Éjszaka ​az állatkertben 68 csillagozás

Bojti Anna: Éjszaka az állatkertben

Az ​Éjszaka az Állatkertben főhőse TE vagy, kedves olvasó! Egy éjszaka nem találod a tesódat az ágyában. Nem habozol, útnak indulsz, hogy megkeresd Dodót. Ám arra nem számítasz, hogy az éjszakai állatkertbe érkezel, ahol nyüzsögnek a furcsábbnál furcsább lények…

Állj szóba az utadba akadó lényekkel, szerezz információkat és értékes tárgyakat tőlük, akárcsak egy kalandjátékban, és mentsd meg a testvéredet! Minden bekezdés végén választhatsz, hogy merre mész tovább és mit kérdezel.

MOST te alakítod a történetet!

Ám a rejtély nemcsak egyféleképpen fejthető meg: a 400 oldalas könyvön és az állatkert zegzugos útjain sokféleképpen végigmehetsz, különböző tárgyak segítségével oldhatod meg az előtted tornyosuló akadályokat, így egy olvasás során csak egy kis szeletét ismered meg ennek a varázslatos és nagyon vicces éjszakai világnak. Ezt a könyvet legalább négyszer el lehet olvasni úgy, hogy mindig más részeket fedezel fel benne!

Bojti Anna könyvét a… (tovább)

Eredeti megjelenés éve: 2019

Kiadói ajánlás: 9 éves kortól · Tagok ajánlása: 8 éves kortól

A következő kiadói sorozatban jelent meg: Abszolút Könyvek Pagony

>!
Pagony, Budapest, 2019
392 oldal · puhatáblás · ISBN: 9789634104421 · Illusztrálta: Ferth Tímea

Enciklopédia 6

Helyszínek népszerűség szerint

Hold


Kedvencelte 7

Most olvassa 11

Várólistára tette 45

Kívánságlistára tette 65

Kölcsönkérné 1


Kiemelt értékelések

Nikolett0907 P>!
Bojti Anna: Éjszaka az állatkertben

"(…) megpróbálkozol egy „ Kezit csókolom!”- mal ?
Abban sem vagy biztos, hogy a hangyáknak van – e egyáltalán keze. Bár a „ Csókolom a lábát! ” köszönés meglehetősen furcsán, hovatovább tiszteletlenül hat."

Oh, te jó ég!
Ez a könyv, egy csoda a számomra.
Tudom, hogy anno sok ilyen kötet látott napvilágot, de valahogy nem volt „szerencsém” egyikhez sem.
Most, így felnőtt fejjel, pedig csak ámuldozom, hogy micsoda élményeket nyújt ez a fajta kalandjáték.
A kötet számos előnye, hogy jól érthető, könnyen követhető, hatalmas fantáziával ellátott és a legjobb az egészben, hogy végig nagyon kedves.
Olyan volt végig menni a feladatokon, dönteni és választani a lehetőségek között, mintha ez lenne a világ legkönnyebb dolga, és mikor vége lett elszomorodtam.
Azt hiszem most már bánom kimaradtak ezen élmények gyermekkoromból, és most kedvet kaptam utána nézni ezen köteteknek.

Ami pedig ezt a könyvet illeti, idei olvasásom egyik ékessége, mert kedves, szórakoztató és néhol okító is.

Nagyon remélem sok fiatal csemete is ugyan úgy fogja élvezni, mint tettem én is.
Remélem lesz még ilyen minőségi könyvecskében részem, akár az írónő által, akár más tollából.
Elképesztő munka van a lapokon, nagyon igényes.
Nem egyszer olvasós, még sokszor elő fogom venni!

Nagy kedvenc!♥

12 hozzászólás
csgabi P>!
Bojti Anna: Éjszaka az állatkertben

Többeknek nem igazán tetszett ez a könyv, szerintem nekem azért jött be, mert tizenévesen rengeteg Kaland-Játék-Kockázat-könyvet olvastam, és mindet imádtam. Szóval bejött a lapozgatás, a jegyzetelgetés, bár az egy picit kevésbé tetszett, hogy egy-egy pontra túl sokszor kanyarodott vissza a történet. Ezt valahogy csiszolni kellett volna. Összességében jó kis könyv, remélem, lesz még ilyen a szerzőtől, kíváncsian fogom olvasni.

3 hozzászólás
Bea_Könyvutca P>!
Bojti Anna: Éjszaka az állatkertben

Egy állatkert nappal is izgalmas, nemhogy éjszaka. Ha pedig egy könyvbéli állatkertről van szó, amiben bármi megtörténhet, akkor garantált a kaland és az izgalom. És ha még ehhez azt is hozzávesszük, hogy ebben a könyvben mi magunk kalandozhatunk és adhatunk irányt a történet folyásának, azaz aktív résztvevői lehetünk az eseményeknek, akkor egy garantáltan komplex élményt kaphatunk.

Felnőttként is nagyon szórakoztatónak találtam a könyv eseményeit és örömmel választottam ki a következő lépéseimet, mindig kíváncsian várva, hogy merre kanyarodik az állatkerti kaland. Azt gondolom, hogy a gyerekek is imádni fogják, hiszen nem csak a könyv olvasásával lehetnek egy történet részei, hanem saját ötleteikkel, döntéseikkel alakíthatják a szereplők sorsát.
Bővebben: https://konyvutca.blogspot.com/2019/04/bojti-anna-ejsza…

4 hozzászólás
Rituga P>!
Bojti Anna: Éjszaka az állatkertben

Ez valami szenzációsan tündéri volt. Esti mesének olvastuk a kisfiammal. Nagyon izgalmasnak, szórakoztatónak találta. Bármilyen fáradt volt, legalább egy részt el kellett belőle olvasni. Igazán boldoggá tesz, hogy csemetém félre tette, hogy ezt ő egyedül is el szeretné olvasni.
Felnőttként is szórakoztató, igényes, aranyos olvasmány volt. Nagyon tetszett.

12 hozzászólás
kratas P>!
Bojti Anna: Éjszaka az állatkertben

Ez nagyon aranyos és kedves volt :)
Főleg a beszélő állatok és egyéb lények, de a főszereplő is nagyon tetszett, akarom mondani engem teljesen rabul ejtettek a gondolatok, a cselekedetek és az a sok jóság, ami van a könyvben.
Remélem lesz (vagy van is már?) még ilyen könyv :)

6 hozzászólás
Hintafa P>!
Bojti Anna: Éjszaka az állatkertben

Nektek is feltűnt, hogy ha az állatkertben kinyílik egy látogatók előtt elzárt terület ajtaja, akkor pár pillanat alatt egy kisebb csoport -titkokat sejtve- próbál bekukucskálni? A gyanú most beigazolódott, mert tényleg hihetetlen dolgok történnek. Igaz, hogy éjszaka és az is, hogy egy egészen különleges módon lehet csak eljutni.

Az újra reneszánszát élő műfajt, a KJK (kaland-játék-kockázat) dicső napjait elevenítette fel a Kuflinyomozók társasjátékot is jegyző építész-szerző. A történetet E/1-ben játszhatja végig az olvasó, akinek Dodó névre hallgató kishúga lelépett a gyerekszobából az “Egyszer nyíló átjárón” keresztül.

Igazi interaktív szórakozást ígérő könyv. Ráadásul mindkét jelzőt maximálisan kihasználta Bojti, hiszen annyira belevonja az olvasót a döntésekbe, amennyire csak lehet, miközben a történet izgalma, a bekövetkező fordulatok fenntartják a figyelmünket és azt a jóleső várakozást, ami miatt nem nagyon akaródzik letenni a könyvet, mert tudnunk kell, hogy a következő sarkon mi vár ránk. Mivel a megoldáshoz több úton is el lehet jutni, simán többször olvasós a történet, szinte mindig van olyan út, vagy döntési helyzet, amiben még nem voltunk.

Nos, az Abszolút könyvek-sorozat új részre lehet a válasz azok számára, akik megpróbálnák időről-időre kicsalogatni a konzolok, monitorok világából a gyerekeiket. Az olvasást még személyesebb élménnyé varázsolja ez a mesélési technika, közben hangsúlyosan játékosak az események. A szerző decensen háttérbe vonul, lehetőségeket kínál és hagyja, hogy mi hozzuk meg a döntéseket. Kivel beszélgetünk, melyik irányba megyünk, visszatérünk már ismert helyekre, vagy új utakat fedezünk fel.

Az ilyen típusú könyvek buktatója lehet, hogy a játékos-olvasó számára, hogy megfeledkezik bizonyos korábbi döntéseiről. Most emiatt sem kell aggódni, hiszen a könyv elején és végén egy térképen követhetjük a bejárt utat, a legvégén pedig néhány jegyzetoldalon leltárt vezethetünk a talált tárgyakról és a megszerzett ismeretekről. Sosem lehet egyértelműen tudni, hogy egy csirkecsont, egy szívecskés napszemüveg, vagy egy aranyérme fog végül a megoldáshoz eljuttatni.

További jó hír, hogy a kaland során nincsenek félelmetes zombitámadások, nem lőnek ránk mutáns fenevadak, mégis a kaland jólesően bizsergető, a kincskeresés feszültségét fenntartó a regény ritmusa.

Bővebben: https://hintafa.blog.hu/2019/03/12/bojti_anna_ejszaka_a…

Oláh_Zita P>!
Bojti Anna: Éjszaka az állatkertben

Végignyomoztam az éjszakát az Állatkertben, és nagyon jól éreztem magam. Akinek ismerősek a „Kaland, játék , kockázat” kiadványok, azoknak a könyv szerkezete is ismerős lesz. Akinek meg nem, binárisan ábrázolom hogyan lehet ezt a könyvet olvasni: egy útkereszteződésben vagy, ha jobbra mész, lapozz a 394. oldalra, ha balra mész, lapozz a 22. oldalra. És így tovább. Épp ezért, ha limitáltan is, de többféleképp végigjátszható ez a könyv, vannak benne ismétlések,és ha szemfüles vagy, tudod is egy-egy kitérő után, hova kell visszamenned. Közben pedig bebarangolhatod az Állatkerted, és különféle lényekkel találkozhatsz. Szerintem zseniális. Kedvenc. És újrajátszós. Többször is.

7 hozzászólás
Chöpp P>!
Bojti Anna: Éjszaka az állatkertben

Tényleg aranyos kis kaland az állatkertben. Mindössze annyi zavart benne minket (de az nagyon!), hogy túl sokszor bolyongtunk ugyanazokon a helyeken (a könyvtári könyvben nem akartunk a térképbe firkálni).

PTJulia P>!
Bojti Anna: Éjszaka az állatkertben

Nekem nagyon tetszett ez az ötletes kalandjáték-könyv. A 9-10 éves korosztálynak kiváló lehet, hiszen az állatkert és a mágikus lények köré épül a történet. Elég jól léptet, és jól követhető, jól visz végig a kalandon; egyedül a vége felé voltak bonyodalmak, amikor egy-egy helyszínen négy-ötször is jártam már. Mivel én nem vezettem hátul a listát, lehet, hogy azért, mert benéztem valamit, de lehet, hogy itt van egy kis döccenés, ahol egyértelműbb utasításokat kellett volna adni. Mindenesetre ezzel együtt is tökéletes volt.

Ingryd>!
Bojti Anna: Éjszaka az állatkertben

Imádtam, ahogy a régi Kaland-Játék-Kockázat könyveket is. Jó volt papírt, tollat elővenni a jegyzeteléshez, bár kicsit furcsa volt, hogy ifjúsági könyv, és nem olyan durván izgalmas, mint a korábbiak. Ettől függetlenül izgalmas, nyomozós, kalandos, gyűjtögetős, gondolkodós… Minden, ami egy játékhoz kell. Újra kell olvasnom, hogy más megoldások jöjjenek elő…


Népszerű idézetek

Bea_Könyvutca P>!

Nem kell félned, apró szőrpamacs, én egy jóllakott sárkány vagyok.

288. oldal

Nikolett0907 P>!

(…) megpróbálkozol egy „Kezit csókolom!”-mal?
Abban sem vagy biztos, hogy a hangyáknak van-e egyáltalán keze. Bár a „Csókolom a lábát!” köszönés meglehetősen furcsán, hovatovább tiszteletlenül hat.

29. oldal

1 hozzászólás
Chöpp P>!

Ezt, kérlek szépen, biomotor repíti – büszkélkedik, miközben a busz lassan döcög a havas úton.
– Sosem hallottam még ilyesmiről. Hogy működik?
– Hát, a kocsi aljára oda van rögzítve 451 egér. Amikor ezt a „Sajt” jelzésű kart letolom, akkor az egerek elé ízletes trappisták és eidamik ereszkednek, pont akkora távolságra, hogy ne érjék el. Így a kis állatkák szaladni kezdenek a sajtok után, és együttes erővel mozgatják a buszt. Ha kormányzom, a sajtot forgatom, ők pedig utána iramodnak. Ha megálló következik, feltolom a kart, az egérkék pedig megállnak, mert eltűnik előlük a táplálék. Mikor megérkezünk a végállomásra, megnyomom a kerek gombot a kar tetején, ezt itt ni! Így a sajtok leesnek a földre, az egereknek pedig megvan a jutalmuk. Hát ez nem zseniális?

118. oldal

Kapcsolódó szócikkek: edami sajt · egér · trappista sajt
Bea_Könyvutca P>!

Gondoltam, készítek némi ízletes jégcsapkását a vendégeimnek. Görényköménnyel szoktam ízesíteni – hajol oda bizalmasan hozzád Frédi –, csak utána kell bele egy kis kölni, hogy elnyomja a szagokat, és némi rum, hogy elnyomja az ízeket. Ezután már bátran fogyasztható!

200. oldal

csgabi P>!

Egy tágas téren állsz, amit sötét fák szegélyeznek. A leveleik már mind lehullottak, csak csupasz ágaik hajladoznak a szélben. A fák között ösvények indulnak, végük homályba vész. A lábad nagyon fázik – nem véletlenül. A földet vastagon hó borítja. A fejed fólött az égen úgy szaladnak a felhők, mintha egy óriás fújná őket. Ki-kibukkan mögülük a telihold kerek képe, fénye csíkokat rajzol a friss, ropogós hóra.

32. oldal

Kapcsolódó szócikkek: · Hold · tél

Hasonló könyvek címkék alapján

Varró Dániel: A szomjas troll
Mán-Várhegyi Réka: Dóri és Marci nyomoz
Ecsédi Orsolya: Banyavész
Schmidt Egon: Születésnap az állatkertben
Tarbay Ede: Séta az állatkertben
Pálfalvi Dorottya – Gyárfás Endre: Állatkerti mulatságok
Várszegi Adél: Gibbon és makákó
Jeney Zoltán: Rév Fülöp és Nyár Lőrinc
Csukás István: A mű-Süsü / A bűvös virág
Varró Zsuzsa – Varró Dániel: Áfonyka