Légy(ott) ​Isztambulban 311 csillagozás

Borsa Brown: Légy(ott) Isztambulban

Fanni ​elvált nőként, két gyermekével él Budapesten. Próbál talpra állni a csalódás után, de volt férje nem könnyíti meg az életét. A múlton mereng, miközben a kezébe akad egy régi levél, és benne egy fogadalom, amelyet élete első szerelmével, Ramizzal, a török fiúval tettek egymásnak.

„Megfogadjuk, hogy pontosan húsz év múlva találkozunk Isztambulban, a kék mecset előtt, amennyiben boldogtalanok vagyunk!”

A nő merész tettre szánja el magát: a barátnőjével Törökországba repül, hogy ott lehessen a találkozón, ám nem minden úgy alakul, ahogy tervezik. A helyzetet egy titokzatos isztambuli férfi bonyolítja, aki egy baleset folytán közelebb kerül Fannihoz.

Isztambul
Szenvedély
Humor
Múlt és jelen

Tudtad, hogy a baklava csak íz? Olyan, mint a csók. Vágyat gerjeszt arra, hogy az ember még jobban akarja, és többet kérjen belőle. Megkóstolja többféleképpen… Minden módon. A baklava csak íz. Csak csók.

Borsa Brown, az… (tovább)

>!
Álomgyár, Budapest, 2021
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635701698
>!
Álomgyár, Budapest, 2021
370 oldal · ISBN: 9789635701704

Enciklopédia 3

Szereplők népszerűség szerint

Fekete Fanni


Kedvencelte 52

Most olvassa 14

Várólistára tette 70

Kívánságlistára tette 86

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

MissFortune>!
Borsa Brown: Légy(ott) Isztambulban

Most ömlengeni fogok, az biztos!
Ez a történet teljesen elvarázsolt, egyszerűen levett a lábamról. Isztambul csodálatos város, a szereplők pedig még lenyűgözőbbé teszik.
Egy egyszerű, könnyen emészthető romantikus kötetre vágytam. Ennél azonban sokkal többet adott Fanni és Zidan története, az igaz, őszinte szerelemről.
Fanni egy elvált nő két gyerekkel. A férje borzalmasan bánt vele az egész könyv folyamán, én magam is szívesen lecsaptam volna. Szimpatikus női főszereplő, még ha néha kicsit túl is komplikált bizonyos dolgokat. Igazán megérintett a története, ami ritka.
Összességében nagyon élveztem az olvasást. Teljesen másra számítottam, de fordulatokban gazdag, egyáltalán nem unalmas romantikus történet volt ez. Ahj, annyira jól esett a lelkemnek!

klara_matravolgyi>!
Borsa Brown: Légy(ott) Isztambulban


Könnyed, nyári olvasmányra számítva vettem a kezembe ezt a könyvet, de sokkal többet kaptam annál. A lelkemig hatolt ez a szép és tiszta szerelem, Isztambul pedig újfent elvarázsolt. De egy másik szerelem szépsége talán még jobban melengeti a lelkem: az írónő szerelme ez iránt a nyüzsgő, csodálatos város iránt, ami valóban a szívébe ég annak, aki már járt ott. ♥

2 hozzászólás
Katica_98 P>!
Borsa Brown: Légy(ott) Isztambulban

Megy a kedvenceim közé.
Meg kell hogy mondjam, Borsa Brownal nagyon csúnyán ért véget az utolsó találkozásunk. Fehér zászlóként lebegtette ezt a könyvet, amivel kiengesztelt, és én pedig mindent visszaszívok. Valóban BB az, akit a magyar kortárs írók közül legjobban szeretek, de Gloriaról akkor sem változik meg a véleményem! Bizonyítja ezt a 10 százalék különbség a két könyv között. És ha már a százalékoknál tartok, 100 % hogy ez a nő Borsa Brownak született, nem pedig Szobonya Erzsébetnek. Zseniálisan ír. Tájleírás, romantika az ő sajátos humora! – imádtam. Mély gondolatok, amitől meghatódtam. Ami nekem egy icipicit sok volt, az az erotika. Éppenséggel nem vitte túlzásba, de a kevesebb néha több. A szenvedély enélkül is átjött. Mert az eddig olvasottak alapján biztos vagyok benne, hogy az írónőnek nem kell oldalakon át lepedő jelenetekkel ámulatba ejteni az olvasókat. Két-három mondatával sokkal többet kapunk mint bármelyik más írótól. Mindvégig déja vu érzésem volt. A Gyalázat trilógiát juttatta állandóan eszembe, ahol a két különböző kultúra találkozik. Az volt az érzésem, hogy ebből a történetből is ki lehetne hozni egy hasonlót. Azt imádtam! És ezt is! Hálásan köszönöm, hogy olvashattam, és nagyon jó volna ha még sok ilyen szép történettel ajándékozná meg az írónő az olvasóit!

3 hozzászólás
Minden_hétre_egy_könyv_kihívás P>!
Borsa Brown: Légy(ott) Isztambulban

Az arab sorozat után talán ez a könyv lett a kedvencem Borsától. Egy egyszerű, romantikus történet, aminek 90%át már az elején ki lehet számítani, de mégis olvastatta magát. A szereplőket meg tudtam kedvelni, a hely leírás nagyon jó volt, olvasás közben teljesen azt éreztem, hogy Törökországban vagyok. :) imádtam, hogy beleláttunk a török életvitelbe, az egyik kedvenc részem a piacos volt. :)

Mariann_ P>!
Borsa Brown: Légy(ott) Isztambulban

Nekem ez nagyon bejött.
Lehet, hogy az is szerepet játszott , hogy előtte elég kemény könyveket olvastam.
Ezt élveztem, én is ott jártam Isztambulban .
Szenvedélyes, túlzások nélkül. Igazi kikapcsolódás.

nagydianagloria P>!
Borsa Brown: Légy(ott) Isztambulban

Egy újabb csodás könyv az írónőtől!
Ahogy olvastam, olyan érzésem volt, hogy én is ott vagyok a szereplőkkel Isztambulban. Fanninak végig nagyon szorítottam, hogy megtalálja a boldogságot és a szerelmet. Zidan egy nagyon kedves, érzékeny, figyelmes és igazán férfias karakter, nagyon szerettem.
A történet igazán szórakoztató, tele romantikával és szenvedéllyel.

t_briga P>!
Borsa Brown: Légy(ott) Isztambulban

Az idei évi olvasásaim közül az egyik abszolút kedvenc! ♥ Már a tavaly nyári történettel, A szárd sziklával is teljesen levett a lábamról Borsa, na de most ez könyv számomra még azt is felülmúlta.
Fanni a házassága kudarca után egy rég elfeledett ígéretet felidézve és abba kapaszkodva barátnőjével, Nórával Isztambulba utazik. Újra végigjárják a fiatal korukban egyszer már bejárt csodás helyszíneket, és immáron érettebb fejjel új élmények sokaságával igyekeznek feltöltekezni. S bár az utazás ötletét adó nagy találkozás végül nem jön létre..
"– Titkon te is így akartad…
Igen. Talán igaza van, de elismerem, kicsit fáj."
… de a sors különös szeszélye folytán ahhoz kapcsolódva mégis talán valami sokkal csodálatosabb kinccsel gazdagodik.
Zidan, a megfontolt, komoly török orvos, akit már az első találkozásuk alkalmával teljesen megbabonáz a kissé határozatlan, olykor esetlen, ugyanakkor rendkívül szórakoztató és csinos magyar nő. Hát, ha valahol lehetett érezni azt az igazi mélyről jövő, ezer fokon izzó parazsat, az ő párosuknál nálam szinte perzselt a könyv körül a levegő :D.
Olyan gyönyörűen fogalmaz meg benne érzéseket, gondolatokat az írónő, hogy a szó szoros értelmében elfacsarodik, vagy éppen túlcsordul az ember szíve azokat olvasva.
Sok szempontból is magaménak tudtam érezni ezt a történetet. Azontúl, hogy a főszereplők korban igen közel állnak hozzám, a könyv elejét olvasva hellyel-közzel mintha a saját életem évekkel ezelőtti történéseinek képkockái peregtek volna le előttem. Fanni helyzetét maradéktalanul át tudtam érezni, bár én picit haragudtam rá a volt férjével szemben tanúsított gyengesége miatt. Gábor egy igazi p*cs, akit én már biztos alaposan „megtáncoltattam” volna. Persze én bízom az „isteni igazságszolgáltatásban” is, az én képzeletemben ő megkapta a méltó jutalmát. :D Nóra mellett pedig egyszerűen nem tudok szó nélkül elmenni. Úgy kellett Fanninak, mint egy falat kenyér. Nem kicsit lökött, laza, őrült egy csajszi, aki végtelenül szereti a barátnőjét. Úgy gondolom, hogy az ő baráti támogatása, szeleburdi viselkedése nélkül nem így alakult volna ez a történet. Az ő könnyed, fesztelen, és valljuk be őszintén sokszor esztelen viselkedése nagyon sokszor oldotta Fanni néha görcsös, merev viselkedését.
A helyszín pedig több, mint varázslatos. Több alkalommal volt már szerencsém a családommal Törökországban nyaralni ( bár eddig még Isztambul valahogy sajnos kimaradt ). Így túlzás nélkül állíthatom, hogy két dekoratív kamaszlánnyal az oldalamon igazán volt alkalmam személyesen is megismerni a maga teljes valójában az igazi török virtust :D :D
Szumma szummárum, az első laptól az utolsóig hihetetlenül élveztem. Rengeteget nevettem, olykor pedig összeszorult a szívem. A vége ugyan valamennyire nyitott maradt, no dehát mire való a képzelet? Az enyém szárnyalt ;) Számomra csodakönyv. Nagyon sokszor fogom még a kezembe venni és olvasni. ♥

>!
Álomgyár, Budapest, 2021
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789635701698
Ács_Milán>!
Borsa Brown: Légy(ott) Isztambulban

„Akarom, hogy igaza legyen, hogy ezek az utak végre összeszaladjanak, és akarom, hogy ezek az alárendelt dolgok sose érjenek véget.”

Nagyon szeretem az írónő stílusát, a történeteit, azt, hogy új oldalát ismerhetem meg minden regényének elolvasása után. Minden egyes írásának nagyon magas a színvonala és mesterien ért ahhoz, hogy mikor lehet keményebbre írni vagy mikor kell lágyítani egy történetet. Számomra Borsa Brown a nagybetűs ÍRÓNŐ!

Fülszöveg és egyéb értékelések olvasása nélkül rendeltem meg a regényt, hiszen az eddig megjelent BB regények mindegyike a polcomon foglalnak helyet. Engem már rég meggyőzött az írónő és ahogy eddig is, ezután is vevő leszek minden regényére, már látatlanban is.

Légy(ott)Isztambulban
A címből nem volt nehéz kitalálni, hogy hol fog játszódni a történet.
Nagyon örültem, hogy a főszereplő, Fanni nem a huszonéves és a tinédzser korosztályt erősíti, hanem az érettebb nők kategóriáját. A mai romantikus/erotikus regényeknek sajnos nem ez a jellemzője, hogy a szerzők a negyvenes éveit taposó karaktereket választják főszereplőnek. Nálam ez egy hatalmas pozitívum volt, hiszen én sem vagyok már egy mai csirke, túl a negyedik X-en sokkal közelebb éreztem magamhoz Fannit, mint pl. egy fele ennyi idős főszereplőt.

A történet nagy része Isztambulban játszódik. Tetszett, hogy volt Fanniban bátorság és meg merte lépni azt, hogy visszatér Isztambulba, még ha egy kis baráti segítség kellett is a döntéséhez. Nórával igazi jó barátnők voltak, amely barátság az évek múlásával sem merült feledésbe.

Nagyon élveztem a leírásokat a regényben. Többször kerített olyan érzés a hatalmába, mintha potyautasként én is ott lettem volna Isztambulba a két nővel együtt.

Számomra ez a történet onnantól vált letehetetlenné, amikor feltűnt a színen Özdemir doktor úr. Egy rendkívül szimpatikus karakter, aki okos, érzéki és stílusos pasi volt.
Nagyon drukkoltam, hogy Fanni és Zidan kapcsolata úgy alakuljon, ahogyan én gondoltam. A köztük lévő kémia és vonzódás egy percig nem volt kérdéses. Ez egy nagyon finom és érzéki szerelem volt, ami kettejük között szövődött. Az erotikus jelenetek pont kellő mennyiségben szerepeltek a történetben és ezeket az ágyjeleneteket is rendkívül finoman és ízlésesen tálalta az írónő az olvasók felé.

Ugyan közel úgy fejeződött be Fanni és Zidan története, mint ahogy azt vártam, ennek ellenére a végén egy kicsit hiányérzetem volt. Nekem hiányzott egy epilógus a végéről, mert így, hogy nem volt, nem éreztem a teljes lezárást.

2 hozzászólás
Erikaolvas>!
Borsa Brown: Légy(ott) Isztambulban

Baklavám lett, a csókom és a vágyam!
Seni seviyorum! ♥
Gyönyörű borító és meseszép oldalak, elképesztő írás, mely teljesen Isztambulig repít. Könyv hatása alá soha, de soha nem kerültem ennyire. Imádom az írónőt és a könyveit is, de ez elképesztően csodálatos volt.
És jó ideje tudom, hogy lezárni is képtelen leszek…. Megetetted, jóllakattad az egész szívemet, lelkemet. Nem meglelt és sebtében eltöltött idő volt a mienk, hanem tartalmas és szenvedélyes.
#sosebúcsúzzisztambultól ♥
Drága @Borsa_Brown, köszönöm, hogy elvittél ide, hogy ott lehettem és mindent megkóstolhattam, átélhettem. ♥
„A baklava csak íz. Csak csók.”

csillabella>!
Borsa Brown: Légy(ott) Isztambulban

Összességében nagyon jól szórakoztam! Már olvastam A szárd sziklát, és reméltem valami hasonló élményben lesz itt is részem- így is lett. Megvolt az utazás, kalandok és szerelem.
Hangulatos volt Isztambul bemutatása, az embernek szinte kedve támad elutazni.
Ami miatt kicsit levontam, és ami nekem is levont az élményből, az egyrészt ahogy Fanni kezelte a volt férjét, és azt a helyzetet (a szakmája már csak hab volt a tortán). De a befejezés volt, ami igazán frusztrált, spoiler. Nem mondom, hogy habos babos, rózsaszín befejezés kell, de azért spoiler, mert így valahogy olyan rossz érzéssel tettem le.
Azért azt mondom, hogy aki szeretne kikapcsolódni és lazítani, annak ajánlom a könyvet.


Népszerű idézetek

t_briga P>!

Anyukám, amikor még élt, mindig azt mondta, ha az ember tud nevetni magán, akkor nincs megkeseredve.

47. oldal

L_B_Mariann P>!

– Magyarok vagytok?
– Igen.
– Magyar nők szépek.

Erikaolvas>!

Isztambulban nem lehet eltévedni, mert bárhol legyél is a városban, ott jó helyen vagy.

79. oldal

t_briga P>!

Nem hiszem, hogy a földre születhetett olyan férfi, aki miatt másodlagossá válnának azok, akiknek életet adtam.

32. oldal

Ács_Milán>!

Miért hiszik azt egyesek, hogy csak a testnek van betegsége, a léleknek nincs?

14. oldal

Ács_Milán>!

A lányok manapság fiatalon odadobják magukat bárki elé, nincs is súlya a szüzesség elvesztésének.

20. oldal

Ács_Milán>!

Nem nyújt az élet tálcán lehetőségeket, csak nagyon ritkán.

194. oldal

t_briga P>!

A férfiak mázlisták, nekik jót tesz az idő múlása, nem úgy, mint nekünk, nőknek.

308. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

R. Kelényi Angelika: Szédítő Balaton
Leiner Laura: Emlékezz rám
Leiner Laura: Higgy nekem
Anne L. Green: Elfojtott vágyak
Leiner Laura: Bábel
Sue Dylen: A római szerető
Leiner Laura: Random
Leiner Laura: Mindig karácsony
Leiner Laura: Akkor szakítsunk