A ​szárd szikla 304 csillagozás

Borsa Brown: A szárd szikla

Vágyak ​egy sziget kapujában
Virginia Angels, a fiatal amerikai lány, egy szerelmi csalódás után Szardíniára utazik. Semmit sem tud a szigetről, de hamar felfedezi a szépségét, az ízeit, az embereket, miközben lehetetlenebbnél lehetetlenebb helyzetekbe keveredik. A véletlenek folyton egy idegen, ám felettébb karakán férfi útjába sodorják, aki nemcsak ostorozza a lányt, hanem felkelti az élet utáni vágyat is benne. Virginia rádöbben, hogy a „szárd szikla” nem csupán köveket takar, hanem egy erős és határozott férfit is.
A röpke nyaralás azonban megváltozik, amikor kiderül, hogy ki a titokzatos férfi. Rejtett egyezségük az őrület és az ésszerűség határán mozogva taszítja őket egy olyan élethelyzetbe, amellyel nehezen barátkoznak meg.
Vágyak, cselszövés, fájdalmak és szenvedély egy szigeten, amely szerelembe ejti az embert, és örökre megpecsételi a sorsát.
Borsa Brown, az erotikus-romantikus regények népszerű írónője ezúttal egy könnyed, szórakoztató, ám emberi… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2020

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
344 oldal · ISBN: 9786156145055
>!
Álomgyár, Budapest, 2020
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156145048

Enciklopédia 17

Szereplők népszerűség szerint

Salvatore Satta · Virginia Angels · Gianluca Longo


Kedvencelte 50

Most olvassa 9

Várólistára tette 67

Kívánságlistára tette 77


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
Borsa Brown: A szárd szikla

A szárd szikla valami egészen különleges, egyik korábbi Borsa regényhez sem hasonlítható. Itt a főszereplő egyértelműen Szardínia. Olyan volt ez nekem, mint egy romantikával ékesített útikönyv. A szerelem lassú volt és édes, Szardínia pedig megfájdította az útobbi hónapokban kalitkába zárt szívemet. Hiányzol, de jövőre újra szeretkezünk, Földközim! ♥♥

Naiva P>!
Borsa Brown: A szárd szikla

Minden hibájával és szépségével együtt, de mégis csak azt tudnám mondani, hogy szeretem az írónő könyveit. Olvastam, hogy ez a könyve más lesz. Talán éppen ezért is vártam, hogy végre megjelenjen. Végül azt kaptam, amire számítottam; könnyed, nyári hangulatú olvasmányt. Egyedül a szerelmi szálat éreztem laposnak és számomra az egész érthetetlen volt. Alig kommunikáltak. A pasi, mint egy ősember, a hősnő meg, mint egy hisztérika. Gianluca volt számomra a legszimpatikusabb, legemberibb karakter. Igazából 1000x szimpatikusabb volt, mint S.S.
Így a korona évében még inkább kedvet kaptam egy-egy külföldi nyaralásra. Szardíniát ezek után szívesen célba venném. Akkor is, ha valószínűleg 0 az esély, hogy hasonlóan járnék, mint a hősnő. A gyönyörű látvány miatt már megérné.

Ui: A húgom: „Mit keres Jake Gyllenhaal egy könyv borítóján?”

5 hozzászólás
dontforgettosmileandread>!
Borsa Brown: A szárd szikla

Remek, humoros , kortárs , nyári romantikus regény.
Ha elutaznál egy kicsit a világ zaja elől – repülő helyett könyvek jóvoltából--> ez a kötet elrepít téged a mesés szigetre, Szardíniára. Legyél bárhol a valóságban, amint kinyitod, a Földközi- tenger partján sétálsz Virginia Angelsszel, a sztori főszereplőjével. Együtt fedezed fel vele a csodás ékszerdoboz nyújtotta látnivalókat, turistalátványosságokat, vagy épp elrejtett , titkos helyeket.
A sziget szerelembe ejt, elvarázsol. A „röpke” nyaralás azonban nem várt meglepetéseket, számos izgalmat tartogat Virginia/és az olvasó/ számára.
Egy nagyon könnyed, nyárias szellő járta, ám valahol mégis lélektani kötet, hisz Szardínia nehezen engedi el az odalátogatót.
Téged elragadott már ez a nem mindennapi történet?
https://www.instagram.com/p/CLzEzMJgCfC/…

Infierno>!
Borsa Brown: A szárd szikla

Borsától már megszokhattuk, hogy nem mindennapi történetekkel áll elő. A szárd szikla viszont egyszerűnek tűnt, ezért egy kicsi félve kezdtem neki. Fölöslegesen aggódtam, ugyanis az egyszerűségével alkotott valami nagyszerűt.

Imádtam a helyszín-leírásokat, a könyv egész hangulatát. Éreztem a Földközi illatát, az ízét a számban, a tenger felől fújó hűsítő szelet, láttam a tenger kékjét. Én is szeretném letenni itt a szívem.

De nem csak a hangulat, maguk a szereplők is nagyon szimpatikusak voltak, főleg Salvatore. Tetszett, hogy Borsa nem ragaszkodott a hollywoodi álompasikhoz, hanem egy kicsit nyersebb, vadabb férfit álmodott meg nekünk. Ettől függetlenül természetesen egy álomférfi lett.

A történet is nagyon szuperre sikeredett, ahogy Virginia próbálja felvenni a szárd ritmust, ezáltal mi is rengeteget tudhatunk meg a szigetről.

Egy negatívumot viszont ki kell emelnem. A fejembe vettem, hogy ezt a csodát én is látni akarom. Úgyhogy Szicília után be kell iktatnom Szardíniát is.

Dawnofmyth P>!
Borsa Brown: A szárd szikla

Bevallom, hogy csak a fake Jake borítómodell miatti kihívásra olvastam el. Mindahányszor szemem elé került a könyv, egy pillanatra azt hittem, hogy … pedig tudtam, hogy nem. Nem az én stílusom, de kellemesen elszórakoztam rajta. Elég könnyed, jó szövegekkel. A főszereplőt is bírtam, megnevettetett nem egyszer. Olyannyira tetszett, hogy kedvem támadt szétnézni arrafelé, nagyon megkapóan volt leírva, hogy merre járt és mit látott a főszereplő. Szardínia felkerült a listámra,és bár ki tudja meddig tart még ez a pandémiás helyzet, remélem 1-2 éven belül már magam is gyönyörködhetem benne. Hmmm… hogy elbolondíthatja az embert egy könyv XD

2 hozzászólás
Ágnes012>!
Borsa Brown: A szárd szikla

Ez a második könyv, amit az írónőtől olvastam. Nagyon jó a történet felépítése, a táj leírása. Komolyan az ember lányának kedve támad Szardíniára utazni, és nemcsak a látvány miatt…

Sajnáltam Virginia-t, amiért a húga és kedvese ilyen rútul kibabráltak vele, de ez az új kaland amibe a „fejszéjét vágta”, úgy gondolom hogy mindenért kárpótolta. Egész végig azon izgultam, nehogy visszamenjen időelőtt New York-ba. :D

Pörgős, laza, tele van izgalommal, és megvan fűszerezve egy kis humorral. Nagyon olvastatja magát ez a könyv! Ha lehetne én inkább 10-est adnék rá, de sajnos a maximum 5 csillag.

Csak ajánlani tudom!

ZsúésKrisz_Olvas>!
Borsa Brown: A szárd szikla

Hihetetlen mennyi oldala van az írónőnek. Ezzel a kötettel ismét új arcát mutatta be nekünk.
A történet egy fiatal nőről szól, aki egy szerelmi csalódás után hátat fordít addigi életének és a térképre bökve útra kel, hogy egy kis időre legalább, de feledni tudjon. Szardíniára utazik, csak azzal nem számol, hogy a sziget egyszerűen elvarázsolja, és örökre rabul ejti a szívét.
Annyira könnyed kis történet. Semmi sallang, semmi felesleges mellébeszélés, viszont rengeteg humor, és az ember lelkéig hatoló szárd életérzés árad a könyvből. Érzed az illatokat, az ízeket, a tengeri szellő simogatását és a belőle áradó szabadságot Ez nálam az a könyv, aminek a cselekményéből azt ugyan el is felejted idővel, hogy pontosan mikor mi történt benne, azt sosem fogod, hogy kinyitott előtted egy új világot, mert nem lesz olyan olvasó, aki a könyv vége után ne kívánkozna erre a varázslatos szigetre.
Kicsit ez az oldala miatt Joanne Harris-esre sikeredett. Legalábbis nálam az ő könyveiből árad ez az érzés.
Nyaralásra kötelező!!

Mariann_ P>!
Borsa Brown: A szárd szikla

Könnyű, garantált kikapcsolódást adó nyári olvasmány.
Esély arra, hogy személyesen is átéljük, szinte nulla.
De álmodozni jó!
Borsa megint megújult , szeretem ahogy más, más helyzetbe, környezetbe kalauzol el bennünket.
Azért szívesen laknék egy ideig ilyen környezetben….

4 hozzászólás
marilynmiller I>!
Borsa Brown: A szárd szikla

Letettem én is a szívem egy részét Szardínia csodálatos partjainál. ♥
Nagy elvárásokkal kezdtem bele a könyvbe. Annyit sejtettem, hogy sokat fogok olvasni erről a csodálatos helyről. Ez a könyv olyan volt nekem, akár egy kalandos útikönyv. Könnyed, romantikus, érzelmes.
Virginia sajnos olyan élethelyzetbe került, amibe egy nőnek, embernek sem kellene. Mégis túllépett ezen azzal, hogy Szardíniára utazott, ami teljesen véletlenszerű ám mégis sorsszerű.
Az utazás előtt nem is gondolta volna, hogy valóban ott fogja hagyni a szívét Szardínia partjainál.
Na de ne szaladjunk ennyire előre.
Megérkezik a szállásra, amit lefoglalt. Ami persze nagyon nem azt a képet adja vissza, mint amit várt, mint amire befizetett. Adott egy goromba tulajdonos, aki a füle botját se mozdítja azért, hogy a Virginia előtt lévő három hónap tökéletes legyen. Persze Virginia vagány new yorki nő révén megoldja. A tulajdonos kiléte számomra nem volt kérdés, így nem lepődtem meg, amikor ez kiderült.
Őszintén, nem kedveltem S.S.-t. Számomra a könyv végéig egy monogram és email cím maradt. Kíváncsi voltam és valahol reménykedtem benne, hogy ez meg fog változni. Változott, ezt elismerem, de nem lépett kedvenc karakterek közé. Nekem ő túl nyers, talán túl szárd volt.
Mégis egymásra tudtak találni Virginiával. Néhol talán kicsit vontatott lehet a kettejük között kialakuló kapcsolat, de mégis volt benne valami. Valami körüllengte őket. Lehet ez a sziget hatása? Nem tudom… Vártam, hogy végre egymáséi legyenek. Hiányzott valami szikra. Ott volt, de bennem nem gyújtott lángot.
Virginia karaktere nagyon tetszett. Ő vitte a sztorit, és persze Gianluca. Tőle igazán színes lett a történet.
Tulajdonképpen azt kaptam amit vártam. Nem számítottam nagy fordulatokra, de nem is kellett. Ez nekem most éppen elég volt.
Egy biztos. Jó lenne közelebbi kapcsolatba kerülni a földközivel. :) Mert ahogy az írónő leírta, az valami csodálatos. És éppen ezért jár végül az öt csillag. Mert felébresztette bennem a vágyódást a sziget után.

6 hozzászólás
Ács_Milán>!
Borsa Brown: A szárd szikla

„Szardínia a mindent vagy semmit kategória.”

Egy hamisítatlan és igazi nyári történetet olvashattam, ami nekem nagyon bejött. Ez a regény ugyan egy kicsit más, mint amit az írónőtől megszokhattunk, mert nincs tele romantikus/erotikus részekkel, de azt kell mondanom, hogy nem is hiányoztak belőle ezek a jelenetek.

Itt valami egészen más volt…
A regény történetének helyszíne: Szardínia… Egy igazi kis ékszerdoboz…
Borsa Brown olyan részletességgel és olyan szerelemmel ír erről a kis szigetről, hogy az olvasónak rögtön az az első gondolata, hogy repülőre pattan és meg sem áll Szardíniáig.
Velem legalábbis ez történt. Fantasztikus tájleírásokat olvashattam. Szinte éreztem a forró, tüzes napsütést, a lágy szellőt, ahogy a tenger partján a hajamba kap. Egyszerűen varázslatos élményekben volt részem.
A történetben ugyan nem voltak meglepetések, előre kiszámítható volt szinte minden, de ettől függetlenül kellemes és szórakoztató olvasmányban volt részem. Nem kellett agyalni és gondolkodni, csak sodródni és élvezni a leírtakat.

"Ez a sziget, Szardínia, megtanította nekem, hogy hátat kell fordítani a múltnak, csak a jelenben érdemes élni, és dolgozni kell a jövőért. Az első napon feladhattam volna, amikor ideérkeztem, de nem tettem. Földközim táncba vitt, és azóta szédülve pörög velem:
Szeretlek!
Földközim…
Szárd sziklám…"


Népszerű idézetek

L_B_Mariann P>!

Egy torony. Az. Egy Szikla.
Mekkora állat, uramisten. Ennek még be sem szólhatok.

Harriet P>!

Ez a sziget, Szardínia megtanította nekem, hogy hátat kell fordítani a múltnak, csak a jelenben érdemes élni, és dolgozni kell a jövőért.

342. oldal

Kapcsolódó szócikkek: Szardínia
Harriet P>!

– Amit szeretsz, azt szeresd teljes szívből!

338. oldal

L_B_Mariann P>!

Ez a sziget elrabolta a szívemet és még a gondolataimat is.

Fire_bird>!

Van egy rossz tulajdonságom. Magammal beszélem meg a dolgokat, és sokszor ebből kifolyólag magamat idegesítem föl.

Kapcsolódó szócikkek: Virginia Angels
1 hozzászólás
Fire_bird >!

Éppen attól csoda a csoda, hogy nem lehet megmagyarázni.

Kapcsolódó szócikkek: csoda · Virginia Angels
Ács_Milán>!

De ezt a szigetet csak ideig-óráig lehet elhagyni. Ha egyszer voltál itt, a szíved egy részét letetted.

115. oldal

Ács_Milán>!

Egy ember semmit, de semmit sem zárhat ki az életéből. A születéstől a halálig, a szép dolgoktól a borzalmakig, minden ennek a világnak a része.

282. oldal


Hasonló könyvek címkék alapján

R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona
Jojo Moyes: Mióta megszerettelek
Farkas Andrea: A Főnök ajánlata
Renee Ericson: More Than Water – Több mint víz
Leiner Laura: Bábel
Leiner Laura: Emlékezz rám
Marni Bates: Rocksztárt kaptam karácsonyra
Sarah Dessen: Altatódal
Penelope Bloom: His Banana – Bekapnám