák Viktória: A sirály a király?

Örülök, hogy Mosó Masa mosodáján és a Gőgös Gúnár Gedeonon kívül is van könyv, ami a kisiskolások helyesírását hivatott javítani. Kedves, szórakoztató történet, mondanivalója is van, tényleg aranyos darab, bár a sok-sok ismétlés (még ha tanító célzattal is tűntek fel ugyanazok a szavak) erőltetett volt számomra.


Népszerű idézetek

>!
Trudiz

– Mi a baj? – kérdezte tőle a bagoly.
– Hú! – mondta sirály, aki a rémülettől majd leesett az ágról.
– Hú? – csodálkozott a bagoly. – Ezt nem nekem kellett volna mondanom?

19-20. oldal

>!
Caledonia_Valley P

Volt egyszer egy erdő…
Helyenként sűrű, máshol ritkás. Mélyén kristálytiszta csermely csordogál.

>!
Trudiz

Sajnálom, de a juhtejben kétszer annyi j van, mint a tehéntejben …

39. oldal

>!
kuliga P

Bezzeg a papagáj! Szenvedélyesen szeret beszélni. Neki még akkor is muszáj jártatnia a csőrét, amikor egy moly nem sok annyi hallgatósága sincs.

9. oldal

>!
Trudiz

Jól érezte magát a sirály az erdőben, tetszett neki az erdő mélyén csordogáló kristálytiszta csermely, a selymes fű, az ibolya.

7. oldal

>!
ZsuZsanna5 P

– Súlyos hiba, hogy nem én leszek a király! – hajtogatta a papagáj. – Biztosan egy felfuvalkodott hólyag kapja végül a koronát.

39. oldal, Jé, egy j!


Hasonló könyvek címkék alapján

Lázár Ervin: A Négyszögletű Kerek Erdő
Bálint Ágnes: Micsoda pók a vízipók!
Kertész Erzsi: Labirintó
Borsa Kata: Történetek a Borostyán teázóból
Böszörményi Gyula: Rúvel hegyi legenda
Neil Gaiman: Szerencsére a tej
Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg
Holly Webb: Cica a hóban
Matt Haig: A lány, aki megmenti a karácsonyt
Edith Nesbit: Az elvarázsolt kastély