Három ​másodperc 49 csillagozás

Börge Hellström – Anders Roslund: Három másodperc

Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.

Piet Hoffmann titkosügynök a svédországi lengyel maffia teljes bizalmát élvezi. Mint elismert, tekintélyes maffiózó kapja tőlük a megbízást, hogy szerezze meg számukra a svéd börtönökön belüli drogpiacot. Ugyanakkor titkosügynökként az elítéltek közti drogterjesztés felszámolását várják tőle. Hoffmann csakhamar teljesen magára marad ezzel a megoldhatatlannak látszó kettős feladattal. Minden ravaszságát, lélekjelenlétét mozgósítania kell, hogy a halálos csapdából élve kerüljön ki. A díjnyertes újságíró, Anders Roslund és a börtönviselt Börge Hellström Svédország ünnepelt szerzőpárosa. A bűnözés világát életközelből ismerik. Sok szálon futó, sodró erejű regényükben lerántják a leplet a bűnüldözés és a büntetés-végrehajtás súlyos visszásságairól is.

Eredeti cím: Tre Sekunder

Eredeti megjelenés éve: 2009

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Skandináv krimik

>!
Animus, Budapest, 2014
ISBN: 9789633241370 · Fordította: Moldova Júlia
>!
Animus, Budapest, 2011
542 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789633240397 · Fordította: Moldova Júlia

Kedvencelte 1

Most olvassa 4

Várólistára tette 31

Kívánságlistára tette 9


Kiemelt értékelések

>!
fülcimpa
Börge Hellström – Anders Roslund: Három másodperc

Leszögezni kívánom, ki nem állom, amikor az író a számba rágja ismétlődően, hogy…. no, ez volt a gondom az elején, meg még a közepe felé is, olyan volt, mint egy gyatra forgatókönyvszerűség: az alak jobbra fordította a fejét, balról gyenge fuvallat érte, jobb keze ökölbe rándult, bal kezével egy pohár után nyúlt, a holdfény az ablakon át beragyogta a szoba ajtaja melletti részt, közben halk zene szól kintről, egy kutya ugat még kintebbről (kuvasz), gyereksírás szűrődik át a szomszédból, ilyesmi… és ezt ismétli… könyörgöm miért? Hogy még feszültebbé váljak? :)
Olvasom egyes értékelésekben, hogy milyen fainul kidolgozott, nos, túlzottan is.
Az író-duett fotója a fülszövegen, háááát, mint két bűnöző, óriási, nagyon sikeres, úgy bevágták a marcona képüket, elhittem jó előre, hogy bravúros krimiben lesz részem.
Az ötlet klassz, elgondolkodtató, bírom, hogy mindenféle szakértőkkel jól megvitatták a lehetőségeket börtönileg, robbanóügyileg, satöbbileg. Azt meg főleg bírom, hogy drogosokkal is dumáltak pár órát miként működnek élesben a dolgok.
Nem rossz könyv. Mi az, hogy, nem rossz! Olvassátok! Türelmet kívánok hozzá :)

3 hozzászólás
>!
Katie_Sue P
Börge Hellström – Anders Roslund: Három másodperc

Ez az a könyv volt, amire azt kell mondanom, hogy: nekem nem jött át.
Nem ez volt az első Skandináv krimi, amit olvastam, de itt leginkább csak unatkoztam és nyüglődés volt, míg olvastam a könyvet. Elmaradt az izgalom.
Nem sikerült a történetnek és a szereplőnek megnyernie. Nagyon sok energiára volt szükségem, hogy befejezzem a könyvet és ne dobjam félre. ha nem kihívás miatt olvasom, akkor szerintem simán félbe is hagyom
Az csak egy dolog, hogy lassan haladt a történet és mindent újra a számba rágtak, de a főszereplő szinte semmilyen hatással nem volt rám. Egyszerűen nem váltott ki belőlem érzelmeket. Ahogy a történet sem. Nem maga a történet, amiről szólt, hanem az, ahogyan meg volt írva. Nekem kell, hogy érzelmeket váltson ki belőlem egy könyv. Ennek most nem sikerült.

>!
mate55
Börge Hellström – Anders Roslund: Három másodperc

Tökéletesen megírt krimi, izgalmas betekintéssel a kábítószer maffiózók, az ügynökök és a börtönök világába. A könyv lezárása pedig igazán mellbevágó. Nem érdemtelenül lett 2009-ben az év svéd krimije.

>!
le_miserable
Börge Hellström – Anders Roslund: Három másodperc

Szóval az év skandináv krimije díj nyertese vagy mi, blablabla, szokásos süket marketing duma, na nézzük mi sül ki ebből.
Hát basszus, ez a könyv szenzációs. Bár minimális mértékben rontott az élményen az, hogy én már a közepe felé kezdtem sejteni, mi lesz a végkifejlet, de azért folyamatosan elbizonytalanodtam, mert hát ugye ilyen egy jó krimi… krimi? A krimi nem az, amikor van egy hulla, és a végén kiderül, hogy ki a gyilkos, és hol, és mivel, és satöbbi? Hát, ezek szerint nem, itt jóval összetettebb volt a történet. A börtönös témát imádtam, amúgy nagy rajongója voltam anno A szökés című sorozatnak egészen a harmadik évadig, arra emlékeztetett némineműleg… ha minden skandináv krimi ilyen, akkor asszem jóval többet kéne olvasnom ilyesmit! :)

>!
PRicsmond
Börge Hellström – Anders Roslund: Három másodperc

Nagyon jól, aprólékosan és precízen felépített történet. Az elején nehezen haladtam az olvasással nem igazán kötött le, sőt egyes részeket eléggé vontatottnak éreztem, de bíztam benne, hogy majd felgyorsul a sztori és így is lett. Miután a főhős a börtön négy fala közé csöppen beindult a gépezet szinte már alig tudtam letenni, pedig az első soroknál úgy gondoltam ez hosszú olvasmány lesz. Igaz nem tarkítják dupla csavarok a történetet, de mégis élvezhető és magával ragadó. A vége lehetett volna kicsit izgalmasabb, elfért volna még egy nagy csattanó, de így sem lehet rá panasz, valóban egy nagyon rendezett, kerek, egész történetet kapunk méltó lezárással. Első könyvem volt ez a szerzőpárostól, de remélem olvashatok majd még tőlük mindenképp oda kell rájuk figyelni!

>!
repavalleszurtnyul
Börge Hellström – Anders Roslund: Három másodperc

Izgalmas könyv volt, még ha kicsit kiszámítható is. Annyiban szokatlan a történet, hogy az elején tudjuk, ki, vagy kik a bűnösök, és hát a nagy trükk előkészületeit olvasva a végkifejlet sem nagyon volt kétséges.

>!
Szabó_Zsófi_Sophie_Taylor I
Börge Hellström – Anders Roslund: Három másodperc

Egy újabb nagyon jó skandináv krimi! Nem is tudom eddig miért nem akadtak a kezembe ezek a könyvek.
Nagyon tetszett, hogy nem a mindenkori alapszituáció jött velünk szembe. Vagyis egy gyilkosság(vagy több), egy gyilkos, a nyomozó és kiderítjük ki a tettes.
Itt bizony szembesülünk a maffiával, a börtönkörülményekkel, a kábítószerrel, az ügynökökkel, akik nem is léteznek… vagy mégis?
Természetesen itt is van egy gyilkosság, de a főszál nem ez, hanem a körbe tükör az igazságszolgáltatással szembe.
A stílus görnyülékeny, a cselekmény folyik és nem áll meg egy pillanatra sem és amikor azt hiszed, hogy vége… rájössz, hogy mégsem.
Lebilincsel és beszippant. Csupán három másodperc…

>!
GedyPapa
Börge Hellström – Anders Roslund: Három másodperc

Kiváló cselekmény, óriási fordulatokkal, és a vége, na akkor…

>!
kvici
Börge Hellström – Anders Roslund: Három másodperc

Az első száz oldal elég gyötrelmes volt. A feladás határán voltam. Aztán hirtelen üres oldalak következtek, majd jött a második könyv. Innentől már ment minden. Beleszerettem. Nekem nagyon tetszett. Az eddigi skandináv krimikhez hasonlóan ez sem az utolsó oldalakig feszíti a húrt, hanem a katarzis előtte 50 oldallal megtörténik, hogy legyen időnk lassan kisétálni a történetből. Ajánlom mindenkinek!

>!
Niki_
Börge Hellström – Anders Roslund: Három másodperc

Jól megírt krimi, csak nagyon el lett nyújtva. Tán jobb lett volna, ha rövidebb, de akkor pörgősebb.


Népszerű idézetek

>!
fülcimpa

– Kérlek, beszélj halkabban! A feleségem és a gyerekeim alszanak.
Ågestam a plafon felé intett, a felső szint irányába.
– Vannak gyerekeid? Legutóbb még nem voltak.
– Hát, azóta vannak.

464.

>!
Margarita

– Kell egy kis idő, hogy idehozzuk őket.
– De nekem most kellene.
– Hát, egyedül vagyok, és… lenn vannak a raktárban. Ott tároljuk azokat a könyveket, amiket nem gyakran kölcsönöznek ki.
– Nagyon hálás lennék, ha megkaphatnám őket most. Kevés az időm.
A könyvtáros sóhajtott egyet, mint akit olyan szívességre kérnek, ami egyszerre jelent gondot és örömöt.
– Nos, pillanatnyilag maga az egyetlen látogató. És biztos vagyok benne, hogy ebéd előtt nem is lesznek sokan. Lemegyek a pincébe, ha maga addig ügyel a könyvtárra.
– Köszönöm szépen.

188. oldal

>!
robinson P

– Szeretnék hat könyvet.
Az előtte lépkedő őr megállt.
– Tessék?
– Szeretnék kikölcsönözni….
– Hallottam, amit mondott. Csak reméltem, hogy rosszul hallom. Mindössze néhány órája van itt, és máris könyvekről beszél.

222. oldal

>!
arsenal0522

Egy óra volt még éjfélig.
Már jócskán benne jártak a tavaszban, de sötétebb volt, mint várta. Talán a víz miatt: ott sötétlett alatta, szinte fekete hártyaként takarta a látszólag végtelen mélységet.

10. oldal

>!
arsenal0522

(…)minden nap a felesége meg a gyerekei szemébe kellett néznie, miközben tudta, hogy a bizalom színtiszta hazugságra épül.

201. oldal

>!
fülcimpa

Egyszer, még az első österåkeri hetekben egy nagyszájú szerb belevizeltette a barátnőjét néhány bögrébe, amit aztán jó pénzért eladott. Senkinek sem lett pozitív a drogtesztje, annak ellenére, hogy a társaságnak több mint fele narkós volt. Viszont valami mást kimutatott a labor. Mégpedig azt, hogy a körlet minden egyes lakója terhes.

244.

>!
arsenal0522

– Szóval az akció vezetője el fogja rendelni, ha muszáj, hogy a mesterlövészek szedjék le a túszejtőt.
– Hogy szedjék le?
– Hogy lőjenek.
– Hogy lőjenek?
– Iktassák ki.
– Hogy iktassák ki?
– Öljék meg.

355. oldal

>!
fülcimpa

Ritkán értette a főnökét, és már megtanulta, hogy ne tegyen fel kérdéseket. Néha egyszerűbb, ha az ember napirendre tér mások furcsaságai felett. Ő maga unalmas alak volt, az a típus, aki kerüli az összetűzéseket, nem követel válaszokat, nem könyököl. Már réges-rég arra jutott, hogy ilyet azok csinálnak, akik idegesek és nincs önbizalmuk.

346.


Hasonló könyvek címkék alapján

Lars Kepler: A bosszúálló
Stieg Larsson: A lány, aki a tűzzel játszik
Kristina Ohlsson: Őrangyalok
Jens Lapidus: Instant dohány
Michael Hjorth – Hans Rosenfeldt: A tanítvány
Arne Dahl: Rossz vér
Carin Gerhardsen: Aludj csak, kicsim!
Henning Mankell: Szent Iván-éji gyilkosság
Camilla Läckberg: A hableány