Ilyen ​a Boncz! 2 csillagozás

Történetek Boncz Gézáról
Boncz Dániel: Ilyen a Boncz!

Milyen ​a Boncz? Vajon mit válaszolna erre Boncz Géza, aki lassan 7 éve a felhők felett szórakoztatja az ottani nagyérdeműt? Kedves, vidám és szomorú történeteket olvashatunk róla – pont olyanokat, amilyen Ő volt – 197 oldalon, fotókkal illusztrálva. Elolvashatjuk írásait, dalszövegeit, álhíreit és talán választ is kapunk a kérdésre.

„Azt mondják róla a barátai ebben a könyvben, hogy csak úgy szórta a poénjait, s adta mindenkinek, így aztán azok közkinccsé lettek, csak ő nem gazdagodott meg belőlük soha. Azon gondolkodom, hogyan is lehetett volna másképp. Olyan nincs, hogy az ember ül társaságban, szituáció kellős közepében, és ugye mindig szituáció van, eszébe jut valami, egy jó mondat, egy gesztus, és akkor azt nem mondja ki, nem mutatja, mondván, most nincs helyzet.”
Megyesi Gusztáv

„Az ő poénjain mindig gondolkodni kellett, szóval mindig volt még valami mögötte.Olyan volt a humorban, mint Máté Péter a zenében. Mindkettőjüknek voltak rejtett értékeik.”
(tovább)

>!
Dotkom Média, Budapest, 2007
198 oldal · ISBN: 9638743417

Enciklopédia 4

Helyszínek népszerűség szerint

Kisbér


Várólistára tette 2

Kívánságlistára tette 2


Kiemelt értékelések

Almost_Zed>!
Boncz Dániel: Ilyen a Boncz!

Boncz Dániel: Ilyen a Boncz! Történetek Boncz Gézáról

Érdekes történetek, kulisszatitkok egy különös, egyedi humorú emberről az egykori barátok és pályatársak visszaemlékezéseiben.
Bár van a könyvnek egy-két helyesírási hibája, és érződik az írásokon, hogy nem vérprofi a szerző, nekem kellemes perceket okozott.

3 hozzászólás

Népszerű idézetek

Almost_Zed>!

Egyszer fellépésre menet megálltunk valahol az M1-es mentén – talán Győr környékén lehetett – egy kávéra, amikor egy autós útbaigazítást akart kérni. Megkérdezte tőlem, hogy merre van Kisbér. A Géza erre a sajátos szellemességével válaszolt:
– Uram, az egész országban!

Arató András - műsorvezető, showivő

Boncz Dániel: Ilyen a Boncz! Történetek Boncz Gézáról

Kapcsolódó szócikkek: Kisbér
Almost_Zed>!

’83-ban Moszkvában készült a Rádiókabaré, a Kereskedelmi Kirendeltség egyik – köztudottan poloskázott – szobáját ránk osztották. Amikor beléptünk, körbe nézett, s a plafonon kiszúrta a mikrofonokat. Lepisszegett, durrantott egy méretest, majd tölcsért formálva a kezéből felszólt: „Ezt fordítsa le, őrnagy elvtárs!”

Nagy Bandó András - humorista

Boncz Dániel: Ilyen a Boncz! Történetek Boncz Gézáról

Kapcsolódó szócikkek: 1983 · Moszkva · Rádiókabaré
Almost_Zed>!

Egyszer alaposan benyomva fürödtünk a Tiszában, és a Szőke Tisza nevezetű étteremhajón – ahová a szegedi polgárság járt nyáron vacsorázni – csak annyit láttak a holdvilágnál, hogy három anyaszült meztelen Tarzan úszik a fénykévében. A hajó alsó fedélzetén egy jól szituált idős hölgy csörömpölve eldobta az ijedtségtől az evőeszközeit, mert fölbukkant egy borzalmas nagy segg a vízből, és megkérdezte:
– Csókolom, tessék mondani messze van még a Vaskapu?

Jobbágy Dezső - zenész, festőművész

Boncz Dániel: Ilyen a Boncz! Történetek Boncz Gézáról


Hasonló könyvek címkék alapján

Rejtő Jenő (P. Howard): Rejtő Jenő összegyűjtött művei 3. – Vadnyugati és egyéb történetek
Gion Nándor: Az angyali vigasság
William Shakespeare: William Shakespeare összes drámái I-VI.
Száva István: Egyedül a halál ellen
Pomogáts Béla: Radnóti Miklós
Rejtő Jenő (P. Howard): A láthatatlan légió és más légiós történetek
Mészöly Miklós: Idegen partokon
Horváth János: Rippl-Rónai
Henry Troyat: Dosztojevszkij
Székely Éva (szerk.): 7x7 híres mai magyar regény