A ​maffia ágyában (A maffia ágyában 1.) 270 csillagozás

Borsa Brown: A maffia ágyában Borsa Brown: A maffia ágyában

Suzanne ​Roberts körül megfordul a világ: viharos gyorsasággal veszít el mindent és mindenkit maga körül, ami és aki addig fontos szerepet töltött be az életében. Szerencséjére a sors kárpótolja őt mindenért: megajándékozza Massimo, az ellenállhatatlan, művelt és jómódú ügyvéd szerelmével, aki rögvest szülővárosába, Palermóba röpíti álmai asszonyát. Itt véget is érhetne ez a romantikus történet… a happy end ezúttal mégis elmarad. Szicíliáról ugyanis kiderül, hogy távolról sem a képzelet mesés birodalma, s lassan Massimóról is lehull az álarc…

Lesz-e kiút az érzései között őrlődő, bántalmazott hősnő számára? Van-e szabadulás a maffia hálójából? És egyáltalán: hol van a határ szerelem és gyűlölet között?

„A gyűlölet is szeretet, csak épp fejtetőre van állítva. A szeretet igazi ellentéte a félelem” – adja meg a választ Osho, és e tantétel igazságát nem is bizonyíthatná hitelesebben e könyv.

BORSA BROWN lélektani folyamatokat is boncolgató, letehetetlen regénye… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2013

>!
Álomgyár, Budapest, 2016
470 oldal · ISBN: 9786155596162
>!
Álomgyár, Budapest, 2016
470 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155596155
>!
Álomgyár, Budapest, 2013
286 oldal · ISBN: 9786155252228

1 további kiadás


Enciklopédia 2

Szereplők népszerűség szerint

Massimo Borelli · Suzanne Roberts


Kedvencelte 48

Most olvassa 31

Várólistára tette 104

Kívánságlistára tette 87

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
molybarby
Borsa Brown: A maffia ágyában

Mi a jó büdös fr@nc volt ez?!
Úgy döntöttem a középúton maradok és megadom a két és fél pontot, mert egyszerűen nem tudtam eldönteni, hogy ez most mi akar lenni!!! Komolyan mondom, amikor befejeztem a könyvet, csak az járt a fejemben, hogy én ezt kivágom az ablakon, aztán utána megyek és még ugrálok rajta hatvanszor! Annyira felhúzta az agyam, hogy húúúú…. Szúúúszááá…
Most komolyan, Suzanne. Ne haragudjatok, de még ha vízbe fújtanám se lenne több értelem a fejében… Massimoról nem is beszélve. Bakker, ennyi lökött embert. És halljátok, ez egy olyan könyv, hogy muszáj tudnod a folytatást, hogy most akkor mi lesz ezzel a kettővel (röviden, hogy most akkor a csajt agyonlövik, vagy én lövöm agyon őket, mert máshogy nem tudom elképzelni) :D

17 hozzászólás
>!
ZitussKa P
Borsa Brown: A maffia ágyában

Van-e az a könyv ami másodjára is kihozza belőled ugyanazokat az ellentètes èrzèseket, mint egy èvvel ezelőtt, amikor először olvastad?:) Nekem ez az a könyv. Egyszerre szerettem ès utáltam nèhány momentumát, de mivel tudom, hogy minden egyes pillanatra szüksèg van a folytatás miatt, így megèrtem. Massimo szemszöge más perspektívába helyezett dolgokat, ès így, hogy nem csak a tetteivel hanem a gondolataival is szembesültem, jobban tudtam vele azonosulni, bár.. nem mindig:) Szerettem, Massimo gondolatain sokat nevettem, olykor izgultam, dühös voltam, nèha szomorú. De továbbra is a kedvenc sorozatom. Izgalmas, fordulatos, szenvedèllyel ès szuper karakterekkel teli törtènet! Akik olvasták, ajánlom mert így bővítve mèg inkább perzsel:) Akik pedig nem olvasták mèg, azt tudom mondani, folytassátok a többi rèsszel, mert ez csupán a kezdet:) Sokkal de sokkal jobb lesz ez mèg! A vège most is összetört:( Remèlem hamar jön a bővített folytatás!!❤

>!
Bitten
Borsa Brown: A maffia ágyában

Azt kell mondjam, eddig is szerettem de ez a bővített dolog nekem nagyon bejön.
Massimo gondolatai kiegészítik a hézagokat és egyfajta erőt és nyomatékot adnak a dolgok súlyának.
A napokban már nem egyszer volt billentyűzetemen „a ffi szemszög” és most itt ugyancsak, nem tudom ki hogy van vele….. de van egy különlegességük, ugyanakkor ritkák mint a fehér holló és jómagam szívesen olvasom az ilyen írásokat, csak vadászni kell :D
Massimo vérmérséklete, mentalitása és jelleme erőteljes …..
Suzanne elindul egy úton és mi szépen követhetjük előzmény és következmények sorát….

4 hozzászólás
>!
Niitaa P
Borsa Brown: A maffia ágyában

„Szerintem azoknak az embereknek vannak a legnagyobb belső harcaik, akik kívülről sziklaszilárdnak tűnnek.”

Borsa Brown-al az ismeretségemet A maffia ágyában című regényével kezdtem. Ha jól tudom, ez volt az első kiadott regénye, ezután egy évvel később jött a folytatás. Mindenkinek el kell valahol kezdeni, ezzel tisztában vagyok. Vannak, akik veleszületett tehetséggel rendelkeznek, de a többségnek gyakorolnia kell, hogy az adott dolog jól menjen, sikeressé váljon benne. Mivel ez első műve az írónőnek, ezért nem támasztottam vele szemben nagy elvárásokat. Sőt, egy ideig még halogattam is, hogy biztosítani tudjam a megfelelő hozzáállást. Mindenezek ellenére nem alakítottam ki ezzel a könyvvel jóbaráti viszonyt.
(…)
olvastam tovább a könyvet, majdnem teljesen nyitott szívvel. Próbáltam befogadni a történetet úgy ahogy van. Próbáltam az írónő fejébe látni, vajon, miért így történnek az események. Megpróbáltam felfogni, hogyan lehet valakiben egyszerre jelen ennyi érzés és mindenekelőtt tényleg megpróbáltam átérezni Suzanne helyzetét. De összességében egy gondolat ugrott mindig ki a tudatomból: hogy üthetném agyon egy péklapáttal….
(…)

A teljes értékelést itt érhetitek el: http://niitaabell.blogspot.hu/2017/02/borsa-brown-maffi…

7 hozzászólás
>!
Naiva P
Borsa Brown: A maffia ágyában

Jézusom! Nagyon szélsőséges érzelmeket váltott ki belőlem és igen, nagyon kíváncsi leszek a folytatásokra, pedig nem igazán nyűgözött le most az írónő. A két főszereplőt sem tudtam megkedvelni. Suzanne felszínes, pénzéhes, sokszor olyan sötét, mint egy vakond belső zsebe. Massimo-t pedig sokszor nem tudtam hova tenni. Sok olyat csinált, ami szerintem megbocsáthatatlan.
Mindig is undorító, lealacsonyító, hímsoviniszta dumának tartottam, amikor valakitől azt kellett hallanom, hogy „vannak olyan nők, akik szabály szerint kikövetelnek maguknak egy alapos verést”. Ezt a regényt olvasva, ha nem is teljesen, de valamennyire összeállt a kép. Suzanne maga a könyvbe zárt bizonyíték. Nem szeretem, ha egy férfi erőszakot alkalmaz. Tőlem aztán lehetne akármilyen Armani modell kinézete, akármilyen pénzes, lehetne akármilyen a szexuális étvágya, teljesítménye mert hát Suzanne ezek alapján szeretett bele az illetőbe, de egészen biztos, hogy rögtön kiszeretnék belőle, amint kezet emelne rám….. Nem úgy a hősnőnk. Neki semmi értékrendje nem volt magával kapcsolatban. Oké, hogy sokáig nem volt kiút, de amit ők ketten levágtak nagyon beteges volt. Határozottan éreztem közöttük a vonzalmat, a kémiát, de erre szokás mondani, hogy ami nem megy, nem kell erőltetni. Simán kijárna a történetnek egy dark romance címke.

5 hozzászólás
>!
Mrs_Curran_Lennart P
Borsa Brown: A maffia ágyában

Többen ajánlották nekem ezt a trilógiát és felkészítettek rá, hogy az első rész ki fog akasztani. Suzanne egy igazi nagyszájú, elmebeteg p*csa. Csoda, hogy még él, én már biztos lelőttem volna Massimo helyében. Direkt felcseszte az ipse agyát állandóan. Én sem örültem volna egy maffiózó férjnek, de liftben sem szoktam szexelni ismeretlen ügyvédekkel. Remélem a folytatásban javul a csaj, mert amúgy meg érdekel a történet.

22 hozzászólás
>!
Tóth_Orsolya_3 P
Borsa Brown: A maffia ágyában

Sajnos egyik szereplőt sem tudtam igazán elfogadni, szeretni, mert alig tudtam meg róluk valamit. Amit pedig megtudtam, az nem éppen kecsegtető rájuk nézve. Suzanne számomra egy felszínes, eléggé léha életmódot folytató, határozatlan korú nő (jó lett volna tudni, h mégis hány éves), Massimo pedig egy nagyon brutális férfi. Fizikálisan és érzelmileg bántalmazni egy nőt… nálam attól lejjebb már nincsen. :-( Jó lett volna, ha a köztük lévő állítólagos nagy szerelmet láthattuk volna kibontakozni, mert én így, ebben a formában egyáltalán nem éreztem köztük az izzást, a szerelmet.
Maga az alapötlet nagyon tetszett, sajnálom, hogy nem lett jobban kidolgozva az egész történet a szereplőkkel együtt.

18 hozzászólás
>!
KönyvMoly_1989
Borsa Brown: A maffia ágyában

Hogyan lehet írni egy történetről, amit egyszerre gyűlölsz és imádsz? Hogyan lehet szavakba önteni a megvetés és a szenvedély azon keverékét, ami átitatta ennek a könyvnek a lapjait?
Minden egyes oldalon dúlt a harc a szereplők között, a szenvedést szerelem követte, a szerelmet undor… És én is ugyanezt éreztem. Dühös voltam. Feldúlt. Kiégett. Szomorú, mégis reménykedtem egy olyan pálfordulásban, egy olyan végben, amely már hamvában holtnak számított. Kifacsartak és eldobtak, mire a könyv végére értem.
Suzanne és Massimo szerelme elemésztő tűz, újra és újra kitörő vulkán, a legjobb és egyben a legrosszabb dolog, ami velük történhetett.
Agresszió, vágy, hatalom és pénz… Földbe döngöl ez az érzelmi hullámvasút, és lelkileg az olvasó is ugyanúgy szenved, mint a két főszereplő.
Mégis alig várom a folytatást, tudni akarom, tudnom kell, mi lesz ennek a két embernek a végzete…
Képtelen voltam 5 csillagot adni, annyira megviselt a történet, de azt bizton állíthatom, hogy a sok negatív kritika és a regény néhány hibájának ellenére: Borsa Brown ezzel a nyitókötettel is nagyot alkotott.

>!
Karcsika
Borsa Brown: A maffia ágyában

Alig vártam, hogy elolvashassam olyan szinten sok volt a pozitív kritika róla… És sajnos nem azt kaptam amit vártam :/ Az írónő stílusa annyira nem fekszik és a főszereplők sem azok a belopom a szivedbe magam karakterek. Suzanne nagyon utálatos volt és teljesen érthetetlen a számomra, hogy lehet valaki olyan szinten szerelmes, hogy a saját büszkeségét is megtaposva eltűri azt, amit a mi kis Massimomnktól kap?!
Massimo meg egy örök relytéj, agresszív, kiszámíthatatlan, birtokló és midenképpen irritáló karakter, őt se a személyisége miatt lehetne szeretni…
Összegségében számomra ez egy nagy csalódás volt :/

6 hozzászólás
>!
Virág_Blogger P
Borsa Brown: A maffia ágyában

„A szeretet is gyűlölet, csak éppen fejtetőre állítva. A szeretet igazi ellentéte a félelem.”

Mit mondhatnék? Koránt sem azt kaptam, amit vártam, de végül mégis sokkal jobbat, mint amire olvasás közben egy ideig számítottam. Csalódtam – pozitívan és negatívan. Dühöngtem, fogtam a fejem a szereplők hülyesége miatt, de közben észre sem vettem, hogy a történet, a konfliktusok, minden fájdalmas helyzet átjár, és magával ragad. Számomra pedig leginkább ez tudta ellensúlyozni, hogy képtelen voltam tartósan bármelyik karakterrel szimpatizálni, hogy nem értettem az ostoba tetteiknek az indítékait, vagy ha igen, megvetettem őket érte, hogy a történet számomra elfogadhatatlan „értékeket” képviselt… igen, összességében tudom, hogy klisésen fejezve ki magam „ez nem igazán volt az én könyvem”, meglehetősen sok tekintetben, mégis, egy percig sem kérdőjelezném meg a kreativitást, a lelket, életet, ami benne van, ami miatt igenis megérte olvasni – még nekem is. Ez alapján pedig minden negatív érzésemet félretéve várom, hogy kézbevegyem a folytatást, és lássam, mi sül még ki ebből az izzásból és szenvedélyből, mert mint kezdőkötet, ez azért eléggé felkelti az érdeklődést.

Bővebb véleményemet a könyvről a blogomon olvashatjátok: http://neverletmegobyviranna.blogspot.hu/2017/03/borsa-…


Népszerű idézetek

>!
ZitussKa P

(..) tíz perc kellett neki, míg beállt egy tök üres helyre, ahol èn busszal is megfordulok egy perc alatt (..)

Massimo-17

>!
Niitaa P

Szerintem azoknak az embereknek vannak a legnagyobb belső harcaik, akik kívülről sziklaszilárdnak tűnnek.

115. oldal

1 hozzászólás
>!
Nilla I

Amikor a hétköznapi életünket éljük, sohasem gondolunk arra, hogy bizonyos dolgok megtörténhetnek velünk. Aztán egyszer csak ott
találjuk magunkat a világ közepén, egyedül a fájdalmunkkal, és az életünk úgy pereg le előttünk, mintha film volna.
Az én életem nem film volt. Valóság. Valóságos szerelem, valóságos halálfélelem.

Előhang

>!
_Enii_ P

Ne felejtsd el, a tűz sokkal veszélyesebb, mint a langyos víz.

>!
_Enii_ P

A gyűlölet és a szerelem valóban közel áll egymáshoz, ezzel az alapigazsággal ekkor szembesültem. Gyűlöltem ezt az embert, azért, mert bűnöző volt, és mert engem ennyire megalázott – de határtalan szerelmet is éreztem iránta.

>!
ZitussKa P

Ezt a nőt! Kikèszít!
Kèt dologban verhetetlen: a felidegesítèsben ès az ölelèsben.
Fasza! Ezt jól beválasztottam!

Massimo-291

>!
Nilla I

Nem hagyom, hogy egy percet is boldogtalanul töltsünk, ha boldogok is lehetünk.

>!
ZitussKa P

Az esőtől kicsit elkenődött a szemfestèke, a hajából pedig csöpögött a víz, èn meg úriemberkènt álltam az esernyőm alatt. Kicsit mèg meg is sajnáltam. De most mit kellett volna tennem? Tartsam a feje fölè az ernyőmet? Ő az angol! Tudnia kène, hogy ebben a retek Londonban állandóan esik az eső.

Massimo-17

1 hozzászólás
>!
Niitaa P

Akit szeretünk, annak felettébb tetszeni akarunk!

353. oldal

>!
Sippancs P

Ha egyetlen szóval kellene őt jellemeznem, annyit mondanék: vezér. Vezér, mert elvezetett engem a szerelem ösvényein a teljes boldogsághoz – és vezér, mert megmutatta az utat a pokol legmélyebb bugyraiba.


A sorozat következő kötete

A maffia ágyában sorozat · Összehasonlítás

Hasonló könyvek címkék alapján

Leonardo Sciascia: Mint a bagoly nappal
Andrea Camilleri: A prestoni serfőző
Andrea Camilleri: A hegedű hangja
Catherine Banner: Ház az éj peremén
Evelyn Marsh: Halál a műtőasztalon
Rosanna Ley: A villa
Leonardo Sciascia: A késelők
Giuseppe Tomasi di Lampedusa: A párduc
Dacia Maraini: Marianna Ucría hosszú élete
Leylah Attar: The Paper Swan – Papírhattyú