Finn ​konyha 8 csillagozás

Bokor Judit: Finn konyha

„A szerző öt évig élt Finnországban. Könyve arról szól, hogy milyennek ismerte meg egy magyar háziasszony a finn konyha fogásait, a hétköznapok és az ünnepek ízeit, az étkezési szokásokat. A receptgyűjtemény olvasója e könyvben érdekes, a magyar ízlésnek olykor szokatlan – de kipróbálásra érdemes – ételeket talál. A fényképmelléklet eredeti finnországi felvételein a magas színvonalú finn terítési – tálalási kultúra látható.”

Tartalomjegyzék

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Minerva kis szakácskönyvek

>!
Minerva, Budapest, 1987
180 oldal · puhatáblás · ISBN: 9632234014

Enciklopédia 2


Most olvassa 1

Várólistára tette 4

Kívánságlistára tette 3


Népszerű idézetek

csartak P>!

Vérpuding
A vért tálba átszűrjük, majd hozzákeverjük a vizet és a kétféle lisztet. Néhány óra hosszat állni hagyjuk. Közben megtisztítjuk és felaprítjuk a hagymát, és a zsírban enyhén megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a vértésztához a tojással és a fűszerekkel együtt. Hosszúkás tűzálló edényt kivajazunk, és beszórunk zsemlemorzsával, és a keveréket beleöntjük. Betakarjuk fóliával vagy két réteg zsírpapírral, és meleg sütő középső rácsán legalább egy órán át sütjük.. Olvasztott vajjal meglocsolva, fanyar lekvárral (pl. áfonya) tálaljuk.

(Vérpuding receptje)

Kapcsolódó szócikkek: vér · zsemlemorzsa
41 hozzászólás
janetonic>!

A karácsonyi sonka kétségtelenül elengedhetetlen tartozéka az ünnepi étrendnek, könyvünkben mégsem írjuk le elkészítésének módját, mert ez olyan, mással nem helyettesíthető konyhatechnikai eszközöket igényel (pl. a sütőben sülő sonka belsejének hőmérsékletét mérő speciális hőmérő), amelyek Magyarországon hozzáférhetetlenek.

11. oldal (Előszó)

4 hozzászólás
janetonic>!

Milyennek ismerte meg egy hosszabb megfigyelésre lehetőséget kapott magyar háziasszony a finn konyhatechnika „fogásait”, a hétköznapok és az ünnepek ízeit s az étkezési szokásokat: erről fog szólni ez a könyv, a teljességre törekvés igénye nélkül nyújtva át olvasóinak a hagyományos és a mai finn konyha – lehetőleg magyar viszonyok között is kipróbálható – receptjeinek gyűjteményét.

8. oldal (Előszó)


Hasonló könyvek címkék alapján

Bernáth József: Így főz Bernáth József stílusosan, lezseren
Király Ágnes: Egyszerűen fermentálj
Lénárd Sándor: A római konyha
Polcz Alaine: Főzzünk örömmel!
Vrábel Krisztina: 160 grammos szénhidrátdiéta
Romváry Vilmos: Fűszerek könyve
Fördős Zé: Okos receptek A-tól Zé-ig
Déri Szilvia: Kovászkaland
Lovassné Kiss Ildikó – Lovass Pál: A karcsúság titka
Lakatos Péter – Váczi Péter: Keto természetesen