Vágyak egy sziget kapujában
Virginia Angels, a fiatal amerikai lány, egy szerelmi csalódás után Szardíniára utazik. Semmit sem tud a szigetről, de hamar felfedezi a szépségét, az ízeit, az embereket, miközben lehetetlenebbnél lehetetlenebb helyzetekbe keveredik. A véletlenek folyton egy idegen, ám felettébb karakán férfi útjába sodorják, aki nemcsak ostorozza a lányt, hanem felkelti az élet utáni vágyat is benne. Virginia rádöbben, hogy a „szárd szikla” nem csupán köveket takar, hanem egy erős és határozott férfit is.
A röpke nyaralás azonban megváltozik, amikor kiderül, hogy ki a titokzatos férfi. Rejtett egyezségük az őrület és az ésszerűség határán mozogva taszítja őket egy olyan élethelyzetbe, amellyel nehezen barátkoznak meg.
Vágyak, cselszövés, fájdalmak és szenvedély egy szigeten, amely szerelembe ejti az embert, és örökre megpecsételi a sorsát.
Borsa Brown, az erotikus-romantikus regények népszerű írónője ezúttal egy könnyed, szórakoztató, ám emberi… (tovább)
A szárd szikla 424 csillagozás

Eredeti megjelenés éve: 2020
Salvatore Satta · Virginia Angels · Gianluca Longo

A szárd szikla valami egészen különleges, egyik korábbi Borsa regényhez sem hasonlítható. Itt a főszereplő egyértelműen Szardínia. Olyan volt ez nekem, mint egy romantikával ékesített útikönyv. A szerelem lassú volt és édes, Szardínia pedig megfájdította az útobbi hónapokban kalitkába zárt szívemet. Hiányzol, de jövőre újra szeretkezünk, Földközim! ♥♥

Minden hibájával és szépségével együtt, de mégis csak azt tudnám mondani, hogy szeretem az írónő könyveit. Olvastam, hogy ez a könyve más lesz. Talán éppen ezért is vártam, hogy végre megjelenjen. Végül azt kaptam, amire számítottam; könnyed, nyári hangulatú olvasmányt. Egyedül a szerelmi szálat éreztem laposnak és számomra az egész érthetetlen volt. Alig kommunikáltak. A pasi, mint egy ősember, a hősnő meg, mint egy hisztérika. Gianluca volt számomra a legszimpatikusabb, legemberibb karakter. Igazából 1000x szimpatikusabb volt, mint S.S.
Így a korona évében még inkább kedvet kaptam egy-egy külföldi nyaralásra. Szardíniát ezek után szívesen célba venném. Akkor is, ha valószínűleg 0 az esély, hogy hasonlóan járnék, mint a hősnő. A gyönyörű látvány miatt már megérné.
Ui: A húgom: „Mit keres Jake Gyllenhaal egy könyv borítóján?”

Remek, humoros , kortárs , nyári romantikus regény.
Ha elutaznál egy kicsit a világ zaja elől – repülő helyett könyvek jóvoltából--> ez a kötet elrepít téged a mesés szigetre, Szardíniára. Legyél bárhol a valóságban, amint kinyitod, a Földközi- tenger partján sétálsz Virginia Angelsszel, a sztori főszereplőjével. Együtt fedezed fel vele a csodás ékszerdoboz nyújtotta látnivalókat, turistalátványosságokat, vagy épp elrejtett , titkos helyeket.
A sziget szerelembe ejt, elvarázsol. A „röpke” nyaralás azonban nem várt meglepetéseket, számos izgalmat tartogat Virginia/és az olvasó/ számára.
Egy nagyon könnyed, nyárias szellő járta, ám valahol mégis lélektani kötet, hisz Szardínia nehezen engedi el az odalátogatót.
Téged elragadott már ez a nem mindennapi történet?

Borsától már megszokhattuk, hogy nem mindennapi történetekkel áll elő. A szárd szikla viszont egyszerűnek tűnt, ezért egy kicsi félve kezdtem neki. Fölöslegesen aggódtam, ugyanis az egyszerűségével alkotott valami nagyszerűt.
Imádtam a helyszín-leírásokat, a könyv egész hangulatát. Éreztem a Földközi illatát, az ízét a számban, a tenger felől fújó hűsítő szelet, láttam a tenger kékjét. Én is szeretném letenni itt a szívem.
De nem csak a hangulat, maguk a szereplők is nagyon szimpatikusak voltak, főleg Salvatore. Tetszett, hogy Borsa nem ragaszkodott a hollywoodi álompasikhoz, hanem egy kicsit nyersebb, vadabb férfit álmodott meg nekünk. Ettől függetlenül természetesen egy álomférfi lett.
A történet is nagyon szuperre sikeredett, ahogy Virginia próbálja felvenni a szárd ritmust, ezáltal mi is rengeteget tudhatunk meg a szigetről.
Egy negatívumot viszont ki kell emelnem. A fejembe vettem, hogy ezt a csodát én is látni akarom. Úgyhogy Szicília után be kell iktatnom Szardíniát is.

Bevallom, hogy csak a fake Jake borítómodell miatti kihívásra olvastam el. Mindahányszor szemem elé került a könyv, egy pillanatra azt hittem, hogy … pedig tudtam, hogy nem. Nem az én stílusom, de kellemesen elszórakoztam rajta. Elég könnyed, jó szövegekkel. A főszereplőt is bírtam, megnevettetett nem egyszer. Olyannyira tetszett, hogy kedvem támadt szétnézni arrafelé, nagyon megkapóan volt leírva, hogy merre járt és mit látott a főszereplő. Szardínia felkerült a listámra,és bár ki tudja meddig tart még ez a pandémiás helyzet, remélem 1-2 éven belül már magam is gyönyörködhetem benne. Hmmm… hogy elbolondíthatja az embert egy könyv XD

Ez a második könyv, amit az írónőtől olvastam. Nagyon jó a történet felépítése, a táj leírása. Komolyan az ember lányának kedve támad Szardíniára utazni, és nemcsak a látvány miatt…
Sajnáltam Virginia-t, amiért a húga és kedvese ilyen rútul kibabráltak vele, de ez az új kaland amibe a „fejszéjét vágta”, úgy gondolom hogy mindenért kárpótolta. Egész végig azon izgultam, nehogy visszamenjen időelőtt New York-ba. :D
Pörgős, laza, tele van izgalommal, és megvan fűszerezve egy kis humorral. Nagyon olvastatja magát ez a könyv! Ha lehetne én inkább 10-est adnék rá, de sajnos a maximum 5 csillag.
Csak ajánlani tudom!

Új kedvenc könyvet és kedvenc írót avattam.
Gyönyörű helyeken játszódó fantasztikusan megírt történet.
Nagyon bírtam Virginia-t, a mondókáját, a gondolatait, a viselkedését S. S. társaságában. Hogy nem hagyta magát, kiállt magáért, elérte a célját, elnyerte a megérdemelt boldogságot. Elgondolkoztam, hogy én vajon mit csináltam volna az ő helyzetében? Tovább tudtam volna lépni a múlton? Mondjuk, ha egy hasonló Sziklát sodort volna elém a tenger, minden bizonnyal megkönnyítette volna a dolgokat :D
Salvatore az olasz félisten :D :D :D Igen kár, hogy az én főbérlőm semmiben nem hasonlít rá… :(
Annyira jó volt olvasni, belemélyedni a történetbe, szinte a részesének lenni a két főszereplő közt izzó feszültségnek. Néhol olyan hangosan felröhögtem rajta, hogy a család azt hitte elment az eszem off. Néhol pedig minden sora a lelkemig hatolt, és megfacsarta a szívem. Néhol magamra ismertem Virgiben. Beleszeretett a szép tájba, mint én is minden utazásom során. Többször jártam már Olaszországban, de bármikor vissza tudnék menni, beleszerettem első látásra. És mostmár Szardínia is bakancslistás lett nálam :D Nincs jó élménye a pasikkal, amiről én is akár könyvet írhatnék. Szokott flörtölni, de nem mer kezdeményezni. Szeret kétértelműen fogalmazni, és néha csak utólag jön rá, hogy enyhén félreérthető, amit mondott. És milyen szerencse, hogy a gondolatainkat nem hallja más :D

Az összes könyv közül amit az írónőtől olvastam ez a legjobb! Imádtam! Annyira szórakoztató, hogy észre sem veszed milyen gyorsan fogynak a lapok.
A szereplők imádnivalóak!
Ritka az ilyen női főszereplő mint Virginia. Nagyon bírtam a csajt! Rengeteget nevettem rajta, sokszor túl hangosan…. Egy biztos, a csaj beleivel nagy gond van!
Salvatore. Ó te SZÁRD SZIKLA mit meg nem adnék azért, hogy láthassalak! Na de nem ám csak úgy! Nem, nem! A te imádott Szardíniádon, ott ahol minden csupa szivárvány…
Az, ahogyan az írónő leírta a környezetet, az valami mesés! Ebben semmi túlzás nincs! Virginia-val együtt fedeztük fel a szigetet és szeretünk bele mindenbe a legapróbb kavicstól, a levegőn át egészen a tengerig.
Remek szórakozást és kikapcsolódást nyújtott ez a történet! Tökéletes volt!

Hihetetlen mennyi oldala van az írónőnek. Ezzel a kötettel ismét új arcát mutatta be nekünk.
A történet egy fiatal nőről szól, aki egy szerelmi csalódás után hátat fordít addigi életének és a térképre bökve útra kel, hogy egy kis időre legalább, de feledni tudjon. Szardíniára utazik, csak azzal nem számol, hogy a sziget egyszerűen elvarázsolja, és örökre rabul ejti a szívét.
Annyira könnyed kis történet. Semmi sallang, semmi felesleges mellébeszélés, viszont rengeteg humor, és az ember lelkéig hatoló szárd életérzés árad a könyvből. Érzed az illatokat, az ízeket, a tengeri szellő simogatását és a belőle áradó szabadságot Ez nálam az a könyv, aminek a cselekményéből azt ugyan el is felejted idővel, hogy pontosan mikor mi történt benne, azt sosem fogod, hogy kinyitott előtted egy új világot, mert nem lesz olyan olvasó, aki a könyv vége után ne kívánkozna erre a varázslatos szigetre.
Kicsit ez az oldala miatt Joanne Harris-esre sikeredett. Legalábbis nálam az ő könyveiből árad ez az érzés.
Nyaralásra kötelező!!

Könnyű, garantált kikapcsolódást adó nyári olvasmány.
Esély arra, hogy személyesen is átéljük, szinte nulla.
De álmodozni jó!
Borsa megint megújult , szeretem ahogy más, más helyzetbe, környezetbe kalauzol el bennünket.
Azért szívesen laknék egy ideig ilyen környezetben….

Van egy rossz tulajdonságom. Magammal beszélem meg a dolgokat, és sokszor ebből kifolyólag magamat idegesítem föl.

Pokolba! Most is jól néz ki ez a fickó!
Baromira jól néz ki!
Biztos gyakorolja az ajtófélfára támaszkodást és ezt a „helló, csak én vagyok” tekintetet.