A ​korona árnyékában (Ifini éjszakák 2.) 7 csillagozás

Boruzs Gergely Gábor: A korona árnyékában

Abaszisz uralkodója, a távolnyugati partvidék ősök és istenek kegyelte őre, Ranrag Hiere Dal Raszisz Otlokir nagykirály elvesztette utolsó csatáját, és távozott az élők sorából. Halála olyan űrt hagyott a Toron szövetségi rendszerében kulcsszerepet játszó hatalom aranytrónusán, amit csak egy arra messzemenően alkalmas személy tölthet be. A túláradó szenvedélyéről és sötét titkairól ismert ország lakói közül számosan vélik magukat akalmasnak a szerepre – és fel sem ötlik bennük, hogy viszályuk epizódja csupán a nagy és véres járszmának, mely Nagy Oltokir elmúlása óta zajlik a korona árnyékában.

Boruzs Gergely Gábor Ifini éjszakák című regényének folytatása tovább szövi a főhatalomért folytatott küzdelem szálait, melyek koronavárosra boruló homályon át- meg átkígyózva az aranytrónus lépcsőjén futnak össze.

>!
Delta Vision, Budapest, 2013
250 oldal · ISBN: 9786155314483
>!
Delta Vision, Budapest, 2013
320 oldal · ISBN: 9786155314186

Várólistára tette 9

Kívánságlistára tette 12


Kiemelt értékelések

Leonidas>!
Boruzs Gergely Gábor: A korona árnyékában

Nem igazán érzem úgy, hogy fejlődne az író. A stílusa még mindig kiforratlan, a színvonal elég hullámzó. A szereplők továbbra sem kedvelhetők. Hibának tartom, hogy nincs igazi főszereplő.
A történet többnyire izgalmas, a csatajelenetek jól megírtak. Nekem fontos, hogy M* hangulata legyen a világon játszódó történeteknek. Egy-két pillanattól eltekintve, többnyire éreztem ezt a hangulatot, ami elég sok ismertebb M* regénynek nem igazán sikerült. Pl. Fogadalom.
A hibák ellenére érdemes elolvasni.


Hasonló könyvek címkék alapján

Ian Russel: Egyezség
Wayne Chapman: Észak lángjai
Dale Avery: A renegát
Malcolm J. Hunt: Bosszúangyal
Jan van den Boomen: Tűzön, vízen, árnyékban
John J. Sherwood: Abbitkirálynő
Wayne Chapman: Két hold
Ian Russel – Harold Barouche: Ranagol áldásával
Margaret Weis – Tracy Hickman: A téli éj sárkányai
R. A. Salvatore: A sötétség ostroma