Kutya, macska, szamár, tücsök, egér, róka, farkas, kecske, kakas, gólya, nyúl, holló, szarka, bagoly, fecske, ökörszem, varjú, csóka, csibe, tyúk, szúnyog, ló, sündisznó, jaguár, krokodil, elefánt – íme néhány állat azok közül, akik az Esti mesék sorozat harmadik kötetében meseszereplőként lépnek elő. Az állatmeséket már 3-4 évesek is szívesen hallgatják, a náluk nagyobbak pedig élvezettel fejtik meg, hogy az állatok karaktere mögött milyen emberi tulajdonságok rejtőznek. Az állatmeséket jó szívvel ajánlhatjuk minden korosztálynak.
Esti állatmesék 6 csillagozás

Nem tetszettek maradéktalanul. Talán így folyamatában olvasva (úgy, hogy egy nap több mese is sorra került) kicsit sok volt az állatokból. Egyébként jó gyűjtemény, több mindent felsorakoztatott, azon túl, hogy mindegyik állatokról szól. Voltak tanulságos mesék, és természetesen olyanok, amikben azon volt a hangsúly, hogy a kicsi és gyenge legyőzi furfanggal a nagyobbat és erősebbet. S persze mindig a jó tulajdonság részesül előnyben a rosszal szemben. Megtalálhatóak benne klasszikus, ismert népmesék, de az újként hatóak is (legalábbis én sokról most hallottam először). Ez nem is csoda, hiszen a világ számos tájáról gyűjtögetett a szerkesztő állatmeséket. Az illusztrációk tetszetősek, kedvesek voltak.

Kicsit sok volt „egy szuszra” ennyi allatmeset elolvasni. De nyilván mit vártam, amikor ez egy válogatás allatmesekbol. :) Mindenféle mese van a könyvben, különböző stílusú, különböző származású mesék. Sok jó van közte, biztosan fogok még felolvasni belőle a kisfiamnak, de még kicsi hozza. Azert vannak benne durvák, amiket egy ideig biztosan nem, esti mesének végképp nem…