A ​végzet 42 csillagozás

Borsa Brown: A végzet

Rövid ​tartalom
Bármikor, bárhol bevethető.

Robert Cooper, az USA Delta Force alakulatának tagja. Egy napon különös bevetésre küldik: egy titokzatos védett személyt kell eljuttatnia Venezuelából Amerikába.
Gloria G. C. olyan nő, akit az Amerikai Egyesült Államok vesz védelmébe, de hogy miért, azt rejtély övezi.
Két teljesen különböző ember, akiknek szívében mégis ott lapul egy közös cél, és amelyre csak hosszas szenvedés után jönnek rá.
Múlt, vágy, becsület, mélyen gyökerező érzések, amelyek nemcsak a szereplőket, hanem az olvasót is magukkal sodorják. Háborúk, békék, végzetek, kezdetek, harcok és ölelések.
Kegyetlen világ, amelyben megbújik az ember gaztette és jósága.

Meginoghat egy katona hite?
Haza…
Kurvák…
Kokain…
Rumba…
Mi a végzeted, katona?

Mert azt mondod, hogy tudod. De nem tudsz te szart sem!

Borsa Brown különleges, szókimondó, ugyanakkor érzelmes és szenvedélyes, erotikus írásai… (tovább)

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
582 oldal · ISBN: 9786156145499
>!
Álomgyár, Budapest, 2020
580 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156145482

Enciklopédia 1


Kedvencelte 11

Most olvassa 49

Várólistára tette 50

Kívánságlistára tette 70

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

greti98 P>!
Borsa Brown: A végzet

Már hónapok óta várom a könyv megjelenését, a facebook csoportban nyomon követtem az eseményeket és amint megjelent az első dolgom a boltba vezetett, hogy megvegyem a saját példányomat. Az első gondolatom az volt, hogy mennyire gyönyörű kívülről és jó vaskos kötetről van szó. Nos, nemcsak kívül de belül is gyönyörű. Szinte biztos voltam abban, hogy ez az eddigi könyvektől teljesen más lesz. Nagyon érezhető, hogy az írónőnk mennyire alapos, precíz munkát végzett és többek között az is, hogy mennyire élvezhető volt a szakmai része. Eddig is felnéztem a honvédelmi szervre, de a könyv olvasása után még inkább. A borítón lévő karakterek pedig tökéletesen passzolnak a történethez. Szép gesztusnak tartom, hogy Borsa a lányára gondolt,mint női karakter.
Robert Coopert gyakorlatilag végigkísérhetjük az útján, amint valóra válik az álma, mégpedig az hogy katona lehessen. Védeni a hazát és mások életét, akár a sajátja árán is… A nagyon erős, izmos test mögött megmutatkozik, hogy érző szív lapul.
Gloria karakán stílusa már a legelején megfogott. Szívós, szereti a veszélyt és hangot ad a gondolatainak. A köztük lévő szenvedélyes kapcsolat fokozatosan bontakozott ki, ami nagyon tetszett. Paul karaktere is színt hozott bele, az ő szemszögéből is szívesen olvasnék egy részt. :)
Azt hiszem ez az összes eddigi kedvencnek vélt könyvemet felülmúlja. Különös helyet foglal ez a szívemben és ahogyan Borsa is mondta, én sem tudom elengedni ezt a történetet. Elevenen belém égett a történet, a lélektani folyamata, amelyet az író próbál velünk közölni. Nevettem, de voltak fejezetek, ahol a szem nem maradt szárazon….
Egy igazán izgalmas, szívszorító, kegyetlen, szenvedélyes történet részese lehettem, amelyért nem lehetek elég hálás. Köszönöm!♥

Ella_Steel I>!
Borsa Brown: A végzet

Régen olvastam már Borsától, de ez a téma kifejezetten érdekelt, ezért kíváncsian vettem a kezembe a könyvet. Az oldalak száma már előre jelezték, ez bizony egy tartalmas regény és ez bizony így is volt.
A kedvenc részeim egyértelműen a visszaemlékezős jelenetek voltak. Megdöbbentő volt azokat a részeket olvasni, még akkor is, ha már voltak ezzel kapcsolatban információim.
Egy katonát talán sosem érthet meg senki, csak egy bajtrárs, egy olyan ember, aki vele együtt átélte azokat a borzalmakat, amiket ő is. Ez a történet is rámutat arra, hogy hiába a kemény kiképzés, a vas akarat, a megtörthetetlennek tűnő a test… A lélek az, ami számít.
Ami a jelenben játszódó eseményeket illeti, érdekesen kezdődött és még érdekesebben ért véget. A sorok gyorsan fogytak, olvastatta magát a sztori. Összességében tetszett.
Szerettem Robert karakterét, főleg az utolsó emlékek felidézésekor, került hozzám igazán közel, de mindezek ellenére Gloria talán nagyobb elismerést váltott ki belőlem. Az, amit ő megélt és végigcsinált igazán tiszteletre méltő.
spoiler

Mert_olvasni_mindig_jó>!
Borsa Brown: A végzet

lelkemig hatolt, összetört, majd összerakott.

Készülj fel!

Mert erre azt hiszem nekem ez nem teljesen sikerült! Pedig amióta tudom, hogy megjelenik a könyv, azóta csak erre várok, de úgy tűnik lelkiekben teljesen nem tudtam rá felkészülni.
Borsa Brown legújabb könyve letaglózó, elgondolkodtató és kisse talán megbotránkoztató, persze csakis azok számára, akik nem szeretik, ha az arcukba nyomják az élet igazi arcát. A könyv maga könyörtelen és provokatív, rávilágít az igazságra és azt szemtelenül mutatja meg az olvasónak.

Rengeteg kérdéssel foglalkozik, amik nagyon megosztóvá teszik, hiszen itt van maga a halál kérdése, a végzet, de eléggé megosztó már maga az is, hogy katonaélet, ki mit gondol róluk, milyennek látja őket. És mindezt egy katona szemén keresztül látni, ahogy bemutatja ő igazából milyennek is ismeri a való világot, kijózanító.
Nekem az egészben ez volt a legjobb. Amikor megtudtam, hogy a férfi főszereplő meséli úgymond el nekünk a történet nagyon megörültem, ugyan is imádom az olyan könyvet, amit csak férfi szemszögből írtak.

És hogy milyen volt ezt így megélni?

Felkavaró! Voltak olyan pillanatok, amik annyira kiborítottak, hogy azt hittem nem fogok bírni tovább olvasni, sőt inkább ha jól meggondolom maga az egész könyv ilyen volt. Leplezetlenül feltárja előttünk egy katona igazi életét, azt hogy miket élt meg és milyen emberré kovácsolták ezek a tapasztalatok, milyen emberré tette őt a világ.

Nagyon erős és megrázó.

A visszaemlékezéseket egy interjúban árulta el az írónő, hogy sosem írt még ilyet és ez számára teljesen új terep. Hát ahhoz képest ezek a jelenetek lettek a legdurvábbak az egész könyvben. Nagyon pontosan és precízen vetítette le elénk a múltat, ami hol megborzongatta az embert, hol sírva fakasztotta, hol pedig szerintem falhoz vágta volna a könyvet, legalább is nálam volt egy pár ilyen pillanat, de összegségében, valami hihetetlen lett és nagyon is hiteles.

Ahogy maga az egész könyv. Aki követi az írónőt, tudhatja, hogy hatalmas kutatómunka van-e mögött a regény mögött, ezek nem légből kapott dolgok, sok segítséget kapott abban, hogy hitelesen adja át nekünk olvasóknak ezt az írását. Innen is köszönöm neki is és azoknak, akik segítették a munkáját!

A szereplők teljesen levettek a lábamról.

A teljes véleményemet a blogomon olvashatjátok:
https://mertolvasnimindigjo.com/2020/10/24/a-vegzet/

2 hozzászólás
Beszterczei_Erika>!
Borsa Brown: A végzet

„Gloria Chavez. Te vagy végzetem, a boldogságom, a mindenem… A rumbám, a kokainom, a hazám….”
Kemény történet, imádtam minden sorát, jelenét és múltját. A lelkemig hatolt, összetört, majd összerakott.

Ana_blogger >!
Borsa Brown: A végzet

„Számomra ez a könyv sok mindent jelentett. Mióta Borsa megosztotta a csoportjában a kutatómunkával kapcsolatos képeket ezáltal betekintést nyerve a következő könyvbe, azóta izgatottan vártam.” – olvasd tovább a véleményem:https://anablogjaesirasai.blogspot.com/2020/10/borsa-br…

Zsanett>!
Borsa Brown: A végzet

Nagyon tetszet Imádtam minden sorát valami nagyszerűt alkotott az írónő! Jó volt bele látni megismerni ezt a világot. Elképesztő dolgokat írt le. Ez lett a kedvencem mindig egy különleges világba kalauzol el minket Borsa de ez mindent visz! Ez egy olyan történet amit átélni sem egyszerű nemhogy olvasni róla! Eleinte Gloria egyáltalán nem volt szimpatikus tényleg elég idegesítő volt de aztán ahogy haladt előre a történet úgy változott a véleményem is. Kíváncsian várom a folytatást!

szendi04>!
Borsa Brown: A végzet

Azt hittem, hogy Borsa rajongóként ismerem az írónő stílusát.
Azt hittem, hogy pár mondat után régi ismerősként üdvözlöm az új történetet is.
Azt hittem, hogy bár mindig, új és ismeretlen világba kalauzol minket, olvasókat, nem tud már igazán nagy meglepetést okozni.
Azt hittem, hogy ennél mélyebbre ásni, már nem lehet…
Azt hittem, hogy… de nem, én tévedtem.

A végzet az, ahol mindezek fölülíródnak.
Egy egészen új oldaláról sikerült ezúttal bemutatkoznia az írónőnek. Igényes és apró részletekbe menően ismertet meg ezzel az új világgal is. Visszaköszön, hogy körültekintő és alapos volt a kutatómunka. Történetről-történetre egyik elzárt világból csöppen az olvasó a másikba. Borsát olvasni nem lehet megunni. Olyan mint a kokain, mindig több és több kell, ezt nem lehet abba hagyni. Hallod a rumba ritmusát? Nincs megállás, hol a folytatás?

És ha nem lenne nálam a kedvenc még mindig az Arab és vele együtt természetesen Gamal, lehet, hogy adnék egy esélyt Robertnek.
Az én Végzetem immár örökre az Arab marad.

U.i
Amúgy, hogy is volt a könyvbemutatón az az elejtett kis mondat a Arabról? Nagyon kíváncsivá tettél @Borsa_Brown

2 hozzászólás
Martina95>!
Borsa Brown: A végzet

Borsa újra egy ismeretlen világba kalauzolt el. Minden könyvénél azt mondom, hogy ez a kedvencem, DE ez tényleg a kedvencemmé vált. Imádtam minden sorát, azonban ez a történet lelkileg igen megterhelő volt a számomra. Egy érzelmi hullámvasút volt az elmúlt időszak, amíg a történetet olvastam. @Borsa_Brown köszönöm neked ezt a történetet, illetve köszönöm azoknak akik segítettek abban, hogy ez a történet elkészülhessen, és sok szép pillanatot okozzon az olvasóknak.

Pink_dinosaur P>!
Borsa Brown: A végzet

Első könyvem az írónőtől. Ha minden regényét ilyen stílusban írja, akkor igencsak tehetséges.
Na de a könyvről.
Fantasztikus leírásokat olvashatunk a katonai létről, látszik, hogy sok időt fordított a kutatómunkára.
Tetszett, hogy a két főszereplő kapcsolata szépen lassan épült fel.
Egyedül az utóhang nem tetszett, az valahogy nem illett a történethez.

Tóthné_Böröcz_Annamária>!
Borsa Brown: A végzet

Még csak a könyv felénél tartok, de már most kijelenthetem, hogy ez a könyv Borsa legjobban megírt műve. Az első mondattól kezdve érezhető, hogy ebbe a történetbe szívét, lelkét beletette, és itt nem a rengeteg kutatómunkára gondolok. (Őszintén bevallom a legtöbb könyvében nem igazán szeretem azokat a részeket, ahol hosszasan ír pl. a Koránról, a golfról, lovakról… De tisztában vagyok vele, hogy mindez elengedhetetlen része a könyvek felépítésének.)
Az írói színvonala, ami hihetetlenül sokat változott, tökéletesedett az első könyveihez képest.(mondjuk nekem továbbra is a maffiás sorozata az abszolút kedvencem)
Ez a könyve nem csak azért letehetetlen, mert érdekes a sztori, hanem mert Borsa csodálatosan fogalmazott!
Ismét köszönöm az élményt! :)


Népszerű idézetek

Ana_blogger>!

Azóta a nap óta tudom, hogy amikor megszületik velünk a végzetünk, és az adott helyre indul, már azt is eldöntötte, miként visz majd magával.

268. oldal

szendi04>!

-Ki a tököm ez?
– Hú! Nem tudom! De ha meghalok, vele akarok halni!

19. oldal

szendi04>!

– Mi van a hátizsákjában?
– Azt már ellenőriztük. Csak pár személyes…
-Milyen személyes? – csattanok vissza, mert itt aztán nincs személyes holmi!
Mégis mi a francot értenek ezen? Fotóalbum, vagy mi a tököm? Mert papírok tuti nincsenek nála.

20. oldal

Kapcsolódó szócikkek: fényképalbum
Ana_blogger>!

Állandóan azt mondják a katonákra, hogy hősök akarnak lenni, pedig ez nem igaz. Ha hősökké leszünk, az azt jelenti, hogy valami rossz történt. A sima dolgokért, egyszerű harcokért a hétköznapokban senki sem kap elismerést. Ölj! Éld túl! Áldozd föl magad! Rokkanj bele! Igen… Akkor hőssé válsz…

28. oldal

Ana_blogger>!

Bezáródott a gyermeki szemem, felnyilt katonaként, és olyan képeket vetített elém, amit senki sem láthat, csak aki fegyvert fog és harcol.

62. oldal

Ana_blogger >!

A múlttól nem menthetjük meg a szenvedőt.

578. oldal

Fanni227>!

A katona igazi ereje mindig a szívében, a lelkében és a kitartásában van.

128. oldal

Harriet P>!

Belém verték, hogy mindig mérjen föl a terepet, és azonnal állítsak össze fejben haditervet.

8. oldal

Ficere_Barbara >!

Paul az életem részévé vált, nem hiszem,hogy van ember aki jobban ismer.


Hasonló könyvek címkék alapján

Anne L. Green: Törékeny vonzerő
Maya Banks: Hajnali visszhangok
Catherine Bybee: Menyasszony péntekre
Courtney Cole: Ha elhagysz
Winter Renshaw: Ui.: Rohadj meg
Emy Dust: Követelt változás
Francesca H. Nielk: Megsebzett
Marilyn Miller: A királynő
Ella Steel: Az indíték