A 2002-ben indított új sorozat a magyar borvidékekre kalauzol el bennünket. Bemutatja a bortermő vidékeket (Tokaj-Hegyalja, Villány, Balaton-felvidék, Észak-Dunántúl, Somló, Eger, az Alföld), ezek történetét, a termőhely sajátosságait, az adott vidék bortípusait, a borfajtákat – feltüntetve az évjáratkülönbségeket. A kötetekből megismerhetjük a jellemző borcímkéket, a legnevesebb borászokat és pincéiket. A szerzők nem feledkeznek meg a gasztronómiáról sem, részletesen leírják, hogy az adott borfajtához milyen étel illik a legjobban. És hogy ne csak olvassunk a magyar borokról, a kötet végén fontos információkat kapunk, milyen bort vegyünk a házi vinotékába, merre szervezzük a borturizmust.
Szekszárdi borok 0 csillagozás
Hasonló könyvek címkék alapján
- Herczeg Ágnes – Pánczél Andrea: Borról neked 85% ·
Összehasonlítás - Kovács András István: Eger és a Bükk ·
Összehasonlítás - Dlusztus Imre – Kaiser Ottó: Borpincék ·
Összehasonlítás - Jásdi István: Szerenád a szőlőben ·
Összehasonlítás - Prohászka Ferenc: Szőlő és bor ·
Összehasonlítás - Dlusztus Imre – Kaiser Ottó: A szép magyar bor ·
Összehasonlítás - Mercz Árpád: Budafok – Borváros ·
Összehasonlítás - Rácz László – Cs. Varga István: Borkultúra – kettős tükörben ·
Összehasonlítás - Dlusztus Imre: Mayer Márton ·
Összehasonlítás - Bence Lajos (szerk.): Zala Vármegye bortörténete ·
Összehasonlítás