Mesék ​elalvás előtt 10 csillagozás

Bombicz Judit: Mesék elalvás előtt

Szeretettel ajánlom minden meserajongó gyermeknek és szüleiknek, Mesék elalvás előtt című könyvemet.
Olyan történeteket írtam, melyek hősei néha emberek, de főként, emberi tulajdonságokkal felruházott állatok, vagy tárgyak. Sok történetemben megjelennek a kisegerek, valamiért nagyon szeretem beleszőni őket a mesékbe.
Mindegyik történetnek van valamilyen rejtett tanulsága, így a kicsik észrevétlenül tanulnak meg olyasmit, amire szeretnénk felhívni a figyelmüket.
Úgy érzem, nincs szebb annál, mint amikor egy csöppség csillogó szemekkel hallgatja a felolvasott mesét, és nem akarja, hogy véget érjen.
Végül, de nem utolsó sorban ott a sok szép illusztráció, amik színessé, szebbé teszik az egész kiadványt.
Jó szórakozást kívánok a történetekhez!
Bombicz Judit

Eredeti megjelenés éve: 2017

Tagok ajánlása: 2 éves kortól

Tartalomjegyzék

>!
For Art, Szeged, 2017
60 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155504051 · Illusztrálta: Hiczkó Zsuzsanna

Kedvencelte 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 6

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Th3DarkKn1ght P>!
Bombicz Judit: Mesék elalvás előtt

A Mesék elalvás előtt pontosan az, amit a címe is sugall; mesék elalvás előtt. :) Aranyos kis történetek kedves illusztrációkkal. Kicsiknek ideális! Az ember, manó és állatos mesék mellett helyet kaptak olyanok is, ahol növények a főszereplők. Ezek nagyon tetszettek!

2 hozzászólás
Judit_Megyeri IP>!
Bombicz Judit: Mesék elalvás előtt

A Mesék elalvás előtt borítója nagyon szép és ötletes, zöld-sárga színvilágával pedig még ki is emelkedik a többi mesekönyvünk közül. A belső grafikák is aranyosak. A kislányomnak azonnal megtetszett.
A kötetben szereplő mesék változatosak. Vannak, melyek az ünnepekhez kapcsolódnak (A húsvéti nyuszi), vannak kisállatos történetek (Csoda a falon túl), vannak, melyekben növények a főszereplők (A veteményeskert lakói), vagy épp megszemélyesített tárgyak (Egy állólámpa meséje). Mindegyik szereplő nagyon édes, hamar a szívünkbe zártuk őket. A történetek pedig egyformán szerethetők, és közös bennük, hogy valamilyen tanulságot közvetítenek. Néha számomra ezek túl hangsúlyosak a mesék végén. Szerintem jobb, ha hagyjuk, hogy a gyerekek a cselekményből, a szereplők tetteiből jöjjenek rá, mire is oktat a történet, nem kell mindig kimondani.

Teljes értékelés:
https://www.magyarszerzokkonyveimagazin.hu/2020/05/vele…

Judyt IP>!
Bombicz Judit: Mesék elalvás előtt

Szívből ajánlom! Kicsiknek és nagyoknak, fiataloknak és időseknek, lányoknak és fiúknak, bárkinek, aki szereti a meséket. Aranyos, szerethető karakterekkel van tele és mindegyik mesében egy-egy apró jó tanáccsal, okossággal szolgál.

Ami miatt nem érzem teljesnek, az maga a kiadói munka. Nem túl jó a tördelés és a szövegszerkesztés. Viszont a keménykötés pozitív, és a szép, színes lapok, a kedves rajzok is sokat adnak hozzá.

Update, 2018.04.05: Még mindig imádom Anya meséit! ♥

Update, 2018.12.16: Minden alkalommal, amikor a kezembe veszem Anya mesekönyvét és elolvasom az ajánlást, ugyanúgy megkönnyezem, mint amikor legelőször olvastam! ♥

>!
For Art, Szeged, 2017
60 oldal · keménytáblás · ISBN: 9786155504051 · Illusztrálta: Hiczkó Zsuzsanna
4 hozzászólás
Vaklarma P>!
Bombicz Judit: Mesék elalvás előtt

Érdekes amatőr mesekönyv, aminél eléggé félrevezető a 60 oldal, mert a sorok szinte faltól-falig tartanak a keskeny margó miatt, és köztük kb. feles sorköz van. Szóval kellett egy kis idő míg ráállt a szemem, de aztán mégis. A rajzok inkább gyerekrajznak tűnnek, a mesék aranyosak. Mondjuk néhol kissé szájbarágósak és negédesek, de ez gondolom a korosztályi megjelölés miatt van. Én ugyan idősebbeknek ajánlanám, mert kevés a kép és hosszúak a mesék, de nyilván gyereke válogatja. Az én négy év körüli kislányomnak minden esetre tetszik, gyakran szokta kérni őket, bár nála csak az állatos meséknek van esélye. Ami szerintem előnye, hogy vannak egészen meglepő mesehősök is! Például viszonylag kevés olyan mesét olvasok, amelynek a főhőse egy tő zöldbab vagy egy állólámpa. És azt hiszem a sűrű szedésnek is megvan a maga előnye! Ez lesz az a könyv, ami utazáskor bedobunk majd a bőrönd tetejére, mert viszonylag kicsi, de egészen sokáig le lehet vele foglalni az aprónépet.

2 hozzászólás
Kovács_Ági_3>!
Bombicz Judit: Mesék elalvás előtt

Ez a mesekönyv számomra egyik legszebb könyve. Gyönyörű illuszrált képek és könnyen olvasható szinten felnőtteknek is szívből tudnám ajánlani. Sőt mindenkinek ajánlom kortól függetlenül. Hiszen hiába vagyunk felnőttek, teli gonddal néha mi is vágyunk egy kis mesére.

Bővebben itt olvashatod:

https://www.hungarybooks.hu/2019/05/bombicz-judit-mesek…

2 hozzászólás
NaKi1122>!
Bombicz Judit: Mesék elalvás előtt

Szerettem olvasni, mert egy békés, igazságos világba repített, ahol a jó jó, a gonosz pedig elnyeri méltó büntetését. Várom a következő könyvet!

2 hozzászólás
BKN>!
Bombicz Judit: Mesék elalvás előtt

Teljesen elbűvöltek a könyvben szereplő mesék! Persze nem csak engem, hanem a legkisebb lányomat is, aki hamarosan négy éves lesz.

A részletesebb véleményem:

A rörténetekben beszélő állatok, növények és bútorok nagyon hasonlítanak az emberekre: néha undokok, máskor félnek, de a végén mindenki megtanul valamit. Nagyon tetszik, hogy így ad útmutatást az írónő a gyerekeknek, a történeteken keresztül észrevétlenül szivárognak beléjük a tanácsok, ez sokkal jobb, mint direktben elmondani nekik, mit szabad és mit nem. Szeretet, kedvesség, bátorság – ezek mind megjelennek ebben a mesekönyvben.

Két mesét emelnék ki a kötetből, az első a Cincogó, a hős kisegér.
Ez a mese lett a kislányom kedvence! Izgalmasan van megírva, amit egy óvodáskorú gyerkőc is figyelmesen hallgat végig, hogy megtudja, megmenekülnek-e az egérkék.

A másik az én kedvencem, a Csipet, a fókalány. Annyira érzelmes lett, hogy picit küzdenem kellett a könnyeimmel olvasás közben.

1 hozzászólás

Népszerű idézetek

Vaklarma P>!

Ezek az érzések csak még jobban elrontják a napokat, és még nehezebb barátokat találni. Hiszen ahol nagy a szomorúság, ott az öröm csak nagyon nehezen lehet jelen.

54. oldal, Csipet, a fókalány (For Art, 2017)

Judyt IP>!

Tanulj meg valamit. Az idő múlását soha ne akard siettetni, hiszen mindennek megvan a maga ideje. Minden megtörténik, amikor meg kell történnie.

16. oldal, A kis gesztenye története (For Art, 2017)

Judyt IP>!

Mert a szeretet hegyeket tud megmozgatni, és csak adni tud annak is, aki szeret, és annak is, akit szeretnek.

8. oldal, Karácsony, a csodák éjszakája (For Art, 2017)

Judyt IP>!

Sokkal jobb így, hogy nem látunk a jövőbe, mert így örülni tudunk a jónak és próbáljuk megoldani a rosszat.

20. oldal, A veteményeskert lakói (For Art, 2017)

Judyt IP>!

Rádöbbentek, addig kell megbecsülni a másikat, amíg velük van, mert ha elmegy, nem biztos, hogy vissza is tér újra.

38. oldal, Egy állólámpa meséje (For Art, 2017)

Judyt IP>!

… a jó szándék, a segítség és a szeretet nem csak annak tesz jót, aki kapja, hanem annak is, talán főleg annak, aki adja!

41. oldal, Sanci, a jószívű manó (For Art, 2017)

Vaklarma P>!

Hidd el nekem, minél idősebbek lesznek a többiek is, annál jobban ráéreznek majd, hogy milyen sokat érsz, és mennyivel többet megéltél már, mint ők.

37. oldal, Egy állólámpa meséje (For Art, 2017)

Judyt IP>!

… a szeretet a legfontosabb a világon, amit a legkisebb élőlény is megérdemel.

51. oldal, Hangyóca kalandja (For Art, 2017)


Hasonló könyvek címkék alapján

Kozári Dorka: Marcsi téli kalandjai
Cynthia Paterson: A bűvös szán
Varró Dániel: Diótörő
Lovász Andrea (szerk.): Elfelejtett lények boltja
Lackfi János: Igaz mese a karácsonyról
Csörgő Anikó – Füzesi Zsuzsa: Csodaország
Maurice Maeterlinck: A kék madár
Fésűs Éva: A „becsületes” megtalálók
Gáll Viktória Emese: Borsi a hóban
Csukás István: A karácsonyfát meghoztuk