Mesék ​elalvás előtt 14 csillagozás

Bombicz Judit: Mesék elalvás előtt Bombicz Judit: Mesék elalvás előtt

Ha ​még nem találkoztál a könyv szereplőivel és kalandjaikkal, itt az idő, hogy ezt orvosoljuk.
A Mesék elalvás előtt című mesekönyv második, kicsit újra gondolt kiadását tartod most a kezedben. Az első kiadáshoz képest annyi a változás, hogy bár a mesék ugyanazok, néhány új illusztrációval bővült a könyv, hogy még színesebb, még élvezhetőbb legyen a kicsik számára. A borítókép is kis változáson ment át, bár nem feltűnően.
A könyvben szereplő meséket kicsik és nagyok egyaránt szórakoztatónak tarthatják. Találkozhattok kisegerekkel, a Mikulással, manókkal, sőt, még beszélő, érző növényekkel, tárgyakkal is.
Ha szeretnél kicsit egy másik helyen kalandozni, vedd kezedbe ezt a könyvet és merülj el a mesék világában!
Jó szórakozást mindenkinek!

Fejes Gábor olvasó:
Most sikerült kiolvasnom a könyvedet és csak szuperlatívuszokban tudok nyilatkozni róla. Elképesztően szép mesék vannak benne. A kislányom csillogó szemekkel hallgatta az összes… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: 2 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
NewLine, Bakháza, 2022
88 oldal · ISBN: 9786156454713
>!
NewLine, Bakháza, 2022
90 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786156454713 · Illusztrálta: Hiczkó Zsuzsanna
>!
For Art, Szeged, 2017
60 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155504051 · Illusztrálta: Hiczkó Zsuzsanna

Kedvencelte 1

Várólistára tette 5

Kívánságlistára tette 9

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Judit_Megyeri IP>!
Bombicz Judit: Mesék elalvás előtt

A Mesék elalvás előtt borítója nagyon szép és ötletes, zöld-sárga színvilágával pedig még ki is emelkedik a többi mesekönyvünk közül. A belső grafikák is aranyosak. A kislányomnak azonnal megtetszett.
A kötetben szereplő mesék változatosak. Vannak, melyek az ünnepekhez kapcsolódnak (A húsvéti nyuszi), vannak kisállatos történetek (Csoda a falon túl), vannak, melyekben növények a főszereplők (A veteményeskert lakói), vagy épp megszemélyesített tárgyak (Egy állólámpa meséje). Mindegyik szereplő nagyon édes, hamar a szívünkbe zártuk őket. A történetek pedig egyformán szerethetők, és közös bennük, hogy valamilyen tanulságot közvetítenek. Néha számomra ezek túl hangsúlyosak a mesék végén. Szerintem jobb, ha hagyjuk, hogy a gyerekek a cselekményből, a szereplők tetteiből jöjjenek rá, mire is oktat a történet, nem kell mindig kimondani.

Teljes értékelés:
https://www.magyarszerzokkonyveimagazin.hu/2020/05/vele…

Judyt IP>!
Bombicz Judit: Mesék elalvás előtt

Szívből ajánlom! Kicsiknek és nagyoknak, fiataloknak és időseknek, lányoknak és fiúknak, bárkinek, aki szereti a meséket. Aranyos, szerethető karakterekkel van tele és mindegyik mesében egy-egy apró jó tanáccsal, okossággal szolgál.

Ami miatt nem érzem teljesnek, az maga a kiadói munka. Nem túl jó a tördelés és a szövegszerkesztés. Viszont a keménykötés pozitív, és a szép, színes lapok, a kedves rajzok is sokat adnak hozzá.

Update, 2018.04.05: Még mindig imádom Anya meséit! ♥

Update, 2018.12.16: Minden alkalommal, amikor a kezembe veszem Anya mesekönyvét és elolvasom az ajánlást, ugyanúgy megkönnyezem, mint amikor legelőször olvastam! ♥

>!
For Art, Szeged, 2017
60 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155504051 · Illusztrálta: Hiczkó Zsuzsanna
4 hozzászólás
Th3DarkKn1ght>!
Bombicz Judit: Mesék elalvás előtt

A Mesék elalvás előtt pontosan az, amit a címe is sugall; mesék elalvás előtt. :) Aranyos kis történetek kedves illusztrációkkal. Kicsiknek ideális! Az ember, manó és állatos mesék mellett helyet kaptak olyanok is, ahol növények a főszereplők. Ezek nagyon tetszettek!

2 hozzászólás
Vaklarma P>!
Bombicz Judit: Mesék elalvás előtt

Érdekes amatőr mesekönyv, aminél eléggé félrevezető a 60 oldal, mert a sorok szinte faltól-falig tartanak a keskeny margó miatt, és köztük kb. feles sorköz van. Szóval kellett egy kis idő míg ráállt a szemem, de aztán mégis. A rajzok inkább gyerekrajznak tűnnek, a mesék aranyosak. Mondjuk néhol kissé szájbarágósak és negédesek, de ez gondolom a korosztályi megjelölés miatt van. Én ugyan idősebbeknek ajánlanám, mert kevés a kép és hosszúak a mesék, de nyilván gyereke válogatja. Az én négy év körüli kislányomnak minden esetre tetszik, gyakran szokta kérni őket, bár nála csak az állatos meséknek van esélye. Ami szerintem előnye, hogy vannak egészen meglepő mesehősök is! Például viszonylag kevés olyan mesét olvasok, amelynek a főhőse egy tő zöldbab vagy egy állólámpa. És azt hiszem a sűrű szedésnek is megvan a maga előnye! Ez lesz az a könyv, ami utazáskor bedobunk majd a bőrönd tetejére, mert viszonylag kicsi, de egészen sokáig le lehet vele foglalni az aprónépet.

2 hozzászólás
Kovács_Ági_3>!
Bombicz Judit: Mesék elalvás előtt

Ez a mesekönyv számomra egyik legszebb könyve. Gyönyörű illuszrált képek és könnyen olvasható szinten felnőtteknek is szívből tudnám ajánlani. Sőt mindenkinek ajánlom kortól függetlenül. Hiszen hiába vagyunk felnőttek, teli gonddal néha mi is vágyunk egy kis mesére.

Bővebben itt olvashatod:

https://www.hungarybooks.hu/2019/05/bombicz-judit-mesek…

2 hozzászólás
NaKi1122>!
Bombicz Judit: Mesék elalvás előtt

Szerettem olvasni, mert egy békés, igazságos világba repített, ahol a jó jó, a gonosz pedig elnyeri méltó büntetését. Várom a következő könyvet!

2 hozzászólás
vincze_zsuzsanna P>!
Bombicz Judit: Mesék elalvás előtt

Be kell vallanom ritka pillanatok mikor mesét olvasok, de mivel nagyon kíváncsi voltam az első mesekönyvedre és közben jött, hogy keresel előolvasókat így mikor láttam mennyien jelentkeztek örültem neki, hogy én is részese lehettem ennek a csodás meséknek akár úgy, hogy előolvasó lehettem.

Nem kérdés, hogy befogom szerezni, ha megjelenik a mesekönyv :)
Imádtam minden oldalát és annyira magával ragadt az olvasása a meséknek, hogy egyszer csak azt vettem észre elfogytak a mesék pedig megigértem, hogy 2-3 mesét olvasok el lefekvés előtt…

Cím nagyon tetszik és a Mesék elalvás előtt mesekönyv megnyugtat, békét teremt az alvás előtt mind kicsiknek és nagyoknak egyaránt.
Mindegyik történet tanító jellegű, szerethető és kedves mesék.
Elrepítesz a béke, nyugalom szigetére képzeletbeli karakterekkel az olvasás közben.
Mesék között vannak Ünnepeket kapcsolódó mesék, állatokkal, növényekkel és tárgyakról is.
Meg kell mondanom nekem az egyik kedvencem lett A húsvéti nyuszi és Karácsony, a csodák éjszakája.. De mindegyik sokat adott az olvasás közben és a többi mesédet is a szívemben örzöm.
Egyet biztosan tudom, ha egyszer én is anya lehetek majd akkor mindegyik mesédet ismerni fogják a gyerekeim.☺

Kíváncsian várom a képes illusztrációval a mesekönyvedet :)

BKN>!
Bombicz Judit: Mesék elalvás előtt

Teljesen elbűvöltek a könyvben szereplő mesék! Persze nem csak engem, hanem a legkisebb lányomat is, aki hamarosan négy éves lesz.

A részletesebb véleményem:

A rörténetekben beszélő állatok, növények és bútorok nagyon hasonlítanak az emberekre: néha undokok, máskor félnek, de a végén mindenki megtanul valamit. Nagyon tetszik, hogy így ad útmutatást az írónő a gyerekeknek, a történeteken keresztül észrevétlenül szivárognak beléjük a tanácsok, ez sokkal jobb, mint direktben elmondani nekik, mit szabad és mit nem. Szeretet, kedvesség, bátorság – ezek mind megjelennek ebben a mesekönyvben.

Két mesét emelnék ki a kötetből, az első a Cincogó, a hős kisegér.
Ez a mese lett a kislányom kedvence! Izgalmasan van megírva, amit egy óvodáskorú gyerkőc is figyelmesen hallgat végig, hogy megtudja, megmenekülnek-e az egérkék.

A másik az én kedvencem, a Csipet, a fókalány. Annyira érzelmes lett, hogy picit küzdenem kellett a könnyeimmel olvasás közben.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Vaklarma P>!

Ezek az érzések csak még jobban elrontják a napokat, és még nehezebb barátokat találni. Hiszen ahol nagy a szomorúság, ott az öröm csak nagyon nehezen lehet jelen.

54. oldal, Csipet, a fókalány (For Art, 2017)

Mimi_Taylor I>!

Nem elszaladni kell a gondok elől, hanem rendbe hozni, megoldani azokat.

Mimi_Taylor I>!

De, ami a legfontosabb: ne félj, és bízz magadban mindig!

Mimi_Taylor I>!

Milyen igaza van – gondoltam. Nem jó dolog, ha az ember előre látja az életét, ha tudja, mikor mi várja majd.

Judyt IP>!

Tanulj meg valamit. Az idő múlását soha ne akard siettetni, hiszen mindennek megvan a maga ideje. Minden megtörténik, amikor meg kell történnie.

16. oldal, A kis gesztenye története (For Art, 2017)

Vaklarma P>!

Hidd el nekem, minél idősebbek lesznek a többiek is, annál jobban ráéreznek majd, hogy milyen sokat érsz, és mennyivel többet megéltél már, mint ők.

37. oldal, Egy állólámpa meséje (For Art, 2017)

Judyt IP>!

Sokkal jobb így, hogy nem látunk a jövőbe, mert így örülni tudunk a jónak és próbáljuk megoldani a rosszat.

20. oldal, A veteményeskert lakói (For Art, 2017)

Judyt IP>!

Rádöbbentek, addig kell megbecsülni a másikat, amíg velük van, mert ha elmegy, nem biztos, hogy vissza is tér újra.

38. oldal, Egy állólámpa meséje (For Art, 2017)

Judyt IP>!

… a jó szándék, a segítség és a szeretet nem csak annak tesz jót, aki kapja, hanem annak is, talán főleg annak, aki adja!

41. oldal, Sanci, a jószívű manó (For Art, 2017)

Judyt IP>!

… a szeretet a legfontosabb a világon, amit a legkisebb élőlény is megérdemel.

51. oldal, Hangyóca kalandja (For Art, 2017)


Hasonló könyvek címkék alapján

Cynthia Paterson: A bűvös szán
Kozári Dorka: Marcsi téli kalandjai
Kőszegi-Arbeiter Anita: A fények ünnepe
Takács Viktória: Betlehemi mese
Boldizsár Ildikó – Farkasházi Réka: Igazi karácsony
Varró Dániel: Diótörő
Lovász Andrea (szerk.): Elfelejtett lények boltja
Lackfi János: Igaz mese a karácsonyról
Kate DiCamillo: Örömhír
Barbro Lindgren: Segítség, elvesztem!