Gyalázat ​és szenvedély (Gyalázat 2.) 79 csillagozás

Borsa Brown: Gyalázat és szenvedély

Dorothy ​Millert, a fiatal amish lányt vétkei miatt Pennsylvaniába száműzik, egy sokkal szigorúbb közösségbe. A lázadó lány nehezen viseli a szabályokat, és nem sejtheti, hogy e helyen maga az ördög és a pokol lakozik.
Mindeközben Gregory Hamilton, az üzletember is szembetalálja magát démonjaival, mégis azon igyekszik, hogy visszahozza a megszokott környezetébe a lányt, akinek összekuszálta az életét.
Samuel Zook, az amish fiú kihágásai miatt végleges kirekesztésre számíthat. Próbál hű maradni az ősei értékrendjéhez, de rá kell jönnie, túl önfejű és heves.
Vajon meddig képesek az emberek álarc mögé bújtatni valós énjüket? Meddig tartható féken az ösztön és a vágy? Legyőzheti a józan ész a szívet és a sóvárgást? Mindhármuknak rá kell döbbenniük, hogy reménytelen háborúba kezdtek önmagukkal, mert „legyőzhetetlen a szenvedély, akár a sír…”
Borsa Brown különleges, szókimondó, ugyanakkor érzelmes és szenvedélyes, erotikában bővelkedő írásai hamar az olvasók… (tovább)

>!
Álomgyár, Budapest, 2019
572 oldal · ISBN: 9786155763939
>!
Álomgyár, Budapest, 2019
502 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155763922

Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Dorothy Miller · Samuel Zook


Kedvencelte 10

Most olvassa 13

Várólistára tette 40

Kívánságlistára tette 53


Kiemelt értékelések

>!
Nikolett0907 P
Borsa Brown: Gyalázat és szenvedély

Ennél a résznél először érzem azt, hogy nem utálom, de nem is szeretem.
Az előző kötetnél teljesen elcsúsztam az olvasás folyamán, pontosan értettem, hogy mit olvasok, de nagyon irritált és nem is tetszett.
Most sem rajongok érte, de van benne valami megfoghatatlan, ami miatt úgy döntöttem elolvasom a következő részét is.
Talán az a legjobb szó rá, hogy érdekes.
Na nem az amiről szól, mert itt szinte nem történik semmi.
Három karakter belső monológját, szenvedését, vagy éppen vágyát írja le.
De mégis, az írásmód, és valahogy a megközelítés, most először hagyott bennem egy gondolatot, hogy olvasni fogom a következőt.
Nem vagyok rajongó, valószínű sose leszek az, és ezt sem találom jónak.
Elég fura és talán érthetetlen, ne is kérdezze senki, mert én magam sem értem.
Mindegy, úgyis ösztönből be fogom fejezni.
Érdekes, nagyon érdekes….

>!
Álomgyár, Budapest, 2019
572 oldal · ISBN: 9786155763939
>!
Csoszi
Borsa Brown: Gyalázat és szenvedély

Egyszerűen fantasztikus volt ez a könyv. Az első részhez képest viszonylag kevés az esemény, inkább a három főszereplő (Dorothy, Gregory és Samuel) gondolatain, belső vívódásain, félelmein van a hangsúly. Dorothy büntetésként Pennsylvaniába kerül a rokonaihoz, akik meglehetősen hűvösen fogadják. Ők sokkal konzervatívabb nézeteket vallanak, mint a sarasotai new order amishok. Annyira komorak voltak a pennsylvaniai részek, és az ott élő emberek nagyon ridegek és képmutatóak. Közülük egyedül Dorothy unokatestvérei spoiler voltak szimpatikusak. A legjobban pedig azok a jelenetek tetszettek, amikor Gregory és Samuel együtt indulnak útnak spoiler. Türelmetlenül várom a folytatást.

>!
Álomgyár, Budapest, 2019
502 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155763922
>!
rebeka202 P
Borsa Brown: Gyalázat és szenvedély

„A példás magatartás, szigorú nevelés nem csak jó irányba viheti az embert, hanem vonzóvá teheti a másik utat is.”

A második rész is annyira olvastatta magát, hogy sokszor nem bírtam letenni. És ha letettem folyton a történet lehetséges alakulásain járt az agyam. Ebben a részben is nagyon fordulatos volt a cselekmény. Megismerhettünk egy teljesen más felfogású amish közösséget, ami nekem elég durva élmény volt. Mennyire lehet a vallásnak élni? Mit jelent a hit? Mit jelent hinni és bízni Istenben? Az írónő itt nagyon érdekes témákat feszegetett a vallással kapcsolatban és ez nekem nagyon de nagyon tetszett. A swartzentruberek egy nagyon elzárt és vaskalapos amish közösség, ahol a szerelem, boldogság, nevetés, játék szinte mind tilos. Szinte minden tilos, és mégis… és mégis megtalálják a módját a rossznak. Valóban igaz a mondás, miszerint tiltott gyümölcs mindig édesebb. Ezt már a teremtésnél is tisztázta Éva, az almával. Ez a mai napig benne van minden egyes földi halandóban, hogy ami tilos, amit nem szabad azt szeretné a leginkább. Nagyon durva, hogy a vallás ennyire szélsőséges formákat tud ölteni. Szerintem annak a közösségnek az élete már rég nem Istenről szólt, és egyáltalán nem aszerint cselekedtek, ami Istennek tetsző lenne. A képmutatás, a kétszínűség nagyon is jelen volt abban a közösségben, ugyanúgy a Sarasotaiban…
Az egyik kedvenc idézetem a könyvből: „A példás magatartás, szigorú nevelés nem csak jó irányba viheti az embert, hanem vonzóvá teheti a másik utat is.” Szerintem ez nagyon leír mindent, amit az egész történet próbál nekünk megmagyarázni.

A két férfi főszereplőnk engem ebben a részben kifejezetten idegesített. Innen is a fél csillag levonás. Egyik sem tudta mit akar, picit félrecsúszott a karakterük is az első részhez képest. Samuel volt a kedvencem, viszont ebben a részben meginogott számomra. Nem azt a karaktert kaptam, amit az első részben. Aztán Gregory-ról ne is beszéljünk. Ő annyira nyálas lett, hogy azt hittem meg kell törölgessem az oldalakat. Picit abszúrd volt a nagy szerelem, mivel nem nagyon volt megalapozva, nem igazán volt felvezetve, csak supp! szerelmes lett, de borzasztóan… Az apás részek helyett lehet inkább a szerelemi szál megalapozására kellett volna fókuszálni.
Ami még nem tetszett, hogy a két ellenség a könyv végére hirtelen mintha már cimborák lennének. Azt úgy nem kellett volna belevinni. Meg kellett volna hagyni, hogy utálják egymást.
Dorothy nagyon szimpatikus volt itt is. Teljesen megértem egy 18 éves lány érzelmi vívódását. A férfi, aki kis kora óta tetszik, akire felnéz, akit tisztel… A férfi, akivel a semmiből találkozik, aki más, aki új, aki szép és tiltott…
Nagyon kíváncsi leszek a befejező részre, de ez a sorozat nekem már most kedvenccé lett avatva :)

>!
Mariann_ P
Borsa Brown: Gyalázat és szenvedély

Egy fontos elfoglaltság miatt hosszúra nyúlt az olvasása .
Aztán tegnap gyorsan melléültem, hipp-hopp el is olvastam.
Az első részhez viszonyítva fél csillaggal kevesebbet kapott, mert olyan sok minden nem történt benne, ami újdonságként hatott volna rám.
Az első rész ezzel az ismeretlen világgal való ismerkedéssel elbűvölt.
Szóval nem volt rossz, de várom a befejező részben a csattanót.

>!
Thaliavilaga
Borsa Brown: Gyalázat és szenvedély

Hát ez valami csodálatos volt. Gregory és Samuel kettősein behaltam, annyit röhögtem rajtuk! Viszont a pennsylvaniai amish közösség kiverte nálam a biztosítékot. Már az első résznél is az volt a véleményem, hogy micsoda egy álszent, képmutató társaságról van szó, pedig Dorothy családja meg sem közelíti az unokatestvérei famíliáját. Kegyetlen egy világuk van, na. Nagyon várom a végét!

>!
nia2td
Borsa Brown: Gyalázat és szenvedély

Imádtam minden egyes mondatot! Nem is tudom eldönteni, melyik könyvnél izgultam jobban. Borsa Brown egy vérbeli írónő, annyi szent! Újra kell olvasnom mindkét részt, hogy kibírjam még megjelenik a harmadik. Teljesen a bűvkörükbe vontak a szereplők!!
Ha valaki nem olvasta még a könyveket, teljes szívemből ajánlom!!! <3

1 hozzászólás
>!
lilipl P
Borsa Brown: Gyalázat és szenvedély

Sokkal de sokkal jobb volt ez a rész, mint az előző. Izgalmasabb, érzelmesebb, pörgősebb. Hiába voltak benne hosszabb belső elgondolkozások mégis vitt magával a könyv. Nagyon tetszett ahogy a 2 férfi főszereplő együtt mutatkozott. Sokat mosolyogtam a csatájukon, nagyon szerettem azokat a részeket. Dorothy történései is izgalmasak voltak. Egyedül amit kicsit hiányolok, hogy szívesen megtudtam volna még több különbséget a két amish csoport között, ha már annyira hangoztatták ők milyen mereven hithűk, de mivel a történet viszonylag kevés időt ölel fel nem olyan meglepő, hogy ez nem fért bele. Az első rész elolvasása után nem voltam benne biztos, hogy elolvasom-e a következő rész, vagyis inkább úgy voltam vele, hogy pihentetem és majd ha úgy adodik elolvasom. Ennek ellenére megkaptam a könyvet, ami rávett, hogy mégis olvassam el. Nem bántam meg, már alig várom, hogy kijöjjön a záró rész és fény derüljön a dolgokra.

>!
Judit_Orsós_Veres
Borsa Brown: Gyalázat és szenvedély

„Az erő sosem a kezünkbe lakozik, hanem a lelkünkben.”

>!
eszterke94
Borsa Brown: Gyalázat és szenvedély

Sokkal kevesebb minden történt, mint az előző részben, mégis nekem sokkal jobban tetszett ez a kötet.
Nagyon sajnáltam Dorothyt… borzasztó, hogy ilyesmi megtörténhet egy lánnyal. A rokonai pedig… hihetetlen egy népség! Nem is értem… az ilyen nem család. Szörnyű! Senki nem lett közülük szimpatikus számomra. Inkább visszataszítóak egytől egyig.
Akit a legjobban sajnáltam ebben a részben az spoiler. Már az előző részben megkedveltem és nagyon sajnálom, hogy spoiler. Talán ő volt az egyetlen, aki úgy szerette Samuelt, ahogy van.
Még mindig Gregory a fő kedvencem és örülök, hogy ilyen szinten bepillantást nyerhettünk a gondolataiba. Sajnálom őt a gyerekkora miatt, igazán megérdemelné, hogy boldog legyen.
Nagyon várom a befejző részt!

>!
zsuzso100
Borsa Brown: Gyalázat és szenvedély

Számomra sokkal izgalmasabb volt, mint az első rész.
Borsa által megszokott kiváló írás, váratlan fordulatok, izgalmak és ami számomra nagyon fontos, a hiteles háttér.
Lenyűgöző regény, várom a folytatást..most az egyszer remélem, hogy úgy alakul, ahogy gondolom, és nem lesz drámai fordulat a következő részben.


Népszerű idézetek

>!
Csoszi

Lassabban élni nem biztos, hogy azt jelenti, tovább élsz, de biztos több mindenre jut időd.

345. oldal

>!
rebeka202 P

Miért változik az ember aszerint, hogy kik veszik körül?

49. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dorothy Miller
>!
Nyuszika91

Lehet ártatlan egy csók? Nem hiszem! Egy csók sokféle lehet, de ártatlan, az soha!

366. oldal

>!
rebeka202 P

Mi hiába maradunk lassúak, ha az élet felgyorsul körülöttünk.

302. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Dorothy Miller
>!
rebeka202 P

A félelem, amit az emberek közösen élnek meg, összehozza őket.

322. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Samuel Zook
>!
Harriet P

A vágy a legszélsőségesebb érzés. Emelhet az egekbe, de kínozhat úgy is, mint a legmesteribb katona. És sajnos egyvalami biztos. Addig nem múlik, amíg ki nem elégítik.

103. oldal

>!
Harriet P

Milyen különös az ember. Harcolunk dolgokért, nem adjuk meg magunkat, nem változtatunk az elveinken, aztán amikor minden veszni látszik, megalázzuk a szívünket, lelkünket, és beleegyezünk abba, ami csöppnyi reményt adhat.

183. oldal

>!
rebeka202 P

A példás magatartás, szigorú nevelés nem csak jó irányba viheti az embert, hanem vonzóvá teheti a másik utat is.

269. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Samuel Zook
>!
Nyuszika91

Mondd, hogy tehetem amit akarok!
Mondd, hogy mehetek, ha akarok!
Mondd, hogy maradhatok, ha úgy érzem,
és mondd, hogy harcolhatok egy ügyért!
Mondd, hogy bármit teszek, az maradok, aki vagyok!
Mondd, hogy bármi történjen is, ajándékok voltunk egymásnak, egy család szentségében, hitünkben, a mi világunkban.
Mondd, hogy nem lehetett volna jobb!

147. oldal

1 hozzászólás

A sorozat következő kötete

Gyalázat sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Corinne Michaels: Még egyszer, kérlek
Anne L. Green: Eltitkolt múlt
Penelope Douglas: Nélküled
Dot Hutchison: Pillangók kertje
Courtney Cole: Ha velem maradsz
A. O. Esther: Gombnyomásra 2.
Christine Anne Colman: Elveszetten
Robin O'Wrightly: Kettős kereszt