Szekszárdi ​borok 0 csillagozás

Boros Károly: Szekszárdi borok

A 2002-ben indított új sorozat a magyar borvidékekre kalauzol el bennünket. Bemutatja a bortermő vidékeket (Tokaj-Hegyalja, Villány, Balaton-felvidék, Észak-Dunántúl, Somló, Eger, az Alföld), ezek történetét, a termőhely sajátosságait, az adott vidék bortípusait, a borfajtákat – feltüntetve az évjáratkülönbségeket. A kötetekből megismerhetjük a jellemző borcímkéket, a legnevesebb borászokat és pincéiket. A szerzők nem feledkeznek meg a gasztronómiáról sem, részletesen leírják, hogy az adott borfajtához milyen étel illik a legjobban. És hogy ne csak olvassunk a magyar borokról, a kötet végén fontos információkat kapunk, milyen bort vegyünk a házi vinotékába, merre szervezzük a borturizmust.

>!
Kossuth, Budapest, 2003
74 oldal · ISBN: 9630944308

Hasonló könyvek címkék alapján

Herczeg Ágnes – Pánczél Andrea: Borról neked
Kovács András István: Eger és a Bükk
Dlusztus Imre – Kaiser Ottó: Borpincék
Jásdi István: Szerenád a szőlőben
Prohászka Ferenc: Szőlő és bor
Dlusztus Imre – Kaiser Ottó: A szép magyar bor
Mercz Árpád: Budafok – Borváros
Rácz László – Cs. Varga István: Borkultúra – kettős tükörben
Dlusztus Imre: Mayer Márton
Bence Lajos (szerk.): Zala Vármegye bortörténete