A ​szárd szikla 121 csillagozás

Borsa Brown: A szárd szikla

Vágyak ​egy sziget kapujában
Virginia Angels, a fiatal amerikai lány, egy szerelmi csalódás után Szardíniára utazik. Semmit sem tud a szigetről, de hamar felfedezi a szépségét, az ízeit, az embereket, miközben lehetetlenebbnél lehetetlenebb helyzetekbe keveredik. A véletlenek folyton egy idegen, ám felettébb karakán férfi útjába sodorják, aki nemcsak ostorozza a lányt, hanem felkelti az élet utáni vágyat is benne. Virginia rádöbben, hogy a „szárd szikla” nem csupán köveket takar, hanem egy erős és határozott férfit is.
A röpke nyaralás azonban megváltozik, amikor kiderül, hogy ki a titokzatos férfi. Rejtett egyezségük az őrület és az ésszerűség határán mozogva taszítja őket egy olyan élethelyzetbe, amellyel nehezen barátkoznak meg.
Vágyak, cselszövés, fájdalmak és szenvedély egy szigeten, amely szerelembe ejti az embert, és örökre megpecsételi a sorsát.
Borsa Brown, az erotikus-romantikus regények népszerű írónője ezúttal egy könnyed, szórakoztató, ám emberi… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2020

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
344 oldal · ISBN: 9786156145055
>!
Álomgyár, Budapest, 2020
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156145048

Enciklopédia 1


Kedvencelte 20

Most olvassa 18

Várólistára tette 59

Kívánságlistára tette 81

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

klara_matravolgyi>!
Borsa Brown: A szárd szikla

A szárd szikla valami egészen különleges, egyik korábbi Borsa regényhez sem hasonlítható. Itt a főszereplő egyértelműen Szardínia. Olyan volt ez nekem, mint egy romantikával ékesített útikönyv. A szerelem lassú volt és édes, Szardínia pedig megfájdította az útobbi hónapokban kalitkába zárt szívemet. Hiányzol, de jövőre újra szeretkezünk, Földközim! ♥♥

Infierno>!
Borsa Brown: A szárd szikla

Borsától már megszokhattuk, hogy nem mindennapi történetekkel áll elő. A szárd szikla viszont egyszerűnek tűnt, ezért egy kicsi félve kezdtem neki. Fölöslegesen aggódtam, ugyanis az egyszerűségével alkotott valami nagyszerűt.

Imádtam a helyszín-leírásokat, a könyv egész hangulatát. Éreztem a Földközi illatát, az ízét a számban, a tenger felől fújó hűsítő szelet, láttam a tenger kékjét. Én is szeretném letenni itt a szívem.

De nem csak a hangulat, maguk a szereplők is nagyon szimpatikusak voltak, főleg Salvatore. Tetszett, hogy Borsa nem ragaszkodott a hollywoodi álompasikhoz, hanem egy kicsit nyersebb, vadabb férfit álmodott meg nekünk. Ettől függetlenül természetesen egy álomférfi lett.

A történet is nagyon szuperre sikeredett, ahogy Virginia próbálja felvenni a szárd ritmust, ezáltal mi is rengeteget tudhatunk meg a szigetről.

Egy negatívumot viszont ki kell emelnem. A fejembe vettem, hogy ezt a csodát én is látni akarom. Úgyhogy Szicília után be kell iktatnom Szardíniát is.

Dawnofmyth P>!
Borsa Brown: A szárd szikla

Bevallom, hogy csak a fake Jake borítómodell miatti kihívásra olvastam el. Mindahányszor szemem elé került a könyv, egy pillanatra azt hittem, hogy … pedig tudtam, hogy nem. Nem az én stílusom, de kellemesen elszórakoztam rajta. Elég könnyed, jó szövegekkel. A főszereplőt is bírtam, megnevettetett nem egyszer. Olyannyira tetszett, hogy kedvem támadt szétnézni arrafelé, nagyon megkapóan volt leírva, hogy merre járt és mit látott a főszereplő. Szardínia felkerült a listámra,és bár ki tudja meddig tart még ez a pandémiás helyzet, remélem 1-2 éven belül már magam is gyönyörködhetem benne. Hmmm… hogy elbolondíthatja az embert egy könyv XD

2 hozzászólás
marilynmiller IP>!
Borsa Brown: A szárd szikla

Letettem én is a szívem egy részét Szardínia csodálatos partjainál. ♥
Nagy elvárásokkal kezdtem bele a könyvbe. Annyit sejtettem, hogy sokat fogok olvasni erről a csodálatos helyről. Ez a könyv olyan volt nekem, akár egy kalandos útikönyv. Könnyed, romantikus, érzelmes.
Virginia sajnos olyan élethelyzetbe került, amibe egy nőnek, embernek sem kellene. Mégis túllépett ezen azzal, hogy Szardíniára utazott, ami teljesen véletlenszerű ám mégis sorsszerű.
Az utazás előtt nem is gondolta volna, hogy valóban ott fogja hagyni a szívét Szardínia partjainál.
Na de ne szaladjunk ennyire előre.
Megérkezik a szállásra, amit lefoglalt. Ami persze nagyon nem azt a képet adja vissza, mint amit várt, mint amire befizetett. Adott egy goromba tulajdonos, aki a füle botját se mozdítja azért, hogy a Virginia előtt lévő három hónap tökéletes legyen. Persze Virginia vagány new yorki nő révén megoldja. A tulajdonos kiléte számomra nem volt kérdés, így nem lepődtem meg, amikor ez kiderült.
Őszintén, nem kedveltem S.S.-t. Számomra a könyv végéig egy monogram és email cím maradt. Kíváncsi voltam és valahol reménykedtem benne, hogy ez meg fog változni. Változott, ezt elismerem, de nem lépett kedvenc karakterek közé. Nekem ő túl nyers, talán túl szárd volt.
Mégis egymásra tudtak találni Virginiával. Néhol talán kicsit vontatott lehet a kettejük között kialakuló kapcsolat, de mégis volt benne valami. Valami körüllengte őket. Lehet ez a sziget hatása? Nem tudom… Vártam, hogy végre egymáséi legyenek. Hiányzott valami szikra. Ott volt, de bennem nem gyújtott lángot.
Virginia karaktere nagyon tetszett. Ő vitte a sztorit, és persze Gianluca. Tőle igazán színes lett a történet.
Tulajdonképpen azt kaptam amit vártam. Nem számítottam nagy fordulatokra, de nem is kellett. Ez nekem most éppen elég volt.
Egy biztos. Jó lenne közelebbi kapcsolatba kerülni a földközivel. :) Mert ahogy az írónő leírta, az valami csodálatos. És éppen ezért jár végül az öt csillag. Mert felébresztette bennem a vágyódást a sziget után.

6 hozzászólás
ZsúésKrisz_Olvas>!
Borsa Brown: A szárd szikla

Hihetetlen mennyi oldala van az írónőnek. Ezzel a kötettel ismét új arcát mutatta be nekünk.
A történet egy fiatal nőről szól, aki egy szerelmi csalódás után hátat fordít addigi életének és a térképre bökve útra kel, hogy egy kis időre legalább, de feledni tudjon. Szardíniára utazik, csak azzal nem számol, hogy a sziget egyszerűen elvarázsolja, és örökre rabul ejti a szívét.
Annyira könnyed kis történet. Semmi sallang, semmi felesleges mellébeszélés, viszont rengeteg humor, és az ember lelkéig hatoló szárd életérzés árad a könyvből. Érzed az illatokat, az ízeket, a tengeri szellő simogatását és a belőle áradó szabadságot Ez nálam az a könyv, aminek a cselekményéből azt ugyan el is felejted idővel, hogy pontosan mikor mi történt benne, azt sosem fogod, hogy kinyitott előtted egy új világot, mert nem lesz olyan olvasó, aki a könyv vége után ne kívánkozna erre a varázslatos szigetre.
Kicsit ez az oldala miatt Joanne Harris-esre sikeredett. Legalábbis nálam az ő könyveiből árad ez az érzés.
Nyaralásra kötelező!!

Mariann_ P>!
Borsa Brown: A szárd szikla

Könnyű, garantált kikapcsolódást adó nyári olvasmány.
Esély arra, hogy személyesen is átéljük, szinte nulla.
De álmodozni jó!

4 hozzászólás
Angieolvas>!
Borsa Brown: A szárd szikla

Végre elolvastam és nagyon tetszett!
Nagyon vártam a könyvet, hiszen van némi belelátásom a Szardínia életbe.
20 éve kint él a rokonom és sokat mesél :)
Szóval Virginiát megkedveltem, ami nagy szó, mert Borsa szereplői általában utálom. :D
Egyébként a könyvről a Napsütötte Toszkána jut eszembe. A történet nagyon gyorsan pörgött. Én egyébként már az elején tudtam ki az az S. S.
A helyszínek leírása tetszett, mert élethűen adta át. Sok vicces rész volt. Virginia szomszédait imádtam.
Salvo érdekes karakter, mert sokat nem beszél. Titokzatos, de őt is megkedveltem, ami ismétlem nagy szó nálam.
Nyári olvasmánynak tökéletes.
Mellesleg a Szárdok elég „szigetlakók”, tehát nekik csak a sziget van, máshol el sem tudnák képzelni magukat. Ezt a könyvben is jól hozta.

Tímea_Bernadett_Lőrinczné_Molnár P>!
Borsa Brown: A szárd szikla

Nagyon szerettem olvasni ezt a regényt … gondolkodtam, hogy mit is lehetne írni róla, de azt hiszem nem tudom szavakba önteni azt az érzést, élményt, amit nyújtott. Ezt a történetet olvasni kell! A sziget, a szárdok, a szivárvány, a sziklák és nem utolsósorban Salvatore … hmmm, öröm volt olvasni minden egyes oldalt. Tökéletes egyensúly uralta az eseményeket, mindenből pont annyi volt, amennyi kellett: csalódás, izgalom, keserűség, vidámság, no meg a végére egy cseppnyi szerelem. Fantasztikus leírást kaptunk Szardínia szigetéről, az ott élő szárdokról, az élővilágról, hagyományokról, szinte magam előtt láttam mindent, amiről olvastam, annyira képszerűen írt Borsa. A végén még bizony Isten izgultam is :-) Abban biztos vagyok, hogy az idei évem egyik meghatározó olvasmánya lett.

>!
Álomgyár, Budapest, 2020
344 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156145048
Harriet P>!
Borsa Brown: A szárd szikla

Borsa a legtöbb könyvében különleges, elzárt közösségeket mutat be és egymáshoz egyáltalán nem illő embereket hoz össze. Most sem volt ez másképp, hisz a szárd emberek nem mindennapi teremtmények és a Sziklánk sem tűnik elsőre a legjobb partinak egy amerikai lány számára. Mégis, ez a történet egy könnyű, nyári olvasmány, melyet minden nőnek szívből ajánlok a vakáció idejére. Ha csak a kertben töltöd a szabadságod, ez a könyv akkor is elrepít téged Szardínia szigetére és Virgihez hasonlóan garantáltan szerelembe esel. A napnak sem kell sütnie, mert A szárd szikla még egy borús napon is felmelegíti a szívedet.

zöldelefánt P>!
Borsa Brown: A szárd szikla

Szórakoztató, vicces, könnyed.
Nagyon tetszett.
Mindkét szereplőt megkedveltem. Virginia vicces, bohókás személyiség. Voltak olyan mondatai amin hangosan felnevettem. Az, hogy így beleszeretett a Földközibe, teljesen érthető. Szép tájleírások, a vidék bemutatása, a kis város jellemzése, az emberek…kicsit én is beleszerettem. Mire jó a google view.. mert, hogy egy kicsit császkáltam virtuálisan az utcán. Annyira jól le volt írva a környezet, hogy muszáj volt megnézem. :)
S.S. nagyon sokat nevettem az elején azon, hogy milyen sokat beszélt. Aztán ahogy egyre jobban megismertük… egyre jobban megkedveltem. Alig vártam, hogy felbukkanjon.
A szikla ❤
A szivárvány színei ❤
Szardínia ❤


Népszerű idézetek

Harriet P>!

– Amit szeretsz, azt szeresd teljes szívből!

338. oldal

Harriet P>!

Ez a sziget, Szardínia megtanította nekem, hogy hátat kell fordítani a múltnak, csak a jelenben érdemes élni, és dolgozni kell a jövőért.

342. oldal

zöldelefánt P>!

El kéne ájulnod, Virginia! Tuti elkapna!
Aha! Vagy hagyná, hogy feltöröld a járdát.

pinkprincessreads>!

– Olaszország, Szardínia.
– Az egy sziget!
– Hát igen. Bár nekem elsőre csak egy hal ugrott be.

17. oldal

t_briga P>!

Észre sem veszem, és magamban kacarászom.
Szerintem a téboly határán vagyok.

52. oldal

Patika23 P>!

Na jó, végül is ott egy sziget…
Szardínia.
Pff… Az nem egy hal?

6. oldal

zöldelefánt P>!

Megölöm! Ha ő nem ugrik le innen a hegyről, én rugdosom le!


Hasonló könyvek címkék alapján

R. Kelényi Angelika: Barcelona, Barcelona
Tracey Garvis Graves: Kötelék
Tracey Garvis Graves: Péntek a Szigeten
Sarah Dessen: Altatódal
Leiner Laura: Valahol
Leiner Laura: Maradj velem
Leiner Laura: Bábel
Okváth Anna: Más állapotok
Celia Imrie: Nyár a Riviérán
Mary Ann Shaffer – Annie Barrows: Krumplihéjpite Irodalmi Társaság