A 2002-ben indított új sorozat a magyar borvidékekre kalauzol el bennünket. Bemutatja a bortermő vidékeket (Tokaj-Hegyalja, Villány, Balaton-felvidék, Észak-Dunántúl, Somló, Eger, az Alföld), ezek történetét, a termőhely sajátosságait, az adott vidék bortípusait, a borfajtákat – feltüntetve az évjáratkülönbségeket. A kötetekből megismerhetjük a jellemző borcímkéket, a legnevesebb borászokat és pincéiket. A szerzők nem feledkeznek meg a gasztronómiáról sem, részletesen leírják, hogy az adott borfajtához milyen étel illik a legjobban. És hogy ne csak olvassunk a magyar borokról, a kötet végén fontos információkat kapunk, milyen bort vegyünk a házi vinotékába, merre szervezzük a borturizmust.
Szekszárdi borok 0 csillagozás
Hasonló könyvek címkék alapján
- Szabó Edit (szerk.): Gyengébb? Nem! ·
Összehasonlítás - Kovács András István: Eger és a Bükk ·
Összehasonlítás - Prohászka Ferenc: Szőlő és bor ·
Összehasonlítás - Kántor Endre: Szepsy István ·
Összehasonlítás - Herczeg Ágnes – Pánczél Andrea: Borról neked 85% ·
Összehasonlítás - Kolozsvári Ildikó: South African Wine Routes with GPS Guide ·
Összehasonlítás - Kalmár László (szerk.): Badacsonyi almanach ·
Összehasonlítás - L. Kelemen Gábor: BorÁSZok ·
Összehasonlítás - L. Kelemen Gábor: Borutak ·
Összehasonlítás - Mercz Árpád: Budafok – Borváros ·
Összehasonlítás