Mesevarázs 8 csillagozás

Bombicz Judit: Mesevarázs

Ugye ti is szeretnétek találkozni a Varázsvilág lakóival?

Zoé, Susy és kis barátjuk, Beni, a zöldmanó meg is teszik. Ellátogatnak a zöldmanók falujába, megismerkednek a tündérek sárkányával, bekukkanthatnak az Egérkirály otthonába, sőt, még a Sellő-tó lakóinak palotáját is bejárhatják.

Ha ti is kíváncsiak vagytok ezekre a helyekre és lakóikra, utazzatok kis barátainkkal a mesék szárnyán a fantázia világába.

A mesekönyvben található egy bónusz mese és a hozzá illő illusztráció. Készítőik, akik maguk is gyerekek, egy Meseíró és Illusztráló Pályázat keretein belül nyerték el a lehetőséget erre a megjelenésre.

Eredeti megjelenés éve: 2021

Tagok ajánlása: 4 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
NewLine, Bakháza, 2021
92 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786156373359 · Illusztrálta: Hiczkó Zsuzsanna

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 5


Kiemelt értékelések

Judyt IP>!
Bombicz Judit: Mesevarázs

Az írónő lányaként talán rám süthetnék, hogy elfogult vagyok, de Anya a megmondhatója, hogy nálam talán keresve sem talál nagyobb kritikust. :D

Szóval a mesék édesek, aranyosak és ezen nem is tudok semmi hibát találni. Nem csak most, valójában sosem, mert Anya mindig arra törekszik, hogy a meséi bájosak, szerethetőek legyenek, igazán olyanok, amilyeneket a gyerkőcök szeretnek. Sokszor tele mesebeli varázslatos lényekkel, mint a manók vagy a sellők. :)
A történetvezetésbe nem tudok belekötni. Ami kis hibát találtam, hogy a mesekönyv elején Beni még kettőt csettintett, de a végén a változásokhoz már csak egyet. Ez egy apró hiba, de a szemfüles gyerekek észrevehetik, hiszen tudjuk, hogy mennyire kíváncsiak tudnak lenni. :)
És talán még annyit, hogy kicsit egyhangúnak éreztem a mesék kezdetét, mert majdnem mindegyik úgy kezdődött, hogy „teltek a napok”. :-D
Kedvenc mesém a fájós fogú sárkány története volt. Ennyire szerethető, kétségbeesett sárkánnyal még nem találkoztam. És igen, nekem is egyből Süsü ugrott be, mint a főszereplő kislányoknak, Zoénak és Susynak. :)

A rajzok, mint ahogy a másik két kötetben is, tele vannak a szabadkezű rajz, a festék és a színes ceruza használatának minden bájával, de mindez mit sem érne önmagában semmit, ha Zsuzsi nem rajzolja bele a szívét is a kis illusztrációkba.

A szöveg mérete, a keménytábla és az A4-es méret még inkább igazi mesekönyvvé varázsolja ezt a kötetet.

Plusz pont a bónusz meséért! Ezúton is szeretnék gratulálni Lily May Storey-nek a meséhez és Kálmán Viviennek a hozzá készült illusztrációhoz. :)

>!
NewLine, Bakháza, 2021
92 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786156373359 · Illusztrálta: Hiczkó Zsuzsanna
5 hozzászólás
Th3DarkKn1ght>!
Bombicz Judit: Mesevarázs

Két nagycsoportos óvodás kislány, Zoé és Susy, bújócskázás közben belebotlanak a barátságos Beni nevű kis manóba, aki elkalauzolja őket a Varázsvilágba. A kötet összefüggő meséket tartalmaz, mindegyik fejezet saját „borítóval” rendelkezik. Maguk a mesék bájosak, visszahozták azt az érzést, amikor kicsiként meséket olvastak nekem. Kedvenc szereplőm Beni, a zöldmanó, nagyon aranyos és kedves személyiség! Megmosolyogtató volt, amikor elrejtőzött a játékok között! :) Az illusztrációk szépek, olyanok, amiket a kicsik szeretnek, a felnőtteket pedig visszarepítik az időben. A fogfájós sárkány telitalálat! A bónusz mese is nagyon szórakoztató! :D

2 hozzászólás
Moncsi22>!
Bombicz Judit: Mesevarázs

Van, aki tudja rólam, és van aki nem, de nagyon szeretem a meséket. És nemcsak azért mert kikapcsolnak, hanem mert visszarepítenek egy olyan időbe, ahová még most is szívesen tartoznék. Közismert tény, hogy a gyerekek felnőttek, a felnőttek pedig gyerekek szeretnének lenni. Bombicz Judit írónő erre lehetőséget is ad. Mert amikor elkezdtem olvasni az új mesekönyvét visszarepültem az időben egy kicsit. Pontosabban számomra ez a 90-es évek volt, amikor óvodába jártam és még hittem a mesékben, és én is kerestem a tündéreket, manókat, barátokat. Ez a mesekönyv egy nagyon különleges barátságról szól két kislány és egy manó fiú közt. Az ő kalandjaikat tárja elénk.
Bővebben itt olvashatjátok a véleményem róla:
https://www.magyarszerzokkonyveimagazin.hu/2021/10/eloo…

1 hozzászólás
PikiKiki>!
Bombicz Judit: Mesevarázs

Imádom a meséket! Sose fogom megunni.
Annyira jó olvasni, a gyerekeimnek.Teljesen vissza tértem amikor még anyukám nekem mesélt esti meséket. Bárcsak vissza mehetnek csak egy estére még oda, hogy én vagyok a kicsi aki hallgatja.
A könyv egy nagyon különleges, szép barátságról szól két kislány és egy manó fiú közt. Az ők történeteiket olvashatunk.

1 hozzászólás
Álmok_útján>!
Bombicz Judit: Mesevarázs

A Mesevarázs egy igazán aranyos és elgondolkodtató történet, már a legkisebbeknek is.

Főhősünk Zoé, aki új óvodába érkezett a középsősök közé. A kislány nagyon meg van ijedve, nem is barátkozik senkivel. Aztán szépen lassan felenged és legjobb barátnőjével Suzyval vág bele a nem mindennapi kalandokba. Többek között megismerkednek Benivel, a zöldmanóval. Ő a lányokat is picivé változtatja, hogy megmutathassa nekik, milyen a virágok között élni.
Később elmennek a tündérekhez is, sőt segítenek Tarajosnak, aki egy egyfejű sárkány, és rettenetesen fáj a foga.
A fejezetek – bár külön történetet mesélnek el – összefüggőek a két kis főszereplő álltak. A kislányok koruknak megfelelően okosak, kíváncsiak és aranyosak. Mindig próbálnak segíteni az új ismerősüknek, de sosem kérkednek azokkal a csodálatos dolgokkal, amelyeket megtapasztalnak.
Bővebben: https://ujalmok.blogspot.com/2022/01/bombicz-judit-mese…

1 hozzászólás
Mona29 P>!
Bombicz Judit: Mesevarázs

Ismét egy csodálatos mesekönyv Bombicz Judittól. A Csodák könyve nagy kedvenc lett nálunk, így nagyon vártam, hogy sort keríthessek erre a könyvre. Nem okozott csalódást! A kívül-belül gyönyörű könyv ismét telitalálat lett, igazi összebújós mesekönyv.

1 hozzászólás
fejesgabor>!
Bombicz Judit: Mesevarázs

Mostanában gondban voltam a mesekönyvek vásárlásával. . De amikor megláttam ezt a könyvet, tudtam hogy kell nekem.
Nagyon szép borító, kellemes tapintás, és valóban úgy néz ki mint egy kitűnő mesekönyvnek kinéznie kell.
És amikor kinyitom, a benne lévő mesék legalább annyira, csodásak mint a külalak.
Csodás, kedves mesék amik elsőre elrabolták a kislányom szívét. És az enyémet is .

1 hozzászólás
BKN I>!
Bombicz Judit: Mesevarázs

Amikor a könyvet kinyitva az első mesét elkezdtem olvasni a legkisebb lányomnak, elcsodálkoztam, mert a pityergő óvodás kislányt mintha az én gyerekemről mintázta volna az író, mert az én kicsikém is minden áldott nap sírva indult oviba. Mingha csak nekünk lenne írva a mese! A könyvben persze ez gyorsan változik, a kis Zoé hamar barátokra lel – az emberek, a manók, és más varázslatos lények között is.
A Mesevarázs komplex történet, nem különálló mesék sora. Az új óvodába kerüléstől követhetjük nyomon Zoé kalandjait egészen az óvodáskora végéig. Közben új barátnője lesz, akivel együtt ismerkednek meg a Varázsvilág lakóival. Először Benivel, a zöldmanóval, aki bemutatja nekik az addig ismeretlen világot, így találkozhatnak tündérekkel, sárkánnyal, az Egérkirállyal, és még sellőkkel is.
A könyvben rengeteg aranyos vers is található a történetbe szőve, amik pont az óvodás korosztályhoz illenek. Tetszett a könyv nyelvezete, a benne lévő rejtett kis tanítások. A kis szereplők könnyen az ember szívéhez nőnek, a történet vége pedig épp ezért könnyeket csalt a szemembe.
A könyv színes lapjai, az illusztrációk gyönyörű kivitelezésűek, a kemény fedél garantántálja, hogy nyúzható legyen a kicsik által is. Nálunk azóta, mióta megérkezett, minden este ebből a könyvből kell olvasni.


Hasonló könyvek címkék alapján

Dér Adrienn: Hősteki és az eltűnt holdtehén
Novák Vica: Minka és a felhőfoltozók
Szepesi Attila: Piros tojás, tapsifül
Vig Balázs: Puszirablók
Vig Balázs: Három bajusz gazdát keres
Rádai Andrea: Rókazsolt a Margitszigeten
Dóka Péter: Idővihar
Hedry Mária: A 99 pöttyös kék labda kalandjai
Szabó T. Anna: A Fűszermadár
Kertész Balázs: Pufi, a háziszellem