Boros Gábor (szerk.)

Filozófia 12 csillagozás

Boros Gábor (szerk.): Filozófia

Az ​Akadémiai kézikönyvek Filozófia kötete az európai bölcselet történetének átfogó és részletes bemutatása; régóta vágyott, magas színvonalú alapmű érettségizők, középiskolai filozófia- és etikatanárok, egyetemi hallgatók és oktatók számára.

A kézikönyv első, terjedelmesebb része az európai filozófia jelentős alakjait, iskoláit és áramlatait tekinti át a kezdetektől a 20. századig, történeti alapú megközelítésben, beleértve az adott korszakok filozófiájára ható külső tényezőket is. A második, rövidebb rész esszéi az egymástól elkülönülő kortárs irányzatok és filozófiák bemutatására összpontosítanak. A kötetet részletes tárgy- és névmutató egészíti ki.

A filozófia ott volt az összes egyéb tudomány bölcsőjénél, és az újkor végéig magában foglalta az emberi tudás egységének ígéretét. Jelentősége az utóbbi évtizedekben újra nő, amit a szerteágazó szaktudományok sokaságának határterületein erősödő kompetenciája és aktivitása jelez. A főszerkesztő, Boros Gábor, az ELTE… (tovább)

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Akadémia kézikönyvek

>!
Akadémiai, Budapest, 2013
1436 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630584869
>!
Akadémiai, Budapest, 2011
1436 oldal · ISBN: 9789630584869
>!
Akadémiai, Budapest, 2007
1436 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630584869

Kedvencelte 2

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 20

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

>!
zsebibaba007
Boros Gábor (szerk.): Filozófia

Tömör gyönyör a filozófia kedvelőinek (azaz nem nekem :D). Benne van minden, amit tudni kell.

>!
Szandra_Egyed P
Boros Gábor (szerk.): Filozófia

Összefoglaló mű a filozófiáról. Tökéletes lenne, ha kb. négyszer ilyen vastag lenne, és akit konkrétan keresek, és a görögök után van, több információ lenne róla, főleg művek. Az ilyen típusú könyvekben általában van valaki, akit hiányolok, vagy kevésnek tartom az információt róla. Schopenhauer, Kierkegaard, szerintem kevés, Rousseau nekem kedvenc filozófusaim között van, róla is kevésnek tartom a szöveget, ami a könyvben található. Több nevet is lehetne írni, gondolom mindenkinek van olyan filozófus, akit jobban preferál, megértem, hogy ennyi a keret.

>!
VadKant
Boros Gábor (szerk.): Filozófia

Nagyon jó, cseppet tömény, de nyilván ez a rendeltetése neki. :)
Vannak nagyon erős feldolgozások: a görög és a középkori filó rész minden elvárást felülmúl! A 20. századi és az Analitikus rész is nagyon alapos és igényes. Viszont a reneszánsz és az újkor rész gyakorlatilag lényegtelen, elhanyagolható és használhatatlan, ha azzal ismerkedne valaki, a wikipediát előbb ajánlanám, olyannyira gyengusz.
Különösen javallom a végén lévő összefoglalókat, az sokkal inkább téma szerinti megközelítés, és nem annyira történetieskedő.


Hasonló könyvek címkék alapján

Szabó Attila: Művészettörténet vázlatokban
Salamon János: A szív arisztokratikus szokásai
Pressing Lajos: A boldogság mint misztérium
Lendvai L. Ferenc: A gondolkodás története
Kamarás István: Olvasatok
Kiss Balázs Kunó: Semmit és azt könnyedén
Barcsi Tamás: Az ember méltósága
Tarr Bence László: Az örök élet forrása
Tőzsér János: Az Igazság Pillanatai
Pethő Ágnes: Múzsák tükre