Chiara 3 csillagozás

Bökös Borbála: Chiara

Amilyen ​romantikusan hangzó az olasz név: Chiara, amire ez a tinédzser lányka hallgat, olyan erős, sőt, provokatívan talpraesett az álmodozásra is hajlamos, bűvös kék szemek mögött megbújó személyisége. Indulatok és fondorlatok szövevényének kellős közepébe születik a kislány. Anyja magyar nemesi család sarja, apja pedig… talán király. Talán… Mert anya és apa nélkül éli titokzatos, kétértelmű beszédek között csordogáló gyermekéveit, különös családi viszályok és veszélyes utazások közepette, nagybátyja, a kétes erkölcsű Giancarlo di Volpe gyámsága alatt.
Chiara di Volpe néha rabnak érzi magát nagybátyja foggiai várában és „Manfredóniától Palermóig nem akadt nála tehetségesebb tolvaj” – ha a sors egy hajóra veti, ugyanakkor több nyelven beszélő, pukedliző kisasszony, ha Nápolyi Johanna udvarába. Az éppen körülötte zajló események függvénye, hogy egyéniségének melyik oldalát hagyja megmutatkozni. A vakmerő leányzó megrettenve és értetlenül áll Piast Erzsébet rá irányuló haragja… (tovább)

>!
Atlantic Press, Budapest, 2019
382 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786155693694

Várólistára tette 11

Kívánságlistára tette 10


Kiemelt értékelések

>!
Inmelius_Mudri_Jolcsi 
Bökös Borbála: Chiara

Emberek, nem hiszem el, hogy ezt a nagyszerű könyvet senki sem értékelte még. Valami nem oké a marketinggel, mert amúgy….

Kíváncsi vagy rám és a könyv kapcsolatára? (Ha nem, akkor is tolom a véleményem:)))

Kb. 2 hónapja vettem meg, szépen felraktam a polc EL KELL OLVASNI szekciójába. Tegnap éjjel emeltem le és ma negyed négykor tettem le, hát inkább borult rám a kötet, annyira király. Ehhez képest megy a mai mantra, hogy friss vagyok, jönnek hozzám ma füvet nyírni, friss vagyok, nem is lehetek más.

Nos, még egy ilyen szemtelen fruskát, mint a könyv főhőse, pimasz, simulékony, talpraesett, okos, tettrekész, merész, nem alszik meg a tej a szájában, mittudomén… fantasztikus figura. A másik egy johannita lovag, na ő a másik életvaló csóka, bele is pistulnék, ha nem lenne tőlem szűk negyven évvel fiatalabb, azért mégis na… bár a nagybácsi IS megér egy misét. A helyszín Nápoly, idő 14. század és amúgy letehetetlen a könyv. Feszes cselekményvezetés, üres járat nuku, és baromira nem érek ma rá tovább olvasni. (Ez egyszerűen katasztrófa! holmi kispolgári csökevények miatt nem érek rá olvasni.) Pedig lassan elérünk a történelmileg ismert szereplőkhöz, van magyar vonatkozása is a történetnek, külön fűszernek fogom fel.

Szóval: Bökös Borbála bármit ír, kell.
Igen, akár a bevásárlólistája is.


Hasonló könyvek címkék alapján

Budai Lotti: A hercegnő haragja
R. Kelényi Angelika: Az örökség
B. Czakó Andrea: Pitypangtánc
Budai Lotti: A kegyencnő hálószobája
Kosáryné Réz Lola: Asszonybeszéd
Nagy Eszter: Életünk harcai
Ashley Carrigan: Suttogó-völgy
Kékesi Dóra: A holnap érintése
Sylvia Ber: Míg elmúlik haragod
Fábián Janka: Emma fiai